Regensburg szállások és látnivalók vélemény blog-fórum

Regensburg

Németország, Bajorország egy ősrégi gyöngyszeme. Az a fejlett egyetemi város, ami nagyon megérintett, és komolyan elgondolkodtam rajta, hogy lakóhelyként is kipróbálom magam benne (2012-ben). A német dunaparti városának területét már a kőkorban lakták, a mai napig életminőséggel és kultúrával teli. Népszerű, elit, modern történelmi város ez, ahol a német tradíció, a luxus, a környezetvédelem és például az olcsó vendégmunkás munkaerő hullámok békésen meg tudnak férni egymás közelében. Teljes területe 80.7 km², állandó lakossága folyamatosan nőni tudott, 2015-ben 145 ezer fölé nőtt, 2018 év elejére 150894 főre nőtt tovább a népesség.

Vendég élménybeszámolókat kapunk a regensburgi szállások minden kategóriájából a fenti piros linken vagy a jobb oldali szálláskeresővel. Szálláshely ajánlatok vendég értékelésekkel, online foglalás díjtalanul azonnali visszaigazolással: Regensburg hotel, szállás ajánlati ITT. Minden ajánlat, árak egy helyen kereshető és hasonlítható össze. Garantáltan jó online ánlatok, így szinte sose kell telefonálnunk vagy közvetlenül a hotelt keresnünk.

A jó fórum vélemények alapján kiemelten keresett regensburgi hotelek, kiválóak például Regensburban:
Hotel Bischofshof am Dom, L’Ostello Altstadthotel, Hotel Hottentotten Inn, Courtyard Regensburg, a belvárosi, központi és vasút közeli Star Inn Hotel Regensburg Zentrum 3***, a Best Western Atrium Hotel, McDreams Hotel Regensburg Ost vagy a ACHAT Plaza Herzog am Dom online foglalható kedvezményes árakon. Apartman (konyhás lakás) kereshető, a vendég véleményeket fórum szerűen olvashatjuk.

Olcsóbb kategóriában elég magas árakat láthatunk. Ez a népszerűség átka, a budapesti belvárosi áraknál magasabb az árszínvonal. Brook Lane Hostel, Landshuter Hof Hotel, Abotel, Hottentotten Inn, Castle Hotel és szálloda és étterem Wiendl Regensburg népszerű a maga kategóriájában.

Regensburg környéke szállások, közeli települések online hotel ajánlóval: Lappersdorf 4.7 km 1, Tegernheim 6.4 km 1, Zeitlarn 6.7 km 1, Obertraubling 7.5 km 1, Neutraubling 8.4 km 1, Donaustauf 9.1 km 1, Bad Abbach 9.7 km 4, Kleinduggendorf 16.4 km 1, Kallmünz 17.7 km 3, Hausen 19.6 km 1, Kelheim 20.0 km 1 és Niederleierndorf 20.2 km 1

Regensburgban

Regensburg Alttadthotel

Nemzetközi repülőtér távolságok a belváros központjától légvonalban: München repülőtér (MUC) 76.9 km és Nürnberg repülőtér (NUE) 91.4 km

Miért ilyen népszerű mostanában ez a város a turisták tömegei számára? 2006-ban a regensburgi óvárost a Világörökség részének nyilvánították, és még néhány okot biztosan találnak Önök is azon túl, hogy a Duna menti kerékpárút legkiválóbb kiindulópontja szerintem Magyarország felé indulva (haza). A város kétségtelenül barátságosabb sok más európai, nyugati gazdag városnál.

Egyetemi oldal: www.uni-regensburg.de.

Regensburg: hőmérséklet, szél, eső, időjárása és előrejelzés: wetter.de.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Látnivalók, nevezetességek rövid útikalauza:
Kepler-emlékház és Múzeum, Szent Péter-katedrális, Kőhíd, Szent Emmerám-apátság, Dunai Hajózási Múzeum,Római erőd maradványok, városháza, könyvtár, képtár és az egyetem botanikus kertje mellett még sok szép és érdekes intézmény, épület és park várja a látogatókat. Több nyelvű turisztikai portál sok információval: www.regensburg.de. A Kr. u. I. században a rómaiak építettek ide egy erődöt, melyet Marcus Aurelius idején kibővítettek. Az ókorban kelták telepedtek meg a helyén a Kr. előtti első században, tőlük ered a település első elnevezése: Radasbona.

Kéréseinket a foglalásunk automatikus online visszaigazolása után tudjuk egyeztetni a recepcióval (e-mail-en vagy telefonon). Az 1-2-3-4-5 csillagos szálloda, diákszállás (kollégium, Jugendherberge) és a kiadó magánszállás apartman vagy szoba kategória mindegyikét megtaláljuk itt, a hosszútávú lakás/szoba bérlésre mindig van lehetőség van az egyetemi városban. Ebben jó keresési támpontot ad a WG (lakóközösségi kereső, WG Zimmer, Wohngemeinschaft: www.wg-gesucht.de, teljes lakások, albérlet és privát hálószobák másokkal egy lakásban/házban).

Hotel szoba, kiadó lakás, hostel (diák és turista szállás ágyak), minden egyéb szállás kategória, teljes online kínálat, a szabad helyek kigyűjtése bármely konkrét napokra, dátumra: Regensburg szállások, hotel szobák és apartmanok keresése itt. A piros linkekre, a fenti (angol) vagy az oldalsó szálláskereső dobozra kattintva gyorsan intézhetjük az ügyeink. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.