Bécs látnivalói: városnézés tippek magyarul

Bécs látnivalók

Információk, nevezetességek útikalauz és szórakozás Bécsben:

A város (Bécs) New York és Genf után az ENSZ harmadik székhelye, így a szervezet számos intézménye a városban székel. Az osztrák főváros 23 kerületre oszlik. Bécs központja az Innere Stadt, a várfal és a Duna-csatorna között terül el. Ma már zűrzavaros is a város a rengeteg külföldi vendégmunkás miatt, de a régi útikönyveket olvasgatva megnyugodhatunk, még ma is sok a kis csoda, felfedezni való érték, békés hely és látványosság.

Hotelkereső: Bécsi szállás keresés tippek ITT: hotel, panzió és apartman árak, fórum vélemények gyorsan, képek, és utazás fotógaléria.

Egy Európai nagy utazás nem lehet teljes az osztrák főváros meglátogatása nélkül, mely történelmének, kulturális és művészeti értékének köszönheti népszerűségét. 2001-ben a régi városközpontot az UNESCO a világörökség részének nyilvánította, Bécs történelmi fontosságára hivatkozva. Szerencsénkre még sok turista és utazási iroda Bécs-BudapestPrága hármasban gondolkodik, így nekünk magyaroknak is jó ez a nemzetközi hírnév.

Prater óriáskerék
Rengeteg parkjával Bécs egyike Európa legzöldebb városainak, ezt jól láthatjuk a az óriáskerékről a Praterben vagy a Schönbrunni kastély kert felső kilátójából is, tényleg csodálatos, élhető és békés kertek frissítik fel a nyüzsgő nagyvárosi létet. Persze a csodát ne a belvárosban keressük! A sziget, a Dunapart nyugati területei és a környezők hegyek és erdők az igazi oxigéndús pihenő és kirándulóhelyek.

Nevezetességei:
Még sem erről vált világhírűvé, sokkal inkább a „zene városaként” emlegetik. Hírnevét az Állami Operaház, a Bécsi Filharmonikusok és a Bécsi Szimfonikusok öregbítik. A városban múzeumokból sincs hiány, a híres Albertina mellett az évente megrendezésre kerülő művészeti vásár, a Wiennafair vonzhatja a látogatókat. Az ablakokon kibukó fáival, fű tetejével említésre méltó még a Hundertwasser-ház, az osztrák építész-festő leghíresebb művével talán csak Gaudi színpompás építményei vetekedhetnek.

Természetesen egészen modern vagy trendi múzeumok is helyet kapnak itt, így mindenki találhat kedvére valót.

Látnivalók lista:
Prater és környéke (vidámpark). Épületek és épület-együttesek: a Parlament, Városháza (Rathaus), Schönbrunn, Szent István Székesegyház / Stephansdom, Belvedere palota, Ringstrasse, Hofburg, Palais Epstein, Császári kripta, Augustinerkirche (templom), Michaelerkirche, Zsinagóga, A Duna Torony, Aqua Terra Zoo (állatkert), Bécsi Planetárium, A Ring (körút), és Madame Tussauds kiállítása egy új fénypont: Prater, Riesenradplatz
Naponta (kivéve december 24.) 10-18 óra, Vienna-Card: 18,50 helyett 15 euró, Gyerekek: 14,50 euró.

Mariahilfer Straße és a vásárló, sétáló utca környéke több napra is élményt nyújthat, szép épületek, parkok és kertek, kávézók és éttermek mutatják meg a bécsi belvárosi “úri” élet szépségét. Hivatalos weboldal: www.wien.info/hu/sightseeing/sights. Vendéglátás cikk ITT.

Miért is szeretjük Bécset? Miket keresnek itt az emberek?
Hétvégén rendeztek már bécsi Sziget-fesztivált azaz a Donauinselfest nevű koncertsorozatot is. A Dunasziget csodálatos sportolási, kikapcsolódási helyszín, a kerékpárosok, a hosszútávfutók, és a lovasok paradicsoma is egyszerre. Felsorolok néhány vonzerőt Bécsben: koncertek minden stílusban, nyári fesztiválok, múzeumok, kertvárosi élet, fejlett nyugati lét, sportolási lehetőségek ingyenesen is, szép és tiszta utcák, köz- és közlekedési biztonság, olcsó tömegközlekedés, egyetemi élet hangulata.

Bécs kártya ITT – tömegközlekedés és belépő kedvezmények.

Történelem:
Bécs előbb a középkori római birodalom szíve volt, később az Osztrák-Magyar Monarchiáé. Az épületek városszerte Bécs illusztris múltjára emlékeztetnek, akár a Belvedere palotát, akár a Schönbrunni kastélyt vesszük, ahol a csodálatos park ingyenesen is látogatható. Rengeteg látnivaló fogadja a turistákat, a Szent István-székesegyház (Stephansdom) 97 méter magas tornyával a város jelképe, a Kapucinusok templomában pedig az 1633 óta a Habsburgok temetkezési helyéül szolgáló kripta csigázhatja a látogató kíváncsiságát. A Hofburgban őrzik a Habsburg dinasztia császári ékszereit. Felsorolni is sok volna az impozáns épületeket, érdekességeket. Külön említést érdemel viszont Bécs vidámparkja, a Práter, legendás óriáskereke még az ikonikus Orson Welles filmben, a Harmadik emberben is feltűnt.

1907 és 13 között Adolf Hitler is Bécset választotta lakhelyéül, a Szépművészeti Egyetemre próbált bejutni, de a felvételin megbukott, mára ez legfeljebb egy fájdalmas emléke a városiaknak. Inkább arra büszkék, hogy a  turistákat a tradicionális és modern építészeti csodák, a kulturális lehetőségek mellett a finom ételek, a kávéházak és a vibráló éjszakai élet is az osztrák fővárosba csalogatja. Bécs híres és nagyon népszerű napjainkban.

Igazán vonzónak a báli szezont nevezném Bécsben, akár ezernél több ilyen rendezvény is lehet a téli hónapokban. Szalagavatók, jelmezbálok, céges évzárók, Operabál, születésnapi ünnepségek élőzenével és tánccal. Elegancia, kultúra és közösségi program magas fokon. Lásd pl. a Wiener Akademikerball 2015 videót: youtu.be/bW58aKJzSK4. Nem csak komolyzene, minden korosztály megtalálhatja a saját szintjét a színes kínálatban.

Bécs/Ausztria infó linkek:

Autókölcsönzés: Autóbérlés, Árak, Feltételek online

Reptéri transzfer, közlekedés a reptérre egyszerű és jó a tömegközlekedés is.

Repülőtér oldala. Repülőterek távolsága: * Schwechat (VIE) 16.9 km * M R Stefanik (BTS) 62.7 km.

Kerékpározni jól lehet, a Bécsi séták feledhetetlenek, a kerékpárutak a legtöbb helyen jól tervezettek. Városnéző utakra is be tudunk fizetni, Múzemlátogatás szinte kötelező, Schönbrunni kastély, Képek, Bécs/Vienna hivatalos oldala, Szárnyashajó Bécs, Sí Szilveszter Ausztria, Szupermaraton.

Amit még megtalálunk a legtöbb turisztika portálon: Ausztria térkép, Lakosság és területi adatok, Tartományok-régiók, Nagykövetségek listája, Éttermi ajálatok listája, Parkolási lehetőségek, Segélyhívó számok, Nyitvatartási idők, Tömegközlekedési infók. Jobcenter.at, Bankok, Nyaralás, üdülés, Ausztriai magyarok fórum, Munka 2 AusztriaBusszal Bécsbe, Bécsi döntések, Kávéházak, Vásárlási info.

Időjárás Bécs, Útikalauz, tudnivalók, Webkamera Bécs, Városháza, Gyermek-hotel, Tőzsde Börse, Fürdők, Kerületek, Monarchia, Bécsi Egyetem, Olcsó vagy fapados repülő?, Hotel Sacher, Hotel Post, Bécs térkép, Bécsi keringő, Bécsi szelet, Bécsi Operaház, Fotók.

1 thought on “Bécs látnivalói: városnézés tippek magyarul

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.