Helsinki szállás: „Van egy olcsóbb luxus utazás?”

Helsinki

Szálláshelyek akciós árakkal minden kategóriában: Helsinki hotelek ITT magyarul foglalhatóan Finnország fővárosa hotel keresője, a népszerű hotelek árai. Garantáltan jó napi és csomag árak egy helyen.

Biztosra akarsz menni az szállás foglalásos spórolásban, akkor mindössze néhány másodperc alatt az árakat itt látod (konkrét dátumra keress): Helsinki összes szállás árajánlatának listázása ITT gyorsan. Garantáltan kedvező árak, jóval a portai árak alatt. Kutakodjon néhány dátumra az ajánlatok között! Központi, centrális, belvárosi hotelek, szállodák minőségi, jó 1-2-3-4-5 csillagos kategóriában. Diákszállás: turista, munkás és ifjúsági szállás.

Szálloda népszerűségi lista alapján elsők a Crowne Plaza Hotel ****, Holiday Inn City Centre ****, 5 csillagos hotel a Hilton Strand *****. Az előbbieknél már jelentősen olcsóbb a 3 csillagos Stayat Hotel Parliament ***.

Helsinki

Városok, települések a környéken szállás ajánlóval: Tavastby 13.1 km 1, Vantaa 14.1 km 11, Espoo 15.9 km 11, Oitbacka 24.1 km 1, Salakoski 25.2 km 1, Tuusula 27.4 km 3, Kirkkonummi 28.0 km 2, Box 30.2 km 1, Järvenpää 33.7 km 1, Sjundeå 40.6 km 1, Porvoo 47.6 km 3, és Hyvinkää 51.1 km 2.

Repülőterek távolsága – Vantaa (HEL) a saját repülőtere 16.1 km és TallinnÜlemiste (TLL) 85.1 km.

Hostel (turista), olcsó diákszálló kategóriában van választék (nyáron nagyobb): Stadion Hostel, Academica Hostel, Eurohostel Hotel. Nagyobb több ágyas, és kisebb hotel szerű lehetőségek várnak. Az Erottajanpuisto szállás elérhetőségei: www.erottajanpuisto.com, a több nyelvű oldalon jól eligazodhatunk, árak kb. 17 eurótól, egyágyas, kétágyas, négy és 8 ágyas lehetőségek.

Repülőjegyek, járatok Helsinkibe:
A Finnair és az Austrian Airlines járatai jellemzően elég olcsóak (budapesti illetve bécsi indulással), a legkedvezőbb Malév árak megszűnése után a Ryanair-re érdemes figyelni. Így 50 ezer Ft-ért vagy akciósan akár még olcsóbban válthatunk oda-vissza repülőjegyet illetékkel együtt. Czech Airlines járatai Pozsonyból prágai átszállással jó megoldást kínálhatnak egy-egy dátumra (természetesen a Pozsony közelében lakóknak elsősorban).

Leírás, finn történelem, utazási segítség magyarul:
A Balti-tenger mentén fekvő, finn fővárost számos öböl és félsziget tagolja. Területén 315 sziget található, melyek közül több kiemelkedőt említhetünk. Korkeasaari például Finnország legnagyobb állatkertjének ad otthont, a 18. században, hat szigetre épített Suomenlinna erődöt pedig az UNESCO védi és a világörökségek között tartja számon.

Bár a város alapítása az 1550-es évekre nyúlik vissza, I. Gusztáv svéd király nem lehetett túlságosan büszke beteljesült parancsára. Kezdetben szegénység, betegségek, harcok sújtották Helsinki területét, majd a Svéd Királyság terjeszkedésének eredményeként szinte a feledés homályába merült. Stratégiailag fontossá csak a svéd-orosz, német-balti háborúk miatt vált, fejlődése viszont csak a finn háború végén, 1809-ben kezdődött.

1809-ben Finnországot Oroszországhoz csatolták, mint független Finn Nagyhercegséget. A Nagyhercegség fővárosa ’12-ben Helsinki lett. A belváros ekkor látványos átépítésen esett keresztül, Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban, s vált ismertté az északiak fehér városa néven. Ugyanekkor a Turkui Egyetemet a városba költöztették, létrehozva a Helsinki Egyetemet.

Finnország 1917-ben szabadul az orosz fennhatóság alól, függetlenségét a világháború alatt is végig megtartja. A szinte robbanásszerű fejlődés az 1970-es években veszi kezdetét, a város lakossága röpke 20 év alatt megháromszorozódik, az Európai Unió egyik leggyorsabban fejlődő térségévé növi ki magát.

Helsinkiben rendezték a 1952-es nyári Olimpiai játékokat. Az olimpiai torony máig megcsodálható a helsinki stadionnál.

Helsinki híres szülöttekben sem szűkölködik, közülük mindjárt, Jean Sibelius zeneszerző említendő, akinek emlékére a nevét viselő parkban impozáns szobrot emeltek a finnek. De a híres építész, Alvar Aalto, akinek a város egyik nevezetessége, a Finlandia ház magán viseli kéznyomát, Helsinkiben látta meg a napvilágot, ahogy a 2007-es világbajnok, Forma 1-es pilóta, Kimi Raikönnen ugyancsak.

A látnivalók sorából nem érdemes kihagyni a különleges Temppeliauikio templomot sem, melyet tiszta kőből építettek és mázas cserépkupolával borítottak építői.

ITT a szállodakereső gyorsan tud segíteni, és tisztán átláthatóan működik: Helsinki népszerű és olcsó hotelei képek, leírások és vendég vélemények segítenek fórum szerűen a döntésünkben.

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek:

Ez volt a Helsinki Finnország fővárosa szállás ajánló blog bejegyzés, hotel szálláshely kereső tippek, vélemények és repülőjegy kérdés fórum. Alap információk mellett egy kis történelem, időjárás és térkép.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük