Korfu szállások: hotel / apartmanok és programok

Korfu

Álom nyaralás, nyaralás álmok. A sziget neve görögül: Kérkira – Κέρκυρα, Corfu angolul, Görögország egyik szigete a Jón-tengerben. Napjaink Korfuja a fellendülést a turizmustól várja, az itteni emberek megbecsülik az erre utazókat, mert nekik ez a fő kenyérkereseti forrásuk. Egész évben kedvezményes napi és heti árak rugalmas dátumokra egyéni utazók részére. Autóval, busszal és repülővel egyaránt kiváló. Kerékpárral sem elérhetetlen, de az már komoly sport teljesítmény is egyben, és több hetet igényel, visszafelé buszos vagy repülős utat javasolunk.

Gyorsan elérhető az összes szálláshely ajánlata Korfuról, érdemes előre foglalni, mert szeptember közepe előtt a kiemelten népszerű helyeket lefoglalják: Korfu szállások, hotel és apartman, minden ajánlat ITT kereshető/foglalható egyénileg. Garantáltan jó árak non-stop, jó fizetési és lemondási feltételek kis csoportok részére is az online lehetőségek között azonnali visszaigazolással.

Az óriási számban elérhető apartmanok és kis panziók mutatják, hogy a fejlődés jó ütemben indult el. Nagyon szépek a tengerpartok, ezért lett újra nagyon kedvelt utazási célpont kisebb és nagyobb csoporttal. Buszos és repülős utazás is lehetséges viszonylag olcsón, a megspórolt utazási idővel érdemes számolni, busszal szinte minden esetben olcsóbb így is.

Utazásunk előtt nyugodtan szánjunk pár órát a lehetséges helyszínek és szálláshelyek összehasonlítására! A nyugodt és elszigetelt üdülő komplexumoktól a városi luxus apartmanokon át az olcsó kis falusi studio apartmanokig mindent megtalálunk fotókkal, leírásokkal, korábbi vendég véleményeivel az alábbi oldalakon. Egyéni foglalásunk valamelyik piros linken keresztül kezdje, és foglaljon időben előszezonban is!

Szállodakereső, online hotelkereső: A Jón-szigetek minden szállás ajánlata kb. 200 hely ITT – Több mint tíz öt csillagos szálloda, grantáltan kedvező online ajánlatok családok és párok részére is.

Hotel és kiadó ház, privát villa ajánlatok: Korfui szép hotelek, apartmanok jó áron ITT is kereshetőek/foglalhatóak. Garantáltan jó árak, sőt ezek az interneten elérhető olcsó árak. Elő és utószezonban a különlegesebb vagy extrán olcsó szálláshelyre koncentrálók is megtalálják itt a számításukat a kb. 140 szállásadó ajánlata között.

Foglalás magyarul még könnyebben és gyorsabban ITT: Korfun szállások, minden jó hotel ajánlatai (csomag és napi árak) ITT. Ismert, keresett háza nevei: Hotel Iberostar Kerkyra Golf****, Zefiros Traditional Hotel***, Barbati apartmanok mesés kilátással, Apostolos & Eleni családi apartmanok, Bella Venezia***.

Palms and Spa

Palms and Spa

A Palms And Spas Pálmák és Spa studio, lakosztály és családi apartmanjai igazi modern különlegességnek számítanak. Előszezonban 326 euro-ért (~ 88000 Ft-ért foglalhatunk egy hétre egy két fős studio-t, ami augusztusban 686 euro, ami mutatja, hogy milyen jó a színvonal. Az ilyen népszerű szálláshelyek Húsvétra is elkelnek, így tényleg érdemes előre foglalni, ha például találunk egy jó júniusi időszakot, amikor a meleg garantált, de még nincs a mindent elárasztó tömeg.

Települések, kiemelt nyaralóhelyek például Korfun: Agios Georgios, Agios Gordios, Korfu város (Kérkira – Κέρκυρα), Ipsos, Daniliá, Dassia, Kalámi, Kouloura, Kassiopi, Paleokastritsa, Sidari, Pelékas, Perama – Pérama, Messonhgi-Moraitika és Benitses, amelyeket az alábbi térképen is láthatunk. Fiatalok és idősebbek is megtalálják itt a számításukat, és a szolgáltatások köre is lassanként fejlődik a szigeten. Továbbá, magyarul a térség kiemelt települései / szigetei: Laganász, Lefkáda, Paleokasztríca, Nikiána, Zákinthosz, Vaszilikí, Nidrí, Szidári, Kávosz, Benícesz és Ájosz Górdiosz.

Időjárás és előrejelzés: www.bbc.com/weather/6299495. Aktuális hőmérsékletek, csapadék és szél értékek, napi és órás lebontásban.

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek egyben:
[geo_mashup_map]


Korfu érdekességek, adatok, látnivalók:
Korfu az egy zöldebb görög sziget. A sziget területe, 593 km2 lakossága kb. százezer fő.
– Korission tó, “ahol találkozik a tenger, a sivatag és az édesvíz”
– A Listón a város nevezetes kávézóhelyeiről híres
– Angelokastro vár

Korfu története a közelmúltban, történelmi viharokból rövid ízelítő:
Miután Görögország felszabadult a török uralom alól, a nemzeti érzelmek (egyesülési törekvések) felerősödtek, az angoloknak be kellett látniuk, kevés idejük van hátra. 1863-ban I. György néven angolbarát király került hatalomra Görögországban, és 1864-ben Viktória királynő visszaadta Korfut és a másik hat jón szigetet a görögöknek. Mielőtt az angolok elhajóztak Korfuról, szinte mindent tönkretettek. Ettől kezdve, azaz a XIX. sz. végétől egészen a 25 évvel ezelőtti turisztikai fellendülésig Korfu a nagyon elmaradott területek szintjén volt.

Az I. világháború idején a brit, francia és olasz erők bázisa volt, Szerbia eleste után a szerb kormány és parlament települt át a szigetre. Az 1940-es görög-olasz háború kitörését követően Korfut bombázták, később olasz napátok szálltak partra. 1943-ban, amikor Olaszország letette a fegyvert, a németek foglalták el a szigetet, az olaszok ellenálltak, az így kibontakozó harcban Korfu városának nagy része megsemmisült, többek között a Parlament, az Akadémia, a színház, több templom és igen sok lakóház.

Albánia szép tengerpartjai, albániai kiemelt látnivalók is a közelben található, így egy fakultatív túra keretében érdemes a nyaralást megszakítva kicsit északra kacsintani.

Fotógaléria, élménybeszámoló képek, hotel és luxusapartman fotók:

7 thoughts on “Korfu szállások: hotel / apartmanok és programok

  1. Visszajelzés: Himare nyaralás és látnivalók, szállások Albániában

  2. Visszajelzés: Boukari szállás foglalás: nyaralás fórum

  3. Visszajelzés: Perama szállás: jó hotel vagy tengerre néző apartman

  4. Visszajelzés: Himare nyaralás szállások és látnivalók Albánia: hotel és nevezetesség tipp

  5. Visszajelzés: Ksamil szálláshelyek Albánia: üdülés keresés, nyaralás és látnivalók

  6. Visszajelzés: Mesongí szállás foglalás: hotelek és látnivalók

  7. Visszajelzés: Perama szállás: hotel vagy tengerre néző apartman keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.