Süttő és környéke szállások, szálloda és apartman kínálat

Süttő a Gerecse hegység és a Duna folyó (Szlovákia határa) szorításában, egy igazán kellemes és még mindig népszerű kis település ez, ahol mindenki tudja, hogy lassú víz partot mos, a igazság kissé zavaros.

Szállodák, panziók keresése áttekintése, foglalás díjtalanul azonnali visszaigazolással: Süttő környéke panziók és hotelek, árakkal ITT. Panzióba, kempingbe, vendégházba vagy apartmanban lehet online azonnal (real-time) foglalni, de a jobb helyekre érdemes, mert akkor jobb árakat kaphatunk. A városok távolságát Süttőtől láthatjuk az oldalon. Tata, Dunaalmás, Nyergesújfalu és Dunaszentmiklós is magas minőségű 3-4 csillagos hotel és apartman szolgáltatásokat kínál. A közeli Éden kemping házai és étterme is jó hírű.

Az egyetlen online listázott szállás az Alsóvadácsi Vadászház, ahogy ezt sem, úgy a szomszédos kempinget és az olcsó kiadó vendégszobákat se érhettük el még 2009 decemberében sem az interneten.

Vendéglátó helyek közül sokáig a Jankó vendéglő volt a kedvencünk. A többi étteremről is érdeklődhetünk, ha egy nagyobb csoportnak keresünk helyet: www.sutto.hu/vendeglatas.htm.

Süttő hegy és bánya

Egy 80-as éveket idéző osztálykirándulás egy éjszakáját szívesen töltöttem volna itt, mert a Duna és a tornatermek közel állnak a szívemhez. Egy jó kis foci, séta a vízparton, laza zuhanyzás, gyerekes duma, aztán alvás. A terem egyik felében a lányok a másikban a fiúk, középen pedig a sosem alvó osztályfőnök és a egy másik felügyelő, kísérő tanár vagy szülő. 20-30 éve jobb lehetett tanárnak is lenni mint 2009-ben, mert sok kaland és program volt, akkor már a szolgáltatások köre is kezdett kibővülni egy viszonylag alacsony árszinten. Egy 1100 Ft-os egész napos felnőtt belépő,  uszoda és termálfürdő, Komárom, még mindig olcsó wellness élményt jelent, így a felfedezések folytatódhatnak, és a szerénységet nem a TV-ből kell tanulni.

Finom naranccsal, almával és banánnal etetve a gyerekeket egy kicsit közelebb terelhetjük őket a sportos egészséges életmódhoz. Hol vagyunk már a teltházas tornatermek és a napi ötszöri zöldségevés vágyott ideálképétől. Alkohol, cigi, chips, mozi, internetes chat, DVD-zés és kóla, no ebből inkább nem kérek, azt a nagy almát szeretném elropogtatni, vizet iszok, és sportoljunk valamit a szabadban, hogy utána egészségesen és élményekkel telve kezdhessük a következő napot.

A település weboldalán a legtöbb információt megtaláljuk: http://www.sutto.hu/kezdolap.htm

Az önkormányzat, polgármesteri hivatal telefonszáma és címe. Süttő irányítószáma 2543, ami jól követ Neszmély 2544, és Dunaalmás 2545-ös száma szépen sorban a Duna partján felfelé haladva.

A szép iskola és óvoda mellett a leghíresebb a bánya, süttői kő, márvány, amihez komoly kőfaragó tevékenység tartozik a mai napig. A kőbánya története nagyon régi, erről olvashatunk több helyen is.

Nevezetességei: Szent Lipót templom, Szent István ivókút, Rákóczi hárs (és más öreg fák), Szent Ilona kápolna, Millenniumi emlékmű, Vöröshídi bányák és a Neszmély-Süttő szigetvilág, aminek egy része szlovák részre szakadt korábban.

Horgászok százai szeretik ezt a Duna szakaszt, mert óriási Süllők, Balinok és Harcsák portyáznak errefelé, és a korábban Komáromnál betelepített Kecsegék egy részét is itt sikerült megfogni a lelkes pecázóknak. A nagy dévérkeszegek nyomában itt sem kell csalódnunk 60-80 dekás példányokat fáraszthatunk az etetés környékén, ahol a finom szerelékünknél szinte minden bedobásra kapás lehet.

Az idősek otthona is egyfajta szálláshely, persze ide is betört a válság már jóval 2008 előtt, piti lopások, protekció és korrupció közepette még a nagyothalló (szinte süket) nyugdíjasok se leltek békét miden esetben. Ez nem ellen-reklám, ez a magyar valóság és a szociális gondozás, nyugdíjas problémavilág része.

Zoomolható térkép (nézegessük a környező hegyeket és a szigeteket is (ezernyi színes csoda):
[geo_mashup_map]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.