Nagykanizsa szállás: látnivaló, kiadó szoba, panzió és hotel

Nagykanizsa szállás

A Nyugat-Dunántúl legdélebbi nagyvárosa, pezsgő kereskedelmi központ a mai napig. Zala megye déli részén, a Mura folyótól 13 km-re északkeletre terül el. Számomra nagyon kedves vidék ez, élhető, a központi zajos belvárostól a kertvárosi részek legutolsó utcájáig. Katonarét (egykori Új-Kanizsa), Keleti városrész, Kisfakos, Kiskanizsa, Ligetváros, MAORT-telep, Nagyfakos és Palin.

A piros linken keresztül megkapjuk az aktuálisan, konkrét megadott dátumra foglalható szálláshelyek listáját: Nagykanizsa szállások, hotel és apartman árak leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló egyben. Önellátó, reggelis és félpanziós árak.

Szállásfoglalás gyorsan és kényelmesen az interneten keresztül illetve telefonon Nagykanizsán. Nagykanizsa igazán olcsó, internetes, akciós szállás, kiadó szobák árai együtt: Nagykanizsa hotel, vendégház-panzió és fogadó szálláshelyek ITT, kemping-üdülő/panzió és munkásszálló. Kezdjük a szálláshely keresést most, látva a képeket és az árakat itt olcsón megússzuk! Vendég vélemények, rövid értékelések. A középiskolai és az egyetemi kollégium vendégszobáit érdemes megkérdezni olykor, illetve a Mindenki Sportpályája é Sportszálló szolgáltatása csoportoknak kedvező ajánlatot nyújthat. A kiadó privát szobák és ágyak olcsóak, tiszták, közvetlenül a belvárosban.

0. Marika Panzió (Pension) (2 csillagos, szép, kevéssé felszerelt 8 szobás vendégház)
1. Hotel Oazis *** – 3 csillagos szálloda, panzió kategória.
2. Hotel Vineyard Inn ***: minőségi kis szállás, kikapcsolódás, pihenési lehetőség. Kiváló éttermi szolgáltatás, tágas családi szoba, vendégszeretet.
3. Galéria Panzió a belváros közelsége miatt vonzó.
4. Hotel Central ***, egyágyas, kétágyas és háromágyas szoba elérhető áron (forint és euró) reggelivel, abszolút a belváros, Erzsébet tér, étterem és szálloda.
5. Nyírfás Camping és Motel (csendes helyen közel egy főúthoz, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 118., a Gerőly család)

Keresett városok, települések a környéken, távolságuk és további szállások száma: Zalakaros 17.0 km 17, Gyékényes 24.3 km 1, Koprivnica 34.4 km 2, Petrikeresztúr 37.1 km 1, Kutas 37.6 km 1, Gosztola 37.9 km 1, Alsópáhok 38.2 km 1, Lenti 39.4 km 2, Zalacsány 40.1 km 2, Keszthely 40.4 km 14, Hévíz 40.6 km 63 és Balatonmáriafürdő 41.0 km 4.

Nagykanizsa

Leírás, nevezetességek és látnivalói:
Gyönyörű erdős vidéken fekszik, ami a túrázóknak számos lehetőséget tartogat. Kiépített tömegközlekedési hálózatának köszönhetően könnyen és gyorsan megközelíthető Horvátország, Szlovénia, Ausztria, a sármelléki reptér, és a Balaton. Érdekességei közé sorolható a város területén áthaladó 17. délkör, amelynek megjelölésére az országban elsőként egyedülálló módon emlékművet állítottak. A kultúra iránt érdeklődők ugyanúgy megtalálják a számukra érdekes látnivalókat, mint a szórakozásra vágyó fiatalabb korosztály.

Területe az ókorban lakott volt, nevét először IV. Béla egyik adományozó levelében Knysa (jelentése hercegé, fejedelemé) 1245-ben említik. A déli végvárvonal legfontosabb elemévé vált Szigetvár eleste után 1566-ban, kapitánya Thúry György volt. 1690. április 13-án Batthyány Ádám szabadította fel a várost a török uralom alól. A 19. század második felében megalakultak az első bankok, emellett több kereskedelmi vasútvonalat átadtak. Virágzásnak indult az oktatás, a város zsidó lakosai több iskolát hoztak létre. Kórházat alapítottak, és egyre több ipari üzem (pl. téglagyár, sörgyár) betelepült a városba. Ekkor fedezték fel a földgázt, a kőolajat, és megalakult a MAORT telep (Magyar Amerikai Olajipari Részvénytársaság).

A város több műemlék épületet, helyi jelentőségű építészeti látnivalót tár az érdeklődők elé, többek közta Dél-Zalai Takarékpénztár székháza és a bazár-udvar,Alsóvárosi templom és kolostor. Az Első Magyar Általános Biztosító palotája, Vasemberház, Zsinagóga, Arany Szarvas vendéglő, Bogenriader-Palota, Kereskedelmi Kaszinó, Inkey kápolna,Medgyaszay Ház (volt Városi Színház), Thúry György múzeum és Városháza.

A város legértékesebb műemléke az Alsóvárosi templom és kolostor, melyet érdemes felkeresni, ha Kanizsán járunk. Az épület rengeteg látnivalót rejt az érdeklődőknek.

1702-14 között épült a ferences-rendi szerzetesek számára. A szenteltvíztartót eredeti török sírkőből faragták. A főoltár képét C. F. Sambach festette 1770 körül. Ennek és a szószéknek a város kegyura, gróf Batthyány Lajos volt a megrendelője. A legnagyobb értékűek a barokk faszobrok, és a sekrestyében található faragott barokk szekrények.

A kultúra kedvelőinek több kiállítás szolgáltat látnivalót, ilyen például a Thúry György Múzeum, amely 1705-12 között épült, ez a város legrégebbi épülete. A helyiek hercegi várként ismerték, ugyanis sokáig a Batthyány-család tulajdonát képezte. Mára több kiállításnak helyet ad. A múzeum udvarán helyezték el az eredeti Török kutat, melynek kőmedencéje Kanizsa török kori várából származik.

Az 1996-ban felújított Kiskastély épülete képtár szerepet kapott. Állandó kiállításai az Indiában letelepedő Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet (anya és leánya) kelet világába kalauzoló festményeinek, valamint a kanizsai születésű, de Kaposváron élő Z. Soós István festőművész életművének.

Az épületek, és kiállítások mellett figyelmet érdemelnek a város nem kevésbé szép, és nívós szobrai, melyekkel a város utcáit járva lépten-nyomon találkozhatunk. Közülük külön figyelmet érdemel az 1848-as emlékpark, melyet a Vasemberház udvarán tekinthetnek meg az érdeklődők. Létrehozásáról 1998-ban döntöttek az aradi vértanúk kivégzésének 150. évfordulója alkalmából.

Sportolásra vágyók sem maradnak program nélkül, igénybe vehetik többek közt a Városi Strand, Toledo Lovas egyesület, Csónakázó tó, asztalitenisz, tenisz és squash klubok, valamint fitnesz-centerek szolgáltatásait.

Milleneumi sétakert (4 hektáros park) és az uszoda/strand egymás szomszédja, kiváló pihenőhely vagy edzési lehetőség, az uszodában van külön díj ellenében használható szauna, az uszoda- / szaunabérlet lehetőséggel sokan élnek, éves és tízalkalmas lehetőség.

Könnyed kikapcsolódásra vágyóknak remek szórakozási lehetőséget biztosítanak a város hangulatos éttermei, pizzériái, kávézói és zenés szórakozóhelyei. A teljesség igénye nélkül például: Robinson Étterem és Pizzéria, Szőlőskert fogadó, Nelson Pub, Corner Irish Pub, Véndiófa Étterem & Panzió, Coca-cola diszkó.

A Berényi Fogadó a városon kívül van, Nagyrécse, de a 300 fős rendezvényterem, a minőségi étterem, a szépen rendben tartott környezet miatt híressé vált. A panzió és idilli környezete sok visszajáró vendéget csalogat. Az árai európaiak, ami gyakorlatilag drágább mint a nagykanizsai belvárosi éttermekben, néhány apró hibától eltekintve jó az étlap, ajánlható a messziről érkezett vendégek számára.

A Cukrászdák közül kiemelhető a Szilágyi, Gerő és a Berényi, kávéház, kellemes találkozási pontok egy jó beszélgetésre.

Mozi (Cinema), ingatlan irodák, éttermek, cégek, okmányiroda, könyvtár sok-sok szolgáltatás vár ránk ebben a vidéki nagyvárosban. Sokan szeretnek itt élni, ezért az albérlet sem olyan olcsó. Jó iskolák vannak itt a mai napig, nagyon jó szakemberek kerültek ki itt a szak-középiskolából.

Szállodakereső, nagykanizsai szállások vendég élménybeszámolókkal, kedvező árakkal, azonnali visszaigazolás: Nagykanizsa kis hotelei, panzió és fogadó szállásadók ITT.

Képek, utazás, szállás és látványosság élménybeszámoló fotók 2015-2016:

Időjárása, aktuális adatok, előrejelzések: koponyeg.hu/t/Nagykanizsa, hőmérséklet, csapadék és szél.

Zoomolható Nagykanizsa és környéke műholdképe, Googlemaps térképe:

Ez volt a Nagykanizsán szállás vélemény blog bejegyzés: Hotel, panzió és apartman (kiadó olcsó szoba, lakás vagy ház). Étterem és látnivalók a városban. Mozi, ingatlan iroda, cégek, okmányiroda, könyvtár sok-sok szolgáltatás.

Egy hozzászólás a(z) “Nagykanizsa szállás: látnivaló, kiadó szoba, panzió és hotel” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.