Liechtenstein szállások: hotelek vagy apartmanok foglalása

Liechtenstein

A Rajna völgyében fekvő Liechtenstein Hercegség kis európai monarchia az Alpokban, Ausztria és Svájc között. Mérete ellenére nagy nemzetközi hírnévnek örvend, mivel az adóparadicsomok egyike volt sokáig. Számomra egy autós kaland része volt, meg sem álltam az ingyenes autópályáján sem, annyira siettem hazafelé Svájcból. A tájak lenyűgözőek, magukért beszélnek szép őszi időben. Teljes állandó lakossága 39315 fő volt hivatalosan a 2022-es év elején, de 1980-ban még csak 25215 fő a teljes, 161 km²-es területén.

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

A miniállamban egyre több foglalható szálláshely van, klasszikus és régi szép hotelek, és ma már kisebb B&B és Airbnb szállások: szálláshelyek ITT. Az összevont hotelkereső nagyon gyors. Gyors liechtensteini szállásfoglalás ingyen, díjmentesen működik magyarul. A szép szállodai lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó diákszálló/hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kiemelten kedvelt hotelek, szobák és kollégiumi elhelyezés:
5 *****: – Park-Hotel Sonnenhof – Vaduz (fényűző luxus szálloda, álmunkban ilyen helyeken járunk, hálunk)
4****: – b_smart hotel Bendern ITT – szauna és fitnesz, 0-24 bejelentkezés (check-in) egyénileg, kiválóan felszerelt és tiszta, és a szükséges személyzet elérhető munkaidőben, recepció-mentes (nincs recepciós), szép kilátás.
– Hotel Meierhof – Triesen, Familienhotel Gorfion, Hotel-Restaurant Schatzmann
Central by Residence Hotel ITT Vaduz, 2020-tól foglalható modern belvárosi szálloda, egyértelműen a felsőbb kategória árban, de a vendégei elégedettek, 30-40-50 m²-es szobái és lakosztályai lefedik az általános igényeket, a 80 m²-es modern executive lakosztálya 1-2 főre pedig már a tehetősebb üzletemberek igényeihez is megfelelő.Central by Residence
3***: – Hotel Oberland – Triesenberg, Familien & Sporthotel TURNA Malbun, Hotel Galina
2 **: – Vögeli Alpenhotel Malbun
Egyéb: Haus Ochsenkopf, Youth Hostel Schaan-Vaduz – Schaan (diákszállás, turistaszálló, 6 ágyas hálótermi olcsó ágy is)

Lefoglalni pedig az alábbi linken keresztül tudja magyarul is. Önnek könnyebb, nekünk így jobb, mert a fenti link csak egy bizonyíték, extra segítség ingyen: Liechtenstein szállás foglalás ITT magyarul is.

Budapest és Vaduz távolsága kb. 894 vagy 900 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, időben ez 9-10 óra jó esetben, egy hosszú nap, ahol útközben érdemes 3-4 alkalommal pihenni egyet a sofőrnek, szerencsére sok kultúrált és tiszta pihenőhely/parkoló van az autópályákon Ausztriában és Bajorországban is útközben.

Városok, települések/önkormányzatok: Triesenberg 9, Vaduz 6, Triesen 3, Schaan 3, Nendeln 2, Schellenberg, Balzers, Bendern, Eschen, Mauren és Ruggell. Oline gyorsan kapunk jó/akciós ajánlatot, a szállások jelentős részét fel sem kell hívnunk, üzenhetünk nekik több nyelven a foglalás után speciális kérések esetén.

Park Hotel SonnenhofHotel Oberland

luxus szálloda

Nevezetességei, történelem, fő látnivalói útikalauz részlet:
Jól érthető okokból sok európai választja tartózkodási helyének, évente közel 64 új tartózkodási engedélyt adnak ki, 56-ot munkavállaláshoz. A miniállam fővárosa Vaduz. Liechtensteinben a szolgáltató és kereskedelmi szektor mellett szinte minden más eltörpül. A termeléssel nem foglalkozó, pusztán adózó vállalatok a nemzeti jövedelem 30%-át adják. Az iparban leginkább az építőipari, élelmiszer ipari, elektronikai és fogászati cégek jellemzőek (HILTI). A legnagyobb állami vállalat a Liechtensteini Posta, amely egyben a nemzeti busztársaság (LBA), és a nemzeti telefontársaság tulajdonosa is.

Liechtenstein magva az 1342. május 3-án alakult Vaduzi Grófság volt. Jelenlegi határait 1434-ben nyerte el, amikor Vaduz és Schellenberg egyesült. Míg János Ádám herceg a Schellenberg-uradalomért 115 ezer, a Vaduz-uradalomért 290 ezer forintot fizetett régi tulajdonosának, Hannibal von Hohenems grófnak. A Liechtensteini Fejedelemséget, mint önálló államot 1709. január 23-án VI. Károly német-római császár alapította a Német-római Birodalom keretében. Liechtenstein első hét hercege inkább Bécsben lakott, vagy csehországi és morvaországi birtokain. 1806-tól, a Német-Római Birodalom feloszlásától, szuverén állam. 1806-1813 között a Rajnai Szövetség (Rheinbund) tagja volt, 1815-1866 között a Német Szövetségé. 1866-tól teljesen független állam, mely az első világháború kitöréséig az Osztrák-Magyar Monarchiával ápolt szoros kapcsolatokat. Utána Svájc felé közeledett. Liechtensteinben 1921-ben kiáltották ki az alkotmányos monarchiát. 1923-ban gazdasági és vámuniót hoztak létre Svájccal, azóta Liechtenstein hivatalos pénzneme a svájci frank. A második világháború során Liechtenstein semleges maradt, a háborúban érintett csehszlovákiai és lengyelországi birtokaikról vagyonuk nagy részét kimentették, bár a Liechtenstein család, akiknek 1600 km²-nyi földjét államosították Csehszlovákiában így is jelentős anyagi károkat szenvedett. Ennek, illetve a hidegháború során a liechtensteini állampolgárok ellen irányuló, csehszlovákiai beutazási tilalomnak köszönhetően a Csehország és Liechtenstein közötti diplomáciai kapcsolatok még mindig elég rosszak. Az országban a nők csak 1984-ben nyertek általános választójogot. Liechtenstein 1990-ben csatlakozott az ENSZ-hez, 1991-től az EFTA (Európai Szabadkereskedelmi Övezet, több mint Duty Free) tagja. 2003-ban fogadták el új alkotmányát, mely az uralkodói jogkört bővítette. 2004. augusztus 15-én II. János Ádám fejedelem helyettesévé nevezte ki elsőszülött fiát, Liechtenstein Lajos trónörököst. A Liechtenstein fejedelmi család, jelenleg a világ leggazdagabb családjai közé tartozik. A herceg magánvagyona mintegy 2 milliárd dollárra becsülhető.

Liechtenstein alkotmányos monarchia, élén II. János Ádám herceg áll apja 1989-es halála óta. A parlament, a Landtag 25 választott képviselőből áll. Az öttagú kormány a mindennapi kérdésekben felelős. Az ország védelmét Svájc biztosítja. Liechtensteinnek Bécsben, Bernben, Berlinben, Brüsszelben, Strassbourgban, Washingtonban és New Yorkban van külképviselete.

Az országban 10 község és a főváros, Vaduz alkot külön közigazgatási egységet. Mivel az ország törpeállam, turizmusát értelemszerűen nem jegyzik a világranglistán, de gazdaságában a turizmus meghatározó ágazat.

A turista célpontok közül, elsősorban Vaduz, az ország fővárosa emelkedik ki, noha sokáig állomásán meg sem álltak a nemzetközi vonatok. A városban megtekintésre érdemes a 12. századi hercegi várkastély, amely egy festői sziklaorom tetején áll. Különlegessége, hogy a 16. században műkincsekkel halmozták tele. Ugyancsak itt találjuk a parlamentet és a kormányépületet, melyet a 19. századvégi német szecesszió hangulatát árasztják magukból. A bélyegnagyhatalmak közé tartozó hercegség különleges gyűjteménye 1930-tól a Postamúzeumban látható. Ezenkívül Vaduzban találjuk a hercegség Símúzeumát, és Liechtenstein legnagyobb múzeumát is, a Művészeti Múzeumot, ahol Rembrandt, Rubens és Van Dyck festményeit is megcsodálhatjuk. A svájci építészek, Morger, Degelo és Kerez által tervezett múzeumépület Vaduz életében igazi mérföldkő. 2000. novemberében fejezték be, egy „fekete dobozt” formáz, melyet konkrétan színes és fekete bazalt kövekből készítettek.

A hercegség másik fontos múzeuma a liechtensteini Nemzeti Múzeum állandó kiállításai Liechtenstein kulturális és természeti történelmét mutatják be, de speciális kiállítások is helyt kapnak itt. A fejedelem gazdag magángyűjteményét bécsi múzeumában állította ki.

Schaan, az egyedüli település, mely a fővárossal egybeépült, ipari negyed. A római kori castellum és megmaradt kapuszárnya, mely a 4. században uralkodó Valentinus császár korából való, mégis érdemes lehet egy látogatásra.

A leghíresebb történelmi látnivalók a Vaduzi Váron túl, a Gutenberg-kastély, a Vörös-ház és Schellenberg romjai. Fő folyója a Rajna.

A zene és a színház fontos részét képezik a kultúrának. Jelenleg számos zenei szervezet székel az országban, például a Liechtensteini Zenei Társaság, vagy a Nemzetközi Josef Gabriel Rheinberger Társaság.

2003. júniusában, az állami turisztikai hivatal úgy határozott, hogy az ország turizmusának fellendítésére, a vállalkozásoknak és egyéb szervezeteknek bérbe adja Liechtensteint, hogy konferenciák, esküvők és más hasonló rendezvények házigazdája legyen. A társaság nemcsak Vaduz kulcsait adja át a megrendelőknek, olyan csoportépítő és turista tevékenységeket szervez, mint például a borkóstoló, vagy a közös szánkózás, ezenfelül teljes hozzáférést biztosít az ország királyi várainak egyikéhez. Mindez 375 dollárba kerül személyenként, de azok száma, akik igénybe veszik ezt a szolgáltatást, nem lehet kevesebb 450 főnél. Így a szórakozni vágyók minimális költsége megközelítőleg mindjárt 170.000 dollárra rúg. II. János Ádám herceg kihasználta ezt a bérleti rendszert, azzal fenyegetve meg Liechtenstein lakóit, hogy Bill Gatesnek adja az országot, amennyiben nem szélesítik ki uralkodói jogkörét. Természetesen megkapta, amit kért, bár később azt állította, viccnek szánta, amit mondott. Karl Schwarzler Liechtenstein egész nemzetével együtt pedig, 2003-ban elnyerte a közgazdasági Nobel-díjat ezért az egyedülálló vállalkozásért.

Az ország téli és nyári sportturizmusa egyaránt jelentős. Liechtenstein alpesi síbirodalma a 2000 méteres magasságban lévő Steg és Malbun környékén van. Jelentős turisztikai vonzerőt képeznek továbbá a vallási eredetű ünnepek, a Nagyböjt első vasárnapjára eső Tűzrakás ünnepe, a Kormos csütörtök, és az Úrnapi körmenet.

Hotelek: A jó, kedvező egyéni internetes ajánlatokat, minden hotelt ITT találunk meg. Az összevont kereső nagyon gyors és ingyenes.

Az alábbi linken keresztül tudunk a szálláshelyek ajánlatai között böngészni/foglalni könnyedén: Liechtenstein szállások, olcsó és luxus ITT. B&B panzió vendégház, kemping-üdülő, olcsóbb és luxus szállodák egy helyen.

Liechtenstein szállás

Időjárás adatok több napos előrejelzéssel, webkamerák: wetter.li/de/. Aktuális-, minimum- és maximum hőmérséklet, szél, csapadék, páratartalom értékek, hőtérkép és felhőtérkép (radar) jól áttekinthetően.

Liechtenstein zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek és StreetView fotók egyre jobb minőségben az interneten elérhetőek díjmentesen.

Liechtenstein hotel szálláshelyek keresője, foglalási tippek magyarul, ingyenesen online. Utazási információk, térkép és látnivalók együtt. Segíts véleményeddel, hozzászólásaiddal itt!

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.