Reims utazás és szállás utazás infó

Reims francia város, Champagne tartomány fővárosa, hajdanán királyok koronázó városa. Párizstól 144 kilométerre fekszik, a parkok és a kastély épületek sora ismert kirándulóhellyé tett a mai modern korban is.

Magyarul is gyors szállákereső oldal, ingyenes és azonnali visszaigazolással. Kattints a következő linkre, és keress a kérdéses dátumra! Reims szállás ajánlatok ITT, a francia város hotelei összegyűjtve a legjobb online árakkal. Előleg, előre fizetés nélkül utazhatunk nyugodtan. Hotelszoba, olcsó B&B magánszállás ágyak, kiadó lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás is ITT kereshető. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok is.

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű reimsi szállások, kiemelten kedvelt hotelek Reimsben például: – Best Western Hôtel De La Paix, Express, Mercure, Grand Hôtel Des Templierst, Kyriad Reims Nord – La Neuvillette és Suitehotel Reims Centre. A klasszikus luxus csúcsa a CHÂTEAU Les Crayères, kastély szálloda, 5 csillag vagy még több érzésben, ahová az uraságok egy része helikopterrel érkezik Párizsból.

A piros linken keresztül megkapjuk a ténylegesen foglalható szálláshelyek listáját magyarul: Reims szállások, szálloda, hostel vagy apartman árak és leírások ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping és minden élménybeszámolókkal, vendég fórum értékelésekkel.

Reims környéke szállások, közeli települések távolsága: Tinqueux 3.6 km 7, Cormontreuil 3.9 km 1, Saint-Brice-et-Courcelles 4.1 km 1, Taissy 6.1 km 4, Saint-Thierry 7.4 km 1, Witry-lès-Reims 8.2 km 1, Villers-Allerand 9.4 km 2, Rilly-la-Montagne 9.4 km 1, Ludes 11.7 km 1, Hermonville 13.4 km 1, Warmeriville 17.3 km 2 és Berry-au-Bac 19.3 km 1..

Reims története, nevezetességei magyarul:
A város történelme a Római Birodalom idejéig nyúlik vissza, területét már a bronzkorban lakták. A kereszténység is hamar, már a 2. században megjelent a vidéken. Reims nagyon fontos szerepet játszott a francia történelemben, több évszázadon keresztül Európa központja volt. Ez volt az a hely, ahol a francia királyokat megkoronázták. A vasúti közlekedés Reims és Párizs között a 19. században indult meg, ebben az időszakban Poroszország is ide helyezte egyik konzulját. Az első világháborúban Reimset a németek bombázták, a város híres Notre-Dame katedrálisa is jelentős sérüléseket szenvedett. A németeket a második világháború során csak nagy nehézségek árán sikerült kiűzniük a reimsieknek, 1945. május 7-én, Eisenhower tábornok vezetésével.

Nevezetességei
A városnéző sétát érdemes a történelmi belvárosban kezdeni, ahol Reims legnevezetesebb, az UNESCO világörökség részét képező emlékeit találjuk. Legcélszerűbb a város katedrálisával kezdeni, a királyok egykori koronázó helyével, amellyel a legtöbb ember azonosítja is Reimset. A székesegyház 1991-ben került fel a világörökségek listájára, egykori apátságával és Tau Palotájával együtt.

Az érseki palotát 1498 és 1509 között építették, Frankhon királyainak tartózkodási helyéül szolgált koronázásuk idején. Szalonját, a Salle du Taut, ahol a királyi lakomákra is sor került, egy 15. századból származó óriási kő kandalló teszi nevezetessé. Az érseki palota kápolnájának felső szintjén máig istentiszteleteket tartanak. Mind a kápolna, mind a szalon 17. századi kárpitokkal van díszítve, melyeket flamand mesterek készítettek. A palota múzeumként 1972-ben nyitotta meg kapuit a nyilvánosság előtt, a székesegyház szobrait, elmúlt évszázadokból származó műkincseit és a francia királyok koronázási ruháját tekinthetjük meg itt.

A Szent Rémi Bazilika mindössze egy mérföldes sétára fekszik a Notre Dame katedrálistól, nevét az 5. században élő Szent Rémiről kapta, akit közel 15 évszázadon át Reims védőszentjének tekintettek. Az impozáns bazilika méretei a katedráliséval vetekszenek. Az épület elsősorban apátságáról nevezetes, melyet korábban Szent Rémi Királyi apátságként neveztek. Bár az apátság mindent elkövet, hogy Szent Rémihez kösse eredetét, a jelenlegi kegyhely épülete a 17-18. századra nyúlik vissza. Igaz, a román stílusú templomhajó, a déli kereszthajó homlokzata, valamint a kórus és a kápolna apszisa jóval régebb eredetű ennél, a 12-13. században készült. Mivel a bazilika az első világháborúban jelentős károkat szenvedett, kénytelenek voltak újjáépíteni. A közel 40 esztendős munkálatok Henri Deneux építészmérnök nevéhez fűződnek. A kápolna máig a katolikus plébánia székhelye, nemcsak istentiszteleteket tartanak falai közt, a zarándokokat is jó szívvel fogadják. 1841-ben történelmi emlékművé nyilvánították, egyike a művészettörténet és Franciaország történelmének csúcsai közül.

Az apátság épületében ma is látogatható a Szent Rémi Múzeum. 16. századi kárpitokat, negyedik századi márványbetűket, bútorokat, ékszereket, kerámiákat, fegyvereket és a 6-8. századból való üvegárukat, valamint középkori szobrokat őriznek itt. De a 13. századi Zenészek Házának homlokzatát, a korábbi apátság maradványait is megtaláljuk a tárlatban.  A reimsi érseki kolostorban több király és herceg sírja fekszik, többek közt Nagy Károly bátyjáé, IV. Lajosé és feleségéé.

A városban persze a római kori maradványokat is megleljük, Reims legrégebbi műemléke a Mars kapuja névre hallgató boltíves diadalív, mely 108 láb hosszú és 43 láb magas. A hagyomány szerint maga Rémi állította Augustus császár tiszteletére, amikor Agrippa befejezte a város nagy útjainak építését, de talán inkább a 3-4. századból származik. A Mars kapu a városfalakhoz tartozó négy kapu egyikeként szolgált hajdanán, melyet a 9. századi észak-franciaországi normann invázió után restauráltak. A kapu közelében egy érdekes mozaikot is találunk, mely harmincöt állatokkal és gladiátorokkal ékített domborműből áll össze, 1860-ben fedezték fel.

1874-ben a francia hadsereg egy erődláncolatot is kiépített Reimsben, mely a Párizsba vezető északi utakat védte. Az erődöket a városközponttól 6 mérföldre találjuk.

Reims múzeumainak sorából kiemelkedik a Szépművészeti és a Reddition múzeum, ami valaha a jezsuita kollégiumnak és a planetáriumnak adott otthont, valamint a reims-champagne-i autómúzeum, de a nagyhírű pezsgő-pincészetek mellett, a szőlészeti múzeumot is felkereshetjük, melynek különösen neves Verzenay világítótornya. A sport szerelmeseit 18 lyukas golfpálya várja.

Reims leghíresebb terei a XV. Lajos szobrával ékített Király tér és a Lucon bíboros tere, melyet Jeanne d’Arc lovas szobra díszít.  A szobrokkal és szökőkutakkal cicomázott városközpontban, kivált a Drouet d’Erlon tér közelében, mely nyáron a napfürdőző turisták paradicsoma, decemberben pedig a karácsonyi piac otthona, számos éttermet és bárt találunk. A karácsonyi falu betlehemekkel, a télapó házával, a hagyományokat bemutató utcai színházakkal, előadásokkal, karácsonyi dalokkal várja az ide érkezőket. Vásárolni a katedrális környékén nyílt számos üzlet egyikében lehet.

Ha kisétáltuk magunkat, engedjünk a gasztronómia és a helyi pezsgők csábításának. Kóstoljuk meg a pezsgőmártásban tálalt lazacot, vagy a crumble-nek nevezett morzsás, gyümölcsös sütemények egyikét.

Szállás, hotel árak és online szobafoglalás: Reims francia város hotelek.

A város saját nemzetközi repülőterének távolsága a központtól légvonalban: Reims Champagne repülőtér (RHE) 6.8 km. Air France,

Reims Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek:
[geo_mashup_map]

Budapest és Reims távolsága távolsága kb. 1346 km autóval (Ausztrián keresztül). Az utazási idő kb. 13 óra, kb. ugyanennyi Csehországon keresztül is. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Viamichelin is profi útvonalterv készítő, az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére egyaránt jó.

távolságok Párizs stb.

További fotók, szállodák és tájak:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük