Hévízi-tó szállás: gyógyvíz nyaralás és üdülés akció

Hévízi-tó

Amikor magamnak Hévízen foglaltam szállást, 11 hónapra előre online, akkor azt kellett mondjam, hogy méltán csábító kirándulóhely/üdülőhely, minden, a szállás, a környezet, a program lehetőségek és a lemondási feltételek egyaránt jók voltak. Itt van sport, kultúra és néha egy-egy jobb szabadtéri nyitott rendezvény, de mint mindenütt másutt, itt is sokat kell még tenni a fenntarthatóság és a fejlődés érdekében.

Hévíz az Élet forrása, az egészség városa, a természet unikuma. Egy európai társaságban beszélgetve kiderült, hogy kubai, német, spanyol emberek ugyanúgy hallottak már róla, ami méltán érdekes. Adottságainak köszönhetően kedvelt pihenőhely, üdülési ‘hot-spot’ egész évben. Gyógycentrum, gyönyörű zöld környezet, nyugalom várja a városba látogatókat. Az oldalsó szálláskereső azonnal sok akciós, kedvezményes árat, véleményt és leírást ad. Itt az elő- és az utószezon egészen speciális, például a csodálatos szeptember egészen olcsó lehet, ahogy a csendes december 26-29.-i időszak Karácsony után / Szilveszter előtt.

Hévíz egy gazdag kisváros nagy és szép hotelekkel, internetes online akciós szállás árakat egyre többen: Hévízi szállások, vendég vélemények és kedvező napi és csomag árak ITT. Szálláshely keresés gyorsan ingyenes foglalással! Az árak összehasonlítása nagyon gyors így. Kiadó szobát, lakást, kiadó házat vagy kisebb apartmant, családi panziót tudunk még találni, ami egy nagyon picivel néha olcsóbb. Egy nagyon telített időszakban Hévíz népsűrűsége kimondottan magas, ami jól mutatja a meleg gyógyvíz értékét és vonzerejét. Üdülési csekk, Szép Kártya szinte mindenütt elfogadott itt.

Népszerű, ajánlott hévízi hotelek, jó szálláshelyek az élménybeszámolók alapján:
Villa Grande Hévíz ITT (120 m²-es, 4 hálószoba+1 nappalis egység, ami alkalmas 8-9-10-11-12 fő elszállásolására, lépcsőzni kell a házban, és egyszerre 10 fő tudott leülni étkezni).
Spa Residence Carbona Iguacu Apartmanz ITT 45 m²-es luxus apartman 2-3-4 főre, reggeli kérhető, étkezni ebéd és vacsora időben a közeli éttermekben és a szállodában is lehetséges.
Attila Vendégház ITT (studio apartmanok, pl. 2 fő részére 61000 Ft volt 7 éjre 2017-ben – egy hétre, 2016-tól foglalható online, jó elhelyezkedés, grill, párok kedvence, a 2023-as heti ár 121140 Ft volt elő-/középszezonban két főre)
– Apartman Berki (2-3-4 fős nagyon jól felszerelt, hangulatos lakás)
– Hévíz Villa Familia (a reggeli és minden szívvel teli vendéglátás)
– Prestige House (magánszállás, nagyon jó szolgáltatás)
– Hotel Sante 3 *** (21 szobás szép tiszta ház)
– A nagy szállodák közül a Lotus Therme Hotel & Spa 5 ***** (régóta, évtizedek óta a legnépszerűbb luxus szálloda, négyből lett még eggyel csillagosabb, nászutasok, gazdagok és igényes üzletemberek kedvence, külföldi vendégkör a többség főszezonban)

Példa a leesett kiadó hotel szoba árakra ősz-tél 3=4 PANORÁMA ÍZELÍTŐ – 3 éjszaka hétvégén, 4 éjszaka hétközben szállás büfé-félpanzióval, az éjszakák számával megegyező számú belépő a Szt. András gyógy- és élményfürdőbe vagy a hévízi tóra (3 óra) széfhasználat, fürdőköpeny-használat. Személyenként 1 frissítő masszázs, szezonon kívül nincs egyágyas felár! MÁR 8 590 FT / FŐ / ÉJ ÁRTÓL! Csak reggelivel még egy picit olcsóbb. Több kis panzió és apartman még olcsóbb ajánlatokkal bombázza a piacot.

Luxus szálloda

Városok, környéke jó termál és üdülő szállás kínálata: Alsópáhok 2.4 km 1++ (gyalogosan kényelmesen elérhető távolság, 2-3 hálószobás bio-házak, apartmanok és szobák), Nemesbükk 4.6 km, Keszthely 4.9 km 15, Zalacsány 6 km 2, Gyenesdiás 7.2 km 10, Kehidakustány 10 km 9, Vonyarcvashegy 10.3 km 8, Vindornyalak 10.7 km, Balatongyörök 12.4 km 3, Nemesvita 13.6 km, Balatonmáriafürdő 17.4 km 103 és Balatonkeresztúr 17.4 km 31.

Golfpálya a Balatonnál a közelben: Golfclub Imperial Balaton. Repülőtér a szomszédban: FlyBalaton (SOB) 11.5 km távolságra.

Hévízről, a városról és történetéről bővebben:

Hévíz a Nyugat-Dunántúlon, Zala megyében található csodás hely. 4721 fő volt az állandó lakossága 2016-ban a mindössze 8.3 km²-es területén, a rengeteg vendégmunkással együtt ennél jóval többen éltek itt, és az itt éjszakázó vendégek száma több ezer fő folyamatosan, illetve csak a fürdőkbe ezer feletti a napi vendégszám. Megközelíthető Balatonszentgyörgy, Keszthely irányából az M7-es autópályán, Sopron felől pedig a 84-es számú főúton. Távolsági buszjáratokkal elérhetjük a várost. Repülést választók számára a sármelléki repülőtér biztosítja a gyors megközelíthetőséget, Vasútállomása azonban nincs.

A Hévízi-tó több mint 20 ezer évvel ezelőtt alakult ki. A világon egyedülállónak számít ez a 4,4 hektáros természetes gyógyvizű tó, mely rászolgált a „Hévíz zöld szíve” elnevezésre. Vizének hőmérséklete nyáron 30-35, télen 26 fok, mely elsősorban mozgásszervi megbetegedések gyógyítására szolgál. Ennek köszönhetően mára az ország második leglátogatottabb városa, csak Budapest előzi meg.

Hévíz

Milyen Hévíz most gyakorlatilag Orosz és ukrán vendégek nélkül? Itt jártam én, kedves, pici luxus hely: Az közben már kiderült a Dortmund-Balaton Wizzair járat törlésével, hogy a német vonal fellendítésére tett első kísérlet csúfos kudarc lett, nem elég átgondolt, és nem elég jól megvalósított volt. Érintett vagyok, szerettem volna az egész térséget fellendíteni, később az egész megyét, de ehhez komoly csapat és milliárdok kellenének, amik az itt elmondottakból kiderültek. Gyakorlatilag maradt a SundAir pár charter járata, és amúgy pókhálósodik a reptér, nincsenek menetrendszerinti járatok.

Drón videós 4k kisfilm:

4k, HD videó motoros szemszögből Keszthely és Hévíz területén: youtu.be/L0O7dvdJcOE.

Egy orosz üzlet miatt majdnem teljesen tönkrement az egész tó, és több más magyar gyógyvízforrás. Néhány tönkrement, ennek valós okairól kevesen tudtak. Sok részletre kitérő video riport itt volt letölthetően: tdyweb2.wbteam.com/Film/Kulonos_20081210.wmv. Vészes békeidők és a hévízi tó.

A fürdőhely története már a történelem előtti korokba nyúlik vissza. A búvárok által 1980-as években felhozott pénzérmék és a környéken talált oltárkő bizonyítékul szolgál arra, miszerint már a rómaiak előszeretettel látogatták. További régészeti leletek alapján tudható, hogy már az újkőkortól kezdve a honfoglalás előtti időkig lakott terület volt. 1328-ból származó, Magyar Pál várnagy beiktatását megörökítő oklevél említi először írásos formában a települést, akkor még „locus vulgarites Hewyz dictus” néven. Hévíz neve „folyó, meleg forrást” jelent. A Zala megyei tiszti főorvos, Szláby Ferenc írta meg a tóról készült első tanulmányt 1769-ben. Gróf Festetics György nevéhez fűződik elsősorban a fürdőélet fellendítése, ő építtette ki a fürdőtelepet, miután a 18. században a család birtokába került a terület. Hévíz neve elsőként 1780-ban, „A magyar királyság geográfiája” című Windisch Károly Gottlieb által írt német nyelvű műben olvasható nyomtatott formában. 1783-ban jelent meg elsőként II. József katonai térképén. 1992. május 1-jén kapott városi címet.

Látnivalók, nevezetességek útikalauz részlet:
Schulhof sétány, védett lápterület, Református- Evangélikus templom, Egregyi Jézus szíve Templom, héttornyú Szentlélek római katolikus templom, halott római katona sírja, Pantheon, szoborpark, Hévízgyógyfürdő, Nymphae díszkút, Városháza és a városháza előtti tér, történelmi villák.

Schulhof sétány:
Kiemelkedően szép növényzettel megáldott, az év nagy részében folyamatosan nyíló gyönyörű színes virágokkal, platán, kínai ősfenyő, mocsári ciprus és kőrisfákkal szegélyezett sétányt végigjárva a tó főbejáratához juthatunk. Útközben pihenésre késztetnek a kihelyezett padsorok. A friss levegő, zöld környezet remek pihenési lehetőséget biztosít. A sétányon megtalálható Gróf Festetics György mellszobra, mely Marton László alkotása, valamint a Magyar Nemzetközösség Emlékművét, melynél minden évben megemlékezést tartanak trianon tragédiájáról.

Védett lápterület, természetvédelmi terület(ek):
Friss levegőn sétálni vágyik? Hévíz legalkalmasabb területe erre a célra a több fafajtát magában foglaló erdős lápterület. Szélcsendes, a tó közelsége miatt gyakran párás levegő fogadja látogatóit. Igaz a kijelölt gyalogutakat elhagyni tilos, mégis elegendő teret biztosít minden túrázónak.

Szoborpark:
Móricz Zsigmond, Berzsenyi Dániel és Csokonai Vitéz Mihály mellszobrának ad helyet. Mindegyikük írásaiban megtalálható valamilyen kötődés Hévízhez.

Római katona sírja:
Constantinus császár korából származó sírt 1925-ben véletlenül fedezték fel a területen folyó földmunkák során. Az itt nyugvó katona csontvázát a helyén hagyták, a mellette talált vaskést, bronz övcsatot, a császár pénzét és ruhacsatot a keszthelyi Balatoni Múzeumban tekinthetik meg az érdeklődők.

Hévíz tárt karokkal várja nemcsak a gyógyulni vágyó látogatókat, hanem a nyugodt, természetközeli kikapcsolódást keresőket. Aki egyszer ellátogat a városba, belekóstol nyugalmába, gyógyító erejébe, az minden bizonnyal hamarosan visszatér.

Hévízi szállodakereső: Hévízi hotelek szállás keresője gyors összehasonlítással, képekkel és leírással ITT.

Hévíz időjárása, hőmérséklet és szél előrejelzés, jelentések: Keszthely és Hévíz (~2 km-re van egymástól), vagy ITT.

Hévíz zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek és StreetView fotók a környékéről egyre jobb minőségben érhetőek el.

szállás

Ennyi volt a hévízi szálloda, panzió vagy apartman ajánló jobb az üdüléshez, gyors nyaralás foglaláshoz. Az olcsó vagy akciós szálláshelyfoglalás Hévízen könnyű a hotel kínálat. Termál víz, wellness, spa és a sport lehetőségek.

3 hozzászólás a(z) “Hévízi-tó szállás: gyógyvíz nyaralás és üdülés akció” bejegyzéshez

 1. Veszely Andor

  Üdülés Tenerifén

  Megtakarítás: 800 EURO/család
  A Regency Resorts Tenerife egy ingyen apartmannal és időszakosan még ingyen félpanzióval is várja Önöket egy üdülésre. Minden próba üdülésre jelentkező családot szeretettel hív a Regency Resorts Tenerife, ahol mindig találnak egy szabad apartmant az Önök számára is.

 2. szilvi49

  Hévíz gyönyörű hely. Mi minden évben Magyarországon nyaralunk, itt is vannak nagyon szép tájak, és luxusszállodák. Idén Siófokot néztük ki, találtunk egy gyönyörű hotelt wellness fürdővel, szaunaparkkal, rönkszaunával.

 3. Visszajelzés: Zalacsány szállások, nyaralás és nevezetesség Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük