Mannheim szállodák, utazás a városba

Mannheim közel 300 ezer állandó lakosával a Rajna-Neckar háromszög gazdasági és kulturális központjának számító Mannheim Baden-Württemberg tartomány második legnagyobb városa Stuttgartot követően. A város a Rajna és a Neckar torkolatháromszögénél, a Felső-Rajnai-síkságon fekszik, Frankfurttól 70, Stuttgarttól pedig 135 kilométerre.

Szabad hotel szobák keresése és foglalása ITT. A városban magyarul foglalhat a legjobb online árakon, különféle szép szálláshelyek csábítják magukhoz a vendégeket.

Ismert hotel (nemzetközi láncok és brandek) tagjai, jó mannheim-i szállások és helyik különlegességek mint: Mercure, Park Inn, Rhein Neckar, Ramada és Central Hotel, mindegyiket szeretik a vendégek és a legtöbb szoba ki is érdemli a szép és jó jelzőt. Maritim Parkhotel, B&B vagy a City Partner Augusta a maguk nemében egyedibbek. Steigenberger Mannheimer Hof és a Hotel-Restaurant Kurpfalzstuben a konyhájukra is méltán büszkék. Még sok más 4 csillagos hotel szintén kedvelt, amit a foglalási rendszer értékeléseiből részleteiben is megismerhetünk.

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű mannheimi szállások, kiemelten kedvelt hotelek Mannheimban:
• 4**** InterCityHotel Mannheim (tisztaság, wifi iternet, magas színvonal modern berendezés, vasútállomás mellett közvetlenül)
• 4****: Park Inn by Radisson Mannheim (kert, medence, nagyon jó nemzetközi konyha, jó személyzet, de —>drága)
• 3 *** Mercure Hotel Mannheim am Rathaus (kiváló ház és szállodai szolgáltatás magas áron)
• Rhein Neckar Hotel (jó berendezés, svédasztalos reggeli, átutazó és üzleti autós vendégek között népszerű, parkoló)
• City Partner Augusta Hotel (a konferencia, kongresszusi vagy üzleti központ viszonylag közel)

Szálláshely ajánlatok online, távolságuk, Mannheim környéke települések: Ludwigshafen am Rhein 2.3 km 5, Limburgerhof 8.8 km 1, Mutterstadt 9.5 km 2, Frankenthal 9.8 km 4, Viernheim 10.1 km 2, Ladenburg 10.2 km 2, Waldsee 10.4 km 1, Edingen-Neckarhausen 10.7 km 1, Lampertheim 12.8 km 1, Otterstadt 12.9 km 1, Schifferstadt 13.0 km 3 és Ketsch 14.1 km 1,

Repülőtér távolságok a központtól, a belváros szívétől légvonalban:
sajátja a Mannheim (MHG) 4.2 km, közeli a Frankfurt Egelsbach repülőtér (QEF) 54.5 km, Wiesbaden katonai repülőtér (WIE) 63.0 km, Frankfurt am Main Airport (FRA) 63.2 km, Zweibrucken (ZQW) 82.9 km és Baden (FKB) 83.7 km.

Történelme, érdekességek:
Mannheim jelentős kereskedőváros, valamint Stuttgart és Frankfurt közt a legfontosabb közlekedési csomópont. Lipcse után itt találjuk Németország második legnagyobb főpályaudvarát, a város ad otthont Európa egyik legnagyobb belkereskedelmi kikötőjének is. A város hat belső, és tizenegy külső kerületre oszlik. Mannheimből származik a kerékpár elődje, de a 19. században itt alkotta meg első autóját Carl Benz is. 1921-ben elkészült Heinrich Lanz első traktora, 1929-ben pedig Julius Hatry világelső rakétája is. 1762-ben itt látta meg a napvilágot Constanze Mozart, a legendás zeneszerző, Wolfgang Amadeus Mozart felesége is.

A város első említése 766-ra datálható, a Lorschi kódex emlékezik meg róla. Mannheim ezek után viszonylag későn, a 17. században emelkedett városi rangra, amikor is IV. Pfalzi Frigyes választófejedelem vezérletével sor került a hajdani Friedrichsburg alapkövének letételére. Napjainkban csak „négyzetvárosnak” hívják azt a rácsszerkezetű utcahálózatot, mely erődjével és polgárvárosával máig áll. Mannheim a 19. század óta számít nagyvárosnak. A második világháború óta a városi tanácsban a szociáldemokraták voltak előnyben, mára azonban a CDU bír a legerősebb frakcióval.

Látnivalói, nevezetességek ma:
A városfelfedező túrát érdemes a választófejedelemről elnevezett téren, a belvárostól keletre fekvő Friedrichsplatzon kezdeni. Már csak azért is, mert a tér közepén magasodik az a 60 méter magas víztorony, mely a város jelképének számít. A tornyot 1889-ben, neobarokk stílusban emelték, tetején Amphitrité szobra magasodik. Telente itt kerül megrendezésre a mannheimi karácsonyi vásár is, nyáron pedig a kivilágított vízi játékok vonzzák a tömeget.

Érdemes felkeresni a Parádé-teret is, mely nemcsak arról nevezetes, hogy ez a város központi parkja, hanem, hogy egykor itt rendezték a választófejedelem híres-hírhedt csataparádéit. A park neves építménye a közepén magasodó Grupello-piramis, ne felejtsük el megtekinteni.

A Parádé-tértől északra, az alsóváros centrumában találjuk a piacot, melynek 18. századi szökőkútját Peter van der Branden készíttette Heidelberg városában. A négy őselemet megelevenítő szökőkút történelmi jelentőségét növeli, mely a város élénk kereskedelmére is utal a két jelentős folyót, a Rajnát és a Neckart szimbolizálva, hogy az Károly Tivadar választófejedelem ajándéka volt Mannheimnek.

Az 1779-ben alapított Mannheimi Nemzeti Színház Németország legrégebbi színháza. Első előadására 1782-ben került sor, Schiller egyik örökbecsű darabját tűzték műsorra ekkor.

A Régi Városháza és a Szent Sebestyén templom épülete mellett a piac déli oldalán található barokk dupla épület is Mannheim legidősebb építményeinek sorát gazdagítja. A barokk műemlékek egyik kiemelkedő példája a mannheimi kastély, mely a 18-19. században a pfalzi választófejedelmek székhelyének számított. A 18. században emelt kastély máig Európa második legnagyobb zárt barokk épülte közvetlen a versailles-i kastélyt követően.

Ha megfáradnánk a sétában Mannheim parkjaiban nyugodt szívvel megpihenhetünk. A város legnagyobb és egyben Európa egyik legszebb parkját képező, 41 hektáros Luisenpark a belváros közelében, a Neckar partján található. Az 1903-ban létesített parkban gondolás tavat, lepkeházat, kínai teakertet is találunk.

A kikapcsolódás idillikus helyszíne lehet a 38 hektáros Kastélykert, melyet Stephanie hercegnő adott át a városnak 1808-ban, akkor még Angol kert néven.

Ha vásárolni szeretnénk, a Breite Strasse és a Kunststrasse felé érdemes kanyarodnunk, ezek képezik ugyanis a város fő bevásárló negyedét.

A SAP Arena stadionja ad otthont a mannheimi jégkorong csapatnak, a „Sasoknak”.

A mannheimi hétköznapokat többek közt olyan fesztiválok színesítik, mint az évente megrendezésre kerül Nemzetközi Filmfesztivál.


Szálláshelyek, a legjobb online árak keresése/összehasonlítása:

Mannheim hotels – Foglaljon innen elindulva magyarul!

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek:
[geo_mashup_map]

Luisenpark Mannheim zöld parkja

Luisenpark Mannheim zöld parkja

1 thought on “Mannheim szállodák, utazás a városba

  1. Benni Szerző

    Nagyon szeretem a várost, nem kifejezetten nagy város, itt Németországban inkább kis városnak mondják, pedig több mint 300 ezer lakosa van.

    A régió (Rhein-Neckar vidéke) központja több értelemben is: közlekedésileg itt keresztezik egymást az észak-déli és a keleti-nyugati közlekedési vonalak, bevásárlási lehetőségek is jók, rengeteg üzlet van, és kulturálisa is az e környék központja (színház, mozi, múzeumok, koncertek), no és persze sok bár van, és jó néhány szórakozóhely is, elegánsabbak is. A közlekedés is elég jó, bár nem olcsó, de gondolom sehol máshol sem (persze a tömegközlekedésre gondolok).

    Van sportolási lehetőség, de nem tudom, hogy nem-diákoknak mennyi, szerintem elég drága.

    Én összességében nagyon jól érzem magam (nem csak azért mert Erasmus stb.) hanem a város miatt is…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük