Horvátország látnivalói, úticélok mint fő városok

Mik a top helyek, látnivalók Horvátországban? Elsősorban tengerparti üdülőhelyként ismert, de ennél sokkal többet rejt az aprócska ország.

Rovinj
Meredek és szűk utcák, mediterrán hangulat, gondolhatnánk, hogy ez valami olasz városka, a halászok ​​kikötője nagyon isztriai. A dombtetőről fantasztikus kilátás, amit mára már fotók milliói hirdetnek a világban.

Dubrovnik
Utcák fehér márványból, szobrászati építészet remekek. Legnépszerűbb és legdrágább, annyira felkapott, hogy már szintre száll, ahogy a betépett emberek is.

Hvar városa
Több, mint egy csipetnyi velencei hangulat, az kiderül a kő homlokzatokat látva. Közeli hegyek és a tengerparti sétány látványában is fürdőzhetünk jókat.

Korcula városa
Egy keskeny félszigeten, a tenger partján nagyon hangulatos épületek között sétálhatunk.

Horvátország déli része - kikötői hangulat

Plitvicei-tavak Nemzeti Park
Ez egy vizes csodaország, tizenhat kristályos tava zuhanó vízesésekkel kapcsolódik össze, és csobogó patakok, különleges élővilág, pl.s dús növényvilág jellemzi. Tudjon meg többet a Plitvicei-tavak-ról, vagy más nemzeti parkokról is Horvátországban!

Diocletianus-palota
A Split központjában, római császári idők emléke is van, a császár  szülőfalujára emlékezett, a Világörökség része.

Mljet-szigete
A paradicsomi szépségű sziget, a varázslatossága mellett még Odüsszeusz sem tudott elmenni a legenda szerint. A nemzeti parkok Horvátországban csodálatosak.

Euphrasian Bazilika
A Isztria Porec , ezt a 6. századi bazilika, ép bizánci mozaikok is fennmaradtak..

Brela Beach (strand)
Forbes magazin a top20 strandba bekerült a világon.

Zágráb A horvát főváros szállás ajánlója a linkre kattintva érhető el.
– Horvátország szíve a kék ég alatt. A fővárosnak az élénk és egy hangulatos középkori negyede is van, kávéházak, felújított terek.

További látnivalók magyarul is:  croatia.hr/hu-HU/Programok-es-latnivalok. Golfpályák, kerékpárutak, túra útvonalak, aktív pihenés részeként hajózás, vitorlázás, sport és wellness, kempingezés. Események meglátogatása, lovaglás, kajak, kenu, horgászat, vadvízi evezés vagy éppen Brač szigetén található Sárkánybarlang felfedezése, hegymászás és barlangászat.

Medulin, Isztria
A szép tájakon túl a legdélebbi nagy üdülőközpont egy érdekes, forró mediterrán város. Halászat, horgászat élményeket is szerezhetünk itt, a hajózni szeretők előnyben. További útikalauz tippek a konkrét települést leíró cikkekben találhatóak, ez egy rövid ízelítő volt, kedvcsináló az első utazás előtt. Városok például: Pula, Selce, Trogir stb.

Tengerparti strand részlet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.