PolskiBus vélemény, busszal Lengyelországba

A PolskiBus egy nagy lengyel buszos vállalkozás, ami 2015 óta Magyarországra is szállít utasokat, egyre ismertebb az európai utazók körében (fapados buszozás). Jegyet sem kell nyomtatni, nem névre szólóak a foglalások, útlevelet, személyit se kérnek, egyetlen foglalási azonosító (karakter sorozat, kód, bárki utazhat vele) bemutatására van szükség, amit általában telefonon visznek magukkal az utasok.

Jelenleg a legolcsóbb és kényelmes módja az utazásnak Lengyelországba (Krakkó, Varsó stb.) a PolskiBus szolgáltatása. A jó előre foglalt jegyek, helyek olcsóbbak, és nagyon ritka, hogy a budapesti utak betelnek. Donovaly síterepre is eljuthatunk így busszal, olcsó, és a sport felszerelésnek (síléceknek) is van hely, ha ügyesen csomagolunk.

Egyetlen kritika a sofőrök idegen nyelvi hiányosságain kívül, hogy a késésről csak emailen értesülhettük: ‘póżnienie linii p14 – Informujemy o około 20/30 minutowym opóźnieniu autobusu z Krakowa o 09:20 do Budapesztu.‘ – Magyarul: ‘Tájékoztatjuk, hogy körülbelül 20-30 perc késés várható a Krakow-Budapest 9:20-as járaton.’ 8:42-körül érkezett az email, amit utólag olvastunk, volt internet a buszpályaudvar várótermében, így mi is olvashattuk volna. Végül 45 perc késéssel futott be a busz, utasok alig voltak rajta, így valószínűleg a reggeli dugókban akadtak el.

A buszról érdemes tudni, hogy két szintes, az alsó szinten van 4 fős kis asztalos lehetőség. A felső szinten a legelső ülésekről szép időben csodálatos a kilátás, fotózni és videózni is érdemes.

A vélemények természetesen megoszlanak, de a tények magukért beszélnek. Pl.: 2 főre Krakkó-Budapest oda-vissza 5000 Ft-ért nagyon olcsó volt Advent első vasárnapján érkezve a nagyvárosba. A lengyelországi területen működik a Wifi internet szolgáltatás is, ami gyorsasága is elfogadható volt, és ritkán dobott le a hálózat.

Utazás élménybeszámoló, ízelítő képek:

A feladható csomag méretek is jók, van hely szerencsére, és az utastérbe felvitt csomagok méretét se vették olyan szigorúan, mint a leírásokban. Az ülések tisztíthatóak, és bátran ettek az utasok, és morzsáltak is. A WC többnyire működött, víz is volt visszafelé, ami egy kézmosást is lehetővé tett, ez persze kényszer megoldás, szűk a hely, sokan nem véletlen a szünet (Lengyelországi pihenőhely, benzinkút) idejére tartogatták a kisebb-nagyobb dolgokat.

3
Szólj hozzá!

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Zelei FlóraR. ViktorMáté Recent comment authors
  Subscribe  
Visszajelzés
Máté
Vendég
Máté

Szeretném megkérdezni, hogy a jegyfoglalásnál a fizetés hogyan működik? Nekem akadtak komplikációk. Esetleg nem lehetséges a helyben kp- val való fizetés? köszönöm!

R. Viktor
Vendég
R. Viktor

Én most vásároltam online jegyet Budapest-Krakkó-Budapest viszonylatra. Teljesen zökkenőmentes a vásárlás. Utazási tapasztalataim a társasággal még nincsenek, mivel csak ma találtam rá a cégre.

Zelei Flóra
Vendég
Zelei Flóra

Valaki, aki már rendelt jegyet, kérem segítsen nekem! Minden áron azt írja ki, hogy érvénytelen .