Bázel szállás foglalás: utazás egyénileg Svájcban

Bázel

Németül Basel, Svájc legnagyobb városa, a Basel-Stadt kanton fővárosa. Az ország északnyugati részén, a német-francia-svájci hármashatáron, a Rajna két partján terül el. Közlekedési csomópont Franciaország és Németország között. Egyre többet fogunk róla és környékéről írni, hiszen óriási mértékben felértékelődhet a szemünkben.

Bázel, hotel, panzió ajánló, internetes akciós árak, gyors szállás keresés: Basel (Bázel) szállások, kereső azonnal árakkal KATTINTS IDE ! Ingyenes és gyors, a legrégebbi jó hotelkereső lehetőség. Vendég vélemények fórum segít a döntésben. Utazás egyénileg, díjmentes szolgáltatás szálloda szoba foglalásra.

A friss vendég-fórum vélemények alapján népszerű bázeli szállások, kiemelten kedvelt hotelek Bázelben:
– Radisson Blu 4****, Basel (belvárosi modern luxus szálloda, 206 szobás meglehetősen drága ház)
– Ramada Plaza Basel Hotel & Conference Center 4**** (a legmagasabb épületben található Bázelben, üzleti stílusú, tiszta)
– Microhotel 3*** (9 szobás panzió, kedvelt helyen szép és tiszta szállás, kávézó)
– Grand Hotel Les Trois Rois 5 ***** (öt csillagos csúcs-luxus, The Leading Hotels of the World, Swiss Deluxe Hotels, rengeteg híresség lakott itt)
– 3 Camere (kiadó kedves belvárosi szobák)
B&B Auf dem Wolf, St. Jakob (Wifi internet, kedves személyzet, kiváló minőság)
– Hotel Schweizerhof Basel 3*** (SBB vasútállomás mellett, Wifi, parkolóhely)
– Apartments Flora (konyhás apartman, kiadó studio egységek, teljesen felszerelt, – lehetne közelebb a központhoz)
– La Garçonnière (2 fős apartman, amivel nagyon elégedettek a vendégei)

Grand Hotel Les Trois Rois 5*****

Utazás képek, kedvcsináló fotók, élménybeszámoló és szállás:

Látnivalók ITT – A linkre kattintva a látnivalók leírásához ugorhat egyből.

Kezdjük a szálláshelyek áttekintését most! 1-5 csillagos hotel kategóriák Bázelben, Svájcban. Bázel környéke szállás kínálatában több olcsóbb lehetőség, a hotelek között: Birsfelden 2.3 km 3, Binningen 3.2 km 2, Saint-Louis 3.2 km 5, Allschwil 4.2 km 1, Huningue 4.7 km 1, Bottmingen 4.9 km 1, Münchenstein 5.1 km 1, Weil am Rhein 5.1 km 13, Oberwil 5.4 km 1, Riehen 5.5 km 9, Muttenz 6.5 km 3 és Bettingen 6.6 km 3. Továbbá: Arlesheim, Dornach és Ettingen. Turista-, diákszállás, olcsó munkásszálló (hostel típus) is kereshető (“Jugendherberge” vagy “Auberge de jeunesse”, nyári kollégium vagy hosszabb távra kiadó apartman, lakások).

Repülájáratok: Repülőjegy kereső (Budapest-Bázel). Budapest és Bázel távolsága 1074 km autóval, nagyon szép tájakon keresztül vezet az út többnyire jó minőségű autópályákon, de viszonylag nagy hegyi emelkedőkön.

Repülőtér távolságok a belváros központjától légvonalban: Basel-Mulhouse repülőtér (BSL) 5.0 km, Bern/Belp repülőtér (BRN) 72.0 km, Zürich repülőtér (ZRH) 72.8 km és Les Eplatures repülőtér (ZHV) 79.7 km.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Bázel történelme, rövid története:
A középkor óta jelentős rakodó-, és kereskedőhely a Földközi-tenger és az Északi-tenger közötti áruforgalomban. Fontos vegy-, és gyógyszeripari központ, a városban székel a Novartis és a Hoffmann La Roche gyógyszercég is, valamint vendéglátóipara sem elhanyagolható. Bázelban található Európa egyik legrégebbi luxusszállodája, az 1681-ben alapított, nemrégiben felújított Hotel Les Trois Rois, ahol egykor oly jeles személyiségek hajtottál álomra fejüket, mint Napóleon, Goethe vagy Thomas Mann. Bázel Európa legsűrűbben lakott települései közé tartozik. Svájc legrégebbi egyetemtét, 1460-ban II. Piusz pápa alapította a városban. Itt tanult, vagy tanított Nietzsche mellett Erasmus és Paracelsus is.

Területére a Kr. e. 5. században érkeztek az első telepesek, 105 körül már kelta településnek számított. A rómaiak Kr. e. 44-ben foglalták el. Az V. században frankok hódították meg, 900-ig a Frank Birodalom részét képezte, majd Burgundiához tartozott. 917-ben a magyarok felégették, 1032-ben a Német-Római Birodalom igázta le. A városfal építését 1100 körül kezdték meg, de csak a 14. század elejére végeztek vele. Az 1225-re datálható, első Rajna-hidat Henrik von Thun püspöknek köszönheti a város. A 14. század, mintha a balszerencse századát jelentené Bázel életében, előbb a pestis tizedeli meg lakosságát, majd Közép-Európa legnagyobb földrengésével kell szembenéznie, miután nem sokkal tűzvész dönti romba a város épületeit. 1433-ban alapították meg az első bázeli papírgyárat. 1471-ben III. Frigyes császár vásárjogot adományozott a városnak. 1499-ben a svájci államszövetség része lett. 1543-ban Bázelban adták ki az emberi anatómiáról szóló első, teljes tankönyvet is. A 16-17. században a rettegett pestis háromszor is felütötte fejét. A vasútvonal a 18. században épült ki. 1897. augusztusában Bázel adott otthont az első Cionista Világkongresszusnak. Az ipar fellendülése ugyancsak erre az időszakra tehető, Bázel ekkor fejlődött Zürich után Svájc második legnagyobb városává.

Nevezetességei, bázeli látnivalók:

A művészetek városaként is emlegetett Bázelt elsősorban múzeumai miatt érdemes felkeresni a látogatóknak. A közel harminc intézmény közül elsősorban a Művészeti Múzeum emelkedik ki a világ legnagyobb Holbein gyűjteményével. Ugyancsak itt Picasso, Braque, de akár Warhol legendás alkotásait is megcsodálhatjuk, ha inkább a 20. századi modern festészet ragadna minket magával. Ugyancsak jelentős a Tinguely Múzeum, mely a bázeli születésű, francia művész mozgó szobrainak ad otthont. A fiatalok közkedvelt találkozóhelyét, a dóm melletti teret is Jean Tinguely formabontó szökőkútja ékíti. A helyi Papírmúzeumban a nyomtatás történetével ismerkedhetünk meg. A vállalkozó kedvűek a betűszedést és a papírmerítést is kipróbálhatják a helyszínen. Ha végigjártuk az intézményeket, egy kis séta is jól eshet Bázel romantikus, templomtornyokkal szórt utcácskáin.

Kirándulásra kiválóan alkalmas a Baseltól keletre fekvő Baselland vidék, ahol a Júra-hegység várromai között a romantikus természetbarátok saját közegükre lelnek. A város határmenti fekvésének köszönhetően, akár a 60 kilométerre fekvő Freiburgba is ellátogathatunk. Nemcsak Németország leghosszabb kabinos liftjét találjuk itt, a kerékpárosoknak és a megrögzött természetvédőknek sem érdemes kihagyniuk ezt a Fekete-erdei túrát. Bázel ezenkívül kitűnő kiindulópontja lehet az Alpok legmeredekebb lejtőit felkereső síelőknek.

Ha a látogató igazi ereszd el a hajam hangulatra vágyik, érdemes a farsangi időszakban felkeresni a várost. A hamvazószerdát követő hétfőn kezdődő Bázeli Karnevál arról is nevezetes, hogy 72 órája alatt a felvonulók veszik át a hatalmat a pezsgő, svájci városban.

Híres épületek, intézmények, látványosságok és helyek listája: University of Basel, Novartis Head Quarter, Konferencia-központ, Messe Basel (kiállítási és bevásárló központ), aquabasilea, Jewish Múzeum of Basel, Kunst Múzeum Basel, Architectural Múzeum, Tinguely Múzeum, Vitra Design Múzeum, Műemlék a Basel Cathedral (templom katedrális), Marktplatz Basel, Pfalz Basel, White and Blue House, Roman Town of Augusta Raurica, Spalentor, Schaulager, Hochblauen, Schloss Binningen, Dreiländereck, ‘Badeland Laguna’, Zoological Garden (állatkert), Badischer Bahnhof (pályaudvar), Basel SBB, Stadion, St. Jakob-Park, Üzleti negyed, BIZ tower (torony).

Magyarul hotel ajánló, szállásfoglalás automatikus visszaigazolással, díjmentes: Basel, Bázel szálláshelyek keresője azonnal árakkal éjjel-nappal – nonstop KATTINTSON IDE – vélemények fórum szerűen.

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek:
[geo_mashup_map]

Időjárás, előrejelzések: www.wunderground.com/global/stations/07299.html.

További infók és Webkamera képek itt – Svájc jól fel van szerelve publikus webkamerákkal is.

Bázel-Budapest repülővel vagy autóval, szálláshelyek ajánlója, időjárás, térkép és a látnivalók leírása a svájci Basel-ben.

Videós körültekintés a luxus szállodában: youtu.be/vRU68Dyx-5E.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.