Marrakech szállás: szálloda keresés és látnivaló tipp

Marrakech, Marrákes nem csak egy fantasztikus város, a hajdani Marokkó szimbóluma is, ami mai napig tovább él itt.

A régi, rózsaszín város utcácskái túl szűkek ahhoz, hogy autók is közlekedhessenek rajtuk. Marrakech középkori struktúrája egyszersmind jó üzletet is jelent a helyieknek, hisz a turisták a szűk utcácskákat járva az „igazi” Marokkót keresik. Dacára a látogatók ezreinek, akik az egész év folyamán előszeretettel keresik fel a várost, nem sikerült megváltoztatni karakterét. Igazából épp fordítva áll a helyzet, nagy számuk pozitív módon járul hozzá ahhoz, hogy megőrizzék a hajdani Marokkó legnagyobb emlékeit.

Több száz hotel szálláshely napi akciós online árakkal: Marrakech összes szállás, összahasonlítása (árakkal).

A legtöbb turistalátványosság egy kis övezeten belül csoportosul, északon a kis piacokkal kezdődik, mely végül a zsúfolt Djemaa el-Fna főtérbe torkollik, ahol a történetmondók, és zenészek tömegei mellett magasodik a Koutoubia mecset is, mely Marrakech minden pontjáról látható.

Számtalan hotel és vendégház garantáltan kedvező áron Marrakechben: Szállásfoglalás Marrakech. Kattins a linkre, és keress a konkrét lehetséges dátumokra!

Egyéni vendégek és a csoportok egyaránt jó szállás lehetőségek közül választhatnak itt. Tudjuk, hogy inkább riad és nem panzió egy kisebb szállás neve. Nézzük meg az ajánlatokat, és részesüljünk viszonylag olcsón a helyi stílusú luxusban: Hotels in Marrakech – minden szálláshely ajánlata ITT összegyűjtve kereshető a foglalás díjmentes itt a piros linkekről indulva.

A Menara kerteket a fiatal marrakechiek a város legromantikusabb helyeként tartják számon. A látnivalók sorából ne hagyjuk ki azokat a csodás palotákat és kerteket sem, melyeket azok az európai és amerikai turisták emeltek itt, akik annyira beleszerettek a városba, hogy muszáj volt látható nyomot hagyniuk itt.

A Marrakech-i filmfesztivál, melynek debütáló rendezvényére nem sokkal a szeptember 11-i amerikai terrortámadás után került sor, mondhatni, a Cannes-i filmfesztivál afrikai „kistestvére”. Egy nagyobb éves esemény, mely a nyitottságot és a toleranciát emeli ki értékei közül, találkozást az alkotók és párbeszédet teremtve a különböző művészeti és kulturális trendek, stílusok között. A játékfilmeket széles hallgatóság élvezheti, hisz a Djemaa el-Fna piactéren található El Badii palota előtt is levetítik őket. Marokkó, mely már olyan híres filmek forgatási helyszínéül szolgált, mint Orson Welles Othellója, vagy Scorcese Kundunja, gyönyörű helyszínével egyszersmind minél több nemzetközi filmprodukciót szeretne ide vonzani. Ezzel egyidőben erőfeszítéseket tesznek arra is, hogy Marokkó előbb-utóbb saját filmiparral büszkélkedhessen.

A kultúra barátainak Marrakech múzeumait sem szabad kihagyniuk a látnivalók sorából. Marokkó egyik legszebb városában áll egy pazar palota, mely a marokkói művészet kvintesszenciájának ad otthont, ez a Dar Si Saïd Múzeum. Az alsószinten ruhákat, réz tárgyakat, fegyvereket és berber ékszereket tekinthetünk meg. A dicső múlt rekvizitumai volnának ezek? Korántsem. A hegyvidéki területeken a bemutatott tárgyak jórészét továbbra is használják, vagy viselik. Az első emeleti mór szalonban csodás cédrusfa bútorokat találunk. Figyelemreméltó ajtó és ablakkeret gyűjteményt állítottak ki az udvaron, mindet kifinomult díszítés ékíti. Megtekintve a múzeumot, ismét az utcákat járva, egy csapásra megértjük majd, a város lakói tisztában vannak vele, hogy őrizzék meg élő kultúrájuk hagyományait.

Majorelle kertek és Iszlám Művészeti Múzeum

Az 1920-as években a francia művész, Jacques Majorelle látta el az építményt medencével, banánfákkal, kókuszpálmákkal és fantasztikus, sötétkék színű házakkal. A csodás kert madarak trillájától hangos, a kaktuszok zöldje éles kontrasztját adja a villa kék homlokzatának. A kertek karbantartásáról később a francia couture tervező, Yves Saint-Laurent gondoskodott, aki észak-afrikai magánmúzeummal és egy iszlám művészeti gyűjteménnyel gazdagította a villát. A kertek mai napig múzeumként funkcionálnak, a nyilvánosság számára belépő ellenében látogathatók.

Bert Flint Múzeum

A holland művészettörténészről elnevezett múzeumban a helyi színház jelmezeit, ékszereit, fegyvereit, hangszereit, szőnyegeit és bútorait tekinthetjük meg, melyeket Birt Flint gyűjtött össze. Ez egy bájos kis művészeti múzeum, mely a Souss völgyéből és a Szaharai régióból származó népi hagyományoknak állít emléket. A múzeum másik része Agadirban található.

A múzeumlátogatók jobb, ha tudják, hogy a múzeumok általában keddenként zárva tartanak, azok az intézmények pedig, melyeknek kormányzati ingatlanok adnak otthon hétvégén zárva tarthatják kapuikat.

Marrakech minden bizonnyal a golf szerelmeseinek is kedvenc városa lesz, hisz három golfpályát is találunk a városban. A legidősebb a Királyi golfpálya, melyet 1920-ban építettek és 1923-ban nyitottak meg. Voltaképp egy luxusszálloda komplexumhoz kapcsolódik, mely egy mágikus pálmaliget közepén épült. Az Amelkis golfpályák esetében szintén ezt a kiváló ötletet alkalmazták, egy első osztályú szálloda és egy luxus villakomplexummal kapcsolódik össze. Gondoljunk csak bele, télen a pálmaliget közepén hódolhatnak a golfosok kedvenc sportjuknak, míg szemközt az Atlasz hófödte csúcsaira vethetnek egy-egy lopott pillantást. Akárha egy tündérmese kellős közepébe csöppentek volna! A vörös város majd minden hotele felkínálja a lehetőséget látogatói számára, hogy az említett pályák egyikén golfozhasson. Általában ingyenes transzfert biztosítanak. Ha azonban tényleg biztosra szeretnénk menni, ajánlott előre lefoglalni a 18 lyukas pályát.

Több mint 400 hotel 1, 2, 3, 4 és 5 csillagos kategóriában, vendégházak, apartmanház ill. bérelhető villák is találhatóak ezen a kedvelt nyaralóhelyen. A gazdagság a szegény Afrikában ide is elbújt. Jó bizonyíték erre a legtöbb luxus riad: Riad Anya, Slawi, Alma , Dar Selen , Bamaga, Les 5 Soeurs, Palais Soltam vagy a hotelek között Kenzi Menara Palace, Palmeraie Golf Palace, Kenzi Semiramis, Palmeraie Village, Kenzi Farah, Sofitel Lounge & Spa vagy a Mansour Eddahbi & Palais Des Congres is. Érdemes a képeket és a leírásokat olvasgatni, ez már önmagában is izgató élmény.

Környéke, közeli települések és városok:
Annakhil, Dar Caïd Layadi, Douar Caïd Layadi, El Caïd Omar, Bellouk, Douar Khalifa Ben Mbarek, Lahebichate, Bou-Mehracha Azib-Layadi és ulad Aguib.

Budapest és Marrakech távolsága autóval 3674 km, amit ennek ellenére többen rendszersen, akár évente kétszer is megtesznek oda-vissza. A 36 órás út 4 nap normál esetben, jó sofőrrel.

Marokkó fővárosa Rabat, de talán mégis Marrakech!

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Egyéb szállás, luxus apartmanok, lakások, villák bérlése stb.:
Szemezgetés angol élménybeszámolókból: www.tripadvisor.com/Tourism-g293734-Marrakech-Vacations.html,

Még több nevezetesség és látnivaló (angol) www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g293734-d318060-Reviews-Marrakech_Souk-Marrakech.html

travel.ciao.co.uk/Reviews/Marrakech_Morocco__89125.

Szálláshely és élet-képek:

Egy hozzászólás a(z) “Marrakech szállás: szálloda keresés és látnivaló tipp” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Utazás Marokkóba – Teszt oldal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük