Nagyvárad – Oradea szállások, szép és jó hotel tippek

Nagyvárad szállások

A szállások kereséséhez a következő linken kapnak gyors segítséget: Oradea hotelek, jó napi szállás árak ITT. A korábbi szűkös kínálat után, ma 201-ben több mint 100 szálláshely ajánlatai között válogathatunk. Nagy és közepes szállodák és egyre több magánszállás, mini panzió és felszerelt kiadó apartman. Az egyik legolcsóbb a Pension Junior ITT, 18 m²-es kellemes különágyas szobák kimondottan olcsón, reggelivel az árban, kerékpárosok és túrázok, mindenki szereti. A Grand’Or Home Loft ITT egy tágas, 51-54 m²-es apartman, modern, teljesen felszerelt, 2-3-4 főre.

Olcsó belvárosi, központi hotelt keresel rövidebb vagy hosszabb távra: Hotel Carnival*** árai nagyon barátiak, és sokaknak megfelelő az ágy/kényelem és a tisztaság. A közelben tudunk több helyen étkezni.

– Az egyik legnépszerűbb megfizethető hotel az Iris Hotel***.

– A nagyobb csoportoknak ideális hotelek között a Continental Forum Oradea**** nevét meg kell említeni, sokaknak megfelelő ez a négy csillagos szálloda.

– Figyelemre méltó szép és jó szálláshely étteremmel: Hotel Transit *** ITT – 120 fő befogadására alkalmas az étterem a leírás szerint.

Például az újonnan épült Hotel Maxim épülete Nagyvárad központi részén helyezkedik el.

Az összes online szállás ajánlat, napi akciók, last minute és nyaralás árak egy helyre összegyűjtve: Oradea hotelek, egyéb szállások, a jó ajánlatok foglalhatóak ITT. Vendég vélemény fórum és ajánló, panzió-vendégház, kis és közepes hotelek. Jó árak, vendég vélemény fórum, képek, szállás fotók.

Környéke, további közeli települések (helyek) egyénileg foglalható online szállás ajánlatokkal: Csíkszentmárton 3, Május 1. üdülő 13, Nojorid, Băile Felix, Félixfürdő 49, Săcădat, Szombat, Salonta 2, Marghita, Rév, Şuncuiuş és Pálosremete 2. Továbbá illetve magyarul: Félixfürdő, Május. üdülő, Váradszentmárton, Hegyközszentmiklós, Váradcsehi, Fugyivásárhely, Hájó, Mezőszakadát, Gyapju és Örvénd.

Budapest és Nagyvárad (Oradea) távolsága 263 km. Az út, az utak minősége változó, így 3,5 – 4 óra lehet az utazás normál forgalomban és időjárásban jól haladva.

Alap adatok és kis történelem:
Nagyvárad románul Oradea (németül Grosswardein, szlovákul Vel’ký Varadín), municípium a Partiumban, a Körösök vidéken, a Sebes-Körös partján. Az Osztrák–Magyar Monarchiában Bihar vármegye központja volt, jelenleg a romániai Bihar megye székhelye. A település a régió legnagyobb városa, a 2002-es népszámláláskor 206 614 lakosa volt, itt sokan tudnak magyarul, és kb. 60.000 fő magyarnak vallja magát.

A régi magyar várad (= kis vár) főnévből ered a neve. A nagy előtag Kisvárdától különbözteti meg. Már a 11. században földvár állott itt. Monostorát I. (Szent) László király alapította. A mai vár helyén épült 1083 és 1095 között, és László ide telepítette a bihari püspökséget. 1095-ben ide temették a királyt, sírja 1192-től zarándokhely lett.
– Báthory Gábor (1589. augusztus 5.) erdélyi fejedelem itt született, ill. Tisza Kálmán (1830. december 16.) politikus, a Szabadelvű Párt elnöke, 1875–1890-ben miniszterelnök, és még sok más híres és tevékeny magyar ember.
– A város szélén, az Arad felé vezető út mellett található a Nagyváradi repülőtér, ahol lehet nosztalgiázni és kis magánrepülőgépeket szemlélni közelről.

Látnivalók, nevezetességei, kulturális események, programok:
Templomok és székesegyház
– Vár, parkok és egy-egy szobor a mai napig látható
Partiumi Keresztény Egyetem.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben érhetőek el az interenten.

Nagyváradi hírek, polgármesteri hivatal, önkormányzat magyarul: www.nagyvarad.ro.

A város oldala magyar, angol és román nyelven: www.oradea.ro.

Időjárása és előrejelzések, hőmérséklet, szél és csapadék értékek: weather.com/hu-HU/weather/hourbyhour/l/Oradea+Bihor+Romania.

Oradea, nagyváradi szállás, szállodák ajánlója foglalási lehetőséggel. Szálláshelyek, olcsó és szép hotelek a belvárosban. Hotels, apartmanok hosszú távra kiadóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük