Easyjet repülőjegy Budapest-ről megéri? Olcsó-e a fapados?

repülőjegy visszaigazolás

repülőjegy visszaigazolás

Látva az akciókat újra és újra, nagyon csábító a tavaszi és az előszezoni kínálat. 10-20 ezer forintos áron eljutni Svájcba és Franciaországba, ez kimondottan olcsó, és más viszonylatokban is lehet csemegézni. Átszállással különleges, távolabbi nyaralóhelyekre, szigetekre juthatunk el, ahová telekocsi helyeket kínáló autósokkal nagyon ritkán, szintén átszállással, óriási mázlival juthatunk el. Franciaországon belül a telekocsizás divatos (pl. Blablacar), olcsóbban utazhatunk tovább egy referenciákkal rendelkező sofőrrel, mint tömegközlekedéssel, és szerencsés esetben a célpontunkhoz is közelebb kerülünk.

Olcsó járatok: Repülőjegy kereső, társaságok összehasonlítása ITT – versenyeztesse az Easyjet-et más társaságok ajánlataival. Fontos szempont, hogy reggeli vagy esti járatra sikerül jegyet kapni, mennyi a transzfer ideje és ára. Mindig legyen teljes rálátásunk, és válasszuk a megengedett költségkereten belüli jó ajánlatot. Ahogy 2010-ben volt pl. Lufthansa születésnapi akció (egyet fizet kettőt kap, abból a legolcsóbb helyet/napot kiválasztottam), ezzel versenyezni senkinek sem lehetett, a fapados árú jegy minden ételt és italt tartalmazott, amire éppen szükségünk volt.

Budapestről még olcsó jegyek vannak Genfbe, így biztosítás és poggyász nélkül 11 550 Ft-os akciós oda-vissza jegyet lehetett Januárra találni. Más városok még szintén olcsón:  Dortmund (DTM), Párizs (Orly), Berlin Schoenefeld (SFX).

Talán pont a német fővárosba vezet így a következő utam, amivel egy álmom teljesül nagyon gyorsan. Egy olyan szép történelmi városba juthatok el, ahol még az amerikaiak nagyon szeretnek lenni, sőt sokszor oda költöznek hosszabb távra.

Több mint 1000 szállásadó ajánlatai közül gyorsan választani: Londoni összes hotel ajánlata kereshetően ITT – nagyon gyors, a többek által tesztelt hotelkereső rendszer, ami Londonon túl a világ minden szegletére kínál megoldást angolul (és egyre több nyelven). Egy olcsó repülőjegy és egy olcsó szálloda, és máris kész a csodálatos hosszú hétvégés londoni városnézés pár perc szervezéssel.

London hotel szállás kereső magyar foglalással ITT – Hyde Park, City, Soho minden, kerület szerint.

Easyjet járatok, menetrendek keresése térképen: www.easyjet.com/en/routemap. Az átszállási lehetőségek száma nagyon nagy, és a nagy európai repterek is szerepelnek a kínálatban, amiben különböznek a Ryanair-től. Kanári-szigetek, Egyiptom vagy Izland, ennyire széles körben lehetett velük eljutni.

Sok-sok magyar jár ki Londonba dolgozni, kevesebben a téli akciók és egyéb programok miatt kirándulnak így. Ismerősöknél vagy olcsó vendégszobákban még mindig lehet elfogadható árú szobát vagy fekhelyet találni. Mimi nénit és a mindössze 20 Font-ért megkapott egyágyas szobát (a város egy nyugodt részében) örökre megőrzöm emlékeimben.

Most újabb akció indul, ami első körben november 10.-én véget ér. Akár 30%-os kedvezményt is kaphatunk a januári-márciusi járatokra. Nézzünk körül, hátha pont van egy olyan helyszín szabad időponttal, amiről már régóta álmodunk. Márciusban már a rossz idő se lehet akadály. www.easyjet.com/hu/jarat/index.asp. Tervezzünk és foglaljunk előre! Válság lesz jövőre is, de a világot látni kell!

Promóciós kódokat hírlevélben vagy reklámban vagy utazási blog oldalain találhatunk. 2010. április 9.-én 3000 Ft kedvezményt ajánlottak így legutóbb április 22-ig beérkező foglalásokra (VIRAL2010).

Még extra spórolást jelent, ha a repülőtéri transzfert is előre foglaljuk. A buszjegyet is előre, online lefoglalva akár 40%-ot is spórolhatunk (4-5 Font fejenként). Olvassunk utána a lehetőségeknek és az áraknak, ha többen utazunk!

Utazzunk kedden és szerdán, és maradjunk szombat-vasárnapig, ha tehetjük, így meg tudjuk ismerni a kiszemelt nevezetességeket, szórakozóhelyeket, üzleteket stb.! London egy óriási világváros, ahol például bizonyos fűszerekhez nagyon jó áron lehet hozzájutni az arab és egyéb távol-keleti lakosság miatt. Egy-egy ilyen napi használati cikk sok időre megőrizheti az élményt. Tömény alkoholt itthon is vehetünk, sőt sokszor még olcsóbb is.

A megspórolt pénzek egy részét már egyből a repülőn elkölthetjük, ahol a kedves utaskísérők nagyon kedvesen, és az árak is elfogadhatóak. Extrákat nem érdemes fizetni általában. Elég egy kis bőrönd és egy kis hátizsák fejenként, és így nem kell külön fizetnünk poggyász és poggyászbiztosítási díjat sem, ráadásul várakoznunk sem kell stb. Ezzel és az online check-in segítségével akár egy órát is megspórolhatunk, amit munkával vagy pihenéssel tölthetünk, mindkettő jó és fontos.

London a csodálatos parkok és drága szórakozóhelyek városa is. Aki teheti sportoljon a egy parkban, a züllést hagyja otthonra! Másfelől luxus táncos szórakozóhelyek vagy kaszinók itt is filmekbe illő élménnyel gazdagíthatnak.

Last minute helyett a first minute a nyerő a fapados repülőjegynél. Lássunk előre pár hónapra, és akkor járunk a jobban!

London sok olcsó szálláshelyet is kínál, internetes online akciós szállás árakat egyre többen hirdetnek: London szállás kereső ITT. Kezdjük a szálláshelykeresést most! Az árak összehasonlítása után ne a legolcsóbbat, hanem egy jó buszhoz vagy metróhoz közeli szállást válasszuk (a busz olcsóbb), és olvassunk utána (pl. tripadvisor.com-on), hogy melyik helyről mit írnak. Egyszer egy két csillagos hotelben nagyon szép éjszakákat töltöttünk a Hyde Park közelében, egy másik 3 csillagos hotelből küldtek oda, ahol teltház volt. Nagy szerencse volt, mert a lelakott 3 csillagos hotel (indiai dolgozók, dohos szag és kocsma érzés) nagyon rossz lett volna. Egy másik alkalommal  vékonyak voltak a falak, és jól hallottuk, hogy mi van a szomszédban vagy a folyosón, ezt nem kívánom senkinek, fárasztó volt.

Az összes EasyHotel: www.easyhotel.com – egyre több és több európai városban.

A budapesti olcsó szállás: EasyHotel Oktoggon.

A repülőterek, a városok neve angolul :
Aberdeen – Agadir – Ajaccio (Corsica) – Alicante – Almeria – Amsterdam – Asturias – AthensBarcelona – BariBasel – Bastia – Belfast City – Belfast International – Berlin (Schoenefeld) – Biarritz – Bilbao – Birmingham – Bordeaux – Bournemouth – Brindisi – Bristol – Brussels – Bucharest – Budapest – Cagliari (Sardinia) – Casablanca – Catania – Cologne/BonnCopenhagen – Corfu Crete (Heraklion) – Cyprus (Paphos) – Dalaman – DortmundDubrovnik –  Dusseldorf – Edinburgh – Faro – Fuerteventura – Geneva –  Gibraltar – Glasgow – Gran Canaria (Las Palmas) – GrenobleHamburgHelsinki – Hurghada – Ibiza – Innsbruck – Inverness – Istanbul – Jersey –  Krakow – Lamezia – Lanzarote (Arrecife) – Larnaca – La Rochelle  – Lisbon – Liverpool – Ljubljana – London Gatwick – London Luton – London Stansted – Lyon – Madeira (Funchal) – Madrid – Malaga – Malta – Manchester – Marrakech – Marseille – Menorca (Mahon) – Milan Linate – Milan Malpensa – Montpellier – Munich – Murcia – Mykonos – Nantes – Naples – Newcastle – Nice – Olbia (Sardinia) – Palermo (Sicilia) – Palma (Majorca) – Paris (Charles de Gaulle) – Paris (Orly) – Pisa – Porto – Prague – Rhodes – Rome – Salzburg – Santorini – Sharm El Sheikh – Sofia – Split – Stockholm – Tallinn – Tangier – Tel Aviv – Tenerife (South – Dél) – Thessaloniki – Toulouse – Turin – Valencia – Venice – ViennaZurich.

Miért válasszuk az EasyJetet általánosságban?

Online check-in, az idő pénz. Ezért akkor jelentkezhetünk be a járatra, amikor éppen megfelel, bármikor kinyomtathatjuk a beszállókártyát számítógép segítségével és a repülőtéren egyenesen a biztonsági ellenőrző kapukhoz léphetünk. Arra kell ügyelni, hogy megérkezzünk a beszállókapuhoz legalább 30 perccel a járat kitűzött indulása előtt, egyes repülőtereken a nagy távolságok és a lassú poggyász ellenőrzés miatt 45 perc is lehet.

A kézipoggyász esetében a súlyhatár többször változott. Az extra gyorsaság és kényelem érdekében az easyJetnél a kézipoggyászra vonatkozóan nem volt súlyhatár. Az egyetlen megkötés, hogy a maximális méret nem haladhatja meg az 56x45x25cm-t és hogy segítség nélkül fel tudja emelni poggyászát, és el tudja helyezni a felső csomagtároló rekeszekben! Törekedjünk a maximum 10 kg-os súlyra, ami a saját kényelmünket szolgálja, kevés nehéz anyag, fém, és a ruhákból is a legkönnyebbek.

A táska, csomag sokszor valójában ~ 28 cm-esre van gyártva, ezzel nehéz mit tenni, de látványosan összenyomható, ha lazán a tetejére tesszük a ruhákat, így egyik reptér rossz kedvű dolgozója se teheti kellemetlenné az utazásunk

Nonstop helyfoglalás. A járatokra való helyfoglalás gyors, kényelmes és biztonságos. A honlapon napi 24 órában, évi 365 napon bármikor megvásárolhatja a jegyét. Rendkívüli rugalmasság, mivel bármikor módosíthatja a járatot, az utasok nevét, megtekintheti vagy kinyomtathatja a foglalása részleteit, amikor csak Önnek megfelel.

Teljes rugalmasság az utazásában Csak egyirányú utakat adunk el, így akkor utazik el és jön vissza, amikor csak akar! Nem is kötünk ki minimális tartózkodási időt valahol a jegyárak csökkentéséhez, sok más légitársaságtól eltérően.

Nem kell aggódnia ha lekési a járatot Megértjük mennyire bosszantó egy járatot lekésni. Ezért igénybe veheti a legközelebbi járatot, amelyiken szabad hely van mindössze egy csekély 17,500 Ft-tól.-os díj ellenében, amennyiben az eredeti járatának kitűzött indulási időpontjához viszonyított két órán belül megérkezik a repülőtérre.

Túl korán ért ki a repülőtérre? Semmi gond! Az Ön ideje drága, így ha korábban kiér a reptérre, díjmentesen felszállhat egy korábbi járatra – amennyiben azon van szabad hely.

Gyakori, napi járatok Napi rendszerességű járatokat üzemeltetünk Európa legfontosabb üzleti célállomásai felé, a főbb repülőtereken landolva – nem kis reptereken sok kilométerre mindentől! Így nem vesztegeti az idejét és pénzét a végcéljához való eljutással.

Egyszerű és bonyodalmaktól mentes a repülés, csak egy érvényes, fényképpel ellátott személyigazolványra (a belföldi járatokon) vagy útlevélre (a nemzetközi járatokon) lesz szüksége a bejelentkezéshez.

Szabad ülésválasztás, a fedélzetre való felszállás zűrzavarát elkerüljük, szabad ülésválasztási rendszert vezettünk be, azaz megválaszthatja, hogy hova kíván ülni. Ez nagyon meggyorsítja a fedélzetre szállás folyamatát, mivel senkinek nem kell az idejét vesztegetnie a neki kijelölt ülés számának keresgélésével.

Európa legfiatalabb légiflottája, a világ egyik legfiatalabb flottája, a gépek átlagéletkora épp csak eléri a 3-4 évet!

Milyen akciós utazások vannak most a piacon? Ha az Easyjet repülőjegyekre gondolunk, akkor szinte biztos, hogy valami fapados járat és egy akció ugrik be. Mi legutóbb Londonban jártunk velük január végén, amikor a jól megtelt gépen a legtöbb utas mindössze 20.000 Ft-ot fizetett. Gatwick és Luton repülőtere is fogadja az Easyjetet. 2009 után a 2011 januári szuper akciójuk is mesébe illő volt, a Budapest-Berlin-Genf-Budapest körút (3 db jegy) 21568 Ft-ba került. 2017 és 2018 szintén ilyen olcsó, és sokszor elég csak 5-7 hétre előre foglalni.

www.easybus.co.uk.

www.easyjet.com – Planning.

Angol nyelvtudás egyelőre még szükséges, de jó a rendszer, így el tudunk igazodni egészen minimális tudással is. Gattwick, Stansted, Luton is vár, a jegy árak repülőterenként/járatonként komoly mértékben különbözhetnek.

5 hozzászólás a(z) “Easyjet repülőjegy Budapest-ről megéri? Olcsó-e a fapados?” bejegyzéshez

 1. Ádám

  Egy olcsóbb lehetőség, hogy a belvárosba foglalunk egy akciós 2-3 csillagos hotelt, ahol van reggeli is, és viszonylag jó a szoba is. Londoni hostelt nem tudok ajánlani jelenleg, nem tudom, hogy melyik éri el jó szintet, ill. melyiknek van igényes vendégköre stb. Ha külvárosi szállást foglalunk, jól be lehet jutni a belvárosba hétvégén, amikor nincs óriási forgalom, ott is az a fontos, hogy jó környék legyen, ahol bármikor szívesen és nyugodtan sétálgatunk.

  Érdemes egy hétvégét is bele venni az útba, és jobb egy belvárosi hotelt választani szerintem, ha a cél a városnézés. Másfelől egy reggeli géppel utazva és egy délutánival haza indulva, a vissza út idegeskedését is el lehet kerülni, egyszer 5 percen múlott, hogy elérek-e egy kora hajnali csatlakozást, amikor töröltek egy buszt baleset miatt :), persze aki reggelig bulizik és onnan megy a repülőtérre, annak ez is egy alternatíva.

  Aki dolgozik vagy keresi az otthoniakat állandóan, annak a könyvtárakban van ingyenes email olvasási lehetőség, vagy egy McDonalds’-ben a laptopunkat is használhatjuk Wifi-vel.

  EasyJet és az EasyBus egyelőre szinte verhetetlen. A válság erősítse meg őket!

 2. Easy cheaper

  Egészen hihetetlen, lassan olcsóbb lesz Genfbe utazni mint Sopronba?

  Easyjet repülőjáratok szite mindig akciósan:
  “Repüljön akár 6300 Ft-ért!
  Utazzon a nyárba! Mindjárt itt a nyár! Utazzon kedvező áron külföldre!
  Vágyik már a meleg napfényre? Ne hagyja ki az easyJet fantasztikus nyári kedvezményeit.
  Dortmund – Európa Kulturális Fővárosa – csak Önre vár. Ismerje meg a város látványos ipari örökségét, számos múzeumát, parkjait, gasztronómiai választékát és színes egész éven át tartó rendezvényeit.”

 3. Akció Szerző

  Foglaljon most, és akár 15%-ot megspórolhat bármely hely és
  bármely járat esetében, bármely napra, 2011. március 13. és július 13. között. Foglaljon most, mert az akció kedden éjfélkor (március
  8.) lezárul!

 4. Hírlevél

  Lépés előnyben a Gyors Beszállással!

  Gyors Beszállás szolgáltatásunk annyira népszerűnek bizonyult, hogy továbbfejlesztettük, és létrehoztunk egy különleges beszállási csoportot a Gyors Beszállást igénybe vevő utasok szamara. Ez biztosítja, hogy az összes többi beszállócsoport előtt lephet a fedélzetre – amennyiben a járat menetrend szerinti indulása előtt legalább 30 perccel megérkezik a kapuhoz.

  A legközelebbi internetes foglaláskor válassza a Gyors Beszállás opciot, vagy adja hozza jelenlegi foglalásához a easyJet.com tagok oldalon. Egy kedvező összegért biztosítjuk, hogy elsőként haladhat majd át a kapun.

  Tiszteljük meg az Easyjet-et figyelmünkkel, vásároljunk náluk és igyunk is az egészségükre, mert tényleg nagyon olcsón repítenek el minket Európa csodás helyeire.

 5. Akció, februári kedvezmény

  Tavaly ilyen akcióval vettem három jegyet, kalandos körutazás volt. Budapest-Berlin-Genf-Budapest

  Akár 20% százalék kedvezmény minden jegy árából*
  Az akció 2012. február 29-én ér véget
  Az akció a 2012. április 1. és 2012 július 15. között induló járatokra vonatkozik

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.