Murcia hotelek a belvárosban – utazás fórum

Murcia fontos közlekedési csomópont, egyetemi város, püspöki székhely és idegenforgalmi központ Spanyolországban, valamint, az azonos nevű tartomány székhelye. Az Ibériai-félszigeten fekszik, Madridtól 400 kilométerre. Murciát nevezhetnénk „spanyol Szegednek” vagy „paprikavárosnak” is, hiszen másfélszer annyi paprikát exportálnak, mint Magyarország.

Kb. 28 szálláshely ajánlat csábítja Önt folyamatosan Murcia árak online kereső. – Olcsó szállás, akciós hotel és apartman szálláshelyek is. A foglalást itt a piros linken keresztül kezdje! Fontos. Hotel Nelva ****, Zenit ***, Churra Vistalegre, Novotel, El Churra, Silken Siete, NH Amistad, Catalonia Conde de Floridablanca és Sercotel JC1 Murcia, ezek szép három és négy csillagos hotelek. Olcsóbb munkásszálló, motel és apartmanház is van itt. Népszerű még a Pacoche és az AC Murcia is a 4 csillagosok között.

Kb. 25 kedvezményes online hotel ajánlat:  Murcia – szállásfoglalás magyarul ITT. Egész évben, télen-nyáron.

Környéke városai távolsága, illetve szállás ajánlójuk az oldalsó szálláskereső segítségével megtalálható gyorsan: Monteagudo 4.0 km 1, El Palmar 6.5 km 2, Molina de Segura 11.2 km 1, Los Baños 13.1 km 1, Lorquí 16.1 km 1, Orihuela 18.4 km 2, Sucina 18.5 km 3, Algaida 19.5 km 1, Archena 21.9 km 8, Fortuna 22.3 km 4, Roldán 22.8 km 2 és Librilla 23.3 km 1.

Repülőtér távolságok a központtól: San Javier (MJV) 35.4 km és Alicante (ALC) 59.1 km.

A város gazdasága jellemzően a mezőgazdasági piacra épül, jelentős a selyem-, és textilgyártás. Malomiparán kívül a helyiek konzerv-, bőráru- és gyógyszergyártással is foglalkoznak. A város egyetemét 1915-ben alapították

Másodsorban Murcia egy tipikus déli nagyváros, ahol a modern városi élettel szemben  a szinte már afrikai szegénységgel is szembesülhetünk, a trópusi forróság miatt júniusi, júliusi és augusztusi látogatást turista célzattal csak a kora reggeli vagy a késő esti órákra mernék javasolni. Júniusban jártam ott egy hétköznap, a város nagyon zsúfolt volt, a belvárosban felszabaduló parkolóhelyeket egyből kéregetők, csövesek foglalják el, amely tevékenységet már Budapesten is régóta ismerjük, turistaként semmiképpen sem szemet gyönyörködtető.

Vásárlási szenvedélyünknek kielégítésére jó helyszín lehet, a nagy és ismert Corte Inglés mellett az utcai árusok és a piacok kínálata is figyelemre érdemes. Ne egyedül látogassunk erre, ide tapasztaltabb, városi túrákban is edzett útitársat keressünk magunk mellé.

Története

A várost a mórok alapították 831-ben, majd a Segura folyó völgyét egy 95 tornyos fallal vették körül. Ennek maradványai ma is megcsodálhatók. Az őslakosoktól X. Alfonznak csak 1266-ban sikerült elhódítania Murciát, mely igazi fejlődést csak a 16. – 18. század között produkált. Ennek a korszaknak az emlékét őrzi az a számos, barokk stílusban épült templom, melyeknek díszítései Francisco Salzillonak a keze munkáját dicsérik.  Murcia legfontosabb vallási épülete a Katedrális, melyet 500 évvel ezelőtt építettek, egy ezüstládikóban jelenleg is itt őrzik X. Alfonz kasztíliai király szívét. Az épület különböző részei eltérő építészeti stílusokat képviselnek, míg a kapu gótikus jegyeket tükröz, a kápolna a reneszánsz és a barokk keveréke.

A 19. század művészetének stílusát hordja homlokzatán a murciai városháza, a Romea Színház és a kaszinó is. A városban páratlan értékeket bemutató múzeumok egész sora található, melyek közül a Szépművészeti és a Vízimalom Múzeum emelkedik ki. A város arab épületekkel tarkított történelmi negyedében izgalmas sétákat tehetünk, de felkereshetjük a neves búcsújáróhelyet is, Fuente Santét. Utóbbit főként szeptemberben érdemes meglátogatni, ekkor tartják ugyanis a Miasszonyunk ünnepét.

Aki kicsit hosszabb kirándulásokra is kapható, Murciától északra találja Archena és Fortuna melegvizű fürdőit, melyek természetes forrásvizük gyógyító hatása révén, messze földön híresek. Rövid autózás után a szőlőültetvényeikről nevezetes Mula, Bullas, valamint Cehegin települések is elérhetőek.

Murcia Autonóm Közössége nemrégiben egy kulturális park létesítését is céljául tűzte ki, mely felépítésére a közeljövőben kerülne sor. A felépítésre kijelölt helyszín az első telepesek által egykoron lakott Las Amoladeras nevű területen található. A kulturális park az elképzeléseknek megfelelően, többek közt, a korabeli, jellegzetes, nádkunyhós építkezési stílust, a cabanas-t reprodukálná.

Szálláshelyek, az online hotel árak gyors összehasonlítása/keresése: Murcia hotels

A Budapest Murcia utazás kicsit bonyodalmas, nincsen közvetlen repülőjegy általában, és drága is az út az átszállások miatt. 1-2 átszállással 6-13 órát utazva nem csoda, hogy kevés magyar ismeri ezt a várost. Egy üzleti útnál a 150-200e Ft-os jegy semmiségnek tűnhet, de ez egy teljes hetes all-inclusive nyaralás ára körülbelül. Budapestről választhatjuk a charter járatokat is nyáron, amik jóval olcsóbbak (pl. Alicante-be, ahol már jó áron lehet autót bérelni.

Zoomolható térkép:
[geo_mashup_map]

Egytem oldala: http://www.um.es/english/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük