Apulia szállás keresés és nevezetességek Puglia

Apulia területe alkotja az olasz csizma sarkantyúját és sarkát. Gyönyörű templomok, kastélyok és napsütötte strandok földje ez. Tengerparti üdülőhelyek, farm-házak vagy még romantikusabb olcsó mediterrán falusi vendéglátás, pici 4-5 szobás magánszállás luxus köntösben, itt tényleg sokszínű a kínálat.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját: Apulia, pugliai szállások több mint 21 ezer db hely, hotel,B&B panzió, kiadó apartman leírással lista itt – szálloda, kemping és kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa ajánlatok. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden együtt. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok ajánlatok az egész világból. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások Pugliában, kiemelten kedvelt hotelek:
• 5*****: Risorgimento Resort – Vestas, Masseria Torre Coccaro, Hotel Palazzo Papaleo, Borgo Egnazia Hotel – Savelletri
• 4****: Hotel Le Ginestre Beauty&Wellness, Arthotel & Park Lecce, Kelina Hotel – Cellino San Marco
• 3***: Hotel Aia Del Vento, Sanlu Hotel – Serrano
• 1-2 * *: Albergo Vittoria Taviano, Hotel Margherita és Hotel Immagine – San Giovanni Rotondo,
• Egyéb vagy magánszállás: Masseria Montenapoleone, Donna Lucrezia

Egy perc alatt kikereshető az összes szálláshely ára az internetről, mindig ezt használjuk. Garantáltan jól működő automatikus ingyenes szálláskereső online rendszerekből: Apulia városa szállás árak, akciók itt. Ágyak, hotel szoba, olcsó magánszállás, apartman, szálloda (kiadó lakás, házak), kis, vendégház és diákszállás ITT kereshetően. Napi és csomag ajánlatok egész Olaszországból, a Világból távolabb mindenütt.

Apulia 2-3-4-5 csillagos szállodái, panzió és az apartman kategória online akciós árakkal. Fő városok és online foglalható szálláshelyeik száma: Bari 30, Lecce 49, Vieste 71, Gallipoli 38, Otranto 36, Alberobello 31, Palese 5, Ostuni 34, Brindisi 13, Taranto 13 és Polignano a Mare 22. Továbbá turisztikailag kiemelet települések: Monopoli, Trani és San Giovanni Rotondo.

Puglia

Hotel

Közeli városok / szállások száma és távolsága, települések a környéken – a jobb oldalsó szálláskereső segít gyorsan.

Nevezetességei, látnivalók

Van, aki műemlékeiért keresi fel Apuliát (az olaszok Pugliának nevezik), mások szép tájaiért, megint mások régészeti leleteiért vagy konyhájáért, ám mindenki úgy távozik, hogy elkíséri egy felejthetetlen férfiú emléke: a Hohenstauf-dinasztiából származó II. Frigyes, Némethon és Szicília uralkodója. Dante az olasz költészet atyjának nevezte, 13. századi kortársai pedig a stupor mundi et immutator mirabilis (a világ csodája, különleges újító) megjelöléssel illették. Méltán, mivel Frigyes építette errefelé a legtöbb kastélyt, amelyek máig uralják a táj képét.

Ő alapította a legszebb templomokat, így gondoskodva arról, hogy folytatódjék az apuliai román építészet hagyománya, amelyet a király normann ősei kezdeményeztek már egy évszázada. Frigyes felvilágosult uralkodó volt, aki elkeseredett és végső kimenetelében reménytelen küzdelmet folytatott a római pápák ellen, ezenkívül lelkes sportember volt, és a solymászatról írt ragyogó értekezésének máig nem akad párja a szóban forgó témában. Igazságo-san kormányzott, és példamutató türelemmel viseltetett a szaracénok muzulmán hitével szemben. 1250-ben bekövetkezett halála, majd fiának, Manfréd-nak tragikus veresége az 1266-os beneventói csatában elindította a gazdasági és kulturális hanyatlás folyamatát, amit csak napjainkban sikerült megfordítani, néha éppenséggel törvénytelen eszközökkel (Puglia lett újabban a cigeratta- és fegyvercsempészet kapuja).

Amennyiben II Frigyes Apulia történelmének legfőbb alakja, úgy az apuliai román építőművészet a király legfontosabb öröksége. A bizánci, mór és olasz motívumokat a francia építészet formavilágával egyesítő stílust a normannok honosították meg, és először a bari San Nicolán tűnt fel 1087-ben. A korszak legtöbb apuliai templomának alaprajza ennek az elegáns székesegyháznak a rövid keresztházait, 3 félköríves apszisát – 3 hajónak és 3 kapunak feleltek meg, magas, sima homlokzatát, valamint gazdagon díszített, állatoktól, növényektől és bibliai : jelenetektől hemzsegő kapubélleteit utánozta.

szállás
szobaHotel
vacsora

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük