Cagliari szállások és tippek, út repülővel és autóval Szardíniára

Cagliari

Fenicotteri

Ez a város Szardínia szigetének fővárosa.  Kb. 183 ezer főt számlált az 1991-ben, jelenleg kevesebb, 2016-ban az állandó lakosság 154 ezer fő körüli volt. A területe nagyon régóta lakott, a szép természeti környezet mellett vonzó lehetett. Teljes területe 85.55 km².

Cagliari kedvezményes, egyénileg foglalható hotel, szállás árai: Cagliari szálláshelyek ITT – Napi akciós árak minden kategóriában népszerűség szerint, több mint 30 szállás. Holiday Inn, Panorama, Margherita, Sa Domu Cheta vagy a Caesar’s Hotel? Mind nagyon kedveltek itt. Panzió, kiadó ház és villa, minden elérhető a csúcs luxus kategóriáig internetes, akciós, kedvezményes árakon.

Apartman (konyhás privát lakás, üdülő villa), olcsó szoba van elég. Még olcsóbb vendéglátó család lehetőséget találhatunk, nyelvet tanuló gyermekünk kellemes heteket, hónapokat tölthet itt.

Városok, környéke település ajánlója szállás árakkal: Selargius 6.2 km 1, Quartu SantʼElena 6.4 km 6, Quartucciu 6.7 km 1, Assemini 13.2 km 2, Capoterra 13.4 km 10, Flumini di Quartu 14.4 km 2, Solèminis 15.6 km 1, Capitana 17.0 km 2, Monastir 19.9 km 1, Villa San Pietro 22.9 km 1, Geremèas 23.1 km 1 és Torre delle Stelle 25.1 km 1. Továbbá: SantʼAndrea, Monserrato, Sestu, Elmas, Su Forti, La Maddalena, Sìnnai.

Saját repülőtér, a repülőtér távolsága a központtól légvonalban: Elmas (CAG) 6.6 km.

Manapság ritkán merül fel a kérdés, hogy autóval vagy repülővel érdemes-e ide utazni, a fapados repülőjegyek korában, aki időben foglal kb. 30e Ft/fő áron eljuthat Cagliariba Budapestről. Budapest távolsága 1605 km autóval, egy hosszú kompozással, ami nászutasoknak kiváló program, jellemzően Pisa-ig szoktak az első nap eljutni (1018 km, 9-10 óra), ahonnal 1-2 nap múlva indulnak tovább Livorno-i komp kikötőből.

Érdekességek, látványosság, nevezetességei:
A várost mocsarak vették körül, és így védték a közvetlen, hirtelen támadásoktól. A történelem folyamán volt független állam, és nagyobb hódítók irányítása alatt állt (római, francia, osztrák stb.). A modern mai város kialakulásában a 19. század második felétől felgyorsuló fejlődésnek volt nagy szerepe. A II. Világháború komoly romboást végzett, ami után sokan elköltöztek. Később sok-sok új házat és lakónegyedet építettek.

Természetesen itt a halászat és a hozzá kapcsolódó halfeldolgozás lett egy jelentős gazdasági tényező.  Olaszország belföldi turizmusában erősebb szerepe van, míg a nagy nemzetközi fejlesztések Olaszország más területein jelentősebbek.

Közlekedés: vonattal lehet utazni a nagyobb városokba (Olbia, Sassari). A városon belül buszok és villamosok szállítják az utasokat. A nagy városok felé az utak jól kiépítettek. Van nemzetközi reptere a városnak (szigetnek). A legjobban kiépített természetesen a nagy kereskedelmi kikötő, ami nagy tenger/óceánjáró hajókat fogad.

A vízi sportok gyakorlására van jó lehetőség itt. A vízilabda mellett a vitorlázás és a szörfözés nagyon népszerű.

A város mediterrán klímája nagyon kellemes, ami enyhe telet és még éppen elviselhetően meleg nyarat jelent.

Az éjszakai élet jól kiépült, amibe a helyi lakosok mellett természetesen a turisták bekapcsolódnak. A leginkább egy helyre a Corso Vittorio Emanuele utca és környékére, a Stampace városrészben koncentrálódnak ezek az éjszakai szórakozási lehetőségek.

A régi városrész (Castello) egy dombon fekszik, ahonnan szép kilátás van a városra. Régi templomokat találunk ebben a városrészben, ill. az archeológiai múzeum itt található.

Fő látnivalók még a megmaradt várfalak, ahonnan szebbnél szebb kilátás fogadja a látogatókat.  Egy városi sétán a városházát, és kisebb művészeti galériákat útba ejthetünk.

A hotelek széles választéka elérhető a városban. Mind az üzleti utazó mind a piheni vágyó választhat magának megfelelő árú és stílusú hotelt egészen a luxus kategóriáig, ahol sokrétű a szolgáltatás.  Tengerparti strandos, külvárosi és belvárosi hotelek várják a vendégeket.

Magyar nyelvű részletes segítség, vendég fórum véleményekkel: Cagliari szálláshelyei ITT, szállodakereső online.

Cagliari

Olcsó repülőjegy lehet Ryanair vagy Easyjet járatokkal is Budapest vagy Pozsony repülőteréről indulva. Maximum egy átszállással el tudunk jutni Szardíniába, Cagliariba. A charter jegyek ára magasabb jellemzően a fapados, akciós áraknál.

A nyaralás, egy nászút élményhétvége itt nagy élmény egy városi ember számára, a környékbeli nyaralóhelyek, a sziget békéje fel tudja tölteni a rohanó életben megfáradt testet.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Ez volt a hotel keresés cikk, összehasonlítás Cagliariban. Olaszországi belső turizmusa jelentős. Érdemes ide utaznia, annak aki Európa egy másik arcára kíváncsi. A szállás ajánló, térképpel, leírással. Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Időjárása, hőmérsékletek (Weather), előrejelzés (Forecast), felhőtérkép: news.bbc.co.uk/weather/forecast/217.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz