Las Palmas szállás – Kanári-szigetek nyaralás keresés tipp

Las Palmas de Gran Canaria

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

A Kanári-szigetek egyik fővárosa, Gran Canaria sziget észak-keleti részén fekszik. 2020 júliusára soha nem látott olcsó repülőjegyekkel érhetjük el közvetlenül vagy átszállással Bécs, Budapest, London vagy Milánó városából (Ryanair, Wizzair).

Az ősrégi vulkáni szigetnek két gyönyörű öble, több népszerű strandja vonzza a vendégeket ide, az Anfi del Mar beach felfér a top10-20-as listára is a napfényes kategóriában. Télen fürödhetünk itt, többnyire jó az idő, de nagy szélben lehet, a nagy fesztiválok, kultúrális események színesítik a téli mindennapokat Európa egyik legdélebbi szigetén, varázslatosan szép, csodálatos tájak látványával a közelben. Gran Canaria, Fuerteventura és Lanzarote szigetei együtt egy nagy közigazgatási egységet alkotnak.

Szállás keresés online, jó árakon gyorsan, több mint ezer szálláshely: Szép hotelek foglalása Las Palmasban itt. Garantáltan jó árak, kényelmes és gyors internetes szálláshelyfoglalás. Teljesen rugalmasan egyedi dátumokat választhatunk. Apartman (kiadó konyhás önellátó lakás egységek), üdülők, konyhás lakások. Szép, modern és tiszta szállások sora áll rendelkezésre egész évben. A fenti linken elérhető szálláskereső egy kiváló rendszer. Egyéni utazáshoz kedvező ajánlatokat percek alatt össze tudjuk hasonlítani. A sok szép szálloda közül mindig tudunk megfelelőt választani.

Városrészek, kerületek: Vegueta, Cono Sur and Tafira, Centro (központ), Isleta – Puerto – Guanarteme, Ciudad Alta (óváros) és Tamaraceite – San Lorezo – Tenoya. Teljes területe 101 km², ahol roppant magas a népsűrűség, 378517 fős állandó lakosság élt itt 2018-ban.

Története, kis történelem útikalauz:
A várost 1478-ban alapították, legősibb kerületében máig számos kulturális kincset találunk, nemhiába szerepel 1990 óta Vegueta az UNESCO világörökség listáján. A Barranco de Guiniguada vízmosás jobb felöli dombján található kasztíliai katonai tábor helyén, ma a San Antonio Abad kápolnát találjuk, egykor itt volt az első település, melyet Real de Las Palmasnak neveztek. Területe egész Vegueta és Triana kerületek partjaiig nyúlt. Ma e két történelmi negyedet Las Palmas fő autópályája, a Calle Juan de Quesada választja el egymástól, amely áthalad Barranco de Guiniguadán és a városból kivezetve a sziget központjába ér. Közel négyszáz éven át a várost észak felé csak Vegueta és Triana városfalai határolták, növekedni a 16-18. században kezdett. A negyedeket bevándorlók és halászok lakták. A város az északi partmenti sáv felé csak a 19. században kezdhetett bővülni a Puerto de la Luz kikötő megépítésével, ekkor számos új kerület jött létre, Arenales, Ciudad Jardin, Alcaravaneras, Santa Catalina és La Isleta. Las Palmas szállodákban és apartmanokban nem szenved hiányt, kikötője, a Puerto de la Luz, ma az egyik legfontosabb az összes európai közül, nem véletlenül kölcsönöz kozmopolita külsőt a városnak. A turizmus és a gazdaság a 60-as években lendült fel a szigeten, melynek hatására az utóbbi 30-50 évben népessége megduplázódott, és a növekedés nem állt meg, sőt Tenerife lakói már aggódnak a szüntelen növekedés miatt. Ma Las Palmas egy nyüzsgő város képét nyújtja, csordultig telve a spanyol történelemmel és kultúrával. Ami a vízi sportokat illeti, Gran Canaria két versenynek ad otthont, a Kanári-szigeteki latin vitorlásversenynek és a kanáriai ütközetnek. Szinte minden hétvégén megcsodálhatjuk a latin verseny vitorlásregattáinak kivonulását a tengerre. Az igazi karneváli időszak februárra és márciusra esik, de a las palmasiak június 24-én ünnepelnek.

Útleírás, útikalauz, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Számomra még mindig az egyeteme miatt érdekes, ahol sok ország tanulói megfordulnak. Egyetemi weboldal: www.ulpgc.es/node – ULPGC – Universidad de Las Palmas de Gran Canaria.

Látnivalók, nevezetességei:
A Vegueta negyed szívében találjuk az ikertornyos Szent Anna Székesegyházat, a Kanári-szigetek első műemlékét, melyet a katolikus királyok megbízására kezdtek építeni, akik 1478-ban hódították meg Gran Canariát. Az építést 1500 körül kezdték, de csak négy évszázaddal később fejezhették be, jó néhány művész stílusa érződik rajta, alapvetően azonban a gótikus, reneszánsz és klasszicista elemek hagyták a templomon bélyegüket. Már az első tervek háromhajós, gótikus struktúrát előlegeztek. Néhány kiemelkedő művészeti alkotás csodálható meg a székesegyház kápolnájában, köztük számos szobor, amelyek többsége a híres szobrásztól, Luján José Péreztől származik. A székesegyház déli szárnya a szakrális művészeti múzeumnak ad otthont, gyűjteményében számos értékes, szent műalkotást, néhány figyelemre méltó festményt, köztük holland mesterek műveit, és az elmúlt négy évszázad során összeszedett spanyol szobrokat találunk. A múzeumba ingyenes a belépés. A templom déli tornyából modern lift repíti a turistákat a csúcsba, ahonnét nagyszerű kilátás nyílik a városra és a kikötőre.

A Szent Anna tértől néhány lépésre, a székesegyház háta mögött találjuk Las Palmas egyik leglátványosabb épületét, a múzeumként funkcionáló Kolumbusz-házat. Ez a mesekönyvbe illő palota a sziget első kormányzójának rezidenciája volt, nevét annak köszönheti, hogy 1492-ben, míg egyik hajóját javították, állítólag itt szállt meg maga Kolumbusz. A ház 1952 óta üzemel múzeumként, 13 állandó kiállításával, könyvtárával várja a látogatókat. Falai közt hajómodelleket találhatunk, de megnézhetjük a Nina kabinjának másolatát.

Az 1989-ben nyitott Atlanti Modern Művészeti Központ a szigetlakók számára már hivatkozási alap a kulturális és az oktatási életben. Határozottan megéri, hogy felkeressük, már csak fehér falakkal határolt látványos beltere, márvány lépcsői és holdüvegei miatt. A CAAM kiállításai, főként az avantgárd művészet köré szerveződnek, de a háznak saját gyűjteménye van, olyan művészek munkáiból, akik jelentős mértékben befolyásolták a 20. századi kanári művészet alakulását. A másik fő célja a központnak, hogy rámutasson a kanári és az afrikai, amerikai és európai művészet kapcsolódási pontjaira, annál inkább, mivel a sziget kultúráját jelentős mértékben befolyásolta e három kontinens. A CAAM-ban különböző tanfolyamokat, előadásokat tartanak szemináriumok formájában, amely lehetővé teszi a látogatóknak, hogy a saját mélységükben és különböző perspektívákból vizsgálják meg a kiállításokat.

A város újabb turistavonzó attrakciója a hétvégenként látogatható Kanári-Falu, mely leginkább a mi skanzenünkhöz hasonlít. Megmutatja, milyen egy tipikus kanári falusi ház, milyen kapui, tornyocskái és átriuma van.  A komplexumot az 1930-as években a Néstor testvérek és Miguel Fernández de la Torre tervezte, hogy felkeltse a turisták érdeklődését a sziget kultúrája iránt. A falu főterén kézműves tárgyak kaphatók, gyakran kerül sor népművészeti bemutatókra, ünnepségekre.

La Isleta negyed déli partján emelkedik a Fény kastélya, mely Las Palmas kikötőjét védte több évszázadon át. 1541-ben építették egy régi erőd alapjaira, melyet a holland kalózok felégettek. A két emeletes épületet renoválták, 1941-ben pedig nemzeti történelmi emlékművé nyilvánították. Ma országos és nemzetközi kulturális események központja.

Gran Canaria több milliós látogatottságát persze elsősorban nagyszerű strandjainak köszönheti. A homokos tengerparton minden korosztály megleli a maga szórakozását. Családostul érdemes a jól felszerelt víziparkok egyikét felkeresni. Másik népszerű időtöltés lehet, a teve kirándulás. A természetvédelmi terület részét képező, maspalomasi homokdűnék épp olyanok, mintha a Szaharában járnánk, akár gyalogosan, akár egzotikus egypúpúk hátán felfedezhetjük. A másik hely, ahol tevegelhetünk, a közeli Fataga faluhoz fekszik közel.

Vásárolni banánlevelet, helyi kerámiákat, hímzéseket, nemezkalapot érdemes, valamint remek szuvenír lehet a híres, kanári faerkélyek miniatűr változata. A minőség magas, méltányos árú dolgokat a heti piacokon érdemes keresni. Las Palmasban persze a legnagyobb üzletláncokat megtaláljuk. A város legnagyobb bevásárló központjai a Las Arenas, és a La Ballena, ahol a láncairól híres El Corte Inglés két márkabolttal képviselteti magát.

Az év során számos kulturális fesztivál vonzza ide az érdeklődőket, legyen szó táncról, színházról, zenéről, vagy filmfesztiválról, a fieszták mindig a régi hagyományokhoz kötődnek.

Szállodakareső: Las Palmas szállások, árak összehasonlítása, egyéni szobafoglalás. Minden kategória a lehető kedvezőbb árakon, nem csak szállodák, minden lehetőség együtt.

Kapcsolódó linkek, hasznos információk: spanyolul: es.wikipedia.org/wiki/Gran_Canaria, angolul: en.wikipedia.org/wiki/Gran_Canaria és magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Gran_Canaria, további kritikusabb szemmel a utikritika.hu/kanari-szigetek/gran_canaria oldalon.

Las Palmas időjárása, előrejelzések: news.bbc.co.uk/weather/forecast/820. Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: www.eltiempo.es/las-palmas-de-gran-canaria.html.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

További szigetek együtt térképen: www.surftrip.com/image/maps/canary-islands-map.gif. La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura és Lanzarote. A 800 fő feletti állandó lakosságú településeit listázva láthatjuk, hogy milnyen nagy tud lenni pár apró sziget a földgömbön: Las Palmas de Gran Canaria, Arrecife, Puerto del Rosario, Telde, San Fernando, Valle de Jinámar, Tamaraceite, Ingenio, Carrizal, Puerto del Carmen, Cruce de Arinaga, Corralejo, Gáldar, Playa de Arinaga, Playa Honda, Argana Alta, Costa Teguise, Morro Jable, Gran Tarajal, Los Llanos, Montaña Roja, El Tablero, Playa del Inglés, San Bartolomé, Tías, Lomo de la Herradura, Agüimes, Cornisa del Suroeste, Costa Calma, San Pedro Mártir I, La Paredilla II, Lomo los Frailes, Arucas, Balos I, Tahíche, Ciudad del Campo, Santa María de Guía de Gran Canaria, Jinámar, Lomo Blanco, La Unión, Santidad Baja, Corralejo Playa, Puerto Rico, La Vereda, El Canario, Casa Pastores, San Rafael, Castillo del Romeral, Sonneland, Agaete, Las Remudas, El Cruce I, Geafond, La Atalaya, Hoya Andrea, Marpequeña, Urbanización Cañada del Río, Las Mesas, San Borondón, Balos II, Las Huesas, Cardones, Tinajo, Puerto de Sardina, Tafira Alta, Ojos de Garza, Camino la Madera, Maneje, La Blanca, San Pedro Mártir II, El Matorral, Playa Blanca, Jinamar, Vecindario, Caleta de Fuste, Montañeta del Calero, Campo Internacional, Vega de San Mateo, El Doctoral, Tenoya, Casas Nuevas, Los Giles, Arguineguín, Playa del Hombre, La Paredilla I, San Antonio, Sardina, El Cruce II, Barrial, El Calero Bajo, Costa de Antigua, Callejón del Castillo, Las Majoreras, Los Caserones, San Agustín, La Aldea de San Nicolás, Llano de las Nieves, Salto del Negro, Quintanas Los, Santa Brígida, La Barrera, Lajares, Teguise, Almatriche Alto, La Cerruda, El Castillo, Villaverde, Barrio del Pino, Hoya Pavon, Ladera Alta, Solana Matorral, La Lajita, Almatriche Bajo, Montaña los Vélez, Marmolejos, Tafira Baja, Orilla Baja, La Oliva, Firgas, Clavellinas, Valsequillo, Argana Baja, Bañaderos, El Burrero, Antigua, Piletas, El Goro, Teror, Mogán, El Caracol, El Salobre, Moya, San Lorenzo, Monte Lentiscal, El Cotillo, El Puertillo, Urbanización San Francisco Javier, San Isidro, Costa de Papagayo, Güime, Las Majadillas, La Pardilla, Pozo Izquierdo, Los Portales, Hoya de San Juan, La Suerte, Punta Mujeres, San José de las Longueras, Los Melones, Los Llanos, San Francisco de Paula, Isla Perdida, El Motor Grande, El Fondillo, Lomo del Cementerio, La Goleta, Uga, Hoya Pozuelo, La Atalaya, Polígono Residencial de Arinaga, Becerril, El Terrero, El Palmeral, Las Medianías, Carretería, La Galera, El Zardo, Aldea Blanca, Urbanización Fuerteventura Golf Club, Melenara, Montaña las Huesas, Parque Holandés, Juan XXIII, Tetir, Los Cardones, La Santa, El Calero Alto, Arrieta, Nazaret, Lanzarote, Lomo Magullo, Lomo de Arucas, Haría, El Secadero, Tinocas, Trujillo, Caleta de Famara, Montaña la Data, Yaiza, Los Rosales, El Hoyo, San Isidro, Esquinzo, Triquivijate, Pájara, Guatiza, Las Meloneras, La Estrella, Balcón de Telde, Los Olivos. A kis települések között is találhatunk számunkra kedveset és szépet, ugyanúgy ahogy Tenerifén is a hegyekben vannak ilyenek. Az összességében milliós lakosság, az egy millió 109 ezer 175 fős állandó lakosság 2018-ban egész hihetetlenül soknak tűnik.

Repülőtere távolsága a központtól: Gran Canaria Airport (LPA) – 25-27 km 20-35 perc autózás a forgalom függvényében, tömegközlekedéssel 32-50 perc alatt kényelmesen és olcsón megoldható.Repülőtérre utazás térkép Fapados, filléres repülőjegyekkel, közvetlenül elérhető célpontok innen: Sevilla, Valencia, Fuerteventura, La Palma, Lanzarote, Santa Cruz de Tenerife, Valverde Hierro, Málaga, Barcelona, Madrid és Granada Spanyolországban; Stuttgart Németországban; illetve Angliában például Bournemouth. A Ryainair mellett több más légitársaság nagy forgalmat bonyolít itt.

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok, több mint ötezer lehetőség egész évben, hihetetlen bőség a választási lehetőségek között. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése percek alatt, díjmentes foglalás: Las Palmas de Gran Canaria szállások minden ajánlata itt. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

2 thoughts on “Las Palmas szállás – Kanári-szigetek nyaralás keresés tipp

  1. snukkipuci

    amit erdemes megnezni:)
    -legjobb strand playa de ingles
    -palmitod park csodalatos elmeny
    :)en 2 honapig nyaraltam maspalomasban nagyon gyonyoru.kellemes nyaralast mindenkinek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.