Villajoyosa: Spanyolország – „A vidám város”

Villajoyosa

Villajoyosa (vagy más néven: La Vila Joiosa) egy 34 ezer lakosú város Alicante tartomány tengerparti részén. Beceneve a „vidám város”, melyet a színesre festett házairól kapta. Környezete gyönyörű, tengerpartja nyüzsgő, igazi mediterrán hangulatú spanyol város.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, hotelfoglalás egyénileg: Villajoyosa szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, egyszerű és tiszta üdülő-vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Hotel Allon Mediterrania 4**** 99 szobás nagy szálloda vagy a kis 10 szobás Rosal B&B by Zercabeds egyaránt nagyon keresett, ezek a tiszta és jól felszerelt házak méltán népszerűek.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A házak színesre festésének története van, mivel a város régen egy kis halászfalúból nőtte ki magát, ezért a halászok színesre festették a házukat, hogy messziről is láthassák, illetve hazataláljanak. Mára e funkciójukat többnyire elvesztették, halászfaluból egy turista paradicsommá vált. Halászatból arányaiban már kevesen élnek, a halászat tovább él, helyi halakat tudunk kóstolni.

Villajoyosa utcái szűkek, és gyakran tarkítják a színes házak között pálmafák, olajfák az utcákat és a tereket, mely még hangulatosabb kinézetet ad a városnak. Központja azonban mindenki igényeit kielégíti, a drága éttermektől a kávéházakon át az ajándékboltig minden megtalálható itt. Emellett a városban gyakoriak a szabadtéri vásárok, ahol a halászok is kiviszik a friss halakat és a helyi termelők a portékáikat.

A város területén több strand is található, mindegyik jól kiépített és minden biztosított a területükön. Lehet napozni, lehet vízi sportolni, vagy akár hajókázni. A strand területe a legtöbb helyen homokos és pálmafákkal borított.

Utazás képek, kedvcsináló fotók, élménybeszámoló és szállás:

Ha Villajoyosa-ban járunk, akkor kihagyhatatlan a városba működő csokoládémúzeum (Valor villa videó: youtu.be/Hz7ykgYY4WM), ahol a gyártási folyamatba is bepillanthatunk és emellett kóstolót is kaphatunk a különböző csokoládékból.

A város építészeti látnivalókkal bőséggel rendelkezik, ezek közül a legjelentősebb egy 16. századi őrtorony (Aguiló torony) a tengerpart közelében, amit még a kalózok elleni védekezésként építettek anno.

Másik jelentősebb látnivaló a városban a régi gótikus templom, mely a monumentális képével és puritán megjelenésével várja az érdeklődőket.

Emellett a város a különböző pontjain több, a római korból származó híd maradvánnyal is rendelkezik, ami a történelem és az építészet iránt érdeklődőknek lehet kihagyhatatlan. Valamint említésre méltó még a város színes képéven tökéletesen illeszkedő „Centella Ház”, mely egy lakóépület és az eklektika stílusa alapján készült 1930-ban.

Villajoyosa Budapesttől 2422 km-re található. Normál forgalom mellett, különösebb akadályok nélkül az oda út közel 23 órába telik, Alicante városától, és 10 km-re Benidormtól, a fővárostól, Madridtól pedig 452 km-re délkeletre.

Benidorm, Albir, Finestrat, Alfaz del Pi, Aigues, Busot, Caserío Cañada, Sella, Rincón de Loix, Relleu, Carrer del Mar és Foyes Blanques

Alicante repülőtér (ALC) 37,0 km és Murcia (San Javier) repülőtér (MJV) 95,2 km

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük