Kanári-szigetek üdülés-nyaralás élmény, szállás tipp

Kanári-szigetek

A repülőgép elrepít oda ‘gyorsan’ :-), kezdtem sok éve a leírást, és tényleg elrepített körülbelül öt és fél óra alatt, azóta az itt élőktől apránként tanulok, sokféle nemzet békés együttélése talán egyedül itt példa értékű egy-egy kisebb és közepes településen, nagyvárosi lét igazán sohasem tetszett (itt sem egészséges és fenntartható). Itt a jó dolgok után a leírásomban jönni fog a fekete leves, hiába van 22-24 C meleg és napsütés decemberben, és lehet egy szélcsendes napon egy jót úszni, ha ezzel másoknak kárt okozunk.

Nevezetességei, alap adatok:
A turisztikai paradicsom két tartományra oszlik, Las Palmast, Lanzarote, Gran Canaria és Fuerteventura szigete alkotja, Santa Cruz de Tenerifet pedig Tenerife, La Palma, La Gomera és El Hierro.

Az utazás repülővel kimondottan olcsó lett. 2017-2018-ra gyakran voltak 100 euró alatt (21-31 ezer Ft) közvetlen repülőjegyek (egy irányba), ami 2018. novembertől lement 17-22 ezer forintra, ezeket a jegyeket biztosan a spanyol állami / kanári-szigeteki turisztikai kölcségvetés pénzeiből támogatták meg, vagy tényleg alig akadt utazó drágábban, hiszen máskor 400 euró körül (120 ezer forint felett volt egy irányba az ár). Átszállással a legolcsóbbak a 45-57 eurós tartományba estek (pl. Ryanair-rel, átszállás Spanyolországban). Budapestről, Bécsből, Londonból, Madridból, Barcelonaból és Pozsonyból érdemes volt keresni a lehetőségeket. 2013 elején a 80-100 ezer forint körüli oda-vissza jegy árakból találtunk többet, abból több csak átszállással, 2015 után ez olcsóbb lett. Néhány példa repülőjegy árakra:


Hogyan találjunk olcsó és mégis kényelmes repülőjegyet és hotel vagy apartman szállást a Kanári szigeteki utunkhoz? Egzotikus, és mégis európai stílusú, könnyen és gyorsan elérhető. 2017-2018 telétől újra nagy sláger lett, gyorsan fogytak a repülőjegyek, de még több dátumra volt decembertől 2019-ben is. A tipikus szállás kínálat a szinte ingyenes sátras kemping (Dechatlon) kategóriától, az önkénteseknek heti 20-25 óra munkáért cserében nyújtott kényelmes ágyakon át a luxus szálloda lakosztályig, a jóval 100 m² feletti medencés üdülő villákig terjed. A modern hippik persze a jól kialakított és lakberendezők által berendezett déli-parti barlangokban jó példát mutatnak, mert tiszta komposzt WC-ket is készítettek, és a kereskedelmi láncok által kidobott óriási mennyiségű élelmiszer egy részét újrahasznosítják (Alteza, Hiperdino, Mercadona, LIDL stb-stb.).

Garantáltan jó árak egész évben, megbízható szállásfoglalási rendszer, garantáltan kedvező árak: Apartmanok és hotelek árai, szállás leírások magyar foglalással ITT. Minden szálloda, üdülő és apartmanház kategória együtt. A pofátlanul olcsó szállások jellemzően persze ismerősön keresztül érhetőek el, itt és a fenti szálláskereső segítségével a legjobb reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatokat gyűjthetjük ki egyénileg. Konyhás (önellátó) privát apartmanok (kiadó lakás és nyaraló-villa) mellett szép éttermek és üzletek teszik könnyűvé az életünk. Kerékpár, motor és autóbérlési lehetőségek szintén kedvező áron lehetségesek. Szállások, tenerifei hotel ajánló magyarul, egyénileg szervezkedőeknek, gyors díjmentes visszaigazolás.

Kanári-szigetek (spanyolul Islas Canarias v. Las Canarias) Spanyolország legdélebbi tartománya, földrajzilag viszont Afrikához tartozik. Hét nagyobb és hat kisebb szigetcsoportja Marokkó partjaitól 125-200 kilométerre, az Atlanti-óceánb0an fekszik. A szigetek egy köpenyoszlop felett keletkeztek, ezért kizárólag vulkanikus kőzetekből állnak, mindegyikük közepén emelkedik egy-egy vulkán, összterületük 7500 km2. A Kanári-szigetek legnagyobb szigete 2052 km²-es kiterjedésével Tenerife, a legkisebb a Roque del Oeste, mely tulajdonképpen egy szikla a Graciosa sziget közelében.

A szigetek törvényhozása négyévenként átköltözik egyik tartományból a másikba. Mindkét főváros vámmentes kikötő státussal rendelkezik. Tenerife szigetén találjuk Spanyolország legmagasabb pontját, a 3718 méter magas Pico de Teide-t, mely a tengerészek szerint az összes hegy közül a legmesszebbről látható. Manapság a Kanári-szigetek lakosainak legnagyobb része az idegenforgalomból él, mely mellett a legfőbb bevételi forrás a kereskedelemből és a mezőgazdaságból származik. Nagy mennyiségben termesztenek exportra banánt, paradicsomot, lencsét és dohányt. Lanzarotén mindmáig fontos szerepet játszik a bíbortetű tenyésztése, a tenerifei borok pedig messze földön híresek. Utazás Európa szélére, ami gyakorlatilag inkább Afrika üdülő külterülete.

Kanári-szigeteki látnivalók

:
A szigetek közül kétségkívül Tenerife, és a csodaszép La Gomera, ahol a szigetek lakóinak közel egyharmada él, tartogatja a legtöbb látnivalót. Tenerifén találjuk a Las Canadas del Teide Nemzeti Parkot, ahol nemcsak Spanyolország legmagasabb vulkánját, a 3718 méter magas többkamrájú alvó rétegvulkánt járhatjuk körbe, megismerhetjük a világ második legnagyobb őskráterét, valamint a csodás természeti képződményeket, a szikla-szobrokat, a medvét, Isten ujját, és a szikla-katedrálist. A hely érdekessége továbbá, hogy itt forgatták a Majmok bolygója című film zárójelenetét. A sziget legszebb városa, La Orotava, erkélyes házakkal, fényűző kertekkel és a szeplőtlen fogantatás templomával várja az érkezőket.

A Kolumbusz szigeteként emlegetett La Gomera ugyan ötször kisebb Tenerifénél, természeti kincsei lenyűgözők. A vulkáni hegyoldalakon itt cukorsüveghez hasonlító vulkánkürtőket találunk. La Gomerán felkereshetjük továbbá az UNESCO által 1986-ban a világörökség részévé nyilvánított Garajonay Nemzeti Parkot, melyet az őshonos növényzet, a kanári babérlombú erdő megóvására hoztak létre. A park Laguna Grande tisztásán több mint 20 féle babér típusú fa- és bokorfélével lehet megismerkedni, a gyerekeket pedig játszótér várja.  A sziget fővárosában, San Sebastiánban, a Kanári-szigetek legrégebbi építményét, az Őrgróf tornyot tekinthetjük meg, továbbá érdemes felkeresni a Mennybe menetel templomot a fő utcán, és a volt Vámház belső udvarán Kolumbusz-kútját, melynek vizéből a legendás felfedező 1492-ben merített, hogy magával vigye Amerikába, s ezzel keresztelje meg az új világot.

A szigetek lakói nagyon szeretik a népünnepeket, így, ha a Kanári-szigeteken járunk, nem elképzelhetetlen, hogy épp belebotlunk egybe. Az ünnepek többsége vallási eredetű, a helyiek szebbnél szebb népviseletet öltenek, és maguk készítette tipikus, helyi finomságokkal kínálgatják egymást. Kanáriai népzene szól, amire helyi táncot lejtenek. A leghíresebb ünnep a téltemető Karnevál, mely februártól márciusig tart. A nagyobb szigeteken hotelek, éttermek, üzletek, strandok és a kapcsolódó szolgáltatók várják a látogatókat.

Olcsó repülőjegyek ITT mellett ingyenes szállásra (vadkemping a természetben) van lehetőség Tenerifére. Pl.:

A repjegyek a következő árban voltak (2011):
jún. 5, 12   80.000 Ft
jún. 12-től júniusban  105.000 Ft
július és augusztus 115.000 Ft
szeptember 105.000 Ft előfoglalási kedvezménnyel
az árak minden illetéket tartalmaznak, a közvetlen Bp-i indulású járatok, ezek valamivel (~10%) olcsóbbak mint az utazási irodákban általában. Mivel ez egy drágább utazási célpont, ezért minden megspórolt euro-nak jelentősége lehet.

Még olcsóbb fapados lehetőség volt a Ryanair (Pozsonyból), 50-60ezer forintos ártól indultak az előfoglalási, akciós árak (oda-vissza), ingyen tenerifei szállással együtt ez már tényleg egy low cost (olcsó) álomút lehet.

Szálláshelyek kereséséhez jó és gyors rendszerek:
Las Palmas hotelek lista ITT – Parque, Sercotel Santa Catalina, Pujol, AC Gran Canaria, Igramar Canteras hotel, a magyar nászutasok sokszor ide utaznak ősszel, kihasználhatjuk a tartós meleget. Információ kérés / üzenet küldése itt.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Több mint ezer szálláshely versenyzik értünk ajánlataival egész évben, télen-nyáron. Nézed meg, vagy foglalj egyből, ha sürgős: Tenerife összes szállás ajánlata összegyűjtve IDE: hotel, apartman lista ITT. Szállodák és olcsó panziók, kis hotelek kereshetően. Magánszállás, apartman szálloda és minden kiadó ágy vagy szoba lehetőség egy helyen.

Linkek: Lap.hu

Amíg ilyen ingyenes strandok és olcsó repülőjegyek várnak, addig jó helyen vagyunk, egy évtized alatt egyszer bele kell férnie:
Tenerife tengerparti strand

Kanári szigetek - Las Palmas

Kanári szigetek - Las Palmas

Régen, 2015 előtt Mallorca volt egy könnyebben elérhető/olcsó célpont egy kellemes utószezoni nyaralásra. 2018-2019-re oda is voltak 20 eurós repülőjegyek, ami olyan olcsó, filléres, hogy viccből is elmennék oda, ha bírnám az őszies/télies hideget, illetve lenne ott ismerősöm.

A lényeget nem elhanyagolva a turizmusnak legalább annyi (ha nem több) negatív hatása van a helyiek életére mint pozitív. Óriási bevételt jelent a mezőgazgaság mellett, de nem jó az ide költözők és itt megszállók összetétele. Igen, túl sok az idős és megvezetett gazdag ‘nyugati’ jellegű vendég. Túlságosan sokan érkeznek rövid távra, ami a repülőgépek szennyezésén keresztül és a túlzott mértékű fogyasztással igazán megterhelő. Európa ‘fejlett’ részének jelentős része sokkal szennyezettebb mint bármelyik sziget itt, de már itt is vannak kimondottak lepusztult vagy túlépített területek.

Egyik édekes kérdés, hogy jó vagy rossz-e az, hogy ide érkeznek az igazi parti-animal-ok szerte Európából és Oroszországból. Viszonylag sokat költenek, sokaknak adnak ezáltal munkát, és leginkább a pizzát és az alkoholos italokat igyekeznek eltüntetni. A gond leginkább az ide beérkező rengeteg akciós import termék, ami a helyi termékeket szinte eladhatatlanná teszi, fillérekért juthatunk hozzá az alap élelmiszerek mellett első osztályú hús termékekhez például, amik gyakran 2-3 ezer kilométert utaznak hűtött konténerekben hajókon. Az olcsó import termék vagy olcsón eljut a fogyasztókhoz közvetlenül, vagy egy étterem/hotel konyhájáról kerül az asztalra, ami elfeledteti azt, hogy valójában mit, mikor és hol kellene fogyasztanunk. Egy gazdag dán, orosz, holland, norvég, finn, angol, új-zélandi stb. vidékről ideköltöző fiatal, középkorú vagy nyugdjíjas gyakorlatilag spórol az ittléttel, még akkor is, ha minden nap étterembe jár. Beszélgettem hosszabb ideje itt élő külföldiekkel, így láttam/tudom, hogy miről beszélek, napi 20-22 eurót költöttek el így szerényen, a jobbmódúak minden gond nélkül 40-50-et.

8 thoughts on “Kanári-szigetek üdülés-nyaralás élmény, szállás tipp

 1. Veszely Andor

  A Regency Resorts Tenerife egy ingyen apartmannal és időszakosan még ingyen félpanzióval is várja Önöket egy üdülésre. Minden próba üdülésre jelentkező családot szeretettel hív a Regency Resorts Tenerife.

  Részletekért tekintse meg ezt a weblapot:
  Szállás Kanári Szigetek

 2. Veszely Andor

  Fapados járat – nagyvárosok közötti – tömeg utazást jelent
  Fapados légitársaságok a népszerű útvonalakon, minden szokásos szolgáltatás mellőzésével, teli járatokat szervezzenek, az átlagosnál sokkal olcsóbb áron. Wizz Air – easyJet – skyscanner
  Komplett fapados járat kombinációkat ajánl a skyscanner
  Olcsó Repülőjegy: Budapest – Tenerife (Reina Sofia Repülőtér) Hova: TFS
  Utazzon fapados járattal Madridba vagy Londonba. Folytassa utazását fapados vagy menetrend szerinti járattal. Repülőjegy foglalás kizárólag az Interneten lehetséges! Várakozási idő átszálláskor: 6 – 16 óra. Megtakarítás: legalább 50 eFt!

 3. Kovács Laura

  Nagyon jól hangzik… Az év bármely szakában kellemes idő várhat, különösen azoknak jó akik nem szeretik a hideget. De mit értesz azon hogy ingyenes szállási lehetőség is van? Ezt kifejtenéd kicsit bővebben?
  repjegy-repulojegy.hu

 4. Nagy Anna

  sziasztok, latom, ti is llike-oltatok a “szeretek utazni” oldalt, amely lenyege, hogy egymas kozott megosszunk olyan hasznos infokat, h ki hol tud szep, de megis olcso szallast, nyaralast stb.

  en nem reg jottem meg egy ilyen utrol, a Kanari Szigeteken, Gran Canarian voltunk. egy kedves ismerosom szolt, h email-ben kuldtek neki, h lehet jelentkezni az utra. nagyon olcso volt, ugy hirdették, h 5 nap, 4 ejszaka szallassal, repulojeggyel, illetekekkel osszesen 65.000 ft/ fö. el is mentem 2 baratnommel, es tenyleg ugy volt, csak koltopénzt kellett vinni, raadasul ingyenes volt a magyar idegenvezetes, es meg berelt auto is vart a repteren. a szallas gyonyoru, tiszta apartman a kozpontban, erkellyel, medencevel, az oceantol 10 perc seta 🙂

  ugy tudom, tobb napra is vallalnak utaztatast, mindenkinek csak ajanlani tudom.Kedves, fiatal lany kisergetett minket, profi volt 🙂

  azt mondtak, folyamatosan lehet jelentkezni.

  ide irom a szamat, hivjatok bizalommal:
  06 70 9433272
  ..

 5. Visszajelzés: Igazából szerelem: utazás függőség nélkül, gyógyír mindenkinek az úton

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.