Elba-sziget szálláshelyek: hotel / villa, nyári öröm keresés

Elba-sziget Olaszország

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

Elba-szigete 224 km²-es összterületű, 29 km hosszú. Legmagasabb pontja kb. 1018 m-es Monte Capanne, ami körülbelül ugyanolyan magasság a tengerszint felett mint a Kékestető.

Üdülés és egyéni szállás foglalás ajánló blog-fórum alább. A megfizethető kb. 4300 Ft/fő/éj studio apartman ártól a szállodai luxusig (kb. 80 ezer Ft/fő/éj) itt minden elérhető, jó a választék. Alig várjuk a friss élménybeszámolókat, többen ide visszajárnak Magyarországról annyira megtetszett nekik.

Gyors árlekérdezés és díjmentes szállásfoglalás: Elba-sziget szállás keresés itt. A Toszkán vidék különleges helye ez Livorno tartományban. Megközelíthető a szárazföldről komppal, hajóval. Csúcs luxus vagy jó üdülők, kempingek? Üdvözöljük, várjuk Elba-szigetén. A luxus szállodák, lakosztály/apartman ajánlatok, üdülés keresés lehetőségek együtt.

Elba latin neve: Ilva, a Toszkán-szigetek közül a nagyobb. Az Appennini-félszigettől nyugati irányba, közelítőleg Kelet-Nyugati irányban fekvő sziget, melyet a 12,5 km szélességű Piombino tengerszoros választ el a szárazföldtől. Partvonala 147 km hosszúságú, területe: 223,5 négyzetkilométer. Lakossága meghaladja a 30 ezer főt, ami mindenképpen jelentős egy ilyen kis szigeten.

A térség központja Livorno városa, jó, belvárosi és tengerparti szálláshelyek.

A sziget keleti, alacsonyabban fekvő részén füge-, mandula- és olajfa-ültetvények vannak, valamint szőlőskerteket művelnek. Jelentős az idegenforgalom, főbb üdülőhelyei: Procchio, Marciana és Marina di Campo.

PortoFerrario nyáron, kikötő és sziklák

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Látnivalók, program lehetőségek:
– Geológiai tanösvény
– Kirándulások kisvasúttal 🙂
– Archeológiai múzeum – Portoferraio
Több Bányászati és ásványtani múzeum (Piccola Miniera) Porto Azzurro. A sziget bányászatának története mutatja be, s ezenkívül ásványgyűjteménnyel rendelkezik.
– Napóleon rezidenciája Portoferraióban van, erre az iskolai tanulmányainkból emlékezhettünk.
Wikipedia adatok, angol útikalauz részlet: en.wikipedia.org/wiki/Elba.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

A népszerűbb települések, szállások száma online, egyénileg foglalhatóan: Portoferraio 24, Marciana Marina 9, Capoliveri 11, Rio Marina 5, Porto Azzurro 5, Marina di Campo 9, Procchio 3, Lacona és Marciana 3. A szárazföldön Follonica, Piombino és Grosseto.

Budapest és Elba-szigete távolsága kb. 1156 km autóval és komppal az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 12 óra 40 perc autópályákon és komppal haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva két nap alatt elérhető.

Repülőtere a Marina di Campo repülőtér – EBA, a sziget középső részén található, ami nagyon előnyös sok szempontból. Egyetlen járatot sem találtunk ide, de biztosak lehetünk benne, hogy itt landoló magán-repülőgépekből nincs hiány a főszezonban. A közeli, autóval és komppal mindössze 115-re található Aéroport de Bastia Poretta repülőtér forgalma annál inkább aktív (4-5 órás utazás sok esetben). Az érkező/távozó járatokat itt találjuk: www.flightradar24.com/data/airports/bia, Volotea (főszezonban is filléres áron például Madrid-ból), ASL Airlines France és Air Corsica például. A LUX Luxemburg járatai sem olyan drágák manapság.

A főszezonban több kulturális programot, zenés esteket és érdekes fesztiválokat szerveznek. Kemping-üdülő árak Elbán, árlista. Sátorhely, parcella, üdülő-ház, bungaló, felszerelt apartman kategória egy helyen, egy üdülő-komplexumban: www.campinglaconapineta.com/eng/prezzi.html és a kis házak bérlése a kempingben: www.campinglaconapineta.com, Camping Lacona Pineta. A szigeten több mint 8000 szállodai férőhely (ágy) van. kb. 2300 bérelhető ház, lakrész egység és még kb. 10 ezer db fős kemping elhelyezés (olcsó szálláshely) van. A szálloda szoba jellemzően drága, a kiadó apartmanok, lakások között van olcsóbb, a kemping természetesen olcsóbb. A kemping üdülő sátorhely és lakóautó árakra konkrét példa: www.campingscaglieri.it.

Fürdők meleg víz, papír és folyékony szappan. Este 11-től reggelig 8:30, és délután 1-től 3-ig csendes pihenő, kötelező szieszta van. Minden zaj, amely zavarja a vendégek pihenését tilos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük