PolskiBus vélemény, busszal Lengyelországba, Európában

A PolskiBus egy nagy lengyel buszos vállalkozás, ami 2015-től Magyarországra is szállított utasokat, egyre ismertebb lett az európai utazók körében (fapados buszozás). Jegyet sem kellett nyomtatni, nem névre szólóak a foglalások, útlevelet, személyit se kértek, egyetlen foglalási azonosító (karakter sorozat, kód, bárki utazhat vele) bemutatására volt szükség, amit általában telefonon visznek magukkal az utasok.

Ma már a FlixBus, aki átvette a nyereséges járatokat, a nem kihasznált útvonalakon beszüntetik mindig a járatokat, ez az élet rendje, nagy a verseny a fapados légitársaságokkal is, hiszen árban szinte nincs is különbség sok esetben.

Régi, 2016-2017-ben írt cikk folytatása: Jelenleg a legolcsóbb és kényelmes módja az utazásnak Lengyelországba (Krakkó, Varsó stb.) a PolskiBus szolgáltatása. A jó előre foglalt jegyek, helyek olcsóbbak, és nagyon ritka, hogy a budapesti utak betelnek. Donovaly síterepre is eljuthatunk így busszal, olcsó, és a sport felszerelésnek (síléceknek) is van hely, ha ügyesen csomagolunk.

Egyetlen kritika a sofőrök idegen nyelvi hiányosságain kívül, hogy a késésről csak emailen értesülhettük: ‘póżnienie linii p14 – Informujemy o około 20/30 minutowym opóźnieniu autobusu z Krakowa o 09:20 do Budapesztu.‘ – Magyarul: ‘Tájékoztatjuk, hogy körülbelül 20-30 perc késés várható a Krakow-Budapest 9:20-as járaton.’ 8:42-körül érkezett az email, amit utólag olvastunk, volt internet a buszpályaudvar várótermében, így mi is olvashattuk volna. Végül 45 perc késéssel futott be a busz, utasok alig voltak rajta, így valószínűleg a reggeli dugókban akadtak el.

A buszról érdemes tudni, hogy két szintes, az alsó szinten van 4 fős kis asztalos lehetőség. A felső szinten a legelső ülésekről szép időben csodálatos a kilátás, fotózni és videózni is érdemes.

A vélemények természetesen megoszlanak, de a tények magukért beszélnek. Pl.: 2 főre Krakkó-Budapest oda-vissza 5000 Ft-ért nagyon olcsó volt Advent első vasárnapján érkezve a nagyvárosba. A lengyelországi területen működik a Wifi internet szolgáltatás is, ami gyorsasága is elfogadható volt, és ritkán dobott le a hálózat.

Utazás élménybeszámoló, ízelítő képek:

A feladható csomag méretek is jók, van hely szerencsére, és az utastérbe felvitt csomagok méretét se vették olyan szigorúan, mint a leírásokban. Az ülések tisztíthatóak, és bátran ettek az utasok, és morzsáltak is. A WC többnyire működött, víz is volt visszafelé, ami egy kézmosást is lehetővé tett, ez persze kényszer megoldás, szűk a hely, sokan nem véletlen a szünet (Lengyelországi pihenőhely, benzinkút) idejére tartogatták a kisebb-nagyobb dolgokat.

3 thoughts on “PolskiBus vélemény, busszal Lengyelországba, Európában

  1. Máté

    Szeretném megkérdezni, hogy a jegyfoglalásnál a fizetés hogyan működik? Nekem akadtak komplikációk. Esetleg nem lehetséges a helyben kp- val való fizetés? köszönöm!

  2. R. Viktor

    Én most vásároltam online jegyet Budapest-Krakkó-Budapest viszonylatra. Teljesen zökkenőmentes a vásárlás. Utazási tapasztalataim a társasággal még nincsenek, mivel csak ma találtam rá a cégre.

  3. Zelei Flóra

    Valaki, aki már rendelt jegyet, kérem segítsen nekem! Minden áron azt írja ki, hogy érvénytelen .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.