Korzika látnivalói: mesés szigeti élmények

Egy korábbi leírásban az utazást (nyaralás+szállás) egyénileg szervezőknek segítettünk: korzikai szálláshelyek ITT.

Korzikai látnivalók:
Hihetetlenül szép tájképek, hegyek várják a szigetre utazókat. Nem véletlen, hogy a hosszú, autós nászutak kedvelői is gyakran utazni ide komppal. A nagy hegyek között megtekinthető naplementék messze földön híresek. A történelmi emlékek és sziget régmúltat idéző romantikája egyaránt vonzó a turisták számára.

Művészeti múzeumok, kertek és fellegvárak, sok régi és romantikus épület várja az erre utazókat. Musée a Bandera Korzika történetéről mesél, ahogy a Museu di a Korzika is. Bonifacio Citadel

Napóleon emlékmúzeum, Musée National de la Maison Bonaparte, a francia forradalmárok egy zarándok helyévé is vált a ház.

Egy-egy különleges kastély felújítások után a mai napig szép régi stílusban fennmaradt.

Angol útikalauz (sights in Corse): www.lonelyplanet.com/france/corsica/sights. Les Calanques de Piana, Jardin Romieu, Palais Fesch – Musée des Beaux-Arts, Aiguilles de Bavella, Oratoire de la Confrérie St-Antoine, Place St-Nicolas, Musée de l’Alta Rocca, Cathédrale Ste-Marie (katedrális) vagy például a Genoese Tower, világítótornyok, erődítmények és még sok-sok híres történelmi emlék.

A franciául jól beszélők sokat tanulhatnak is a szigeten egy nyugodt könyvtárban (pl. Ajaccio Városi Könyvtár), mások a szép kikötőkben töltődhetnek fel energiával Mémorial du passé Bonifacien. Régi, de sokszor átalakított templom a Église Ste-Marie Maior.

Korzikán utazva sok kisebb érdekességbe fogunk belebotlani, amiket a legtöbb útikönyv már nem is említ, ezek sokkal nagyobb dolgok  mint a brüsszeli pisilő kisfiú, ezek valósabb értékek, érdekességek. Látványosságokból nincs hiány, a természet, a történelem és az építészet egyaránt letette a névjegyét a tengerpartok közelében és a szárazföld belső részein lévő településeken is. Franciaország nagy szigete kiváló vendéglátással rendelkezik, és elő és utószezonban kedvező árú turisztikai célpontnak minősül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük