Nürnberg szállás: hotel és apartman foglalás ajánló és tipp

Nürnberg

Az egykoron ismert kereskedelmi központ, a történelmi város jelentősen átalakult. Gazdaságilag kifejezetten erős a nagy és sikeres ipari világcégek miatt. A hírekből sajnos a napi szinten ismétlődő 7-20 km-es dugók, balesetek miatt ismerhetjük. 186.38 km²-es területén nagy a népsűrűség, óriási az autós forgalom.

Vendég élménybeszámolók fóruma és a térkép és leírások mellett a jó online napi/csomag szállás árak: Nürnberg, Nuremberg napi és csomag szállás árak, ajánlatok összegyűjtve ITT. Magyarul díjmentesen foglalhatunk, akciós csomag árak a belvárosi hotelekben, apartman és hostel (diákszállás) kategóriában egyaránt. Kérjük, hogy a foglalást a mi piros linkünkön keresztül kezdje, miután sikerült döntenie! Napi és csomag árak. Luxus, elit (üzleti) típusú szálloda típus terén, 3-4-5 csillagos kategóriában nagy a kínálat.

A sok sok vendég élménybeszámoló és értékelések alapján a legnépszerűbb nürnbergi hotelek:
– Le Méridien Grand Hotel 5***** (igazi öt csillagos luxus)
– Noris Hotel Nürnberg 4**** (2 km-re a belváros központjától, 15 perc séta, modern bútorok)
– A panorámás Park Inn Nürnberg,
– Derag Hotel and Living Hotel Maximilian,
– Sued West Park,
– Novina Tillypark és Sheraton

– Olcsóbb népszerű szálloda a Hotel Astoria 3***, Mitte.
– Hotel Restaurant Daucher 3***, Südoststadt kellemes modern szállás jó étteremmel

Őket az üzleti elit vendégei jól ismerik. Hilton, Novotel, InterCityHotel és Ramada Nürnberg Parkhotel ők is mind ott vannak a vasútállomás, kiállító parkok vagy a központi látványosságok mellett. Az art& business Nichtraucher (nem-dohányzó), vagy Am Josephsplatz szállodája, Motel One Nürnberg-Plärrer vagy a Burghotel, itt mindenki megtalálja elhelyezkedés vagy ár szempontjából a saját igényeinek megfelelőt, így mostanság sokszor az IBIS City és Altstadt akció voltak a csábítóbbak.

Apartman (lakás, ház vagy villa), kiadó szoba (panzió, vendégház, diákszállás ágyak, ifjúsági vagy kollégiumi elhelyezés). Garantáltan kedvező árak, jóval a portai árak alatt, itt nincs trükközés. Kb. 140 helyre sok-sok ajánlat versenyzik Önért. Vélemények fórum, blog szerűen dátumokkal több nyelven a korábbi vendégek értékelésével. Egyéni vendégek és csoportok részére is nagy segítség.

Szállások a város kerületei szerint: Mitte 37, Weststadt 12, Südoststadt 11, Nordstadt 5, Oststadt 3 és Südstadt 3.

Le Méridien Grand Hotel Nürnberg

Hotel Restaurant Daucher - étterem különterem

Közel 100 hotel szállás foglalása állandóan kedvezményes árakkal: Szállás Nürnberg (magyar nyelvű foglalás is). Vendég vélemények, értékelések fórum rendszerként jól érthetően több nyelven.

500 ezer fölé nőtt lakosságával (2015.-re) Münchent követően Bajorország második legnépesebb városa. Nuremberg a város angol neve, ezzel sok helyen találkozhatunk, érdemes megjegyezni. Munka, állás ügyben járt itt a legtöbb magyar, sok-sok ezer magyar állampolgár lakik a nagyvárosban és környékén. 186 km²-es teljes területén 2017 decemberére 515201 fős állandó lakossága volt. Belső, 91 km²-es területén összpontosul a lakosság túlnyomó többsége (91% felett).

Városok és kis települések közelben, további lehetőségek, Nürnberg környéke szállások:  Fürth 6.6 km 17, Schwaig bei Nürnberg 9.1 km 3, Zirndorf 9.2 km 4, Oberasbach 9.5 km 1, Großgründlach 10.4 km 1, Heroldsberg 10.5 km 2, Unterbüchlein 11.0 km 1, Wendelstein 12.3 km 1, Röthenbach an der Pegnitz 12.8 km 1, Feucht 13.1 km 1, Rückersdorf 13.5 km 2, Schwabach 14.4 km 3 és Lauf an der Pegnitz 15.8 km 1. Továbbiak a régióból Bamberg, Erlangen, Bad Windsheim, Gößweinstein, Stein bei Nürnberg, Weigelshof, Doos, Gerasmühle és Altenfurt.

Budapest és Nürnberg távolsága 747 km km az online útvonaltervező ajánlásával. Ez majdnem végig autópályán tehető meg, így ez egy igazán kényelmes utazás lehet kis forgalomban egy jó autóval.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

A repülőtér, saját repülőtere távolsága a belvárostól, a központtól mindössze 4,5 km légvonalban – (NUE).

A sokak által csak ínycsiklandó fűszeres mézeskalácsáról ismert város szomszédjaival Észak-Bajorország legjelentősebb gazdasági és kulturális centrumát képezi. A város Közép-Frankföldön, a Pegnitz-folyó két partján fekszik. Noha gazdaságában sokáig a messzi múltra visszatekintő kézműipar volt meghatározó, mára az információs és kommunikációs, az energia, az elektronikai, valamint a közlekedési és logisztikai ipar váltak a legfontosabb ágazatokká. Hamburg után itt találjuk a német nyomdaipar második legfontosabb centrumát. Irigyelt fekvésének köszönhetően Nürnberg az új EU-tagállamokkal történő kereskedelem lebonyolításában komoly szereppel bír. A reneszánsz géniusz, Albrecht Dürer mellett itt látta meg a napvilágot a neves zeneszerző, Johann Pachelbel.

Történelem, érdekességek:
A város első írásos említése 1050-ből származik, a Sigena-okirat hivatkozik rá sziklás hegy néven. Nürnberg a 13. század hajnalán már szabad birodalmi város jogaival bírt. Vára katonai támaszpont szerepét töltötte be, a vár alatt elnyúló település pedig vásártartási joggal rendelkezett. A 15. század közepéig a várost a várgrófok kormányozták, kitüntető címét VI. Frigyes ruházta át „Nürnberg város tanácsára”. Innentől fogva Nürnberg politikai életében a városi tanácsé volt az utolsó szó, egészen addig, míg Bajorországhoz nem csatolták. A 14. század közepén IV. Károly német-római császár itt adta ki a Német Aranybullát. Luxemburgi Zsigmond hagyatékaként a 19. századig bezárólag még a koronázási jelvényeket Nürnbergben őrizték.

A város virágkorát a 15-16. században élte, fejlődő gazdaságában a kézműipar és a kereskedelem játszott főszerepet. Köln és Prága mellett Nürnberg ekkoriban a Német-római Birodalom egyik legnagyobb városának számított. A hanyatlás a harmincéves háborúval köszöntött a városra, a közelben dúló harcok szétzilálták gazdaságát. A 18. század végére, a 19. század elejére a város már a gazdasági és politikai csőd szélén állt. 1806-ban Napóleon csapatai szállták meg, akik aztán a Bajor Királyságnak adományozták a várost. Nürnberget a királyság közigazgatási rendszerébe olvasztották, így megszabadult tetemes adósságától, melyet szintén a Bajor Királyság vállalt magára. Ennek köszönhető, hogy Nürnberg a 19. században már Bajorország egyik jelentős ipari központja lehetett. A náci propaganda persze Nürnberget sem kerülte el, 1935-ben még a rasszista rendelkezéseket tartalmazó „nürnbergi törvényeket” elfogadták. Mivel ekkor Nürnbergben volt a náci párt központja, a második világháború folyamán a szövetséges légierők sem kímélték. A város óvárosa gyakorlatilag megsemmisült. A 20. század legjelentősebb eseményét a nürnbergi per képezte, amikor a náci háborús bűnösöket előállították. Ekkor kezdték meg a város újjáépítését Heinz Schmeißner főépítész védnöksége alatt. A helyreállításoknak köszönhetően a belváros tereit így ma a középkort és az újkor hajnalát idéző épületegyüttesek uralják.

Nem véletlen tehát, hogy Nürnberg Németország egyik műemlékekben leggazdagabb városa.

A nagyméretű óvárost több kilométer hosszan öleli körül az a 7-8 méter magas középkori városfal, melyet bástyatornyokkal és városkapukkal erősítettek meg. A tornyos kapuk közül kétségtelenül a Frauentorn a legszebb.

A belváros nagy részét sétálóutcává alakították, melyet favázas, középkori hangulatot árasztó házak szegélyeznek. Közülük kiemelkedik a reneszánsz stílusban épült Régi Városháza épülete, benne a középkori börtönnel, a Fembohaus reneszánsz polgárház, a Nassauer Haus gótikus lakótorony, valamint a középkori borraktár, a Weinstadel.

Látnivalói és nevezetességei:
Ami Nürnberg templomait illeti a Szent-Lőrinc templomon túl érdemes felkeresni a híres Frauenkirchét, mely nevezetessége a déli órajáték, amikor az óraszerkezet figurái IV. Károly német-római császár előtt róják le napi tiszteletüket.

A város fölé magasodó nürnbergi várkastélyból, a Kaiserburgból, ahová a Burgstrassén felfelé haladva kapaszkodhatunk fel, parádés kilátás tárul az egész környékre. Érdemes ellátogatni ide, hisz ráadásul a vár alatt találjuk Nürnberg híres szülöttének, Albrecht Dürernek egykori házát
, mely ma múzeumként funkcionál, és mint idehaza minden múzeum, hétfőnként zárva tart.

A város számtalan múzeuma közül érdemes felkeresni Németország legnagyobb kultúrtörténeti múzeumát, a Germán Nemzeti Múzeumot, valamint a Közlekedési Múzeumot, mely a Vasút Múzeumnak otthont ad a kisebbek nem kis örömére.

Akik Nürnberg náci „örökségére” kíváncsiak vegyék az irányt a 60 méter széles Grosse Strasse felé, vagy látogassanak el a hírhedt nürnbergi perek helyszínére. Biztos, hogy maradandó és egyben megrázó élményekkel távoznak majd.

Nürnbergben még az aranyhalat sem kell kifogni ahhoz, hogy minden óhajunk teljesüljön. Elég ellátogatni csupán a reneszánsz ráccsal övezett „Szép kúthoz”, vagyis a Schöner Brünnenhez, melynek aranygyűrűjét háromszor megforgatva kívánságunk rögvest valóra válik.

Családosoknak érdemes felkeresni a város állatkertjét, melynek fő nevezetességét nemrégiben a 2008-ban született jegesmedvebocs jelentette. A kis szőrmók még a PETA tiltakozását kivívta, szerették volna elkerülni ugyanis, hogy Knuthoz hasonlóan anyjától elszakítva a 2800 grammal született bocs a média kereszttűzébe kerüljön.

A nürnbergi hétköznapokat olyan vásárok színesítik, mint az évente megrendezésre kerülő ToyFair játék vásár, vagy a nürnbergi bio és egészséges termékek vására.

Aki a helyi specialitásokat szeretné megízlelni, kóstolja meg a híres nürnbergi kolbászt, mely a helyiek legkedveltebb csemegéjének számít. Egyéb nem kell hozzá csak egy ropogós császárzsemle. Ha valami tartalmasabb fogásra támadna gusztusunk, alternatívának ott van a kolbászos lencseleves, vagy az ecetben marinírozott marhasült, melyet almapürével és krumpli gombóccal körítenek. Az ízes fogások előtt elkortyolhatunk egy kupica Kuemmerlinget, mely egy különböző fűszernövényekből főzött gyomorkeserű likőr.

Még több leírás a városnézéshez, éttermen stb. angolul: wikitravel.org/en/Nuremberg.

A 7 fő bűn szobra komoly alkotás – hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A9t_f%C5%91b%C5%B1n.

Németül rengeteg adat, útikalauz: de.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCrnberg.

Hotel Nürnberg belvárosában? Megtaláljuk szinte az összes szálláshelyet az alábbi linken keresztül, kb. 114 szálláshely ajánlata versenyzik egymással folyamatosan:  Nürnberg hotelek ajánlatai a kért dátumokra itt – jó foglalási feltételek és magyar nyelvű foglalás.

Nürnberg időjárása, hőmérsékletek. Időjárás, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: www.wetter.de/deutschland/wetter-nuernberg-18227303.html.

Nürnberg

Nürnberg

Népszerű rock fesztivál sok éve: www.rock-im-park.de, 2019-ben is.

Képek, látnivaló fotók, momentumok a Nürnbergről:

Szálláshelyek keresése hotelben Nürnberg, Nuremberg Bajorország, hotelek a közelben és olcsóbb árak belváros szép szállodákban. Utazás, látnivalók útikalauz tippek.

Igazán olcsó nürnbergi szállás a Creo Pension (panzió) vagy sokszor a Hotel Continental. Kedvelt hátizsákos, nyári vagy diák szállók a www.jugendherberge.de, ez a hostel kategória a magyar pénztárcával vonzó 2-4-6 ágyas kategóriákban.

Online szállás ajánlat és foglalás Nürnberg, Németországban magyarul. Nézz körül néhány perc alatt! Kutass egy dátumra: Nürnberg összes szállás ajánlata ITT kigyűjtve! Írj be konkrét dátumot, és úgy keress a piros linkre kattintva!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük