Livorno hotel, szálláshely és nevezetesség: utazás ajánló

Livorno

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

Régi, angolos neve Leghorn, az azonos nevű tartomány fővárosa és Észak-Olaszország legnagyobb kikötője. Az olasz csizma bal partján, Pisától alig húsz kilométerre, délre, a tengerparton fekszik. Nyaralás fő helyszíneként sokan számításba veszik, másik egy csodálatos egy napos túra programot terveznek ide, egy Velence, Bologna, Firenze, Pisa városát érintő társas körutazás részeként szintén lenyűgöző élmény.

Livorno régóta kedvelt hely, üdülési úticél, de nem túl felkapott, normál árú szállodákat, apartman hoteleket találunk, meglepően jó napi és csomag árakkal. Évről évre apránként fejlődtek, amit jó látni.

A jobb oldali keresővel és az a lenti linkeken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, minden hely árait, napi és csomag ajánlatokat bármely konkrét időszakra: Livorno szálláshely keresés ITT. Nézelődj, keress rá egy-egy konkrét dátumra! Az internetes árak, garantáltan jó egyéni és kis csoportos utazók részére, cím, térkép és vendég vélemények, friss értékelések a magyar leírások mellett. Online ajánlatok, kedvezmények, rendszeresen frissülő képek.

A 2-3-4 csillagos szállodák és panziók jelentik itt a fő kínálatot, a néhány rövid távra kiadó lakás, apartmanok csak színesítik a kínálatot.
Le Coccole B&b (2018. februárjától foglalható szállás reggelivel, 25 m²-es mini apartman konyhasarokkal)
Le Coccole apartman
Barbarossa B&B ITT (2016.-tól foglalható panzió vendégház szobák, kétágyas és háromágyas, igényes, tiszta és stílusos)
– NH Grand Hotel Palazzo 5 ***** (tetőtéri medence, igényes stílusú luxus, fényűzés, saját kert)
– Max Hotel Livorno 4 **** (108 szobás ház, szép fürdőszobák, modern, autós vendégek szeretik)
– Giappone Inn Parking Hotel*** belvárosi (központi olcsóbb hely)
– Al Teatro 3 *** (régi épület a belvárosban)
– B&B Villa Panicucci ** távol van a belvárostól viszonylag.
– Szép kemping és kimondottan érdekes üdülő-falu: Camping Villaggio Miramare Livorno

A NH Grand Hotel Palazzo 5 csillagos szálloda háza csodálatos, drága, ami tény, az oldalsó szálláskereső megmutatja a jobb árait.

Barbarossa - Livorno

További eldugott kis kempingek fellelhetőek a környéken (pl. Camping Collina 1), gyerekekkel, sportos és diák csoportokkal a spórolás, szűk költségvetés miatt ez jó lehet.

Livorno Környéke

Városok, települések és további szállások száma a környéken, szintén jó árak, olcsó hotel ajánlatok a közelében: Calambrone 3.9 km 2, Antignano 5.9 km 1, Tirrenia 8.9 km 11, Parrana San Giusto 10.8 km 1, Quercianella 11.8 km 2, Marina di Pisa 13.6 km 3, Fauglia 16.2 km 1, Castiglioncello 18.5 km 9, Pisa 19.3 km 63, Rosignano Marittimo 20.6 km 1, Madonna dellʼAcqua 21.1 km 1 és Santa Luce 22.2 km 3. Továbbá, turisztikailag kiemelt távolabbi települések: Lucca, Viareggio, Forte dei Marmi, Montecatini Terme, Lido di Camaiore, Marina di Pietrasanta, Marina di Bibbona, Guasticce, Gabbro, Nibbiaia, Montenero és Ardenza.

Repülőterek távolsága a belvárostól: Galileo Galilei (PSA) 16.1 km (Pisa), Peretola (FLR – Firenze) 77.2 km, Marina di Campo (EBA) 87.1 km (Elba-sziget), Bologna ~ 200 km. Olcsó repülőjegy Wizzair és Ryanair járatokra volt/van elsősorban, fapados járatot használva egy kedvező árú akciós oda-vissza jegy 18.000-29.000 Ft Budapestről (előre foglalva vagy elő és utószezonban, kora tavasszal és késő ősszel).

Leírás részletesen:
Teljes, 104 km²-es területén az állandó lakossága 158916 fő volt a 2016-os év végén, 1991-ben több mint 167 ezer fő élt itt.

Livorno és Pisa ősellenségnek tekintették egymást, a városlakók szívében mélységes ellenszenv élt egymás iránt még azokból az időkből, amikor a kis „Leghorn” nevű halászfalucska sziklás öbleivel együtt Pisa fennhatósága alá tartozott. A 19. század végén itt látta meg a napvilágot a híres festő Amadeo Modigliani és Pietro Mascagni zeneszerző. Livorno ma fontos kikötőváros. Óriáspiaca építészeti jelenségként kivételesen szép. Livornóban gyártják a Tuaca likőrt. A városban jelentős a petrolkémiai ipar.

Magyar útleírás részlet a városról, egy kis történelem:
Az itáliai reneszánsz alatt Livornót csak az „ideális városként” aposztrofálták. Ma csatornák hálózzák be, és megerősített városfalak veszik körül girbegurba utcácskáit, melyek a város Új Velence (Venezia Nuova) nevű városnegyedét díszítik. A városközpontba vezető Medici kapu tornyokra és erődökre néz. A mai városszerkezet Bernardo Buontalenti építésznek köszönheti képét, a 16. század végén alakították ki, bár Livorno a 17. században átesett egy nagy városbővítési időszakon. A régi vár védelmező épülete mellett új erődítmény épült ebben az időben, a városfalakkal és a hajózható csatornarendszerrel együtt. A város tagadhatatlanul a 15- 18. század között élte fénykorát, ekkor Firenzéhez tartozott. A Signoriának ez volt a kijárása a tengerre, a kikötője, amin keresztül a világkereskedelembe kapcsolódhatott. Az 1580-as évek végén I. Ferdinando Medici Livorno lakosságának adómentességet biztosított, illetve menedéket mindenkinek, aki erre rászorult. Kalandorokat és bűnözőket szép számmal befogadtak. Firenzéből Livorno kikötőjébe deportálták az anarchistákat és forradalmárokat, illetve más nem kívánatos személyeket.

Szép számmal érkeztek ide Európa minden részéből zsidók, Angliából katolikusok, Portugáliából és Spanyolországból az inkvizíció üldözöttjei. Livorno a mai napig kevert kulturális gyökerekből táplálkozik. Ezek az előjogok kedveztek a kereskedők tevékenységének, valamint ezeknek a jogoknak köszönhető az, hogy Livorno kozmopolita várossá válhatott és az egész Mediterrán térség egyik legfontosabb kikötőjévé. 1606. március 19-én Medici városi rangot adományozott a városnak. A Napóleoni háborúk idején az angol kereskedelmet betiltották, amit Livorno gazdasága alaposan megsínylett. Aztán 1868-ban, miután Livorno az új Olasz Királyság része lett, végleg elvesztette előjogait és vámmentességét, a város jelentősége csökkent.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Látnivalói, nevezetességei:
Miért nem ismerjük Livornot? A világháborúban le lett rombolva, a fő látnivalók elpusztultak, és szinte teljesen újjá kellett építeni. Amit semmiképpen sem hagyhatunk ki, az a tengerparti sétány (Viale Italia) és a kikötők. Egy-egy régi stílusú épület és szobor igyekszik mesélni a város régmúlt szép időszakairól.

Napjainkban a Velencei kerület őrzi leginkább az eredeti várostervezési és építészeti jellemzőket, régi hidait, szűk sikátorait, a nemesek házait és a sűrű csatornarendszert, mely egykor a kikötőt kapcsolta össze raktáraival. A 18-19. században, Livorno már nyitott volt a világra, lendületes megjelenését neoklasszicista épületek sora, közparkok, jelentős múzeumok és kulturális intézmények jelezték, tengerre néző „Szabadság” villáival, és már akkor jelentős piacával. Ennek a történelmi városnegyednek a szélén találjuk az egyik legjobb trattoriát, melynek neve Trattoria l’Antica Venezia. Itt nemcsak az ételek jók, a boltíves, vastag falú helyet magát nagyon meg lehet szeretni. Minden egyszerű és eredeti. Kiváló a hallevesük, de a napi tésztát, a halas grilltálat, a csicseriborsós tőkehalat bátran meg lehet kóstolni. Ha egy hal Livornói módra („alla Livornese”) készül, a halat előbb lisztben hempergetik meg, majd forró olajban sütik ki, végül a sült halat rövid ideig friss, olívaolajas paradicsomszószba forgatják.

A Mascagnano Múzeumban emléktárgyakat, dokumentumokat és operákat őriznek a nagy zeneszerzőtől, Pietro Mascagnitól, akinek néhány operája minden évben hagyományosan repertoárra kerül a lírikus zenei idényben, melyet a tradicionális livornói Színház szervez. A „Terrazza Mascagni” gyalogösvény, melyet egy kapaszkodó választ el a tengertől, szintén Pietro Mascagnani nevét viseli.

Fent a hegyekben találjuk a Montenero Szentélyt, melyet Toszkána védőszentjének, a malaszttal teljes Szűzanyának tiszteletére emeltek, mely határozott célpontja a zarándokoknak. Elsősorban galériájáról híres, melyet főképp a csodálatos tengeri mentés történetét ábrázoló festményekkel díszítettek.

A „Négy töröknek címzett emlékmű” a „Monumento dei quattro mori” Toszkána urának, Ferdinando Medici nagyhercegnek állít emléket, Livorno egyik fontosabb emlékműve.

A város egyik fontosabb tere pedig a Szabadság tér, ahol az olasz politikusok két fontos emlékművét megtaláljuk. Ez a tér tulajdonképpen egy híd, a legnagyobb Európában, alatta egy régi, nagy csatorna húzódik.

Livorno másik jelentős emlékműve a régi vár. A vörös téglából készült épület a Mediciek korában a kalózok támadásaitól védte a várost. Három bástyája van, melyet Capitanának, Ampollettának és Canavigliának neveznek. A régi erődöt a reneszánsz előtt építették, az újat a 16. század végén.

A városban számos temetőt találunk, ahová a Livornóba költözött különböző nemzetiségek temetkeztek.

Politikailag, Livorno az egyre inkább baloldalian kormányzott város Olaszországban. Az olasz kommunista pártot a városban alapították 1921. január 21-én.

A cacciucco, amit a toszkán tengerparton anyatej gyanánt szívnak magukba a gyerekek, Livorno emblematikus étele. Ez egy igen sokféle halból készülő levesféle, főként az olcsóbb fajta, de ízes halakat teszik bele. A helyiek büszkék arra a viccükre, miszerint városuk egy nagy cacciucco (ezzel a népesség roppant vegyességére utalnak).

Livornoban inkább hajók mint hotelek várnak ránk. A jó szállások mellett itt óriási a hajós élet, luxus hajóutak és yachtok várják a tenger szerelmeseit, a bérlőket, a mostani és a leendő tulajdonosokat, olcsó és drága hajók, itt van mindenből eladó/kiadó.

Olaszul adatok, útikalauz részletek: it.wikipedia.org/wiki/Livorno, történelem, leírások, földrajz, sok hasznos információ.

Magyarul szállás-kereső, rengeteg értékelés és segítség: . Nem tudsz olaszul vagy angolul? Nem gond, ha nem, az árak Forintban és a leírások nagy részben magyarul elérhetőek! Szálláshely képekért kattints ide, nézelődjön!

Üdülés heti csomagok és napi akciók, egy perc alatt kikereshető az összes durrёsi szálláshely ára az internetről, mindig ezt használjuk. Garantáltan jól működő automatikus álláskereső online rendszerekből: Livorno szállás lista, napi árak és akciók ITT. Ágy, hotel szoba, olcsó B&B vendégház, magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, panzió és diákszállás kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok Olaszországból.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Kép galéria, szállás és élménybeszámoló fotók:

Aktuális időjárási adatok és előrejelzések: www.ilmeteo.it/meteo/Livorno. Hőmérséklet, szél, csapadék és páratartalom értékek. Webkamera élő képek a kishajó kikötőből: www.videoblocks.com/video/livorno-italy-marina-water-front-traffic-4k-061-ngdlho6.

Livornoban több hajó vár mint hotel. Jó szálláshelyek mellett itt óriási hajós élet, luxus hajóutak és yachtok várják a tenger szerelmeseit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.