Ferihegy szállás és parkolás, út a budapesti repülőtérre

Ferihegy 1 és környéke, biztonságos és olcsó parkolás/jó szállások

Korán, hajnalban indul a repülőgéped Budapestről, így előtte egy éjt eltöltenél a közelben?

Vecsés városában néhány száz méterre, 1-2 kilométerre a ferihegyi terminál bevezető útjától több szálláshely épült az elmúlt pár évtizedben. Jó helyeken lehet foglalni gyorsan az interneten (díjmentes, kedvező árakon):
Repülőtéri hotelek, napi és akciós ajánlatok rendezve ITT. 2-3-4 csillagos hotelek. Kattintson valamelyik piros linkre! Fizetni jellemzően érkezéskor vagy távozáskor kell a szállodákban.

A szomszédban Vecsésen: Jó hotelek szállások foglalása ITT.. Garantáltam jó szobaárak, díjmentes/ingyenes gyors online foglalás. Egy részük szép és csendes szálláshely, így nem éri meg a zűrös belváros felé kitérni.

Az 1-es terminál újjáépítéséről 2004-ben döntött a Budapest Airport. A teljes rekonstrukciót és a terminál újra üzembehelyezését a repülőtér utasforgalmának növekedése, a szigorú biztonsági előírások, illetve az EU-csatlakozás által támasztott követelmények indokolták. Az utasok előtt végül lezárták, de gondolkodnak az újbóli megnyitásán sok éve. A 2005. szeptember 1-jén megnyíló/bővülő Ferihegy 2. előtt egy 250 férőhelyes rövidtávú díjfizető parkoló működik. Emellett a gépjárművel érkező és a parkoló szolgáltatást nem igénylők részére a terminál előtt közvetlenül (ki és beszállásra max. 5 perc) díjmentesen további 35 hely áll rendelkezésre.

Ma már mindenki a Ferihegy 2-eshez közeli parkolókat keresi, mivel onnan indulnak a fapados és egyéb járatok.

Budapest Liszt Ferenc repülőtér: Ferihegy 2 repülőtér: szállás, parkolás, indulás és érkezés infó, ami fogadja szinte az összes járatot, repülőgépet Bufapesten 2012. júniustól. Így hiába a vasútállomás a Ferihegy 1-en, innen még buszra kell szállni a kényelmes utazás érdekében a 2-es fő terminálokhoz.

Ami még sokakat érdekel, hogy mit lehet felvinni a repülőgépre. Étel/ital a repülőn cikke ITT.

A olcsó környékbeli parkolók vannak. Díjak Ferihegy 2-n, a fő indulási terminálon: ~300 Ft 5-10 percre, utána minden megkezdett óra 900 Ft. a Nagy buszoknak több. Fizetni a parkoló kijáratánál lehet. Közvetlenül a terminálon sokkal drágább, ott díjmentesen (ingyen) 5 percnél többet nem lehetünk, a KRESZ szabályok ellen vétőket további 5000 Ft büntetéssel is számolhatnak (Részletes információ: https://www.bud.hu/utazas/parkolas/a_repuloteren/parkolok/terminal_parkolo).

Fontos információ: A parkoló szolgáltatás jelenlegi állapota ideiglenesnek tekinthető, a közeljövőben befejeződő bővítési projekt megvalósulásáig, a kapacitás szűkös, emiatt célszerű a szolgáltatás igénybevétele előtt a szabad kapacitásról érdeklődni. Célszerű a személygépkocsit otthon hagyni, és tömegközlekedéssel, vagy egyéb más módon (taxi, minibusz, repülőtéri transzfer, autóbérlés) megközelíteni Ferihegy 1-et.

Amennyiben a parkolóban szeretné hagyni az utazó az autóját szánjon elég időt a szolgáltatás igénybevételére. A megközelítéssel kapcsolatban fokozott figyelemmel közlekedjen a közúti előtéren, nagy forgalom várható.

A Ferihegy 1 parkoló fejlesztése folyamatosan tart, a terminál nyitásra elkészült parkoló felújítási munkálatokat, a második fázisban a kapacitás bővítésével és a kiszolgáló eszközök korszerűsítésével együtt járó beruházás követi. Várhatóan 2006 első negyedév végére további 300 férőhellyel bővül a rendelkezésre álló kapacitás.

A belvárosból vagy a belvárosba a vonat a leggyorsabb közlekedési mód, taxival még a legkisebb forgalom esetén is 10 perccel több lehet az út. A hotel taxik különösen drágák lehetnek, így még üzletemberek többször a vonatot választják. A BKV bérlet érvényes a vonatokra, ami különösen jó a sokat utazóknak és Pesten belül a tömegközlekedést használóknak.

A repülőtérhez közeli szálloda és parkolási lehetőség au Airport Hotel Stáció Szálloda közel a Ferihegy 1-es repülőtérhez, közvetlen elérhetőségek, telefon és cím a weboldalon.

A közeli Sarokház panzió hotel kiváló szálláshely egyéni és csoportos vendégek számára: www.sarokhazpanzio.hu. Átutazó vendégek és romániai, szlovák stb. vendégek, üzletemberek használják, mivel a parkolás olcsó itt másokhoz képest.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.
Ferihegy 1 terminal

Vonat Ferihegy mellett

Hotel és panzió szoba keresés: Az összes budapesti szálláshely legjobb árai összegyűjtve ITT – Budapest belváros, City Center stb. külön szűrhető. 2019-ben eléhető szép luxus lakosztály vagy az Airbnb stílus kiadó olcsó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden a közelben. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

4 thoughts on “Ferihegy szállás és parkolás, út a budapesti repülőtérre

 1. Károly Szerző

  Maklári Károly – k.l.maklari kukac online.hu

  A jövő héten érkezem Terminal 1-re a WizzAir társaság gépével. Autót béreltem, kifizettem a Dollar Rent a car -tól.
  Kérdésem: hol találom ennek az autókölcsönzőnek a kirendeltségét a Terminal 1-en?

  Köszönöm válaszukat

  Tisztelettel

 2. Péter

  Szeptember 13.-án Jöttem vissza Wizzair járattal Antalyából és valószínű, hogy a csomagboxban felejtettem az esernyőmet és a szemüvegemet. Hogy tudhatnám meg hogy megtalálták e.

 3. Saciheni

  Helló!
  Én életemben először utazom repülővel.A további utat vonattal kell megtennem Szolnok irányába és szeretném megtudni gyalog milyen messze van a vasút állomás a reptértől.Nézegettem a neten,hogy hogy tudok eljutni de sajnos nem találtam,vagy valami buszjáratot ír ki,de azt sem tudod arra kell-e jegyet venni.
  Még azt szeretném tudni,hogy melyik terminál működik?
  Segítséget előre is köszönöm!

  Saciheni

 4. gg Szerző

  A körülbelül négy kilométer gyaloglás elég megterhelő lenne, busszal vagy minibusszal kényelmesen át lehet menni a vasútállomáshoz, jegyet kell venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.