Dobogókő, Pilisszentkereszt és környéke szállás ajánló

Dobogókő

Magyarország északi részén található Budapesttől mintegy 40 km-re. Visegrádi-hegységben, a Pilisbe, Dobogókő környékén kirándulni egész évben jó. A leginkább meleg, kánikulai időszak volt kivétel például 2015-ben. A falucska lakossága 150 fő alá esett, egy gyönyörű és csendes kirándulóhely ez, ahova minden fiatal párnak érdemes ellátogatni, az idősebbek már talán másfelé mennek. A kilátóiból tisztán látszik a Duna-kanyar, tiszta időben 100 km-nél távolabbi pontok, 699 méter magasságból ez érthető, varázslatos hely minden évszakban szép időben. A hotelekre és egyéb szállásokra jellemző a nyugodt hangulat és a hely atmoszférájával harmonizáló külcsín. Korábban nagyon népszerű konferencia, tréning helyszín volt (a nyolcvanas évektől egészen 2007-ig körülbelül). Szinte minden évben ellátogatok ide, 2015 júliusában éppen egy nagy, nemzetközi filmes csapat érkezett ide.

Last minute és előfoglalás, szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt: Dobogókő és környéke szállások minden ajánlata ITT. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, turista-vendégház és diákszállás stílus kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive utazás csomag ajánlatok, meditációs, vallási és zarándok utak részére kiváló. Nyáron az erdőben az északi lejtőkön kellemes, elviselhető a klíma forró kánikula idején.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját magyarul, illetve korábbi vendégek élménybeszámolóit, friss értékeléseit itt olvashatjuk: Dobogókő szállások, szálloda vagy apartman árakkal leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping és apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű dobogókői szállások, kiemelten kedvelt hotelek Dobogókőn:
• Erdei Faház Panzió – Shaolin falu Dobogókőn (Alig 25 km-re Budapesttől egy egészen legendás spirituális helyen a természetben, Kung-Fu, Thai Chi és más sportok, lelki gyakorlatos lehetőségek, Kaqun fürdő, masszázs, kúra csomagok egyéni vendégek és csoportok részére, konferenciákra)
• Walden Hotel (3 csillagos*** szálloda, wifi, számos sportolási lehetőség, 24 órás recepció, korábbi Manréza)

Továbbá, jó szálláshelyek nevei a foglalási rendszerben:
• Family Apartments (Kiadó családi apartmanok és fűthető jurták, lakások, kerékpár kölcsönzés, grillező a kertben, játszótér)
• Platán Panzió (Kedvező árak, díjtalan parkolás, túrázási lehetőség)
• ‘Tourist House’ (Turista-Ház: Szállodai étterem, poggyászmegőrző, 4 percre a buszmegálló)
• ‘Villa House’ (Vendégház szobák, hangulatos társalgó, békés környék, családbarát szállások)
• Jurta szálláshely: https://www.dobogoko.org/.
Platán Panzió Dobogókő

Élménybeszámoló 2015-ös fotók:

A teljes szállás kínálat óriási, kisebb olcsó panziók, vendégházak és kiadó magánszállás vendégszobák, kempingek sorát nem kell sokkal előre foglalni kivéve a telítettebb főszezoni hétvégéket. Még több közeli, környékbeli szállás: www.iranymagyarorszag.hu/keres/pilisszentkereszt_dobogoko, menedékház, Zsindelyes Vendégház stb..

Dobogókő környéki szállások: Pilisszentkereszt 2.1 km, Nagymaros 8.9 km 2, Zebegény 9.2 km 2, Visegrád 9.7 km 9, Pilisvörösvár 11.5 km 1, Dorog 12.2 km 1, Dunabogdány 12.6 km 1, Kisoroszi 12.8 km 1, Leányfalu 14.0 km 5, Esztergom 14.2 km 20, Párkány – Sturovo 15.2 km-re tíznél több szálláshely (Szlovákia), Szentendre 15.2 km 12 és Csobánka látnivalói és szállás.

Walden hotel

Repülőtér távolságok a központtól légvonalban: Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér (BUD) 41.9 km.

Budapest és Dobogókő távolsága kb. 37 km. Az utazási idő kb. 50 perc. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: GoogleMaps, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a gyorsabb utak feltérképezésére. A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, program ajánló és képek. Dobogókő és Pilisszentkereszt részletesen: www.pilisszentkereszt.hu (a dobogoko.hu oldal közben megszűnt) és hu.wikipedia.org/wiki/Dobogo-ko. Aki ellátogat ide mindenképpen hozzon túrabakancsot, mert remek túraútvonalakat rejt maga körül. A méltán híres kiáltóról pazar látvány tárul az idelátogató elé. Télen a téli sportok szerelmesei megtalálják itt a számításaikat, mivel remek minőségű sípálya üzemel a falu mellett. Egy ezoterikus nézet szerint Dobogókőn és környékén, a Pilisben található „a Föld szívcsakrája”, ami miatt vallási zarándokhellyé vált, ahova még maga a Dalai Láma is ellátogatott. Jöjjön hát el ide és csodálja meg a saját szemével Dobogókőt.

Dobogókő-i utazási, kirándulási témában szólj hozzá itt! Kérdezzük vagy segítsük egymást, hogy hatékonyan szervezzük az utat!

Fotó, hotel, panzió és túra képek, élmények képekben:

Dobogókő lepusztulásának 2020-as bemutató riportja:

A leégett és lerombolt szálloda, ahol egykoron óriási céges és párt rendezvények sora volt. Óriási esküvők és szilveszteri műsorok teltház mellett. Rendesen lezuhantunk a mélybe, nem csak erkölcsileg.

Szebb idők és élmények videója, négy részes túra kommentekkel: youtu.be/F6GtSUvSalA.

Shaolin étterem (ételek), életmód és szállás együtt – kis film:
youtu.be/587XttmN6Pg.

2 thoughts on “Dobogókő, Pilisszentkereszt és környéke szállás ajánló

 1. Mácsai Tamás

  Pár dolog, ami még nekem ide kívánkozik, illetve melyeket még ajánlanám – linkelni, illetve megtekinteni, fényképezni a jövőben – az oldal gazdagítása érdekében:
  Turisztikai információk, túraútvonalak a környékről: <a href="http://www.dobogokokirandulas.hu/&quot; title="http://www.dobogokokirandulas.hu/&quot;
  A Sícentrum weboldala:
  A téli Dobogókő bemutatása:

  Dobogókői Jurtaszállások:

  A Makovecz Imre tervezte Zsindelyes Vendégház:

  Üdvözlettel: Mácsai Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.