Bulgária nevezetes helyei

Bulgária Magyarországtól délre, a Fekete-tenger partjai mellett fekszik. Az ország területén kiváló tengerparti üdülőparadicsomok találhatók. Aki Bulgáriába utazik, feltétlenül tekintse meg az alábbi helyeket és azok látnivalóit.

Szófia: Ez a város Bulgária fővárosa. Itt lakik a legtöbb ember az országban. Szófia az ország nyugati részén helyezkedik el, tengerszint feletti magassága 500 méter. Szófiában megnézhetjük a Alekszandr Nyevszkij székesegyházat, a Bolgár Ortodox Egyház legnagyobb templomát, és az az 1907-ben nyílt Ivan Vazov Nemzeti Színházat.

Várna: A bolgárok ez a várost elnevezték nyári fővárosnak, mert hazai és külföldi látogatók is keresik nyáron ezt a várost. A város berendezkedett a turisták fogadására, azért is,mert közel van az Aranypart. Látványosságai az Euxinográd palota, amelynek kertjében igazi virágbirodalom van. több mint 300 virágfaj csodálatos látványt nyújt.

Neszebar: Közvetlenül a Napospart mellett található, világörökségekben rendkívül gazdag és a látványa nem mindennapi. Itt megtalálhatóak az összes építészeti stílusok. Az épületek magukért beszélnek, feltétlenül tekintsük meg.

Albena: Mondhatjuk nyugodtan, hogy ez a város kizárólag a turistáknak épült. Csodálatos tengerpartja, kihívóan szép szállodái luxusélményt nyújtanak a nyaralás során. Szabadidős tevékenységek, vásárlási lehetőségek és sportolási lehetőség egyaránt megtalálható beleérve a vízi sportokat is.

Burgasz: A város erősen hasonlít Budapesthez. A látnivalók templomokból, katedrálisokból, bazilikából és operaházakból állnak. Aki szeretne eltölteni Burgaszban egy wellness hétvégét, az ebben a városban megteheti.

Bulgáriába eljutni autóval, repülőgéppel és busszal lehet Budapestről. A csoportos utak is innen, vagy Debrecenből és Szegedről indulnak.

strand Bulgária

Aranypart

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük