Kanári Szigetek repülőjegy olcsón, jó árakon lehet

Kanári Szigetekre menni hogyan és mikor érdemes, utazás repülővel Magyarországról, olcsó megoldási lehetőségek keresése a téma. Fontos észrevenni, hogy 4-5-szörös eltérés lehet a repülőjegy árakban, egy héten belül, így megéri a repüléshez igazítani a programot, és nem a kőbe vésett dátumhoz keresni jegyeket. Elkerülnéd a mínuszokat? Akkor télen és kora tavasszal is irány Kanári!

A keresésben a Skyscanner a fő segítség, mobiltelefonról érdekesség kedvért a Hopper alkalmazással is lehet pár dátumra (az egész hónapot mutatja a rendszer színes kódokkal az árak megoszlása szerint) tudunk olcsó napokat keresni. A menetrendszerű, hetente ugyanúgy ismétlődő járatoknál megfigyelhetjük, hogy melyik napok a legolcsóbbak egy adott viszonylaton (irányban, útvonalon).

A nyaralási, kikapcsolódási lehetőség a szigeteken télen-nyáron egyaránt jó. 7-10-14-21 éjszakára érkezik ide a legtöbb vendég. A pénzesek persze a drága wellness, bulizós villám hosszú hétvégéket meg tudják fizetni ide (német, angol, svéd, dán, norvég, finn, izlandi, lengyel stb. vendégek).

Szállásra napi minimum 8 ezer forint /fő/éj extra kiadással számolhatunk mi ‘hasperkábé’ :). Ez Spanyolország más részein körülbelül igaz, de szerintem pont ezért az igazi a még olcsóbb (egyik legolcsóbb) utószezoni célpont a Costa Brava (kb. ~4500 Ft/fő/éj volt 2009-ig, utána 7000 Ft környékére növekedett) szeptember utolsó vagy október első hetében. Most a tenerifei hostel kínálatban, hálótermi ágyakon a napi 10 eurós (3100 Ft) hippi kategória is elterjedt, ez igazán kedvező, de nem mindenkinek megfelelő. Cél szentesíti az eszközt, van aki a luxus hotel bárjában hódít öltönyben, más egy alkoholmentes sörrel a kezében bámulatosan szép dél-amerikai nőkkel is azonnal szót ért egy tengerparti olcsó kocsmában. Az ágyak, a kényelem és a körülmények roppant nagy mértékben eltérnek, ezt a foglalási rendszer vendég értékeléseiből gyorsan leszűrhetjük. Néha egy 7-8-szor drágább luxus szálloda sem tud többet adni, mint egy mesésen jó elhelyezkedésű privát apartman terasszal és kilátással. Szálláskereső: Apartmanok és hotelek árai, szállás leírások díjmentes magyar foglalással ITT. Az új helyek és az akciók között egy kecsegtetőt látva ne habozz, ha a lemondási feltétel is megfelelő! Mit veszíthetsz? Irány a tenger, ami egy végtelen óceán igazából. Itt vigyázni kell a hullámokkal és sziklákkal, itt komoly erők mozognak az ártatlannak tűnő szélcsendes időszakokban is, a mélységről nem is beszélve, száz és ezer méteres mélységek azonnal, ami miatt a víz is hűvös, viszonylag stabil a vízhőmérséklet egész évben, úszóknak kiváló.

Tenerife, vagy a Kanári Szigetek Európa vagy inkább Afrika része-e, azon nem vitatkozunk, de Dél-Amerika jelen van szerencsére, a töménytelen mennyiségű banánültetvényt látni egyszerre szép, másfelől drámaian sokkoló.

Olcsó és diszkont (fapados) légitársaságok tucatja indítja ide járatait, így gyakorlatilag az egyik legolcsóbb egzotikus nyaralási célpont. Nászutat, céges jutalom kirándulásokat és romantikus kalandokat egyaránt szervezhetünk ide. Vannak sivatagos, kősivatag, túlságosan beépített városi részei is a szigeteknek, mindezt előre tekintsük át az útikalauz leírások, fotók és a Google Streetview felhasználásával. Egyik helyen strandolni nem tudunk kényelmesen, a másik helyen a nap felfal szó szerint, ha nem védekezünk, nagyon erős a sugárzás (szó szerint azonnal harap délidőben).

Igen, 2011-től számos jó lehetőséget kínálnak az olcsó légitársaságok, illetve a first minute- és last minute elő és utószezoni akciók tucatjai jelennek meg a piacon. A szállások-nál hasonlóan vannak pangó időszakok, amikor jó kapcsolattal vagy szerencsével nagyot tudunk spórolni.

A Wizzair, Vueling Airlines és a Ryanair árait mindig érdemes meglesni. Jómagam madridi átszállással, találtam egy 60 eurós lehetőséget (~30+30), ami ingyen van egy ilyen hosszú utat tekintve, a repülőtéren a hosszú várakozási időt kávézgatva, interneten dolgozva, tanulva vagy filmet nézve eltöltve. Mondanom sem kell elkelt egy óra alatt, ami a 70-80 eurós kategóriában sem ritka, ha egy népszerű/programokkal teli hétre esik. Tehát érdemes email értesítőre feliratkozni, és napközben 15 percet rászánni, ha már erős a szándék, kevés az akadály, és utána irány az Óceán vulkanikus csoda-szigetei felé.

Korábban kb. 150-170 eurós áron lehetett pozsonyi indulással a Ryanair-rel (oda-vissza) repülővel utazni. Hajóval vagy autóval sokkal drágább (akár tízszeres), így ne is próbálkozzunk stoppolással pl. Barcelona kikötőiben 🙂 nagy reményekkel. Amúgy a 200-300 eurós ár is jónak mondható egy komp hajón éjszakázva. A nyári csúcsban az utazási irodák charter járatainak jegyárai jellemzően a 350-420 eurós tartományban mozognak, és ezekhez általában egy átlagosnál drágább szállás tartozik. Igen, egy vendégkör a 400-700 ezer Ft/fő/hét árban gondolkodik, sőt a két hétig pihenő németek a 3000 eurót is simán elköltik a végére.

Pozsonyban olcsó parkolóhely megoldott (~5 euró/nap) a repülőtér közelében. Olcsó szállás Kanári-Szigeteken ITT, hotel és apartman.

Az elő és az utószezon nem véletlenül sokak kedvence, aki jó előre tud tervezni, annak nem kell lemondania vagy módosítania a repülőjegyet, ezek drága mulatságok, nyilván ezek jelentik a repülőtársaságok profitjának egy jelentős részét.

Iberia, Air France. Lufthansa vagy Alitalia, mindenkinél olcsóbb a Ryanair közvetlen járata, nincs kényelmetlen átszállás, tényleg csak a pozsonyi transzfert vagy parkolást kell megoldani, és utána miénk a vulkanikus szigetvilág, a turistaparadicsom csodája. Ott kisebb hajókirándulásokhoz csatlakozhatunk, ha jó a beszélőkénk, és tudunk haverkodni privát hajósokkal, akkor a méregdrága luxus hajókázás hangulatát szinte ingyen átélhetjük ott.

2009-ben indultak, és máig kitartottak szépen: www.fapadosutazas.hu/cikk/?id=164&r=6.

repülőjáratok, repülőjegy