Albánia szállás, hotel és apartman: tengerparti üdülés árak

Albánia nyaralás

Egy óriási kincs az Albán Riviéra

Igen, nem kell azt hinnünk, hogy itt csak a szegénység, elmaradottság fogad mindenfelé minket. Jómódú/gazdag olaszokat biztosan mindig találunk az öt csillagos szállodákban, a modern apartman házakban és a jobb, elit éttermekben. Albánián belül óriási ellentéteket találunk, gyakorlatilag mintha négy különböző országban járnánk (főváros, észak, dél és a tengerpartok).

Az összes üdülés szállás ajánlat itt tekinthető át, újszerű hotelek, privát apartmanok a hihetetlen olcsótól a drága privát luxus villákig minden: Szállások, hotel és apartman árak, villák leírással ITT. Érdemes keresni és egy akciós vagy különösen vonzó ajánlatot lefoglalni. A luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

2009 óta nagy lendületben, helyenként már eszementen túlzó építkezések, 5 csillagos hotel és elit luxus apartmanházak emelkednek ki, az olcsó árak és a jó minőség miatt Görögország komoly vetélytársa lehet a tengerparti nyaralás piacon. Wizzair fapados járatokkal juthatunk a csodás tengerparti Riviéra (kellemes sekély vizű) strandjaihoz olcsón, 2018-ban is fillérekért. Kikkel találkozhatunk Albániában? Hollandokkal, horvátokkal, szerbekkel, németekkel, osztrákokkal mindenképpen. Egyre több nemzet fiai és lányai felfedezik, és értékelik.

Sok nyugati turista nehezen tudta elképzelni 2015.-ig, hogy nem kell Törökországig menni csodaszámba menő tengerparti élményekért. Fejlődésben van a turizmus terén, és a hétköznapi emberek szintjén egyaránt. Népszerűek a szerény, érintetlenebb tengerpartok, a hírük biztosan tovább javul a magyar kalandorok körében (autós). Sokat javult az albániai szállások, hotelek minősége, a kényelem és a szolgáltatások elérték a kívánt szinteket. A holland turisták után a közeli olaszok körében is egyre népszerűbb nyaralási célpont.

Hotelek, jó szálloda szoba és privát apartman (teljesen felszerelt konyhás lakás, ház és privát villa) árak nyaralóhelyeken: Albániai tengerparti szálláshelyek, hotelek árai ITT. : Adriatik Hotel Durres, Tropikal Resort, Vila Belvedere Hotel, Lido, Akropoli, Nais ****, Arvi ****, Iliria International ****, Ani **** stb. Vagy Hotel New York-ot megtaláljuk Vlore – Vlora városára átnavigálva. Ha tetszik egy ajánlat, akkor kezdje el itt a foglalást a piros linken keresztül! Fizetni általában csak a hotelben kell. Ügyes foglalási trükkökért pedig kérdezze a szakértőinket! A hotel ajánló a vendég értékelésekkel, élménybeszámolókkal együtt komoly segítséget nyújt az egyénileg és kis csoportban utazók részére. Vendég élménybeszámoló és vélemény fórum több nyelven a pontozásos szállás értékelések és fotók mellett.

Bulgária sláger mindig mellette, az örök Görögország mellett (pl. Korfu) volt a kiszemelt nyaralási célpont ezernyi magyar turistának. Most már könnyen dönthetnek úgy, hogy például Albánia fővárosába vagy ezen keresztül egészen Sarandë ITT / Saranda városáig a Jón-tengerhez mennek nyaralni. Akik családdal egy kis busszal utaznak, vagy egy nagy-buszos társasághoz örömmel csatlakoznak, ettől az évtől a divatos vagy reklámozott helyeken kívülre kerülhetnek, és ezzel persze különlegessé válhatnak.

Összességében egyedül Horvátország tud olcsóbb lenni, ott is csak a legközelebbi akciós ajánlatokat (apartman vagy kemping) elcsípve (pl. telekocsis leutazással, stoppal).

Vlora térségének turisztikailag kiemelt települései: Saranda, Ksamil, Vlora, Himare – Himara, Dhërmi, Orikum, Borsh, Qeparo, Kakomë, Lukova, Radhima és Ilias.

Egy internetes leírás szerint gyakran olcsóbb a repülős utazás Albániába mint a buszos. Szerintem ez csak egy reklámfogás, az biztos, hogy sokkal kényelmesebb és gyorsabb repülni, és egy-egy fapados ajánlattal természetesen nem tudnak versenyezni a buszok ilyen nagy távolságoknál már.

Szálloda Albánia

Képek, fotók albániai utazás albumokból:

Albán lányok, helyi, mediterránabb szépségek, a királynő (Miss World és Universe) és mások: www.youtube.com-2002 – Anisa Kospiri, 2011-ben: youtu.be/NyXnqUhB_bI – Isi Topciu Ulaj.

Nagyon hosszú az albán tengerpart, az Adriától indulva a Jón-tengerig (Korfuig) számtalan szinte érintetlenül szép partot találunk. Néhányan a kisebb Himarë / Himara városát ajánlják. Aki fél az ilyen fejlődő országtól, annak a szervezett utakat, az utazási irodák segítségét ajánljuk.

Dhermi és Drymades partjai (gondozott strandjai) úgy hirdethetnék magukat nyárra, hogy “Kér egy finom pizzát a szép tengerparton?”. A kristálytiszta tenger látványa sokaknak önmagában elég, persze milyen jó, ha a vendéglátást meg tudjuk fizetni, és nem kell reggel és este a konyhában szorgoskodnunk, mintha nem a megérdemelt pihenésünket töltenénk. Arra készüljünk fel, hogy alig fogunk valamit találni a partokon, egy-egy bár, kis büfé vagy étterem szolgáltatás már meg tudta vetni itt a lábát, de ők a forgalmasabb helyekre összpontosítanak természetesen.

Borsh (Borshi) és Lukove (Lukovë) nevét megemlítik gyakran a leírások, picike helyek ezek, de a csendes tengerparti kikapcsolódásaink során vagy átutazóban ezeken a helyeken megállhatunk.

Az interneten az látszik, hogy a meglepően olcsó és a meglepően drága árak váltják egymást, egyszer a spanyol Costa Brava árai máskor pedig a balatoni kempingek árait láthatjuk feltűnni. Pl. a www.albania-hotel.com – egy helyi, albán közvetítő cég, de drágább mint a fenti piros linkeken, és a jobb oldalsó keresőn elérhető apartmanok és szállodák stb.

A gazdaságilag és politikailag teljesen kifosztott országnak minden egyes kis bevétel nagy segítséget jelent. A mezőgazdaságból magát valahogy még fenntartani képes ország egy fontos fejlődési útja lehet a turizmus és a szolgáltatások javítása.

Pörgés videó, nagyobb városban (Durrës / Durrësi): www.youtube.com/watch?v=E_MflfWnOfQ.

Kihalt albán Riviéra bemutató videó:

Albánia zoomolható térképe, a várostérképek, műholdképek a Google-től:
[geo_mashup_map]

Egy hozzászólás a(z) “Albánia szállás, hotel és apartman: tengerparti üdülés árak” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Balkán országok, Albánia, Szerbia stb. veszélyei, biztonságos utazás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.