Zürich szálláshelyek keresés egyénileg + látnivalók tipp

Zürich

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

Svájc legnagyobb városa, az azonos nevű kanton székhelye. A legnagyobb nemzetközi pénzügyi és kereskedelmi központ az országban. Kétszer szeltem át autóval, és megdöbbentő volt látni a nyüzsgését, és az égen cikázó repülők tömegét. Talán túlságosan gyorsan nőtt, fejlődött az elmúlt években, ami a természetes békéjét felemésztette. Sűrűn lakott, a teljes 87.9 km²-es területén 2000-ben 363273 fő, 2019-ben 415 ezer fő, és 2022-ben már 423 ezer fő feletti volt az állandó lakossága.

Egyénileg vagy kis csoportban utazva a szállást gyorsan le lehet foglalni akciós áron online. Szállás keresés Zürichben és környékén gyorsan az alábbiak szerint. Minden kedvezményes ajánlat az alábbi linkre és a jobb oldalsó keresőre kattintva érhető el.

Szinte minden létező szálláshelye árakkal és képekkel online foglalható: Zürich hotel és privát szállás lista ITT. Itt az előző piros linkre kattintva az olcsó picit mást jelent, ténylegesen olcsó diákszállók (hostel, munkásszálló vagy kollégium/Jugendherberge). Itt a megszokott európai luxus kategória árat jelenti a többség. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok együtt. Ingyenes szolgáltatás garantáltan jó árakon, minden közvetlen elérhetőséget és tudnivalót megkapunk a foglaláskor, és csak ott kell fizetni a szálláshelyen. A szép és elit lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó turista ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

A vendég-fórum vélemények alapján jó zürichi szállások, kiemelten kedvelt hotelek Zürichben, népszerűek név szerint:
25hours Hotel Langstrasse 4**** ITT ,tágas 25 m²-es szobák, 2017-től foglalható szálláshely fitnesz teremmel és szaunával, a parkolóhelyért és a reggeliért külön díjat kell fizetni.

Hotel Storchen 4****, Savoy Baur en Ville, Central Plaza, St Gotthard, Hotel Zürcherhof, Glockenhof, Glärnischhof, Marriott, Schweizerhof, Rex Swiss Quality, Scheuble, Renaissance és Waldhaus, B2 Boutique Hotel + Spa, ezek mind a gazdagság megszemélyesítői a hotelek világában. A Design Hotel L 3***, Rothhaus vagy IBIS hotel, a végen ezek az olcsóbb kategóriába tartozó házak. Nagy a választék a szórakozóhelyek, az éjszakai élet közelében. Letzigrund – Apartment (konyhás kiadó szoba és privát lakás, villa bérlés, bérlakás), 1-2-3-4-5 fős egy és kéthálós, HITrental tagja, nagyon tiszta. Egyáltalán ne lepődjünk meg, ha éjszakánként 200-400 eurót kérnek egy szobáért vagy lakosztályért, itt az üzleti élet pezsgése bizony Londonnal összemérhető több értelemben.

Városok, a szomszédos és közeli települések szállás kínálata: Uetliberg 4.7 km, Wallisellen 6.1 km, Glattbrugg 6.1 km, Küsnacht 6.1 km, Dübendorf 6.2 km, Uitikon 6.3 km, Rüschlikon 7.4 km, Opfikon 7.8 km, Schlieren 8.4 km 1, Bonstetten 8.4 km 1, Forch 8.7 km és Gattikon 9.2 km, vagy Langnau egy szálláshelye a Hotel Restaurant zum Rank. Továbbá jelentős települések a környéken turisztikailag, illetve szállás kínáló falvak online: Luzern, Weggis, Zollikerberg, Kilchberg, Adliswil és Zumikon.

1-2-3-4-5 csillagos szállodák egyaránt találhatóak itt, jellemzőbb persze az előkelő három, négy csillagos hotel szolgáltatás, ahol a több mint száz szálláshely közül online foglalható akciós árakon a legtöbb: ~7 db 5***** (öt csillagos luxus szálloda), 38 db 4*, és 44 db 3*-os kategória. Ezen kívül villák, apartmanok (kiadó lakások), kis vendégházak és az easyHotel egyéb típusba van sorolva. A sok központi, jó belvárosi hely közül könnyedén tudunk elég jót és szépet választani, az árakkal már nehezebb megbarátkozni olykor.

Repülőterek távolsága a belvárostól: saját repülőtér a Kloten (ZRH) 10.9 km – St. Gallen-Altenrhein (ACH) 76.8 km – BaselMulhouse (BSL) 80.2 km – Friedrichshafen (FDH) 80.9 km – Interlaken (ZTJ) 91.9 km – Belp (BRN) 93.9 km – Bern.

Útikalauz leírás részlet, hasznos tudnivalók és érdekességek:
Gépipara, elektronikai ipara, porcelánipara és vegyipara jelentős. 1833 óta egyetemi város. Műszaki főiskolája az Eidgenössische Technische Hochschule sok Nobel-díjassal büszkélkedhet. Mi több, zenei főiskolája van. A város a Zürichi-tó (Zürichsee) partján fekszik, ahol a Limmat folyó kilép a tóból. A dombos városrészeket nyugati irányban középhegységek veszik körül. Svájc legnagyobb nemzetközi repülőterét, a zürichi repülőteret a várostól körülbelül 8 kilométer távolságra, Kloten közelében találjuk.

Története, történelme:
Területe már a Római Birodalomban lakott volt, ekkor Turicum néven alapítottak itt provinciát. 835-ben Német Ludvig, Nagy Károly unokája épített fel egy palotát a reformáció bölcsőjének nevezett Zürichben. (A mozgalom elindítója a székesegyház plébánosa, Ulrich Zwinglin volt, aki az 1510-es évek végén kezdte meg működését.). 1218-ban a várost a Zähringer család uralta, területe ekkor 38 hektárra rúgott. 1351-ben Zürich ötödikként csatlakozott a Svájci konföderációhoz. 1799-ben a város közelében ütközött meg a francia-osztrák hadsereg. Június 4-én az osztrák csapatok foglalták el, és szeptember 25-én végül mégis csak a franciáké lett. A Spanisch-Brötli-Bahn vonalon 1847-ben épült ki a vasúthálózat, mely összekötötte Badent Svájccal. A főpályaudvar 1871-től szolgálja az utasokat, máig hatalmas forgalmat bonyolít le.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?
A Limmat folyó partjainál közel 50 múzeum, több mint száz képtár, galéria található. Zürich renoméját emeli továbbá, hogy a városban több neves személyiség megfordult hajdanán, többek között itt tanult Albert Einstein fizikus, de itt lakott az író, Thomas Mann is, szobája ma megtekinthető a belvárosban. A számos sikeresnek titulált hétköznapi híresség mellett, több más Nobel-díjas járt itt, és a konferenciák színvonalát látva, ez a jövőben is így lesz.

Látnivalók
A város nevezetességei, látnivalói közül elsősorban a 12.-13. század derekán épült, rossmünster Nagytemplom, és a 13.-15. századra datálható Miasszonyunk-templom emelkedik ki.

Míg a Városi múzeum, figyelemreméltó gótikus szobrászati és festészeti anyaggal várja az érdeklődőket, a főpályaudvar szomszédságában található svájci nemzeti múzeumban Svájc történetét ismerhetjük meg a tárlaton bemutatott képek, festmények, szobrok segítségével.

A természetbarátoknak érdemes felkeresniük a Madárházat, a Langenbergi vadasparkot és az állatkertet is. De az egyetem botanikus kertje is számos meglepetést tartogat, a Sihwaldi természeti központról nem is beszélve.

A farsangi időszakban a modern város nagyszabású eseménye, a ZüriCarneval várja a színes jelmezekre, népes utcai forgatagra és persze a zenére vágyó turistákat.

Zürichben a régi és az új jól megfér egymás mellett. A város déli részén, ahol korábban az ipari negyed állt, nemrégiben a vadonáns új ShilCity kapott otthont. A Tudás Bázisának, a Tudomány Városának gyakran nevezett tudományos központ a Hönggerbergben magába foglalja az egyetemi kampuszt, mellyel a 21. századi egyetem prototípusát kívánták megalkotni a büszke svájciak, elősegítve olyan határterületek párbeszédét, mint a tudomány, a társadalom, vagy az üzleti szféra. UZH – Universität Zürich weboldala: www.uzh.ch. Táncos események, tánctanítás és társastánc buli, parti szórakozóhely fotók: salsa.ch/?region=Z%C3%BCrich.

A zürichi főpályaudvar, a svájci vasútközlekedés bázisa, több mint fél millió utasával, 2020-ban kapacitása végére ér. A várost átszelő összekötőút fog megoldást nyújtani a jövőben a forgalomelakadásra. Ezenkívül tucatnyi projekt és beruházás van még tervbe véve, melyek az elkövetkezendő néhány évben, jelentős épületekkel gazdagítják majd az amúgy pezsgő várost.

A beruházások közül szintén említésre méltó a Lumiére terv. Annál inkább, mert a helyiek és a Zürichbe készülő turisták már most élvezhetik eredményét. Az új világítási rendszer kiépítésének köszönhetően, fantasztikusan vonzó éjszakai arculatot kapott a város, mely meghatározó épületeit és tereit az est leszálltával vonzó fényben fürdeti. Nemcsak az éjszakai élet minősége javult ezáltal, az éjszakai baglyok kedvére tettek, akik az estéli városnézés, bevásárlás közben élvezhetik a pazar fényhatásokat.

Zürich legtrendibb kerületeiben, a 4-ben és az 5-ben, lázas városfejlesztés indult, nemcsak lakóházakat húznak fel, korszerű munkahelyeket létesíttettek a város szívében. Mindig van cserélődés, így az aktuális állás ajánlatok között lehet nekünk megfelelő is. Munka, állás keresés Zürichben, elsősorban a magasabban iskolázott, több idegen nyelvet beszélőknek: www.jobagent.ch/job-in-zuerich. A külföldi munkavállalás egy komoly kihívás annak, aki még nem élt külföldön. Svájcban a megélhetési és rezsi költségek többszörösei az itthoniaknak, át kell állítani az agyunk, ha meg akarjuk érteni, hogy hogyan lehet havi 1 millió forintból tisztes, szerény polgári életet élni. Egy ilyen fizetés ott mindennapos, egy szakorvos a többszörösét keresi ennek (2-5 millió havonta). Egy 1-2 év tapasztalattal rendelkező ügyes fiatal mérnök kezdő nettó fizetése könnyedén lehet 4000 svájci frank (~1 millió 132 ezer forint), nem fogják ott az őslakó helyiek irigyelni tőle, nem véletlenül sok német fiatal is itt kezdte a karrierjét építeni.

Ha fapados repülőjegy már szinte nincs is (Budapest-Zürich), akkor is olcsón juthatunk el Svájcba. Genf (franciául: Genève, angolul: Geneva) városába idén is volt, és még van is 16200 Ft-ért oda vissza jegy (super economy), és pár napra még olcsó IBIS hotel is volt, így néhányan belekóstolhattak a svájci gazdagságba még viszonylag kis pénztárcájúak is. Malév járatokkal 29900 Ft akciós oda-vissza áron juthattunk el Zürichbe 2010-ben.

Szálláshelyek fórum típusú véleményekkel, rövid vendégkönyv élménybeszámolókkal a hivatalos leírások mellett: Zürich szálláshelyek, árak, fotók és leírások ITT együtt. – Magyarul foglalhat itt díjmentesen azonnali visszaigazolással. A friss vendég élménybeszámolók a piros linkre kattintva érhetőek el az elhelyezkedés térkép és fotók mellett.

Az ottani élet magyar szemmel: www.origo.hu/vilagkorul/20080612-zurich-iwiw-a-vilag-korul.html. 2008-as, kicsit elavult lehet, de sok tekintetben érvényes írás még 2019-ben is.

Zoomolható Zürich térkép a Googlemaps-on érhető el, műholdképként is nagy felbontású, StreetView fotókkal is bővül időről időre.

Ez volt Zürich repülőjegy és hotel szálláshelyek a belvárosban, utazás kereső oldal, a látnivalók leírása és egy kis történelem együtt. A kerékpárutak, a kerékpározás reneszánszáról itt nem kell beszélni, át kell élni valamikor nyáron vagy egy napsütéses szeptemberi napon. Kerékpárutak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük