Zakynthos nyaralás szállás: hotel, utazás és nevezetességek

Zakynthos – Zákynthos

Görögöl Ζάκυνθος, négyszáztíz négyzetkilométeres kiterjedésével, 123 kilométeres partvonalával, a Jón-szigetek harmadik legnagyobbja. Nevét a legendás árkád hadvezér, Dardanus fiáról kapta. A név –nthos végződése feltehetően mükénéi eredetre utal.

Az utazási irodák is jók néha, pl. egy last minute üdülés csomag esetén (-40%). Te előzz meg másokat! Rengeteg akciós ajánlat a szálláshelyek listájában (hotel és apartman) egyénileg foglalhatóan: Zakynthosi szállások – napi és heti csomag ajánlatok ITT. Közel ezer szálláshely ajánlatai, minden kiadó egység típus külön leírással és fotókkal (ha éppen szabad), árak gyors online keresője, a foglalás / ajánlatok magyarul.

Valianos Studios ITT (egyik legolcsóbb, de jó kiadó 21 m²-es egység 2-3 főre, ill. 4 fős drágább is van nekik, Alikanas – Alikanász)
Ionian Bliss ITT (5 főre kiadó szuper lehetőség 2017-től, 107 m²-es teljesen felszerelt apartman kilátással a tengerre, Katastari – Katasztári, két háló és nappali, erkély, ingyenes Wifi)
Zante Suites ITT (luxus üdülés 2 percre a vízparttól, 70 m²-es egységben 4 főre jó ár, saját medence)
Hotel St John Villas, Suites & Spa 5***** ITT (régóta működő luxus villa, 80, 100 és 130 m²-es modern egységek 2-4-6 főre, reggeli kérhető külön, medencéje van, címe: Main Street, Ciliví, 29100, Görögország)

Foglalj (hónapokra vagy egy évre) előre az egyéni igényeknek megfelelően az interneten kötelezettségek nélkül kedvezményesen árakon!

Érdemes az árakat mindig az online és offline (klasszikus) irodák ajánlataival összevetni (mindent összesítve). Ha egyénileg utazunk, vagy az igényeink nagyon egyediek, akkor sokszor jó megoldást jelent az online szállásfoglalás a görögországi nyaralásunkhoz.

Vendég élménybeszámolók több nyelven a piros linkekre kattintva. Reggelis, félpanziós, teljes ellátásos vagy all-inclusive csomag árak, apartman-magánszállás és szálloda kategóriában.

A szállodák teljes listája, részben foglalható (nyitott free-sale) egyénileg magyarul gyorsan: Minden szállás ajánlat Zakynthoson ITT összegyűjtve foglalhatóan, díjtalan és gyors foglalás egyénileg a normál turnusoktól függetlenül a piros linken keresztül, a kedvezőbb kedvezményes árak.

Az itt eltöltött idő a legtöbbek számára az egyik legemlékezetesebb nyaralás Görögországban, nem olcsó, de annál inkább elbűvölő itt a környezet és a vendéglátás. Last minute repülős (csoportos charter) és egyéni utak, repülőtér: Dionysios Solomos (ZTH). Egytől ötig mindenféle csillagos kategória tagja kereshető online.

Kisebb és nagy települések és a többi város a szigeten, további nyaralás szállások: Tsilivi – Ciliví, Laganas – Laganász, Vasilikós – Vaszilikósz, Alykes, Plános, Tragákion/Tragáki, Kipséli, Kalamákion, Argásion (Argasi), Alikanás, Marathias, Kallithéa, Keríon és Amoudi. Továbbá, illetve magyarul: Kerí, Argászi, Kalamáki, Zákinthosz, Amúdi, Alikész, Alikanász, Kipszéli és Ájosz Nikólaosz.

Foglaljon időben egyéni utazásához utazási irodák nélkül! A jó helyek/időpontok elkelnek a főszezonban jellemzően. A szárazföldi részen az öt csillagos szálloda kínálat, a mesés környezet és lehetőség miatt nászutasok és a luxus all-inclusive nyaralások terén egyre ismertebb Grecotel Olympia Riviera Thalasso és Olympia Golden Beach Resort & Spa ***** által Kastro Kyllinis, Loutrá Killínis neve.

– Azure Luxury Villas, vagy egy öt csillagos szálloda csoda a Lesante Hotel & Spa *****, Calypso Villas (nappali hálószobás lakosztályok egészen 6 főig), Arkadia Luxus szobák és apartmanok, Belvedere Gerakas Luxury Suites (luxus lakosztály), Palatino, Balcony, Pantheon, Oscar (apt) és még sokan mások. A szálláshelyek többsége erkéllyel együtt van, így minden kategóriában jól érezhetjük magunkat a saját árkategóriánkban. Zante Calinica és még sok szép és romantikus vendégház várja az egyénileg vagy a charter repülőjeggyel érkező vendégeket, akik nem foglaltak szállást az utazási irodában.

Zakynthos

Leírás a környékről, nevezetességei, látnivalók és történelme:
Zakynthos virágzó turisztikai iparral bír, egyszersmind a leggyorsabb népesség növekedést mutató helyek egyike Görögországban, bár lakosságának túlnyomó része vidéken él és nem a városban. A sziget nagy múltú zenei hagyománnyal büszkélkedhet, az opera és az operett előfutárának tekintik Görögországban. A szigeten e két műfaj teremtett összeköttetést a nemesek és a nép többi tagja között. 1815-ben itt létesítették az első görög zeneiskolát. Az első, 1896-ban, Athénban rendezett olimpiai játékok fényét emelte a zakynthosi zenekar. Ebben az időben a szigetről származó zenészek, mint például Domeneginis Kapnissis, Európa szerte elismertnek számítottak.

Zakynthos változatos földrajzi felszínnel bír, míg délkeleti részén termékeny síkságokat találunk, a nyugati part mentén meredek sziklák emelkednek. Az enyhe mediterrán éghajlatnak és a bőséges téli csapadéknak köszönhetően a szigetet buja növényzet takarja. A helyiek által termesztett növények közül az olívaolaj, a ribiszke, a szőlő és a citrusok viszik a prímet.

A sziget fővárosa az azonos nevű Zakynthos, melyet az összekeverhetőség miatt Zakynthos Chorának, azaz Zakynthos városnak hívnak. Ez egy bevett eljárás Görögország szerte, ha a főváros és a sziget neve megegyezik. A 2001-es népszámlálás szerint a sziget lakosainak száma a 40 ezret közelíti. Zakynthos leghíresebb szülöttjének címét a 19. századi költő, Dionysios Solomos érdemelte ki, ő szerezte ugyanis a görög nemzeti himnuszt. Szobra a főteret ékesíti. A sziget repterét a költőről nevezték el.

A sziget tengeri nemzeti parkjában érdemes megtekinteni a veszélyeztetett fajnak számító Caretta caretta teknősöket, melyeket a Kalamaki-öbölben találtak. Június elején a nőstény teknősök ellepik a déli partokat, hogy tojásaikat a homokba ássák. A kicsik túlélési aránya rendkívül alacsony, ezer közül, ha egy megéli a tisztes felnőttkort. Egy fészekben 100-120, ping-pong labda méretű tojás bújik meg.

A zakhyntosi kikötőből induló komppal Kyllini kikötőjébe eljuthatunk, egy másik kompjárattal pedig a Kefalónia-szigetén található Argostolit elérhetjük.  A sziget népszerű helyei közé tartozik a Süllyedő-öböl és a Kék Barlang, a sziget nyugati feléről pedig csodálatos panoráma tárul a tengerre. A sziget déli részén található Keri/Kerí igazi hegyi falunak számít, érdemes felkeresni világítótornyát. Innét csodás kilátás nyílik a Jón-tengerre. Zakhyntosban számos strandot és kempinget találunk, illetve a sziklák övezte, Keri közeli kiszögellést. A strandokon túl a sziget a hegymászók körében igen kedvelt, boltívei és sziklái közt még olyan akad, ami a föld alatt található.

A neolitkor óta lakott sziget igen büszke történelmére. Először a híres ókori görög szerző, Homérosz említette mesterművében, az Iliászban és az Odüsszeiában, azt állítva, hogy első lakosai a trójai Dardanos király fiának leszármazottai voltak, akik ie. 1500-1600 táján léptek a szigetre. A szigetet aztán Kefalónia királya hódította meg, őt követte az ithakai Odüsszeusz. Több mint 650 évvel ezelőtt megszületett az a szerződés, mely Zakynthosból független demokráciát csinált, az elsőt, mely görög területen létrejött.

Zakynthos

A földi paradicsomot megrázták az 1950-es évek súlyos földrengései, melyek teljesen megsemmisítették a sziget infrastruktúráját és állami levéltárát. A négy rengés közül a harmadik tűnt a legveszélyesebbnek, a Richter skála szerint 7,3 erősségű volt. A rengés epicentruma a közeli Kefalónia déli csúcsában volt, természetesen ott jelentős károkat okozott. A katasztrófa az egész országban éreztette hatását. Zakhyntoson mindössze három épület maradt állva a természeti csapás után, a Szent Dionysios székesegyház, a Nemzeti Bank épülete és a Szent Miklós templomé. Néhány jelentősebb épületet szintén sikerült megóvni a teljes összeomlástól. Az első segélyakciókat a brit királyi haditengerészet és Izrael állam szervezte. Mikor a náci Németország hatalmát kiterjesztette a szigetre, Zakynthos püspökét felszólították, hogy készítse el és adja át a helyi zsidók listáját. A lista mindössze két nevet tartalmazott, magáét a püspökét, valamint a polgármesterét. Izraelből nagy megkönnyebbülésére az az üzenet érkezett, miszerint: „A zakynthosi zsidók sosem felejtik el polgármesterüket és szeretett püspöküket, azért, amit értük tettek.” A sziget újjáépítésekor nagyon figyeltek arra, hogy az az újabb földrengéseknek jobban ellenálljon majd. Az utakat kiszélesítették és lebetonozták. A reptér megnyitására pedig az 1960-as években került sor. A lakosság egy része kivándorolt. Az ezredforduló után a helyieknek még kétszer kellett szembenézniük földrengésekkel. A 2006-os katasztrófa az emberek rémületén túl hatvan lakóépület és egy könyvtár megsemmisülését okozta, a 2008-as pedig valóban csak riadalmat keltett, anélkül, hogy károkat vagy sérülést tett volna bármiben, vagy bárkiben. A 2006-os erdőtűz viszont nem volt ennyire szelíd, napokig tartott, míg sikerült eloltani, s a sziget erdőinek jó része így odaveszett.

A bányászat igen gyakori a szigeten. A Zakynthos nyugati felén található kis hegyben még az 1990-es években folytattak ilyen jellegű tevékenységet, bár ma már nincs használatban. A bányászat ettől persze nem szűnt meg, a sziget nyugati részén magasodó hegység két nagy bányájában máig űzik. A turizmus töretlenül fejlődik, Zakynthos jelenleg az egyik legnépszerűbb turistacélpont Görögországban.

A sziget kétségkívül a búvárok paradicsoma, egyrészt a körötte található barlangok miatt, másrészt változatos tengeri élővilágának köszönhetően. Aki alámerül, akár polippal, szerzetes fókával, és teknősökkel találkozhatunk olykor.

Szállodakereső: Zakynthos szállás ajánlatok, árak ITT. Foglaljon itt valamelyik piros linken keresztül, mikor már sikerült választani az ajánlatok között! Vendég vélemények fórum, értékelések segítenek a döntésben.

A környék, a sziget zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Egy videó ajánló, élménybeszámoló:
Utazási iroda: HolidayLines (hellas.holidaylines.hu)
Szálloda: Villa Kambasis (Laganas / Zakynthos)
Kamera: GoPro Hero3+ Black

Zakynthos időjárása és előrejelzés: www.wunderground.com/global/stations/16719.html.

Ez volt a rövid apartman és hotel szállások zakynthosi összefoglaló, a villák vagy házak Zakynthos szigetén, tengerpartjain. Olcsó foglalás, leírás magyarul, vendég vélemények fórum szerűen. Foglaljon időben!

3 hozzászólás a(z) “Zakynthos nyaralás szállás: hotel, utazás és nevezetességek” bejegyzéshez

 1. Akciós last minute

  Zakintos szept. 24.-i indulással ˇ72 ezer Ft, enni itthon is szoktam :).
  Város: Argassi
  Ellátás: önellátás
  Szálláshely: apartman
  Utazás: repülővel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.