Ferihegy 2 repülőtér szállás, autóbérlés és parkolás ár fórum

Ferihegy 2, Liszt Ferenc

Airport 2-es (A, B terminál) Budapest, a fő magyar, budapesti repülőtér, ahogy mutatják, ahogy van, és ahogy mi látjuk. Ingyenes Wifi internet volt mindkét terminálon, megfelelően működött az elmúlt években. Ami a fapados utazóknak kiváló az a SPAR mini ABC, ahol a normál és nagy Interspar üzletekben is keresett olcsó saját márkás / leértékelt termékek tényleg filléres áron voltak elérhetőek 2017-2018-ban. A víz iható, nem volt fennakadás a csomag ellenőrzésnél sem, megnyitottak új kaput, amikor nagy lett a várakozó tömeg.

Budapest Airport küldetése az, hogy 2015-ig a Budapest Airportot Közép- és Kelet Európa legsikeresebb repülőterévé tegye mind az utasok száma, mind a kiszolgálás minősége, a működési hatékonyság terén

Szállás foglalás online díjmentesen gyorsan, árak, helyek ajánlatainak böngészése: Szállás, hotel és privát apartman lista ITT . Ma már egyre több Airbnb szoba is van (privát lakásban, házban). Jók például: Sarokház Hotel-Panzió 2.1 km, Hotel Ferihegy 2.2 km, Airport Hotel Budapest 2.8 km, Stáció Airport Alliance 4.0 kilométerre található a repülőtértél. Olcsó parkolók is tartoznak ezekhez a szálláshelyekhez, ami nagy előny a vidékről, távolról ide utazóknak. A vendégek friss értékelései, blog-fórum hozzászólás élménybeszámolói segítenek a megfelelő szállás kiválasztásában.

A szobafoglalás az interneten (gyorsan és olcsón) téma bemutatása után a repülőtérről olvashat alább bővebben.

Meglátjuk, sokak szerint nem ez az indítókulcs a magyar gazdaság leállt gépezetének újraindításához. A turizmust nagyon fontosnak tartom, így szurkolok, hogy ne azt kelljen látnom és hallanom, amit 2009 májusában Milánóban.

Biztató kilátások:A forgalom jelentősen nőni fog a régióban. A Budapest Airport jó alapokkal rendelkezik a további fejlesztésekre, jók a növekedési lehetőségei a repüléssel kapcsolatos üzletágakban is.”

Jelenleg építkezések zajlanak Ferihegyen, reméljük, hogy jövőre tényleg elkezd újra éledni az üzleti és a turista forgalom újra Európában.

Autóbérlés, autókölcsönzők, kisteherautó cégek:
Avis, BUCHBINDER RENT A CAR, SIXT, Hertz, Budget és a BUCHBINDER RENT A CAR. Természetesen a más cégeknél interneten lefoglalt autót, (motort 🙂 vagy kisteherautót) is ki tudják szállítani a repülőtérre). Érdemes előre intézni a bérlést, azzal 20-40%-ot tudunk spórolni jellemzően. A Ferihegy Airport weboldalán: BUD autóbérlés cikkek, ajánló.

Közlekedés/megközelítés/térkép:

A városközponttól kb. 22 perces autóútra található a Ferihegy 2-es repülőtér, természetesen akadálymentes jó közlekedéssel a ferihegyi gyorsforgalmi úton (ez szalagkorláttal védett, közforgalomból kiemelt közlekedést biztosít) .

Tömegközlekedéssel busszal és vonattal (egy vonatjegy és/vagy egy buszjeggyel) juthatunk ki Ferihegy 2-re, a 200-as reptér busz (2008. 09.06-tól 200E jelzéssel), vonatok Ferihegy 1-nél állnak meg, onnan csak néhány buszmegálló. Ferihegy 1-es térkép – kérdések és válaszok.
Vonatjegy és buszjegy ára

Üzletek (és Duty free)
2A, 2B: www.bud.hu/utasok/vasarlas/.

Étterem: www.bud.hu/utasok/vasarlas/ettermek.

Forgalmi adatok, a repülőtér története, tények és adatok: www.bud.hu/budapest_airport/tenyek_a_repuloterrol/tortenelem/tortenelem.

Parkolás Ferihegyen és a közelében

A gépkocsival érkezők számára a parkolási lehetőségek:

Ferihegy 2

A Ferihegy 2A és 2B termináloknál 180 helyes, minimum 15 – maximum 60 perc időtartamra igénybe vehető díjfizető automatás rendszerű gyorsparkoló áll rendelkezésre 0-24h-ig non-stop.

A gyorsparkoló (automata) díjai:

15 perc: 120 Ft

 • 30 perc: 240 Ft
 • 45 perc: 360 Ft
 • 60 perc: 480 Ft
 • a parkolási díj 5 percenként 40 Ft-tal növekszik

A gyorsparkolóban található 8 darab automata 10,20,50, 100 forintos érmékkel működik.

Rövidtávú (őrzés nélküli) parkolóban 900 személygépkocsi tárolására van lehetőség. Ezt azoknak ajánlják, akik egy óránál hosszabb három napnál rövidebb ideig kívánnak parkolni.

Díjai:

 • az első parkolási óra 20. percéig ingyenes
 • 1-4 óráig 300 Ft/ megkezdett óra
 • 5. órától 150 Ft/ megkezdett óra

Hosszútávú (őrzött) parkoló

Azoknak javasolják, akik több napra kívánják igénybe venni a parkoló szolgáltatásait, és ez idő alatt autójukat szeretnék biztonságban tudni. Az őrzött parkoló és a terminálok között  egy légkondicionált kisbusz szállítja az utasokat díjmentesen.

A hosszútávú parkoló díjai:

 • 1-2 napig 3600 Ft regisztrációtól megkezdett nap
 • 3-8 napig 2750 Ft regisztrációtól megkezdett nap
 • 9-14 napig 2200 Ft regisztrációtól megkezdett nap
 • 15. naptól 1500 Ft regisztrációtól megkezdett nap

Ill.: Hotel Ferihegy 3*** www.hotelferihegy.hu – foglalás, elérhetőségek.

Drágább, hotel szállás – Airport Hotel Stáció www.hotelstacio.hu.
2220 Vecsés, Széchényi u 20. – Tel: +36 29 353 053

Egy olcsóbb zárt udvari parkolási és szállás lehetőséget nyújt a Sarokház Hotel/Panzió Vecsésen a közelben, 400 Ft/autó/nap. – Telefon +36 (29) 355-033, 3 csillagos hotel szálláshely csoportok részére is van tudnak biztosítani (15-40 szoba több épületben).
Autóbusz parkoló

A terminálok előtt elhelyezkedő őrzés nélküli autóbusz parkoló áll rendelkezésre 0- 24 óráig.

A buszparkoló díjai:

 • az első parkolási óra 20. percéig ingyenes
 • 1-4 óráig 900 Ft/ megkezdett óra
 • 5. órától 450 Ft/ megkezdett óra

Fizetni forinttal készpénzben, valamint bankkártyával lehetséges.

Mindkét terminál előtt a rövidtávú parkoló díjának megfizetésére díjfizető automaták működnek, melyek meggyorsítják a parkoló elhagyását.

Minden parkolási típus esetén ÁFÁ-s számla a teljes üzemidőben csak a szolgáltatás kiegyenlítésének időpontjában igényelhető. Ilyenek szoktuk meg a magyar életet.

Mozgásában korlátozott ügyfeleink részére a gyorsparkolóban és a rövidtávú (őrzés nélküli) pakolóban 4-4 kijelölt parkolóhely található. Az gyorsparkolóban 60 perces időtartamig a várakozás ingyenesen. Az rövidtávú (őrzés nélküli) parkolóban 72 órai parkolás ingyenes. Ezen felüli parkolási idő térítésköteles

Repülőtér kód: (IATA: BUD, ICAO: LHBP)

Érkező (és induló) járatok online, néha éjszaka is, mivel az időzónák áthidalása olykor így oldható meg: www.bud.hu/erkezo_jaratok/a>. Térképen figyelhetőek a járatok, kicsit kifelé zoomolva a környező országot egét is figyelhetjük: flightradar24.com/data/airports/bud, hasznos információk minimális késleltetéssel, szinte valós időben. A nagy forgalmat bonyolító kedvencek például a Ryanair, Wizzair vagy az Easyjet. Qatar Airways, Lufthansa vagy a Turkish Airlines szintén nagy forgalmat bonyolító társaságok Budapesten is.
Az égbolt és repülők

Elérhetőségek:

Parkoló üzemeltetés diszpécser szolgálat: tel./fax 00 36 1  2965505
Parkoló Ügyfélszolgálat: tel./fax (+361) 296-5232; mobil: 06-30 445-2827;
E-mail: puo@bud.hu
Rövidtávú parkoló (őrzés nélküli): 296-5553, 296-5554
Őrzött parkoló: 296-8553

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképeken a környék is részletesen:

Környéke, a repülőtér környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Budapest, Vecsés, Gyál, Gyömrő, Kerepes, Monor, Isaszeg, Nagytarcsa, Mende, Dunaharaszti, Vasad és Taksony.

Terminál térképek, új: www.bud.hu/utasok/terminal_terkep.

Ferihegy 1-es reptér oldala

A jövő egy terve

A jövő egy terve

Ferihegyi repülőtér 2-es, előtér váróterem

Spar bolt a repülőtéren

12 hozzászólás a(z) “Ferihegy 2 repülőtér szállás, autóbérlés és parkolás ár fórum” bejegyzéshez

 1. Puskás Ágnes

  T.Cím!
  A közeljövőben lesz-e lehetőség arra, hogy Budapest-Torino (egyenes!) útvonalon járatot indítanának. Jelenleg nagyon körülményes az oda utazás. Havonta egy-két alkalommal meg lehetne-e oldani az olasz nagyvárosba a repültetést? Biztosan lenne rá igény, mivel nagyon sok magyar él azon a környéken. Kérem biztató válaszukat, én gyakran igénybe venném ezt a szolgáltatást amennyiben megvalósítanák. Tisztelettel: Puskás Ágnes

 2. Pojar Ildiko

  Szeretném tudni sürgősen milyen címen van a ferihegy2 repülőtér. Nem tudom milyen címet írjak a gpsbe?

 3. Takács Lászlóné

  Szeretném tudni sürgősen milyen címen van a ferihegy2 repülőtér. Nem tudom milyen címet írjak a gpsbe?

  Előre is Köszönöm !

 4. Airfly

  http://www.bud.hu/utasok/kozlekedes_es_parkolas/gepkocsival
  GPS-koordináták:

  •Ferihegy Terminál 1: 47° 26´ 23.21´´ Észak, 19° 13´ 23.90´´ Kelet, magasság: 132 m
  •Ferihegy Terminál 2: 47° 25´ 57.75´´ Észak, 19° 15´ 41.03´´ Kelet, magasság: 147 m

  A repülőtér jól megközelíthető gépkocsival Budapest bármely pontjáról. A város központjából 20 perc alatt lehet kiérni Ferihegyre, az ún. ferihegyi gyorsforgalmi úton az Üllői útról…

 5. Kalmár Istvánné

  Azt szeretném megtudni,hogy a Ferihegy 2 /Liszt Ferenc Airport 2/ látogatóterasza nyitva van-e, van-e nyitvatartási idő és fizetni kell-e gyerekcsoportnak belépőt? Köszönöm a segítséget!

 6. Czombos János

  SOS!!!

  Tud-e valaki segíteni abban, hogyan lehet eljutni a ferihegyi vasútállomásról a Ferihegy 2 terminálra?

  Ferihegy 1-re többször megtettük az utat az rendben van.

 7. Zso

  Busszal a legegyszerűbb, gyalog kicsit messze van, a kis csoportnak a minibusz transzfer is olcsó, megfizethető (Sarokház Panzió busz).

 8. papy on board

  A fönt leírt parkolási díjtételek teljesen eltérnek attól, amit tapasztaltam. Idén áprilisban 1óra 10perces parkolásért 1450 Ft-ot fizettem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nem a reptér bejárata előtt, hanem ott lent, a lejtők alján.
  Őrület

  A Ferihegy2 -nek egyetlen óriási hibája van: az az irtózatosan mocskos pofátlan aljas parkolási díjszabás!
  Az őrület határát súrolja, amit művelnek!
  A várso szélén, a nyílt mezőn 3-szor annyiba kerül mint a belvárosban, tökéletesen mutatva, hogy az egész fizetőparkolásnak mennyire semmi köze sincs a helyhiányhoz! Annál inkább a mérhetetlen mohósághoz, a más emberek kirablásához, az aljassághoz!

 9. Kalabér Imréné

  Kérdezni szeretném, hogy a Ferihegy 2 -ről a népligetbe hogy lehet eljutni?Buszra gondolok, köszi.

 10. Eva Pusztai

  Kérdezni szeretném, hogy kik azok a hölgyek akik a gépkocsi kölcsönadását/bérbeadását intézik.Hogy kell szólítani Őket köszönöm

 11. Utas

  Kedvezmény. SZENTIVÁN-ÉJI PARKOLÁSI AKCIÓ – FOGLALJON AZ ÉV LEGRÖVIDEBB ÉJSZAKÁJÁN!

  Foglaljon online parkolást június 23. 18 óra és június 24. 6 óra között

  és vegye igénybe kedvezményes ajánlatunkat a Holiday Parkolónkban*!

  – minimum 5 nap parkolás: 400 Ft/nap

  Foglalási időszak: 2018. június 23. 18 óra – június 24. 6 óra.
  Utazási időszak: 2018. július 1 – augusztus 31.

  Akciós kód: BUDmidsummer18

  Az ajánlatok 2018. június 23. 18 órától elérhetők foglalási rendszerünkben, a http://www.bud.hu oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.