St. Gallen szálláshelyek, hotel vélemény blog-fórum

Sankt Gallen

Az azonos nevű kanton székhelye, Kelet-Svájc szívében található. Az „ezer lépés városának” is nevezik. Kelet-Svájc vasúti csomópontjában van, így a zürichi és genfi reptér is könnyen elérhető. Az Ausztriával határos, helyi reptér, főképp Bécsbe indít járatokat.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját magyarul, illetve korábbi vendégek élménybeszámolóit, értékeléseit itt olvashatjuk: St. Gallen szállások, szálloda, szoba és apartman árak leírással ITT. Keress valamely konkrét dátumra! Közeli, kertvárosi üdülő kemping és apartman (kiadó ház, privát lakás vagy nyaraló villa) ajánlatok. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban.

St Gallen vagy Sankt Gallen svájci város, internetes online napi akciós hotel árait részletesen : St. Gallen szállás: panzió és apartman, turista vendégház fogadó vagy drága luxus ITT kereshetően. Kezdjük a szálláshelykeresést most a piros linkre kattintva. Szállások a 2-3-4-5 csillagos hotel kategóriából, olcsó panzió vagy apartman (kiadó privát szoba) lakás lehetőségek, diákszállás (Jugendherberge, kollégium, hostel vagy munkásszálló olcsóbb ágyai együtt. Szálloda vélemény fórum a piros linkre kattintva érhető el a fotók, a leírások mellett.

Népszerű sankt galleni szálláshelyek név szerint például:
4 ****: – Radisson Blu Hotel, Einstein St.Gallen Hotel Congress Spa ITT (wellness, étterem, kényelem és luxus, repülőtéri transzfer és minden igényre felkészült személyzet)
– BEST WESTERN Hotel Walhalla (díjmentes wifi internet)
3 ***: – Hotel City Weissenstein, Gallo Hotel St. Gallen
2 **: – Hotel Elite St. Gallen, Hotel am Spisertor
1 *: – St.Gallen Youth Hostel (ifjúsági szállás, kollégium stílus, üdülő hangulat)
Egyéb kategória: B&B Schlossli Arnegg, vagy a közelben a Gasthaus Moosburg (Gossau)

Városok, környéken települések távolsága a közeli szállodák száma: Abtwil 3.6 km 1, Teufen 4.5 km 1, Speicher 6.4 km 2, Rehetobel 8.4 km 1, Gossau 9.2 km 1, Appenzell 10.2 km 10, Rorschach 10.7 km 1, Arbon 11.4 km 4, Rorschacherberg 11.5 km 2, Heiden 12.2 km 2, Weissbad 12.7 km 4 és Altstätten 12.9 km 2.

Repülőterek távolsága a belvárostól, központtól: St. Gallen-Altenrhein (ACH) 15.5 km, Friedrichshafen (FDH) 30.1 km, Kloten (ZRH) 62.0 km – Zürich, Memmingen (FMM) 89.9 km.

Szállás ajánlatok keresése, sok friss vendég értékelésekkel, díjmentes foglalás azonnali visszaigazolással: St. Gallen szálláshelyek online árai, gyors keresés ITT. Díjmentes, ingyenes lemondás részben.

Az IBIS hotel kétágyas szobaára fele volt a megszokottnak 2009-ben az akciós napokon. 2009-ben az olcsó repülőjegyek miatt olcsóbb volt ide utazni mint a legtöbb másik európai nagyvárosba, így hosszú hétvégéket töltöttek itt túrázók és fapados utazó eléggé szegény világjárók.

Története, történelmi szemezgetés:
Saját vászonalapú textiliparának virágzása a 15. századra nyúlik vissza, a kelmék főképp hímzésüknek köszönhetik hírnevüket. Abban, hogy a sankt galleniek később megtarthassák vezető pozíciójukat, úttörő szerepet játszott az ipar gépesítése. Bár az idők során számos krízisen esett át, manapság nemzetközi megbecsülés övezi a sankt galleni vásznakat és hímzési technikákat. Ma, dacára a városban elszaporodó vállalatoknak, St. Gallen kiszolgáló ipara jelentős, mely mellett textil és műszaki ipara rúghat még labdába.

Oktatás:
A város 1898-ban alapított egyetemét Európa egyik vezető közgazdaság-tudományi egyetemeként tartják számon. Igaz, 1000 évvel az egyetem megalapítása előtt, a város már kulturális és oktatási központ volt, köszönhetően a St. Gallen-i kolostor legendás könyvtárának és iskolájának. A kolostort 613-ban alapították, Szent Gál írországi hittérítőről nevezték el, aki Szent Kolumbán tanítványa és társa volt, valamint itt hunyt el 646-ban. Web: www.unisg.ch/en.aspx.

Ereklyéinek gondozására Martell Károly Othmárt jelölte ki, aki Kis Pippin uralkodása alatt alapította meg a híres Sankt Gallen iskolát, amely hamarosan a tudomány és művészet terén vált jelentőssé, a kéziratmásolás és könyvtára miatt. 818-ban Jámbor Lajos frank király menedékjogot adott a kolostornak és birodalmi kolostori rangra emelte.

A következő évszázadban Sankt Gallen konfliktusba került a közeli reichenaui apátsággal. 924 és 933 között a magyarok fenyegették, a könyveket Reichenauba kellett menekíteni. (Ezek többségét utóbb visszaadták.).

A 13. században az apátság és a város független fejedelemséggé vált, melynek a szuverén uralkodója az apát volt, egyenrangú a Német-római Birodalom hercegeivel. A 13. és 14. században a kolostor létét többször fenyegették harcok, melyek a Habsburg terjeszkedési politika következtében lobbantak fel.

A reformáció 1525-ben ért el Sankt Gallen városába. 1527-ben az új hitre tért lakosság elűzte az apátot, megszüntette a kolostort, és átvette az uralmat a kolostor birtokai felett. Az apátságot csak 1532-ben, a református szövetségi tartományok legyőzése után alapították újra. A kolostorállamnak 1572-ig sikerült az alattvalókat visszatérítenie a katolikus hitre. A 16. század végére az apátság erős, központosított és az akkori időkben modernnek számító területi állammá vált.

Pius apát alatt egy nyomdát indítottak. 1712-ben ismét nagy változás következett be a Toggenburg-háborút követően. A svájciak a könyvek és kéziratok nagy részét Zürichbe és Bernbe szállították.

1805. május 8-án Sankt Gallen kanton tanácsa ismét megszüntette a kolostort. VII. Pius pápa 1823-ban kiadott bullája a Vatikán részéről a helyreállítási törekvések elutasítását jelentette.

Fotó galéria, egyfajta képes élménybeszámoló:

Látnivalók, nevezetességek:
A középkori kolostorból ma már kevés látható. A könyvtár máig kulturális közkincs, 18. századi, barokk épületével és középkori kézirataival, melyek zöme a 9. századra datálható. 2005-ben a könyvtár állományában több mint 160 000 könyv volt, melyből 2200 kéziratos, 500 pedig elmúlt 1000 éves. A könyvtárban őrzik továbbá azt az egy egyedülálló, 9. századi dokumentumot, melyet Sankt Galleni alaprajz néven ismerhetünk. Ez az egyetlen jelentős építészeti rajz, amely fennmaradt a római birodalom bukása és a 13. század között eltelt hétszáz évből. A tervből nem készült épület, nevét a megőrzés helyéről kapta. Egy jól kialakított és jól felszerelt kolostor ideálját ábrázolja, ahogy azt valamelyik Aachenben tartott zsinaton elképzelték. Mindent egybevetve nem csoda, hogy a könyvtár 1983-ban az UNESCO világörökség listájára felkerült.

Sankt Gallen vonzó óvárosában minden lépéssel a múlthoz juthatunk közelebb. Ám a világhíres ablakok, szűk utcácskák felfedezése mellett, a forgatagból a nyüzsgő tereket sem hagyhatjuk ki hangulatos kávéházaikkal, melyek utat nyitottak a jelennek. St. Gallen mára egy modern város lett, mely impozáns barokk katedrálissal büszkélkedhet.

Időjárása, előrejelzés, hőmérséklet adatok: meteo.search.ch/st.gallen.en.htmlFriss adatok és műholdkép is. Németül, webkamera élő képek, szél és csapadék, előrejelzés és aktuális: https://ch.wetter.com/schweiz/st_gallen/CH0CH3756.html.

St. Gallen zoomolható térképe és a környék a GoogleMaps-tól:
[geo_mashup_map]

Luxus utazás, St. Gallen is inkább a luxus szálláshelyek árkategóriáját közelíti. Német, osztrák, és liechtensteini vendégei hátizsák nélküli turisták többnyire. Svájc szép oldala.

3 hozzászólás a(z) “St. Gallen szálláshelyek, hotel vélemény blog-fórum” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Palfau szállások Ausztria, utazás egyénileg, látnivalók

  2. Visszajelzés: Palfau szállások Ausztria: túrák és utazás egyénileg, látnivalók ajánló

  3. Visszajelzés: Friedrichshafen szállás foglalás, kirándulás és látnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.