Alicante szállások: látnivaló város Spanyolországban

Alicante

A valenciai, (katalánul Alacant) a Costa Blanca legnagyobb spanyol városa, Alicante tartomány székhelye, földközi-tengeri kikötő. A helyi gazdaság a tengerparti turizmusra épül, de a szolgáltatóipar jelentős szerepet játszik a város életében. A nyüzsgő nagyváros teljes területe 201 km², ahol az állandó lakosság 330 ezer fő volt 2017-ben. Sokan kedvelik az ilyen nyaralóhelyeket, mert rengeteg az ember, vannak programok, az éttermekben és a bárokban lehet találkozni a helyi emberekkel.

Több mint hétszáz szálláshely a városban állandóan online ajánlatokkal, magyar foglalás/ leírás, vélemények és képek: Alicante szállás ajánlatai ITT – árak és friss vendég vélemények együtt. Garantáltan jó online árak, és körülnézhetünk szomszédos településeken, ha autót bérlünk, akkor szinte biztos jó árakat lelünk fel akciósan. 5 év alatt több mint tízszeresére nőtt az online foglalható szálláshelyek száma, ami az Airbnb stb. internetes értékesítési csatornák erősödésének köszönhető.

Konyhás önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive szállások, szállodák nagy választékban várnak ránk. A legtöbb hely olyan drága, hogy joggal kérdezhetjük, „Ennyire gazdag Spanyolország?!„. Nem egészen, inkább sokszínű, és kinyílt az olló ott, luxus és turista kategóriák egymás közelében.

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kedvelt hotelek Alicantéban:
Loft Playa San Juan Pau 5 ITT (4 főre kifejezetten jó áron volt elérhető a főszezon elejére, 40 m²-es modern, tiszta, gyors Wiki-vel)
Diskover Pintor Gisbert ITT (75 m²-es jól felszerelt lakás 4 főig, csendes, kellemes hely, 2017.-től foglalható újdonság)
Heart of Alicante ITT (ez a város igazi szíve, kérdés, hogy elcsípjük-e egy dátumra a 2017. decembertől foglalható 4 fős (családi/baráti) 44 m²-es felszerelt jó szálláshelyet)
• 5*****: Hospes Amérigo (kilátás a székesegyházára és a Santa Bárbara-kastélyra, jól sikerült belvárosi dizájn hotel)
• 4****: Melia Alicante, Sercotel Suites del Mar vagy a Eurostars Lucentum (központi vagy mesés tengerparti helyek)
• 3***: Gravina Cinco (kávé, tea és gyümölcs a szobában, a belváros központha, közel a tengerparti strand, kisebb vendégház)
• Egyéb jó vendégház, diákszállás stb.: Guesthouse Alicante, Hostel La Milagrosa (egy olcsóbb, óvárosi opció)

Összes alicantei szálláshely ár, ajánlatok teljes listájával: Alicante hotel, szállások: apartmanok ITT kereshetően – az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai napi árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, ténylegesen foglalható szálloda lista. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkeresők kínál szobákat jó feltételekkel.

1-2-3-4-5 csillagos szálloda, magánszállás, minden szolgáltatás, ingyen wifi internet, kiváló reggelis, önellátó, félpanziós szolgáltatások, étterem, autóbérlés gyorsan. Valójában még sokkal több lehetőség van az apartmanokat (kiadó lakás) és az online nem foglalható hoteleket nézve, a válságos idők ellenére kisebb hotelek nyílnak.

Közeli városok / Alicante környéke szállások száma és távolsága, települések szerint a jobb oldalsó szálláskereső segít gyorsan: San Vicente del Raspeig 6.3 km, San Juan de Alicante 7.1 km 5, Mutxamel 8.4 km 2, El Altet 10.2 km 3, Arenales del Sol 10.7 km, Torrellano 10.9 km, El Campello 11.8 km 9, Santa Pola 18.7 km 5, Aigues 19.7 km, Jijona 20.5 km 2, Isla de Tabarca 20.7 km és Elche 20.8 km 11. Továbbá, néhány távolabbival kiegészítve az előbbieket: Calpe, Torrevieja, Benidorm, Altea, Cala de Finestrat, Albir, Villajoyosa, Guardamar del Segura, Benimagrell, Playa de San Juan, Muchamiel, La Venteta, Los Montoyos és Barrio Peñacerrada.

Repülőtér távolságok a központtól: saját az Alicante (ALC) 10.0 km és közeli a San Javier (MJV) 70.2 km – Murcia. A fapados repülőjáratok, olcsó charter járatok egyaránt nagy számban érkeznek ide Európából, nyáron Magyarországról.

drága lakosztály suite

Útikalauz leírás részlet magyarul, útleírás Alicante:

Az építőipar fellendülése az utóbbi években számos környezetvédelmi aggályt vetett fel, mind a helyi autonóm kormány, mind a Városi Tanács az Európai Unió ellenőrzése alá került. A város a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal székhelye.

Területét több mint 7000 éve lakják, Krisztus előtt 5000-3000 között elsőként vadászó-gyűjtögető törzsek érkeztek ide Közép-Európából. Legkorábbi települései a Benacantil-hegy lejtőin alakultak ki. Kr. e. 1000-ben görög és föníciai kereskedők kezdték látogatni Spanyolország keleti partját, kis kereskedelmi kikötőket létesítve, valamint bevezetve a helyi ibériai törzseket a betűvetés, a vas és a cserépedények készítésének tudományába. A Krisztus előtti hatodik században Karthágó és Róma rivális hadseregei támadták a várost, az Ibériai-félsziget ellenőrzéséért harcolva. Bár a karthágóiak sok földterületet meghódították Alicante körül, végül több mint hétszáz évig a rómaik uralkodtak a spanyol területeken.  Az 5. században Róma hanyatlásnak indult, Alicante római kori elődjének, melyet Lucentumnak neveztek, a vizigót Teodmiro uralmával kellett szembenéznie. Azonban sem a rómaiak, sem a gótok nem tudtak mit kezdeni a 8. századi arab hódítással.

A város modern neve a móroktól ered, Alicante arabul a „fények városa”. A mórok uralkodtak Dél-és Kelet-Spanyolország fölött egész a 11. századig.  Alicante 1246-ban a kasztíliai királyhoz, X. Alfonzhoz került, de 1298-ban már a II. János aragóniai király uralma alatt álló Valenciai Királyság részét képezte. Ő adományozott szabad királyi város rangot Alicanténak. Néhány évtized alatt a város a Földközi-tenger fő kereskedelmi állomásává vált, főképp rizst-, bort, olívaolajat, narancsot és gyapjút exportáltak. A 17. század elején Alicante kereskedelmét a berber kalózok folyamatos támadásai vetették vissza. A kézművesek és a mezőgazdasági munkások elhagyták a várost, a feudális nemesség pedig a csőd szélén találta magát. A 18. században, a spanyol örökösödési háború után még rosszabbra fordult a helyzet, Alicante lassan, de folyamatosan hanyatlani kezdett, a 18-19. században a túlélését a cipőkészítés és néhány mezőgazdasági termék, mint a narancs, mandula és a halászat exportja biztosította. A 19. század végén a helyi gazdaságot fellendülés jellemezte, a növekvő nemzetközi kereskedelem és a város kikötőjének növekedése vezetett oda, hogy számos termék kivitelét megnöveljék (különösen az I. világháború idején, amikor Spanyolország semleges maradt). A Második Spanyol Köztársaság kikiáltását 1931. április 14-én ünnepelte a város. A spanyol polgárháború 1936. július 17-én tört ki. Alicante volt az utolsó város, mely hű maradt a republikánus kormányhoz.  1939-ben a hatalmat Franco tábornok csapatai ragadták magukhoz. A következő 20 év, Franco diktatúrája alatt épp oly nehéz voltAlicanténak, mint az ország többi részének. Ugyanakkor az 1950-es évek végén és az 1960-as évek elején tartós átalakítások kezdődtek a város turizmusának fellendítése érdekében.

Nagy épületeket és lakókomplexumokat emeltek a közeli Albuferetán és Playa de San Juanon a leendő lakók és turisták számára. Az idegenforgalmi fejlesztés, az építőiparon túl, számos vállalkozást beindított, éttermek, bárok és egyéb turistaközpontú létesítmények nyitották meg kapuikat. A régi repülőteret bezárták, a légi forgalom átkerült az új El Altet repülőtérre, mely kényelmes charterjáratokat biztosított az Észak-Európai régióból érkező turistáknak. Franco 1975-ös halála után, utódja I. Juan Carlos, sikeresen felügyelte az átmenetet, hogy Spanyolország demokratikus alkotmányos monarchia legyen. A nemzetiségi kormányok és a régiók nagyobb önállóságot kaptak, és ez alól a valenciai régió sem volt kivétel. Az elmúlt években továbbfejlesztették a kikötőt, amire szükség volt, lévén, hogy a várost évente megközelítőleg 80000 utas látogatja meg. A legutóbbi tervek viszont, melyek egy ipari negyed létrehozását javasolták volna a kikötőben, vitákat váltottak ki a lakosság körében.

2005 óta Alicante ad otthont a Ciudad de la Luz épületének, mely Európa egyik legnagyobb filmstúdiója. Nemcsak spanyol, nemzetközi filmek készülnek itt, nem oly rég például, az Asterix az Olimpiai Játékokon.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Látnivalók:
A város nevezetességei közül leginkább figyelemreméltó a Santa Barbara várkastély, mely mintha a város fölött ülne, és az alicantei kikötő, mely a tervezett ipari beruházások miatt egyre többször képezi vita tárgyát a spanyolok körében.

A kultúra barátai számos említésre méltó múzeumot találnak a városban. Az Alicantei Régészeti Múzeum a régió történelmére világít rá, műkincsei közt nemcsak a 19. századból származókat, de még 100 ezer évvel ezelőtti csodákat találunk. 2004-ben a múzeum az Év Európai Múzeumának díját elnyerte. A Gravina Szépművészeti Múzeum festményei és szobrai a 16-19. század idejéből származó műalkotások közül merítenek. Az ugyancsak jelentős Asegurada Kortárs Művészeti Múzeum felújítás miatt jelenleg zárva tart.

Alicante legfontosabb fesztiválja, a Szent János örömtüzei, melyre a nyári napforduló idején kerül sor. Egy héttel később ezt egy hét éjszakán át tartó tűzijátékkal és egyéb pirotechnikai elemekkel spékelt ünnepségsorozat követi a Playa del Postiguet városi strandján. A város természetesen egész évben aktív éjszakai életet él, melynek nemcsak a szórakozást kedvelő helyiek, a turisták és az egyetemi ifjúság örül. A nyári hónapokban érdemes felkeresni a Szent János strandot, ha mi ki akarjuk venni a részünk az eseményekből. Ezenkívül minden nyáron megrendezésre kerül egy két hónapos zenei, színházi és táncművészeti programsorozat a Paseo del Puertóban.

A pálmák szegélyezte sétányokon kellemes kirándulásokat tehetünk.

A repülőjegy keresést utazási irodákban kezdjük! A charter jegyek elő és utószezonban kimondottan jó áron beszerezhetőek. A közeli nyaralóhelyekre, La Manga stb. sok magyar utazik, itt autót bérelni érdemes.

Minden hotel és egyéb szállás értékelése és árai, szállodakereső online díjmentesen, azonnali visszaigazolással: Alicante hotelek, akciós online árak, vélemények. Kattintson a piros linkre!

Alicante és a környéke zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

spanyol étel
Időjárása, adatok és előrejelzések: uk.weather.com/weather/10day-Alicante-SPXX0008 4-7-10 napos jóslatok. Sok napsütés, kevés csapadék, ahogy ezt itt megszokhattuk a déli, spanyolországi részeken.
olcsó szállás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük