Bécsi éttermek, ajánló magyarul

Bécsi elit vagy luxus éttermet ünnepnapokra, üzleti útra vagy netán nászút közben könnyedén választhatunk. Bécsben sok a neves, elismert hely, csak a keresett stílust érdemes kitalálni előre, és utána asztalt foglalni időben.

Bécsi vendéglő, étterem és kávézó választás felsőfokon:

1. 4****:

Steirereck Restaurant
Bécs konyhaművészetének első számú étterme új osztrák, főleg stájer konyhát kínál és jó a borospincéje is. Déli menüje kedvező árú. Édessége, a forró Wiener Kaffeedessert verhetetlen. 6-7 fogások luxus menük, beszédes minden részlete.
Címe: Rasumofskygasse 2

Unkai Restaurant
Kiváló japán étterem a Grand Hotel hetedik emeletén. A sushinak, a sashiminak és a grill specialitásoknak megkérik az árát, de ebben benne foglaltatnak a szakács látványos trükkjei is. Minden szombaton és vasárnap ebéd előtt svédasztalból választhatunk sushit.
Címe: Kärtner Ring 9

2. Picivel olcsóbbak 3***:

Do&Co
A legismertebb a stílust váltott újabb bécsi éttermek közül – a városban három helyen is képviselteti magát. A Hollein által tervezett Haas-Hausban van például hal, japán étel, de hagyományos bécsi szelet is. Bár, hotel, lakosztály apartman, étkeztetés, rendezvények és még több egy cégen belül. Magyar pénztárcának ez is drága luxus kategória.
Címe: Stephansplatz 12 (ill. ALBERTINA is)

Bauer
A Walter Bauer által nagy gonddal vezetett vendéglő elit osztrák konyhával és újdonságokkal („szegedi gulyás homárral”) várja vendégeit. Vegetáriánus kínálata is van, borválasztéka igényes.
Címe, utca: Sonnenfelsgasse

Hansen
Előkelő étterem a Bécsi tőzsde oszlop- írnokában. Ennek megfelelő a közönsége is. Konyhája tudatosan ötvözi az európai mediterrán és az ázsiai ízeket.
Címd: Wipplingerstr. 34

Kim kocht
Kim Sohyi konyha főnökasszonyról nevezték el a vendéglőt, ö határozza meg az irányvonalat is: igényes ázsiai konyha különlegességekkel, tonhal kínálattal, zöld teákkal stb.
Cím: Lustkandlgasse 6

Plachutta
Ha Ön szívesen megkóstolná a Tafel- spitzet, azt itt tegye meg: Ewald Plachutta tulajdonos létrehozta az új bécsi, marhahúsra specializálódott konyhát. A házias finomságok néhány receptje sem titok.
Cím: Wollzeile 38
Zu den drei Hacken
A nagy múltú étterem jó és tipikus konyhájával Bécs egyik legjobb kis-vendéglőjének számít.
Cím: Singerstr. 28

Korábban jó volt **** például a Drei Husaren
Három tucat előétel közül választhatunk, s a kulináris élvezethez egy zongorista is hozzájárul. A város egyik legjobb étterme, tradicionális konyhája könnyű, saját készítményeket kínál.
Címe: Weihburggasse 4

Néha a híres éttermek is bezárnak, Bécsben nagy élet zajlik a mai napig, így ha nem akarunk valamiről, valakinek a főztjéről lemaradni, akkor időben kell lépni.

Étlap minta: Menü példa Steirereck 2013 letöltése ITT.

Vendéglátás Bécsben, korábbi útikalauz cikk.

Szállás, olcsó és luxus hotel foglalás Bécsben magyarul ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük