Skyscanner repülőjegy ár-kereső használat online

A Skyscanner árkereső használata

Szerencsére pofonegyszerű és teljesen ingyenes, a vélemények pedig méltán jók róla, és egy órás gyakorlással megérhető a számítástechnikában nem járatosaknak is kis segítséggel, hogy mikor mire kell kattintani az egérrel (vagy tapintani a mobilon). Magát a profi repülőjegy foglalást egy két órás előadáson szokták oktatni kezdőknek, tíz út után ez is mehet egyedül mindenkinek, aki igazán szereti a repülést.

A Skyscanner weboldala nem véletlenül túlterhelt, lassan töltődött be, körülbelül 15 másodperc alatt csütörtök délután egykor, de az eredmény meggyőző volt, 40 euróval olcsóbb jegyet dobott ki egyirányú TenerifeBudapest útvonalon 1 hónapra előre keresve mint a Hopper App. Az átszállási lehetőségeket érdemes tanulmányozni, mert azzal még 20-40 euró nyerhető egyetlen ilyen kis úton, ha kifogjuk a legolcsóbb napot, későn este érkezünk, másnap hajnalban utazunk tovább, és közben például egy kellemes zenés/táncos helyen éjszakázunk a közelben. Barcelona már sokszor nem olyan vonzó az idősebb korosztálynak, 30 alatt persze szinte mindenki szereti, én is ezt választottam. Madrid, Párizs, Amszterdam, Frankfurt, Berlin, csak pár hely, ahol van átszállási lehetőség, és az éjszakai programok között is van igazán vonzó. A kora hajnali és a késő esti (utolsó) járatok sokszor fapadosak (a diszkont társaságokon belül is a legolcsóbb járatok vissza a bázisukra). Az általam vizsgált nyaralóhelyen a hétvége (péntek-szombat-vasárnap) jellemzően kétszer olyan drága volt, mint a hétköznap. Miért rohannánk vissza hétfőn dolgozni? Kedden nem ér rá? Bolond világ ez, de ez a szépsége, egyetemista fiatalként vagy németországi segédmunkásként is körbe lehet utazni teljes Európát, sőt a fél világot alkalmazkodva a legolcsóbb jegyekhez. Webcím: www.skyscanner.net/.

Pontokba szedve extra tanácsok:
1. Ha még távoli a tervezett utazás időpontja, akkor kérjünk email értesítőt az adott útvonalról, és tájékozódjunk így automatikusan a jó ajánlatokról.
2. Nagy utazás, több átszállás szükséges esetén tanuljunk, pl.: mi a legolcsóbb érezési város a közelben (bizonyos repülőterek folyamatosan olcsóbbak, vagy kifejezetten a fapados légitársaságok használják.
3. A grafikus és a naptár nézet között váltva sokszor gyorsabban átlátjuk a különbségeket, a legolcsóbb hónapokat/napokat.
4. Amennyiben fél a foglalás közben elkövethető hibáktól, akkor bízza egy specialistára személyesen, aki 5 perc alatt képes a személyes adatok és a bankkártya birtokában a kinyomtatott beszállókártyát (ha van) mosolyogva a kezébe adni, ennek az ára 2-5 ezer forint lehet a bonyolultság függvényében a normál járatokon. A Business és egyéb szuper drága luxus járatok utazói pontosan tudják, hogy a tízezrek pillanatok alatt jönnek és mennek az éterben.
5. Több légitársaság esetén van klubtagsági vagy egyéb online fizetési kedvezmény, erről tudakozódj előre időben!
6. Igazából csak repülni akarsz egyet olcsón, akkor írd a keresés mezőben a célnál, és válassza, hogy Minden célállomást mutat (Everywhere angolul). Ebben például az a jó, hogy egy adott országba, egy adott hónapra egyből láthatjuk, hogy mennyi a legolcsóbb repülőjegy, és általában meglepődünk, mert Európában 7-10 ezer forintért több ezer kilométerre el lehet utazni így. Nem ettől leszünk környezetszennyezők, a Föld elpusztítói. Egy üveg tömény piával, vagy egy kilogramm elfogyasztott marhahússal szinte biztosan többet ártunk. Ennek az is az előnye, hogy új légitársaságokat próbálhatunk ki kis szerencsével, mivel több társaságnál 5-7 havonta egyszer van csak „Karácsony”, amikor gyakorlatilag ingyen elvisznek minket a távolba (ráadásul nem kora hajnalban vagy késő éjszaka, hanem pont a nap közepén). Ezeket az olcsó jegyeket mások is keresik, így inkább foglaljunk egyszer életünkben feleslegesen (ha például baleset ér utazás előtt, aminek a legtöbbünknél ici-pici az esélye), mint lemaradjunk róla (Ha például féláron van, Indonéziába és Fülöp szigetekre utazva volt 2017-ben egyetlen ilyen nap).
7. Néha vannak kedvezmény kuponok, ‘marketing akciók’, ezekről is olvassunk, hátha pont a mi utunk idején érvényes egy. Például (www.cuponation.com). Ez nem feltétlenül az utazásra ad kedvezményt, hanem például az utazási célpontban egy szállásra vagy egy bevásárlóközpontban.
8. Ha kérdésed van, kérdezz! Ennyire egyszerű. Nálunk például a seonyar@gmail.com címen.
9. Legyél tudatában, hogy mennyi időt töltesz az utazással / a szervezéssel, és mit foglalsz. 4-5-10 euró nem éri meg, hogy kellemetlenség legyen. Például túl rövid átszállási idő, éjszakai érkezésnél például alvó recepciós egy bezárt ajtó mögött, vagy még rosszabb esetben 1-2 óra várakozás az apartman kulcsára. Én szeretek korán reggel elutazni, korán elfoglalni a szállást, visszafelé pedig nyugodtan :), akár késő este is oké. Túlzásba a mennyiségben sem érdemes esni, egy ismerősöm 8 éven keresztül minden idejét/pénzét utazásra költötte, utána hallottam, hogy ez ‘európai’ vagy ‘népbetegség’, rengeteg magyar huszonéves és harmincéves lány (és feltehetőleg fiú szintén) így élve a párkapcsolataiban furcsa módon mindig zátonyra futott.
10. Hotel és szállás keresés egyedül vagy kis csoportban, igaz 25 főre is lehet foglalni, de nem mindig egyszerű: Szálláskereső, hotelkereső tippek, oldalak itt.

Skyscanner árkereső

A www.hopper.com mobil alkalmazással is kezdhettük volna. Amilyen pici, annál nagyszerűbb. Ha tudod mikor és hová akarsz utazni, akkor kikutatja, kikeresi a legjobb lehetőségeket a naptárban. A magyar telefonszámomat nem fogadta el, de volt spanyol és osztrák számom, így sikerült megkapnom a letöltés linket SMS-ben. Óriási adat mennyiségből dolgoznak, egyből feltűnt az álláshirdetésük, adatbányászt, mérnök-informatikust kerestek éppen Kanadába, programozókat az USA-ban, repülőjegy specialista ügyfélszolgálati munkatársakat, grafikus-designer-t, videó szerkesztőket, menedzsereket, ami a dinamikus növekedés jele. Amit mondtam volna 20 éve: „Irány Kanada!”, amit most mondok: „Miért nem vagyok 20 éves?” 🙂 Jó fizetés és munkahelyi környezet, teljes körű biztosítás. 2016-ban az év egyik leginnovatívabb cége díjat is elnyerte. Az oda-vissza járat keresésbe elsőre belegabalyodtam, ezért valamivel jobb a Skyscanner elsőre. Végül annyira jó árak jöttek fel, Madrid-Lima (peru) útvonalra, hogy alig akartam hinni a szememnek. Dél-Amerika oda-vissza 1000 euró alatt, ez igazi ‘deal’, átszállás Amszterdamban, 2 óra 40 perces átszállási idővel, ha a KLM-et választjuk, Párizs-on keresztül, ha az Air France-szal utazunk. Kicsit játszva a Hopper-rel előugrott egy oda-vissza 619 eurós ár Amszterdamból, ami igazán csábító, ha időnk és keretünk világot járni, kétszer átszállni, és időzónákat ugorva hetekig minden szempontból a Föld másik felére ráhangolódni. A rövidebb európai utaknál a Hopper hibázott, kifejezetten drága utakat talált.

A Skyscanner alternatívái továbbá az interneten jól ismertek közül:
Expedia, Lastminute vagy a Momondo. Az Utazómajom weboldal ajánlatai is többnyire ezekről származnak.

Egy hozzászólás a(z) “Skyscanner repülőjegy ár-kereső használat online” bejegyzéshez

  1. Gábor Szerző

    Egy hozzászóló a Facebook-on egyből a Google Flights-ot hozta fel, hogy az jobb. Hmm!? Ugyanarra a dátumra Európán belül 50 euróval drágább jegyeket ajánlott, nem nyerte meg az árversenyt, és nálam a felhasználóbarátság is leromlik ilyen esetben. Más dolgokra, akár összetett csomag ajánlatokra is lehet jobb.
    Pusztán a repülőjegynél talán egy dolog tudna még segíteni a Skyscanner-en túl, ha például egyszerre lennénk a légitársaság tulajdonosának és az értékesítési igazgatójának rokona :), akkor minden extrát ingyen megkapnánk a nagy lábtértől, a kívánt ülésen át a feladott csomagig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük