Busz és vonat

Vonatjegy és buszjegy keresés Európában

Buszok, a buszos utazások, busz- és vonat jegy árak

A dráguló buszos és vasúti menetjegy árak miatt Magyarországon egyre többen térnek át a telekocsis utazásra. Igen, vezetők, menedzserek, 310 ezer forintos nettó havi kereset felett. Autós utak ITT, Magyarország elsőszámú telekocsi rendszere az Oszkár. Nemzetközileg folyamatosan dolgozik a pozíciói javításán a BlaBlaCar, útitárs és közösségi közlekedés kommunikációs fejlesztés. Folyamatos a változás, így a vélemények változnak, a kezdeti lelkesedés után jöttek a problémák nekem, műszaki hiba vagy egyéb meglepetések és stresszek. A nemzetközi buszos vállalatok közül nekem a PolskiBus éveken át stabil filléres árai nem találtak legyőzőre, Krakkó vagy Varsó, akkor többnyire őket választanám, egy hosszabb európai körutazás részeként.

Miután megvan a buszjegyünk és/vagy a repülőjegyünk, jöhet a szálláshely ajánlat keresés/foglalás Európában, sőt az egész Földön a kiváló szállás keresővel magyarul: Napi és csomag szoba és ágy ajánlatok ITT az egész világra, egyre több szálláshelyre. Az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel. Díjmentes foglalással, azonnali visszaigazolással, minden típus: szálloda, apartman és kis vendégházak kedvezményes árakon. A hotel kereső a kedvező árakat gyűjti össze bármely itthoni vagy külföldi városba, előre fizetni csak különleges esetekben kell általában, néha érdemes, annyira nagy kedvezményben részesülünk.

“Külföldi és belföldi utazásunk a földfelszín közelében, buszon..”

Több buszos cég online díjmentes vagy kedvezményes előfoglalási rendszert alkotott az elmúlt években, ezek közül viszonylag könnyű választani, mert jóval kevesebben vannak mint a fapados légitársaságok.

1. Volán buszok: Vegyük előre a jól ismert Volánbuszt 🙂 (Blaguss Eurolines színekben)

Budapest-Bécs vonalán már négyszer őket választottam, mert verhetetlenek voltak árban. 3900 Ft volt az oda-vissza út, induláskor 2011 márciusában egy nápolyi és egy ásványvíz járt az utasoknak, az ingyen Wifi (Vodafone-nal az osztrák határig) már csak hab volt a tortán. Ez a NetÁr, azon belül a nem visszaváltható, nem módosítható jegy, de a korlátozás nélkül használható előre váltott retúrjegy ára csak ~8010 Ft. Itt érdemes még megemlíteni az Ifjúsági Speciális (diákjegy) kategóriát, ami szintén korlátozás nélkül használható, és 4450 Ft az internetes ára jelenleg. Kb. ennyi pénzért visz ki minket a taxis Ferihegyre, és onnan még vissza kell jönnünk. Lehet célpontunk még Krakkó vagy Pozsony, szintén jó ajánlatokat kapunk. Támogassuk a Volánbuszt, mentsük meg őket! Óriási veszteségeik vannak, és jó szolgáltatást nyújtanak! Bérleteikkel fél Európát bejárhatjuk szintén jó áron.

Néha nézzünk körül a weboldalukon www.volanbusz.hu, ahol a főoldalon a Külföldre fülre kattintva (Pl. Hová-nál Wien-t (Bécs-et) beírva) máris láthatjuk működésben közben az online jegyrendelést. Távolabbi országoknál egyelőre a fapados légitársaságok árai verhetetlenek.

Nyáron természetesen „olcsón” eljuthatunk busszal a távolabbi Görögországba más cégekkel. Most már jók az utak végig, így kevéssé kényelmetlen a hosszú út, ill. nem kell a határokon sem órákat várakozni.

Ill. a belföldi autóbuszjáratok (Volán) menetrendjeiben itt kereshetünk: www.menetrendek.hu.

2. OrangeWays buszok – fix járatok és buszbérlés

Az előbbi még rendszerváltás előttről megmaradt cég után igazi felüdülés egy modern cég szolgáltatásait böngészni. Szintén vannak kedvezményes retúr net jegyeik, a Wifi-t kiszerelték, a szépen felszerelt, újszerű buszok egy réteget egészen biztosan jobban kielégíttek mint a klasszikus Volánbusz. Találunk náluk így pl. 4500-5000 Ft-ért Bécs-Budapest oda-vissza jegyet, és esetenként az ő menetrendjük jobban igazodhat a mi időbeosztásunkhoz, de a feladott csomagunkért még ~500 Ft-ot fizetnünk kell utazásonként, ami érdekes koncepció :). Akciósan 1900-2900 Ft-os jegyek Bécsbe.

Szurkoljunk nekik, hogy éljék túl ezt a válságot, és színesítsék a buszos utazások palettáját belföldön és külföldön egyaránt!

Kérjünk tőlük ajánlatot! Buszbérlés rendezvényekre, osztálykirándulásra vagy egyéb csoportoknak az egész ország területén (Miskolc, Debrecen, Győr, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Kecskeméz, Sopron stb.).

Buszbérlés, különjárat bérlés volt régen a www.orangeways.com/hu/buszberles oldalon is.

Mivel ez egy tájékoztató, nem egy reklám oldal, itt egy másik magyar kisbusz, buszos cég oldala összehasonlításképpen: smartbus.hu/. A www.kobus.hu megszűnt közben. A nagy buszos cégek oldalai fejletlenek voltak, rég nem frissítették.

Tömegekre ne számítsunk egyiküknél sem. Belföldön viszonylag drága az utazás, külföldre meg kevesen utaznak, mert ott meg az élet és a szállás drága általában. Késő este vagy szezonon kívül hajnalban sokszor alig vannak ezeken a menetrendszerinti járatokon. Egy hétköznap későn este Bécsből hazafelé szinte üres volt a busz, összesen öten utaztunk a buszon.

Úticélok, országok és városok, hová juthatunk így busszal:

Bécs város (vagy bécsi reptér) – Ausztria / Austria, Wien Airport
Belgium / Belgium
Bosznia-Hercegovina / Bosnia And Herzegovina
Szófia – Bulgária / Bulgaria
Csehország / Czech Republic
Dánia / Denmark
Franciaország / France
Görögország / Greece
Hollandia / Nederland
Horvátország / Croatia
Lengyelország/Poland
Litvánia / Lithuania
Magyarország / Hungary
Montenegro / Montenegro
Nagy-Britannia / Great Britain
Németország / Germany
Olaszország / Italy
Románia / Romania
Svájc / Switzerland
Szerbia / Serbia
Szlovákia / Slovak Republic
Ukrajna / Ukraine

Városok-ba, -be :
Budapest, Győr, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Linz, Parndorf, Wien, Wien_airport, Aachen, Augsburg, Berlin, Braunschweig, Darmstadt, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Heidelberg, Karlsruhe, Köln, Magdeburg, Mannheim, München, Nürnberg, Stuttgart, Ulm, Angers, Belfort, Besancon, Bordeaux, Caen, Chalon Sur Saone, Clermont Ferrand, Dijon, Grenoble, Lille, Lyon, Metz, Mulhouse, Nancy, Nantes, Orleans, Paris, Reims, Rennes, Rouen, St. Etienne, Strasbourg, Tours, Cluj Napoca, Oradea, Ancona, Bergamo, Bibione, Bologna, Brescia, Caorle, Cattolica, Firenze, Genova, L’aquila, Lido Di Jesolo, Lignano, Mestre, Milano, Napoli, Padova, Perugia, Pesaro, Ravenna, Riccione, Rimini, Róma, Siena, Teramo, Torino, Trieste, Udine, Venezia, Verona, Boras, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Malmö, Norrköping, Nyköping, Stockholm, Södertälje, Kobenhavn, Nyköbing, Dover, London, Athén – Athens, Katerini, Lamia, Larisa, Platamonas, Schimatari, Szaloniki – Thessaloniki, Velestino, Alcalá De Chivert, Alicante, Almeria, Barcelona, Benidorm, Castellon, Figueras, Girona, Granada, Guadix, Lleida, Lloret De Mar, Madrid, Malaga, Murcia, Puerto Lumbreras, Salou, Tarragona, Valencia, Zaragoza Av., Bázel – Basel, Bern, Geneve (Genf), Lausanne, St. Gallen, Zürich, Prága-Praha, Antwerpen, Bruxelles, Gent, Leuven, Liege, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Kaunas, Marijampole, Vilnius, Biograd, Dubrovnik, Karasovic, Kastel Stari, Klek, Kraljevica, Krk, Makarska, Malinska, Njivice, Novigrad, Omis, Opatija, Pakostane, Porec, Primosten, Pula, Rijeka – Fiume, Rovinj, Sibenik, Slano, Split, Trogir, Umag, Vodice, Vrsar, Zára – Zadar, Zaton Doli, Horgos, Palic, Subotica, Sofia, Pozsony – Bratislava, Bratislava_airport_stefanika (Pozsonyi repülőtér), Kijev – Kiev, Lvov, Rovno, Strij, Uzsgorod, Zhitomir, Krakow, Budva, Herceg Novi, Kotor, Tivat és Neum. Egyéb pl.: Asprovalta, Leptokaria, Nei Pori, Sarti és Paralia az olcsó buszos utazások célpontjai májustól októberig.

és még pl.: Ísztria, Dalmácia pl. az Orangeways-nél. A városnevek itt vegyesen szerepelnek magyarul, németül és angolul, ahogy a Volánbusznál találtuk

Érdekes extra járatok, ingyen buszok menetrend (Auchan, Cora, Asia Center, Market Central): Menetrendek külön oldalakra kerültek.

A nemzetközi vonat közlekedésre külön itt nem térünk ki, hiszen nagyon összetett, sokoldalú és idegen nyelv tudást igénylő kérdéskörről van szó. Nemzetközi vonatok menetrendje itt található: www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas. A jól ismert akció, amit előre tudunk foglalni Európa számos országában, az többségében az oda-vissza útra ugyanolyan árat kínál, mint egy egyirányú jegy díja. Olaszországban is jellemző, hogy egy éjszakai járatra vannak olcsóbb jegyek, amivel két legyet üthetünk egy csapásra, megspórolhatjuk a szállás árát.

BKV buszok, menetrendek Budapest: – átszállási és utazási tervek Budapesten – Budapesti Közösségi Közlekedés: www.bkk.hu/menetrendek/.

London buszok

London buszok

Fraus Bt
2100 Gödöllő Szabadság út. 143
T: 06 20 330 7419 www.frausbusz.hu email.fraus@vnet.hu
Iskolák-Óvodák.
Osztály kirándulás, színház rendezvény események látogatása, iskolák közötti különórákra (sport uszoda irodalom színház) kedvezményes szállítás.
Személyszállítás-Dolgozószállítás.
Vállaljuk különböző rendezvények /vidéki és külföldi utazások, városnézések, konferenciák, repülőtéri ki- és beutazások/ személyszállítási feladatainak ellátását, teljes körű szervezéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.