Wiener Neustadt – Bécsújhely szállások, hotel ajánló

Wiener Neustadt

Bécsújhely (régi magyar nevén Német-Ujhely, németül Wiener Neustadt vagy Neustadt) egyike Alsó-Ausztria legnagyobb városainak.

Szálláshelyek Wiener Neustadt, jó árak érhetőek el a szálláskeresővel egész évben. Akciós hotel és panzió szoba, családi apartman és szálloda csoportoknak, illetve egyéni vendégek részére.

Utazás ajánló, távolságok a repülőtértől és a környező településektől a listában.Kis város korrekt jó hotelekkel, internetes online akciós szállás árait (3-4 csillagos) itt találjuk részletesen magyarul: Wiener Neustadt – Bécsújhely: szállás kereső ITT. Kezdjük a szálláshelykeresést most! Az árak összehasonlítása nagyon gyors így. A bécsújhelyi szállásokról vendég élménybeszámolókat a piros linkre kattintva olvashatunk.

A Dél-Alsóausztria-i régió a termelés és a szolgáltatás terén Ausztria egyik legfontosabb központjának számít. Alsó-Ausztriában, a Fischa-patak mellett, a magyar határ közelében, Bécstől mintegy 50 kilométerre fekszik.

Szállodák név szerint: Orange Wings Hotel, a belvárosi Hotel Zentral, másik kedvelt központi elhelyezkedésű a Hotel Corvinus. Apartmanokat kínál a Köglers Appartements. Külső részen található a Hotel Freizeittempel.

Az összes szállásadó ajánlatai együtt, teljes internetes lista: Wiener Neustadt hotelek, panziók és vendégházak ITT – minden szálláshely összes ajánlata kereshetően együtt. Értékelések, akciós ajánlatok együtt a szállodák kínálatából, ténylegesen szabad szobák azonnali díjmentes visszaigazolással. A szép lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

A kínálatban, városok / Bécsújhely környéke szállások száma és távolsága – az oldalsó szálláskereső segít gyorsan: Bad Sauerbrunn 6.4 km 1, Sauerbrunn 7.2 km 1, Bad Erlach 8.5 km 2, Winzendorf 9.9 km 1, Neufeld an der Leitha 10.3 km 2, Breitenau 11.4 km 1, Klingfurth 13.0 km 1, Nagymarton 13.4 km 1, Marz 15.5 km 1, Bad Vöslau 18.9 km 3, Berndorf 20.1 km 1 és Miesenbach 20.2 km 1. Továbbé, illetve magyarul: Lajtaújfalu, Savanyúkút, Lanzenkirchen, Bad Fischau, Felixdorf, Weikersdorf am Steinfelde, Savanyúkút, Markt Piesting, Pecsenyéd és Pitten.

Bécsújhely

belvárosi pihenő

Bécsújhely látnivalói, érdekességek és nevezetességek:
Számos oktatási intézménynek, bevásárlóközpontnak és kaszárnyának ad otthont. Fejlődését többek között kedvező elérhetősége (autópálya, több főút, vasút) bizonyítja. Utóbbiért sokat tesznek: a „Civitas Nova” elnevezésű projekt nem csupán új lakások és szabadidős létesítmények építését, de az óváros történelmi örökségének óvását és fejlesztését szorgalmazza. Wiener Neustadtot eredetileg a Babenberger-i birodalom védelme céljából alapították. Állandó lakosainak száma 45310 fő volt 2019-ben, teljes, 60.9 km²-es területén összesen.

Története, történelmi visszatekintés:
A város legalább három ízben szerepelt a magyar történelemben. 1487. január 13-án Mátyás király Bécsből a várost ostromló táborba érkezett, majd augusztus 17-én egyezség útján el foglalta azt. Mátyás ez alkalommal ajándékozta Bécs-Ujhely polgárainak a császári és magyar királyi jelvényekkel díszített Corvin-kupát, vagy Korvin-serleget, melyet még III. Frigyes német-római császár készíttetett az igazságossal kötött béke emlékére 1463-ban. Ezt az aranyozott ezüstserleget ma a városi elöljáróság levéltárában őrzik. (Képe legutóbb Fraknói: Mátyás király című művében jelent meg.). Ugyancsak itt, a levéltárban őrzik Mátyás király e korból származó arcképét, valamint azt a nyerget és teljes lószerszámot is, melyeket szintén Mátyás ajándékozott a városnak. 1671. áprilisában az itteni fegyvertárban fejezték le Zrínyi Pétert és Frangepán Ferencet. A szomorú esemény helyszínét gondosan megújított felirat rögzíti a régi fegyvertári épületen. 1701-ben pedig az Eperjesen elfogott II. Rákóczi Ferencet hurcolták ide, ugyanabba a börtönbe, melyből 30 évvel azelőtt nagyapja, Zrínyi Péter a vérpadra került. Rákóczi a börtönből megszökött, Lengyelországba menekült, ahonnét másfél év múlva egy hadcsapat élén vonult be hazájába. Segítője már nem járt ilyen szerencsével, Lehmann kapitányt halálra ítélték, kivégezték, majd felnégyelték testét. 1834-ben hatalmas tűzvész pusztított a városban, a katasztrófa alig 14 házat kímélt meg, Wiener Neustadtot egészen újjá kellett építeni.

A város legjelentősebb épülete a prépostsági főplébánia-templom (közkeletű nevén a Dóm), kettős tornyával. Román stílusú főhajója a XIII., kórusa és gótikus kereszthajója a XIV. századból származik. Érdekes faragványokat (Szent Sebestyén a XVI. századból) és síremlékeket (Khlesl bibornoké) találhatunk benne. Kívül, a torony déli oldalán az 1671-ben lefejezett Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc befalazott sírkövét szemlélhetjük meg.

A város délkeleti szögletében a XII. századból származó Babenberg hercegi kastély vonzhatja a turistákat, melyet előbb a XV., majd a XVIII. században alakították át. Gótikus stílusú kápolnáját három pompásan festett ablak, főoltárát egy a XV. századra datálható Szent Györgyöt ábrázoló, míves ércszobor díszíti. A kastély udvarában III. Frigyes, tágas kertjében Mária Terézia szobra látható. A kastély 1752 óta ad otthont a Mária Terézia Katonai Akadémiának (Theresianische Militärakademie, mai elterjedt rövidítése „MilAk”).

1910-ben Bécsújhelyen létesült az Osztrák–Magyar Monarchia első pilótaiskolája, azóta is van saját kis repülőtere közel a központjához. Itt szerezte pilótaképesítését Steinschneider Lilly és Petróczy István, a korai magyar repülés két úttörője. A repülőiskolának ma az Aviaticum repülőmúzeum állít emléket. Nagy, nemzetközi repülőterek távolsága a központtól (belvárostól): Schwechat (VIE – Vienna – Bécs) 42.5 km és M R Stefanik (BTS – Bratislava) 82.8 km.

A város keleti részén találjuk a Neuklosterkirchét, III. Frigyes császár nejének síremlékével, továbbá a városházát kis régiséggyűjteményével, ahol a 0,82 m magas, zománcdíszítésű, aranyozott ezüstserleg, az úgynevezett Korvin-serleg (Corvinusbecher) megcsodálható.

Magyar vélemények, minden szállás vendég vélemény és értékelés fórum szerűen: Wiener Neustadt, Bécsújhely: szálláshelyek  keresője itt található, a legjobb árak egy helyre vannak összegyűjtve.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben.

Időjárása, szél, hőmérséklet stb. előrejelzés, aktuális jelentések: www.wetter.at/wetter/oesterreich/niederoesterreich/wiener-neustadt, páratartalom és szél adatok.

Webkamera, élő, késleltetett képek a repülőtérről, Flugplatz: www.bergfex.com/sommer/wiener-neustadt/webcams/c12566/.

Budapest és Wiener Neustadt, Bécsújhely távolsága 260 km az online útvonal tervezővel, részben autópályán utazhatunk.

Képek még:
belváros városháza

Egy hozzászólás a(z) “Wiener Neustadt – Bécsújhely szállások, hotel ajánló” bejegyzéshez

  1. Baranyai Iván

    Kérem megírni, hogy a vasút állomás milyen távolságra van a belvárostól és a bevásárló központtól? Köszönöm előre.

    Alig 1 km mindkettő távolsága.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük