Valencia látnivalói, tudnivaló és szálláshely tipp

Valencia

Útleírások, látnivalói és nevezetességei – fő események, hírek, ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Valencia teljes 135 km²-es területén, 787800 fős állandó lakosú (2017), zsúfolt város, Spanyolország harmadik legnagyobb városa, de kulturális és turisztikai szempontból éppolyan fontos, mint Madrid vagy Barcelona. Sőt, mára már Új Barcelonának nevezik, és nem véletlenül. A város tökéletesen egyesíti a múltat és a jövőt, a történelmi épületek mellett egyre több modern szerkezet ejti ámulatba a látogatókat, valamint kiváló gasztronómiai és szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek, és homokos tengerpart várja a turistákat.

Az egyik fő nevezetesség a Székesegyház, amely a 13. században épült, és több stílusirányzat keverékét mutatja, így a gótikát, a romanikát és a barokkot. Az épület gyönyörű, és ingyenesen látogatható, de érdemes megmászni a harangtoronyba vezető több mint 200 lépcsőt, hisz innen Pazar kilátás nyílik a városra (ide azonban belépőt kell fizetni). Állítólag 500 éven át itt tartották a Szent Grált. A Székesegyház környékén, azaz az Óvárosban tett séta igazi spanyol hangulatú, remek éttermekkel és boltokkal. Ez a város társasági központja, ahol mindig pezseg az élet. Azt viszont nem árt észben tartani, hogy akik itt szállnak meg, közel lesznek ugyan a központhoz, de csendes éjszakai pihenésre itt nem érdemes számítani.

Szintén gyönyörű gótikus épület a Selyembörze, azaz a Tőzsdepalota. Régen igazi kereskedelmi központ volt, elsősorban – nevéből eredően – selyemárukéi. Mind a külső, mind a belső tér igazán mesebeli hangulatú, letisztult. Kihagyhatatlan látványosság, a Világörökség része.

Valenciában két városkapu maradt fenn, ezek egyike a Torres de Serranos. Ez Európa legnagyobb gótikus kapuja, amely működött börtönként és ünnepségek helyszíneként is. A tetejéről szép kilátás nyílik a városra, természetesen a lépcsősor leküzdése után.

A Manuel González Marti munkáit bemutató Kerámiamúzeum a város egyik legelismertebb kiállítóhelye. Egy 18. századi palotában működik, amely összetéveszthetetlen, jellegzetes díszítésű. Érdemes körbejárni, hétfők kivételével minden nap nyitva tart.

Ha át akarják érezni, milyen egy igazi spanyol piac, a Mercado Central a megfelelő hely. A hétköznapitól a különleges ételekig minden megtalálható itt, de készüljenek fel, itt mindig nagy a sürgés-forgás.

Amit abszolút nem hagyhatunk ki a nyaralás során, az a Művészetek és Tudományok Városa néven ismert kulturális komplexum, aminek épületeit a híres építész, Santiago Calatrava tervezte. Egy teljes napot igénybe vevő barangolás vár a látogatókra, egy nap a jövőben. A futurisztikus épületek az egyik legkeresettebb turisztikai célpontokká váltak. A L’Oceanografic a legnagyobb akvárium Európában, ahol a vízi állatok körülöttünk úszkálnak. A Tudomány Múzeuma egy háromemeletes interaktív múzeum, rendkívül érdekes. Az emberi testtel, az elektromossággal, a fizika törvényeivel ismerkedhetünk itt meg. Az Operaház Európa legmagasabb ilyen jellegű épülete 75 méterével, 21 teremmel és kiváló akusztikával rendelkezik. A L’Hemisferic egy 3D-s IMAX mozi, a L’Umbracle végül a világ minden tájáról mutat be növényeket. Ez az egyetlen része a városnak, ahová ingyenes a belépés. Ide el kell látogatni, a hely páratlan élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak.

Tudomány, felsőoktatási élet, egyeteme oldala: www.uv.es. Idegen nyelvek, matematika, biológia, fizika, közgazdaság, növénytan, orvostudomány, könyvelés, szociológia, üzletvitel, jog stb., amit itt magas szinten tanulhatunk. Tanárképzés, doktori posztgraduális képzés lehetőségekre is pályázhatunk itt, aki szereti a spanyol nyelvet, annak érdemes.

Nagyon különleges élményt nyújt a Bioparc Valencia, egy új generációs állatkert. Itt nincsenek ketrecek, rácsok, amik távol tartanák tőlünk az állatokat. Ehelyett természetes képződmények, sziklák és tavak alkotnak láthatatlan határvonalat, így olyan érzés itt sétálni, mintha szafarin lennénk. Kicsit félelmetes, de teljesen egyedülálló. Ilyen típusú állatkert csak pár található a világban, nem érdemes kihagyni.

Valencia a természeti értékekben igen gazdag, például a történelemben fontos szerepet játszó kikötő, amely a Földközi-tenger elsőszámú kereskedelmi kikötője. A Jardín del Túria az ország legnagyobb városi parkja. A nagy séták után itt a legjobb lepihenni, és gyönyörködni a növényekben, tavakban, vagy betérni a kávézók és éttermek egyikébe. Található itt sportpálya és játszótér. A parkot az egykori Túria folyó medrében alakították ki.

A városnak sok kitűnő strandja van, általában a déliek jobbak. A Levante/Malvarrosa az egyik legjobb strand, de ez a legnépesebb, olykor túlzsúfolt. Rengetegen vannak itt szinte mindig, így ha csendes pihenésre vágyunk, azt ne itt keressük; ez egy élettel teli hely. Csendesebb, de ugyanolyan jók a Saler, a Devesa és a Playa de Patacona.

A piros linken elérhető oldalon egyszerűen kereshet a szállások közül, egyszerűen hasonlíthatja össze őket árban, kényelemben. Valencia szállások blog-fórum ajánló ITT.

Szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt, szálloda előfoglalás, egyénileg foglalhatóak: Valencia szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, Airbnb egységek, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza.

További szállás keresési lehetőség egyénileg Airbnb privát szállások vagy a másik kereső ITT.

A meglepetések sora hosszú, minden évben történik, nyit valami újdonság. Képek a nyaralásról, látnivaló és nevezetesség fotók, élménybeszámoló részletek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.