Neszmély szállás, hotel, étterem és látnivalók ajánló

Neszmély szállás

Sokáig Neszmély volt az állandó lakcímem, az egyetem kezdete után kevés időt töltöttem ott, de több mint egy évig tényleg ott laktam a Duna, Kisduna partja közelében felnőttként. Ami nem változott, hogy a csapvíz büdös (kénes), így az étteremben hiba lenne csapvizet kérni egy finom étel mellé egy ‘idegen’ ízlelőbimbóval rendelkező utazónak. Lassú víz partot mos, itt ez igaz, az Euro6-os kerékpárút persze sokat hozzátehet 2016-tól a helyi idegenforgalomhoz. A borvidék tájai és az itt véget érő Borút (Ászár-Neszmélyi borút), a Duna sziget, csónakok, kis kikötő, a várhely, a templom és az iskola (Makovecz Imre tervezte) a fő látnivalók. Az erdő is sok látványosságot és érdekességet kínál, jó kiindulópont ez a Gerecse csúcsai felé is. Egy poros és unalmas falu nagy kaland tud lenni, ha csendben figyelünk, vagy tudjuk, hogy mit keresünk.

Neszmélyi Vendéglátók:
1. Hilltop Neszmély Borhotel és étterem – Hilltop Hotel és Étterem
2. Tramonto Pizzéria (jó áron kiadós ételek, amit kiemelten ajánlunk az pl. a lángosok, sajtos tejfölös bacon-ös, vagy a nagy pizzák. Étlap: tramonto.ucoz.hu/index/etlap/0-5)
3. Neszmélyi Rétesfalva Kft (ízletes falatok a helyi rétes maffia 🙂 – (képek törölve,
4. Szabó Vendégház (~10 fő)
5. Éden Kemping és Étterem – Camping & Restaurant: weboldal itt A legnagyobb szállásadó Neszmély és Süttő között. Vakáció videó: youtu.be/-JdHW1hKTY0, ház, sátorhely, parkoló és lakóautó helyek nyáron.
6. Fagyizó (Fagylaltozó és Szikvíz)
7. Duna Büfé és kemping (csak nyáron)

Szerintem matracokon és szivacsokon nyáron a szép iskolában vagy a kultúrotthonban is lehetne fogadni csoportokat 2-3 éjszakákra. A lényeg, hogy itt költekezzenek a vendégek, 18 év alatt idegenforgalmi adót amúgy se kell fizetni.

Szálloda, szobakereső: Neszmélyen és környékén minden hotel, panziók ajánlatai ITT. Egy-egy csak nyáron van nyitva folyamatosan, a többség persze egész évben kiadó, foglalható, apartman, szoba, panzió, szálloda és kemping-üdülő.

A Duna menti kerékpárút szépen fejlődik, 2016-ra várható az igazi áttörés, Euro 6-os út, Tata felől, Komárom felől és Szlovákia oldalán egyaránt kiváló útvonalon.

Hajó Skanzen, a Hajóskanzen: Hajó skanzen a holt Duna ágon - szigetAz oldalsó hotel szállás keresőt javasoljuk mindenkinek, aki erre a környékre utazik. Osztálykirándulások, túra csapatok, táborok részére a 4 fős matrózkabinokat ajánlják, melyek a hajón két lakrészben találhatók. A szállás ára magában foglalja a múzeumi látogatás díját és gyermekek számára kreatív foglalkozáson való részvételt is természetesen.

Tata és Komárom közelsége is sok vendéget vonz ide. További települések: Révkomárom, Pat (Szlovákia, kis fürdővel, stranddal), Dunaszentmiklós (szőlők és apartman üdülőpark), Dunaradvány, Baj, Búcs, Komáromszentpéter és Tarján.

Összességében kiadó szép szobák tekintetében Neszmély le van maradva. Ilyen szép, tényleg festői környezetben omladozó házak, elhagyott nyaralók, gondozatlan udvarok lelombozó képe fogadja az erre csak átutazó rengeteg embert, amit a kénes büdös csapvíz élményével együtt kevesen kívánnak magukénak. Van sok-sok rosszabb helyzetben lévő település itthon, így Neszmélynek is tisztes életet és felépülést kívánunk.

Látványosság infók:
A szép szigetek, a kikötő, a rendezvények, nyári programok és a Duna és Gerecse látványa egyaránt sokakat vonz ide. Horgászok (balin, harcsa, süllő, csuka, dévérkeszeg stb. fogási lehetőség miatt), kajakosok és kenusok. A hegyen a híres borászat, borkóstolások, Red Bull air race. Volt itt már sok csoda. Nemzetköz Jazz fesztivál, Hídverő napok, gigantikus tűzijáték, ingyen pogácsa osztás, isteni focikupák, horgászversenyek stb. Az ide utazó hollandok és németek tudják, hogy ez egy kincs, ha nem lett volna 2009-ben egy óriási esőzés, ami pár házat csúnyán megrongált, akkor tuti jó befektetésnek is nevezném, hogy itt vegyen nyaralót a megfáradt, városi, sokat dolgozó ember. Egy-egy ügyvéd és üzletember már így döntött. A táj szépségét a fákat kicsavaró 2015-ös vihar se vette el.

Sok az eladó ház, és a környéken ez lett az egyik legolcsóbb település, mivel munkahelyek nincsenek, az önkormányzat pedig egyik napról a másikra éldegél mióta a látszólag szegényes költségvetésből páran milliókat szedtek ki csalással a polgármester és a polgármesteri hivatali dolgozók egy részének támogatásával. Erről korábban sokat olvashattunk egy helyi internetes fórumon is. Ami közben megszűnt nekunkneszmely.extra.hu (Nekünkneszmély). Csődeljárás stb. hétköznapi, szomorú botrányok és falusi hétköznapok. Hivatalos önkormányzati weboldal: www.neszmely.hu. Korrupciós viharok szépen, csendesen.

A jó dolgokra visszatérve. Van itt kemping és híres és ismert szép hotel is. A fagyizó régóta sikeresen működik, nyitott új pizzeria/étterem is egy régi ABC helyén. A falu végi ABC-ben kedvesen szolgálnak ki, és még kenyeret is kapunk, ha időben odaérünk, vagy lefoglaljuk előre.

Neszmély és környéke zoomolható térképe, az utcáknál pici tévedések lehetnek, igaz ilyen még gazdagabb településeknél is előfordul (pl. Üröm):

Települések szállás ajánlóval: Dunaalmás,

A vörösiszap-tároló és a szeméttelep történetére feltehetően kevesen kíváncsiak. Jó lenne, ha a sok mostani korrupciós ügy után a természet ezeket is eltüntetné. A Pincesor…

Neszmély vendéglátó helyei, a szép sziget, Hilltop borászat, étterem és rétesfalva. Szegény emberek, lelkes látogatók cikke volt ez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük