Stuttgart hotel és egyéb bajor szállás ajánló

Az elsősorban világhírű sportkocsiiról híres német város Baden-Württemberg tartomány fővárosa. A sok cég és munkalehetőség miatt gyakran 70-80 euró a legolcsóbb szoba, így tényleg érdemes előre foglalni.

A piros linken keresztül megkapjuk a ténylegesen foglalható szálláshelyek listáját magyarul, illetve korábbi vendégek élménybeszámolóit, értékeléseit is itt olvashatjuk: Stuttgart szállások, szálloda, apartman és egyéb árak ITT. Minden ajánlat: közeli, kertvárosi üdülő kemping és apartman (kiadó privát ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánlatok is. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban.

Online hotel, szoba és olcsó ágy (egyágyas szoba) kereső: Kedvező napi és csomag (több éjszakás) szállás árak összegyűjtve – egész Stuttgart – a magyar nyelvű foglalás nagyban megkönnyíti a dolgunk. Miután sikerült választanunk, akkor ezen a linken keresztül kezdjünk foglalni! A belvárosi és a külvárosi hoteleket is jó áron tudjuk lefoglalni gyorsan, egyénileg online.

Népszerű stuttgarti szállások, kiemelt szállodák és apartmanok a korábbi vendég értékelés fórum alapján. Kis csoportok esetén is az internetes szálláskereső segít Stuttgartban:
– 5 *****: Althoff Hotel am Schlossgarten – öt csillagos szálloda
– Lamm Hotel, Motel ONE, Mövenpick Messe, Airport (repülőtér), Unger, InterCityHotel, Le Meridien, TOP Kongresshotel, Astoria am Urachplatz és Mercure szálloda ezek mind nagyon népszerűek és jó árakat kínálnak online.

1-2-3-4-5 csillagos hotelek, panzió, magánszállás és apartman (kiadó szoba, lakás és ház kínálat).

Stuttgart
szálloda

Városok távolsága a környéken, további fogalható szállások száma: Feuerbach 3.5 km 1 (gyakorlatilag egy külvárosi kerület), Korntal-Münchingen 6.5 km 3, Fellbach 8.2 km 8, Leinfelden-Echterdingen 8.6 km 15, Gerlingen 8.6 km 2, Ostfildern 9.2 km 10, Esslingen 9.3 km 14, Kornwestheim 10.2 km 1, Ditzingen 10.4 km 2, Kernen 11.0 km 1, Stetten 11.4 km 1 és Leonberg 12.2 km 4.

A színes nagyváros tényleg figyelemre méltó, színvonalas alap és felsőoktatás egy helyen. Egyeteme oldala: www.uni-stuttgart.de.

Leírás, érdekességek
A Neckar festői völgyében, Frankfurttól mintegy 200, Münchentől 220 kilométerre fekszik, számtalan erdős hegy szegélyezi. A város kicsit több mint félmilliós lakosságával is fontos gazdasági központnak számít, olyan nagyvállalatok székelnek itt, mint a Porsche, a DaimlerChrysler, a Bosch, vagy a Ritter Sport. Stuttgart emellett kulturális szempontból is kiemelkedő, több mint 150 könyv-és lapkiadó vállalatot találunk erre. Itt látta meg a napvilágot a legendás filozófus, Hegel is.

Történelme és látnivalók ma:
Noha a város első említése 1160-ra nyúlik vissza, történetének kezdete ennél is régebbi. 950 táján ugyanis Luitolf sváb herceg fogott lótenyésztésbe a Nesen patak völgyében. A legenda szerint Stuttgart is az egyik kancának köszönheti nevét, akit Stoutgartennek neveztek volna. A fekete ló a város címerében is szerepel. Stuttgart városi rangra a 13. században emelkedett, a 14. században már Eberhard gróf is idehelyezte székhelyét. Egész a 15. század végéig Stuttgart adott otthont a Württembergi grófságnak. A grófok hagyatéka az a 16. századi, reneszánsz Régi Kastély is, mely napjainkban is Stuttgart egyik legszebb nevezetességének számít a Württembergi Tartományi Múzeumnak szolgáltatva helyet. A 16. században a város egy rövid ideig osztrák fennhatóság alatt állt, lakossága lassan növekedett. A 19. század elején már a württembergi királyság központjának számított. Az 1920-as Kapp-puccs idején pedig átmenetileg még a birodalmi kormány székvárosa is volt. A második világháború pusztításait Stuttgart is megsínylette, végeztével az amerikai csapatok szállták meg a várost. 1945-1952 között Stuttgart volt Baden-Württemberg székhelye. Fokozatos fejlődésének köszönhetően mára Németország legjelentősebb politikai, gazdasági és kulturális központjainak egyikévé érett. 2006-ban Stuttgart adott otthont a labdarúgó világbajnokságnak is.

A már emlegetett Régi Kastélyon túl Stuttgart fő nevezetességeit elsősorban múzeumai és a város állatkertje, a közel 10 ezer álltnak és egzotikus növénynek otthont adó Wilhelma képezik, mely egyben Közép Európa legnagyobb zoojának és növénykertjének számít. Persze érdemes felkeresni a város tévétornyát is, ha másért nem, mert ez volt az első a világon. És persze Stuttgart legendás operaháza sem maradhat ki a sorból, melyet több ízben kitüntettek már a megtisztelő az „Év Operaháza” címmel.

A köztiszteletnek örvendő múzeumok sorából kiemelkedik egyrészt a Stuttgartnak és régiójának történetét felelevenítő Gazdaságtörténeti, Otthonkutató és Mezőgazdasági Múzeum, másrészt a száguldás szerelmeseinek paradicsomai, a Mercedes-Benz és a Porsche Múzeum. Míg az első 2006-ban nyitotta meg kapuit a nyilvánosság előtt, hogy a már 1923-ban is létező untertürkheimi Mercedes Múzeum történetét építse tovább közel 60 ezer négyzetméteres területén, utóbbi már közelről sem ilyen tágas, gyűjteményében csupán 20 történelmi tárgyat vonultat fel, mely így a Porsche 100 éves tradícióját csak nehezen eleveníti fel. Természetesen Németország egyik leglátogatottabb múzeumát az 1838-1843 között épült stuttgarti Állami Galériát sem felejthetjük ki a sorból. A kultúra barátainak persze épp úgy vétek volna kihagyniuk a város központjában található Művészeti Múzeumot, melynek már 5000 négyzetméteres épülete is lenyűgöző. Hát még a múzeum nívós városi műgyűjteménye, melynek alapját a 20. század elején Graf Silvio della Valle di Casanova Stuttgartnak adományozott privát festménygyűjteménye adja.

Stuttgart szürkének éppen nem nevezhető hétköznapjait olyan évente megrendezésre kerülő fesztiválok színesítik, mint a nyaranta zajló Sommerfesten, az őszi, stuttgarti borfalu, vagyis a Stuttgarter Weindorfon, illetve a Cannstatter Volksfesten névre keresztelt népünnepély, mely egyike a világ legnagyobb ilyen jelegű megmozdulásainak.

A város fekvésének köszönhetően Stuttgart remek kiindulópontja lehet számtalan kirándulásnak. Válasszuk akár a Feketeerdőt, akár a Bodeni tavat vagy látogassunk el a szomszédos országok egyikébe Ausztriától Svájcig bezárólag, biztos, hogy felejthetetlen élményekkel fogunk gazdagodni.

Ahogy a címsorban is látható, a zöld fű itt még zöldebb mint sok más helyen. Több listán is Európa top 100 városa között szerepel, amibe feltehetőleg a park területén is rászolgált. A 11 hektáron elterülő város több mint felét parkok, erdők, gyümölcsösök boritják. Fociban is előkelő helyen lehet őket rangsorolni, ahol a fű szintén nagyon szép zöld.

Fotó élménybeszámoló galéria:

Igazán jó oldalt nem találtunk, a város felfedezéséhez az interneten ezt az elég részletesen kidolgozott angol/német oldalt javasoljuk: www.stgt.com/stuttgart/homee.htm.

Mercedes bemutató szalon, gyár, fejlesztő iroda és múzeum: www.stuttgart.mercedes-benz.de.

autógyártás

Zoomolható térképe, Googlemaps műholdképek:
[geo_mashup_map]

Oldalak összegyűjtve  a témában: stuttgart.lap.hu – Fontos oldalak, busz és repülőjegy, fórumok, képgalériák, éttermek, foci, cégek és színház vagy események is.

Repülőterek távolsága a belvárostól: Stuttgart (STR) 9.7 km, Baden Airport (FKB) 80.2 km, City Airport Mannheim (MHG) 91.7 km.

Olcsó Budapest-Stuttgart repülőjegy foglalásához a korábbi években egyértelműen a Germanwings által juthattunk. Pl. most 2009 júliusra is volt 79.98 euro-s igazán olcsó áron oda-vissza fapdados repjegy mindössze 6 hétre előre foglalva: www.germanwings.com.

A korábbi évek téli akcióiban 19 és 29 euro-s áron is volt oda-vissza jegy, ami tényleg ajándék volt az egyéb utazási módok költségeihez képest.

Egyéb németországi pl. berlini reptéri érkezéssel itt is találhattunk jó jegyeket: www.airberlin.com/site/aims.php?LANG=ung.

Ez volt a stuttgarti szálláshely keresés és hotel foglalás cikk. Mercedes-Benz és zöld fű? Ez jogos elvárás itt. Stuttgart sok jó szállást, hotelt kínál, a Germanwings repülőjegye és buszos út is elég olcsó lehet.

Szerző: Bejegyzés időpontja: | Kategória: Egyéb kategória

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük