Grosseto szállások, nyaralás és utazás

Grosseto

Utazási segédletünk segít az olasz városba látogatóknak. Keress és foglalj online egyénileg szálláshelyeket, kis csoportos üzleti/városnézős útra egyaránt!

Szállás keresés és foglalás, a díjmentes rendszerek közül az első, magyar nyelven: Grosseto szállodák ajánlatai ITT. – a központban a Grand Hotel Bastiani**** az üzletembereknek és a rövid városnézésre betérőknek a kedvence lehet. A Hotel Granduca**** egy külvárosi hely, ami sok rendezvénynek a helyszíne. A Razza Del Casalone – igen ez egy elegáns parasztház komplexum! Kinti medencéjével és különleges hangulatával egy feledhetetlen nyaralás egyik helyszíne lehet. Jó előre kell foglalnunk főszezonban, egy 2-4 fős apartman árban elfogadható, a tengerpartok gyorsan elérhetőek autóval innen. Igyekezzünk, hogy a Toszkána minket tudjon boldoggá tenni. Még itt használhatjuk a Wifi-t, így ingyenesen beszélhetünk az otthon maradtakkal interneten. Itt és a környéken minden megtalálható, amit az olaszországi utazásaink során keresünk, a szálláshelyek teljes palettája (Grosseto, Braccagni, Seggiano, Principina Terra vagy Scansano településein). A fenti piros linkre kattintva kezdje el a keresést és később a foglalást!

Környéken található, közeli települések:
Bagno Roselle 3, Istia dʼOmbrone 8, Rispescia 1, Principina Terra 13, Alberese 12, Batignano 1, SantʼAntonio 4, Macchiascandona 9, Principina a Mare 24, Marina di Grosseto 24, Montepescali 2 és Braccagni 6.

Nemzetközi repülőtér távolsága légvonalban a központtól: Marina di Campo repülőtér (EBA) 72,4 km (szigeten, Korzika) .

Látnivalók, Grosetto nevezetességei, útikalauz bevezető adatok:
A katedrális mellett több kisebb templom (San Giovanni, San Giuseppe stb.) mutatja az aktív középkori élet történelmét. Betekinthetünk több szép helyre, régi szép épületeket vagy udvarait csodálhatjuk meg (Palazzo Aldobrandeschi, Palazzo Comunale, Palazzo Chiarini stb.), a műemlékek kedvelői biztosan nem unatkozással töltik itt az időt. Múzeumok, vagy akár ma funkcionáló hivatalok, üzletek töltik meg élettel a régi várost. A 79.000 fős lakossága miatt gondolhatnánk, hogy ez egy nagyváros, az az igazság, hogy a belvárosi békés hangulat, a kedves éttermi kiszolgálás mind sokakat vonz ide, akik szeretnének kikapcsolódni, eltávolodni a zajos hétköznapokból. Egy helyi idegenvezető mindig fontos érdekességekkel tud szolgálni, érdemes keresni egyet pl. a CouchSurfing oldalon.

Budapest és Grosseto távolsága 1079 km, a jó utakon ez egy nap ~11 óra utazás autóval.

Rendszeres olcsó busz járat vagy közvetlen repülőjegy nincs. Rómába elrepülve, már csak ~177 km a távolság, amit meg kell tennünk (autóbérlés, busz és vonat lehetőség is van). Bologna-ba elbuszozva és ott átszállva még viszonylag hatékony lehet az utazásunk.

Időjárás és hőmérséklet előrejelzések: uk.weather.yahoo.com/italy/tuscany/grosseto-716428/ – az enyhe tél és a meleg nyár egyaránt alkalmas időpont egy utazásra, csak az esősebb időszakokat érdemes elkerülnünk.

Zoomolható térképe, GoogleMaps térképe:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük