Komárom szállások, panzió, kis és nagy hotel keresés

Komárom

Aki Komáromba látogat, annak mindenképp érdemes időt szakítani, és körbejárni a város nevezetességeit, melyekből leghíresebb az erődrendszer, és megtekinteni múzeumait. Komáron Észak-Magyarországon Komárom-Esztergom megyében helyezkedik el. A Csallóköz és a Mátyus-föld találkozásánál, a Duna két partján épült eredetileg, több mint kétezer éves a története. A rádió épp most vonult ki egész napra, mert fejlődik a dunaparti város, és volt miről beszélni, százmilliárdos ipari (munkahely-teremtő) fejlesztések, kultúra, sport, labdarúgás, történelem, ország tortája és jelenkor együtt. Sok sport szakosztály megszűnt itt is, elsősorban a női szakosztályokra gondolok, országosan kevesebb mint tizedére csökkent több korábban népszerű sport esetében a tömegsportban résztvevő fiatalok száma.

Komárom város, hotel segítség: Szállásadók, hotelek online ajánlatai. Minden kategória, szálláshelyek áttekintése. A komáromi és környékbeli hotelek foglalása díjmentesen lista ITT. Figyelj, Hallgass a többiek véleményére, és válaszd, ami tetszik!

A szép lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

Közeli szállások és városok távolsága itthon és a szomszédos Szlovákiában: Patince 12.9 km 1, Tata 17.6 km 8, Nové Zámky 28.1 km 1, Tatabánya 29.1 km 3, Tarján 32.6 km 1, Győr 36.6 km 30, Belá 37.8 km 1, Győrújbarát 37.9 km 1, Abda 42.5 km 1, Podhájska 44.3 km 1 és Vrakúň 45.5 km 1. Továbbá közeliek: Dunaszentmiklós, Dunaalmás (20 km-re), Gönyű, Neszmély, Baj, Bábolna, Vértesszőlős, Dad, Vének, Kisbér és Pér.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Érdekessége, hogy a város bal parti része Komarno (Észak-Komárom) Szlovákiához tartozik. A két városrészt az Erzsébet híd köti össze. A város egyszerű megközelíthetőségét az M1-es autópálya közelsége, Győr felől a 10-es főút, és a hajdani Budapest-Bécs főútvonal, a mai 1-es főút biztosítja.A Dunának köszönhetően a római kori Pannónia egyik jelentősebb kereskedelmi és stratégiai szerepet betöltő települése volt. Szőny, a római korban Brigetio néven ismert település, ami ma Komárom része, egykoron kelta településnek adott helyt, ezt régészeti leletek is alátámasztják. A város másik része Koppánymonostor, amely 12. században az itt alapított bencés monostorról kapta nevét.

Nevezetességei, látnivalók: komáromi erődrendszer (monostori), református templom, Jézus szíve templom. Klapka György Múzeum, Brigetio Gyógyfürdő Komárom (Komtermál termálfürdő), szabadidőpark, Kenyérmúzeum, (Jókai Mór, Jókai utca, gimnázium), városháza, könyvtár és mozi (régi plakát gyűjteménnyel 1979-től).

Állandó lakossága 39094 fő volt hivatalosan 2018-ban, 1980-ban 42661 fő élt itt, érezhető a népesség csökkenése, de nem olyan mértékben, mint az ország más leszakadó részein, óriási volt a munkanélküliség például a Nokia üzem bezárásakor is (Győrtől egészen Süttőig érezhetően).

Komáromi kitelepülés, a mindennapi kenyerünk.

Komáromi kitelepülés, a mindennapi kenyerünk.

Erődrendszer:
A világörökség részévé válhat hamarosan, a listán már szerepel a neve. 3 fő tagból áll: a Csillag-erőd, Monostori-és Igmándi-erőd. A települések védelmét római korban fa-föld védmű biztosította, ezeket váltották a kőfallal körülvett erődítések.

Csillag-erőd:
Az erődrendszer legidősebb tagja. 1586-ban Pállfy Miklós kapitány építtette a négyágú csillag alakú szent Péter palánkot, amely a Csillag-erőd elődje volt. 1850- 1870 között újították fel, ekkor nyerte el mai formáját. Védelmi rendszere különbözteti meg a többi erődtől, ezt ugyanis széles vizesárok fogta körbe, míg a többit lőréses folyosók védték.

Monostori-erőd:
A ” Duna Gibraltárjának” nevezték, hatalmas méreteinek köszönhetően. Területe több mint 67 hektár, kerülete közel 15 km. A jobb állapotban megmaradt Közép-Európai katonai létesítmény. 1850- 1871 között épült 2000 kőműves és 10 ezer segédmunkás részvételével. 14 részében körülbelül 640 helyiséget alakítottak ki, melyek hasznos alapterülete meghaladja a 34 ezer m2-t. Védelmét lőréses folyosók, bástyák, sáncárok kialakításával oldották meg.

Kenyérmúzeum:
A Monostori erőd katonai pékségének magtári részében alakították ki. 4000 m2-es alapterületéből közel a felét építették be. 1796-tól 1946-ig sütötték itt például a katonák fő táplálékául szolgáló komisz kenyeret. A kiállítás átfogó képet ad a népi kenyérsütéstől kezdve egészen a 70-es évekbeli ipari pékség kialakulásáig, érdekes képekkel, eszközökkel színesebbé téve a kiállítást. A múzeumot több szempont alapján alakították ki pont itt, közülük az egyik és fontosabb, hogy a pékség a mai napig is működésbe hozható lenne. Másik indok, hogy várhatóan hamarosan bekerül a Világörökség tagjai közé, így még több látogató veheti fel úti célja közé. Kikötője van, Bécs és Budapest közt félúton fekszik, közvetlenül a vasútállomás mellett található, így minden érdeklődő könnyen megközelítheti.

Strand és gyógyfürdő egy helyen:
Komáromnak két fő vonzereje van, ami idecsábítja a turistákat, az egyik a gyógyfürdő, mely kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak, időseknek, egyaránt egészséges és kötetlen pihenést biztosít. Másik a Monostori-erőd, ami az erődrendszer nagyobb tagja. Aki Komáromba látogat, érdemes jobban is körülnéznie, mert a kiállítások és a lovasszínház is sok érdekességet tartogat. A termálvíz egyben gyógyvíz is, amiben persze ne üljön órákat, mert akkor el lehet szédülni, ájulni. Időnként pihenjünk a fotelekben, a nyugágyakon vagy beszélgessünk egy fürdőköpenyben a pihenő/étkező részeknél! Az olcsó uszoda és fürdő belépőhöz a szauna csak egy kis extra, ami az egész napot ott töltőknek mindenképpen megéri. A masszázst előre kell foglalni, ahol mindenki választhat a kedvére valót (kemény sport vagy finomabb gyógymasszázst). Fürdősapka használata a nagy úszómedencében kötelező, a kinti medencében a hajhagymáink védhetjük vele, ha megfázósabbak vagyunk. Ez még mindig az olcsóbb vidéki wellness. Élvezzük a gyógyvizeink! Az édesszájúak fürdő melletti barátságos kis cukrászdában is befejezhetik a napi programot. Éjszakai fürdőzés általában havonta egyszer van, ennek is kedvezményes az ára, ahogy az esti strand- és uszodabelépőnek.

Komárom és környéke online: Szállodák, apartmanon és panziók. Minden kategória, olcsó és luxus wellness.

Egyéb hotelek, vendéglátó helyek: – Nyáron kemping a strand%termálfürdő mellett (annak részeként), Hotel Aqua***, Béke ifjúsági szálló, Vasmacska panzió, Hordó *** Panzió, Hotel Juno, Solaris Motel, Hotel Tulipán és a kedvelt újdonság a modernebb Hotel Corner, a www.hotelcorner.hu, ahol a céges, üzleti vendégek nagyon gyakoriak voltak.

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom, jelentések: www.idokep.hu/elorejelzes/Kom%C3%A1rom.

Webkamera, komáromi Szabadság tér élő (késleltetett képek): www.komarom.hu/webkamp1.php, stb. jelentkezőket várjuk.

Utazáskor a Zoomolható internetes térképek, Googlemaps Műholdképek és Google Streetview fotók sokat segítenek az eligazodásban azoknak, akinek nincs jó helyismeretük. ‘Hotels in Komarom’, ahogy az angolul keresnénk a szálláshelyek között valamiért.

A komáromi napok esténként óriási tömegeket mozgattak meg jó időben az árusok és büfések nagy örömére. Délelőttönként úgy tűnt, hogy alig élnek itt emberek, de később szerencsére volt érdeklődő tömeg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.