BlaBlaCar vélemény, telekocsi utazás fórum

BlaBlaCar

A hirtelen megjelenésük meglepett, a Zivi, később AutoHop telekocsi, ülés megosztás szolgáltatás gazdái gyorsan túladtak az ügyfél adatbázisukon, eladták a nemzetközi befektetőnek, amilyük volt. A több mint kétszázezer ember által kipróbált rendszer nemzetközi vizekre evezett át így, a közel egy év tapasztalatom alapján itthon nem aratott nagy sikert, de nemzetközi vizeken lehet jó ‘hátizsákos’ élményeket gyűjteni vele. Sok európai városban nincs fapados repülőtér (Ryanair, Easyjet, Wizzair stb.). Vagy a kiemelt időszaknak számító FOCI VB 2016-ra (7 hónappal) előre lehet(ett) foglalni (20-22 ezer Ft/fő egy útra) Franciaországba.

‘Összekötjük az egy irányba utazó autósokat és utasokat.’ Ami egy jó misszió, és igazán a több nyelven kommunikálni tudó utasoknál és sofőröknél izgalmas kaland, aminek keretében tudunk időt és/vagy pénzt spórolni.

Néhányan autópályán, mások háztól házig is vállalnak személyszállítást. Az árak még nem alakultak ki, nagy a szakadék a prémium kategóriás Mercedes kisbuszok és a kis autóval közlekedő (ingázó) kis mellékes bevételre vágyó autósok között.

A Telekocsizás jó és rossz élmény is lehet, utasként és sofőrként egyaránt. Aki ügyes, az mindkét oldalon megtalálhatja a saját stílusát. A megosztásra, spórolásra és környezettudatosságra koncentrálók tábora növekszik, ami nagyon fontos a mai gázolajzabáló, erőforrás felélő kapzsi és lusta világban.

Erőssége a rendszernek a dinamikus nemzetközi növekedés. Gyengesége, hogy jelenleg bizonyos útvonalakon egyáltalán nincsenek hirdetett utak. A július vége és augusztus vége közötti időszak miatt előre izgulok, ki akarom próbálni, hogy milyen utasok segítségével lehet egy közép-európai sátras-autós körutat megszervezni szinte ‘kerékpáros’ áron. Pl. RegensburgTriesztZágrábBudapest, ami hat országot jelent, kb. 1837 km, ami 6-8 éjre elosztva egy pörgős kaland lehetőség. Rengeteg látnivaló, tengerpartok, Balaton, hegyek és alagutak, eldugott kempingek, Couchsurfing ágyak, vagy amit akartok.

Egyszer normál, máskor legolcsóbb áron juthatunk hozzá ugyanahhoz a szolgáltatáshoz. Ez más mint a városi Taxi, ők még egy pár évig biztonságban lesznek, nem kell áraikat nagyon leszorítani, hogy meg tudjanak élni.

A BlaBlaCar-t havonta több mint két millió látogató igyekszik használni mobiltelefonról és számítógépről az internet segítségével. Ők teremtik meg ezt az új típusú ‘tömegközlekedési’ méretű hálózatot. Ügyfélszolgálatával, korszerű igényeknek megfelelő internetes és mobil platformokkal, valamint gyorsan növekvő felhasználói közösségével a BlaBlaCar tagok milliói számára azdaságosabbá és hatékonyabbá teszi az utazást.

BlaBlaCar telekocsi

Mutatószámaik 2015:

10 millió tag
18 ország
havonta több mint 2 millió tag utazó
több mint 2 millió foglalható, meghirdetett út bármely adott időpontban
több mint 2 milliárd telekocsival megtett kilométer
éves szinten közel 100 milliárd forintnyi megtakarítás
megközelítőleg 700 ezer tonnával kevesebb felesleges CO2 kibocsátás
az átlagos autó-kihasználtság 2,8 fő (szemben az egyébként 1,6-os átlaggal)
több mint 3 millió letöltött alkalmazás (iPhone és Android)
több mint 2 000 000 Facebook rajongó (az összes Facebook oldalon együtt)
2015-től Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Franciaországban és Horvátországban is utazási lehetőságek. A nyári főszezonra sok kalandos út segítői lesznek, az biztos, a hátizsákos nyaralás kedvelői és néhány autós is boldog lesz a rendszer használatával.

10 thoughts on “BlaBlaCar vélemény, telekocsi utazás fórum

 1. Tomi

  Amit hiányolok a felületből: nem lehet megadni, hogy adott városban csak ki vagy csak beszállás van.

  Illetve: komoly a moderáció, ha infót akar megadni az ember, viszont az illegális migránsok tömegét mégse fogják meg. Tucatjával jönnek a rossz angolsággal megfogalmazott kérések, hogy “kivinnél Németországba 4 haverommal együtt” napersze, aztán az első ellenőrzésénél lekapcsolnak embercsempészetért, LoL…

 2. Beatrix

  Én sok mindent hiányolok, amit rendszeresen megírok nekik, de semmi rendszerfejlesztés.
  A keresés nem működik: London-Budapest útvonalon a Krakkó, Pozsony, Bukarest, Prága és több tíz más +/- 2-300 km-re lévő város a találati listában van, és ez szerintük ilyen távon normális.
  Nincs moderálás. 24 óra alatt nem jelennek meg a részletek. 48 óra múlva indul az út, de résztelek sehol.
  Nem lehet beállítani, hogy belföldi utast nem viszek. Budapest-London útra jelentkeznek, hogy Mosonmagyaróvárig akarnak utazni.
  Bármely kérdésre egy dilettáns kislány válaszol előírt szöveget.
  Fejlesztés nulla. Az Autóhop sokkal, fényévekkel jobb volt!

 3. Atech

  Beatrix, Tomi, amit Ti kerestek telekocsi terén azt az Oszkár telekocsi nyújtja.
  Van csak be- vagy kiszállóhely megadási és csak belföldi út lehetőség.
  Van azonnali, kompetens ügyfélszolgálat akár telefonon is.
  Van folyamatos rendszerfejlesztés felhasználói vélemények alapján.
  Azonnal megjelennek a hirdetések megjegyzéssel és mindennel együtt.
  Embercsempészek, illegális migránsok real-time kiszűrve.

 4. TomTom Szerző

  A kezdeti pozitív várakozások után szkeptikus lettem. Egyre furcsább érdeklődők, és kis megvalósulás. A külföldi utasok mindegyike lemondta, vagy félreértett valamit.

  Pl.: “Oh, sorry, we thought, you will go from Budapest to Heviz.”
  Nagykanizsa → Budapest, ellenkező irány?!

 5. Gábor Szerző

  Fura esemény meghívó jött.

  ‘Hozzájárulok, hogy az eseményen készült fényképeket a Comuto (BlaBlaCar) felhasználja saját weboldalán, közösségi oldalán és blogbejegyzéseiben.’ – blablatour.com

  Kicsit SPAM és erőltetett hangulatú, egy Facebook vagy Google eseménnyel lehetett volna helyettesíteni.

  IRATKOZZ FEL MOST!

  AMIRE SZÁMÍTHATSZ
  Íme napsütéses programajánlónk

  Találkozz a telekocsi közösség többi tagjával

  Élvezd a finom falatokat és hűsítő italokat

  Vegyél részt szórakoztató játékokon
  Beszélgess a BlaBlaCar Csapat lelkes tagjaival
  OSZD MEG MÁSOKKAL IS!
  Szólj barátaidnak az eseményről #BlaBlaTour2016
  Város *
  Pécsi BlaBlaTalálkozó – Május 19. (csütörtök) 18:30-tól
  Budapesti BlaBlaTalálkozó – Június 1. (szerda) 18:30-tól

 6. Fülöp Sándor

  Egyszerűen nem tudok belépni, sürgősen el kell utaznom és nem tudok az oldalra belépni, hogy egy tervet készítsek. Nem az első alkalom és már 1 órája tart! Az is lehet, hogy most lett volna egy induló szabad hellyel…..Mivel az előző véleményekre senki sem reagált a szervezők közül, legalábbis publikusan, nem hinném, hogy ez bármit váltóztat a lényegen. Egy ilyen oldal mindig legyen elérhető! A karbantartás ne órákig tartson!

 7. Vándormadár Szerző

  Meglepően sok és hosszú karbantartás volt, igen, a másik telekocsi rendszer jóval stabilabb, itt most a nagy nemzetközi (francia) cég gondjairól van szó.

 8. Gábor Szerző

  Újdonság: Javasolt találkozási pontok

  Új funkciónk segítségével még egyszerűbben megtervezheted telekocsi utazásaidat!

  Utasként segít a legmegfelelőbb ajánlat kiválasztásában, ha előre láthatod a pontos találkozási helyet városon belül.

  Autósként pedig több utasra tehetsz szert, ha pontosan megadod, honnan indulsz. Az általunk ajánlott találkozási pontok a legnépszerűbbek az utasok körében!

  Jó útitársakat és beszélgetéseket!

 9. TúraTom

  Sajnos vagy abbahagyták a fejlesztést, vagy már nem terjeszkednek Magyarországon. Franciaországban abszolút működik, ott megéri megnézni, amikor ott kirándulunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.