Stuttgart hotel, szálloda és egyéb jó szállás ajánló

Stuttgart

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

207 km²-es területű önkormányzat, összesen 632743 állandó lakosú város volt 2017-12-31-én.

Az elsősorban világhírű sportkocsiiról híres német város Baden-Württemberg tartomány fővárosa. A sok cég és munkalehetőség miatt gyakran 70-80 euró volt a legolcsóbb szoba, így tényleg érdemes előre foglalni. Nekem megosztó élmény volt, a kertvárosi részeken és az erős területeken csodálatos volt, a belváros zsúfoltsága, beton dzsungele taszítóan hatott. Hiába a világmárkák, elit üzletek, ha alig találunk parkolóhelyet és zöld területeket, beépítetlen és szép részeket.

Online hotel, szoba és olcsó ágy (egyágyas szoba) kereső: Kedvező napi és csomag (több éjszakás) szállás árak összegyűjtve – egész Stuttgart ITT – a magyar nyelvű foglalás nagyban megkönnyíti a dolgunk. Miután sikerült választanunk, akkor ezen a linken keresztül kezdjünk foglalni! A belvárosi és a külvárosi hoteleket jó áron tudjuk lefoglalni gyorsan, egyénileg online.

Népszerű stuttgarti szállások, kiemelt szállodák és apartmanok a korábbi vendég értékelés fórum alapján. Kis csoportok esetén az internetes szálláskereső segít Stuttgartban:
– 5 *****: Althoff Hotel am Schlossgarten – öt csillagos szálloda
– Lamm Hotel, Motel ONE, Mövenpick Messe, Airport (repülőtér), Unger, InterCityHotel, Le Meridien, TOP Kongresshotel, Astoria am Urachplatz és Mercure szálloda ezek mind nagyon népszerűek és jó árakat kínálnak online.

1-2-3-4-5 csillagos hotelek, panzió, magánszállás és apartman (kiadó szoba, lakás és ház kínálat).

A piros linken keresztül megkapjuk a ténylegesen foglalható szálláshelyek listáját magyarul, illetve korábbi vendégek élménybeszámolóit, értékeléseit itt olvashatjuk: Stuttgart szállások, szálloda, apartman és egyéb árak ITT. Minden ajánlat: közeli, kertvárosi üdülő kemping és apartman (kiadó privát ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánlatok. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban.

Motel One Stuttgart-Hauptbahnhof olcsó szoba

Althoff Hotel am Schlossgarten zimmer 5*****

Városok távolsága a környéken, további fogalható szállások száma: Feuerbach 3.5 km 1 (gyakorlatilag egy külvárosi kerület), Korntal-Münchingen 6.5 km 3, Fellbach 8.2 km 8, Leinfelden-Echterdingen 8.6 km 15, Gerlingen 8.6 km 2, Ostfildern 9.2 km 10, Esslingen 9.3 km 14, Kornwestheim 10.2 km 1, Ditzingen 10.4 km 2, Kernen 11.0 km 1, Stetten 11.4 km 1 és Leonberg 12.2 km 4. Tobábbá: Leinfelden-Echterdingen, Esslingen, Ostfildern, Fellbach, Remseck am Neckar és Waiblingen.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Leírás, érdekességek
A Neckar festői völgyében, Frankfurttól mintegy 200, Münchentől 220 kilométerre fekszik, számtalan erdős hegy szegélyezi. A város kicsit több mint félmilliós lakosságával fontos gazdasági központnak számít, olyan nagyvállalatok székelnek itt, mint a Porsche, a DaimlerChrysler, a Bosch, vagy a Ritter Sport. Stuttgart emellett kulturális szempontból kiemelkedő, több mint 150 könyv-és lapkiadó vállalatot találunk erre. Itt látta meg a napvilágot a legendás filozófus, Hegel.

Történelme és látnivalók ma:
Noha a város első említése 1160-ra nyúlik vissza, történetének kezdete ennél régebbi. 950 táján ugyanis Luitolf sváb herceg fogott lótenyésztésbe a Nesen patak völgyében. A legenda szerint Stuttgart az egyik kancának köszönheti nevét, akit Stoutgartennek neveztek volna. A fekete ló a város címerében szerepel. Stuttgart városi rangra a 13. században emelkedett, a 14. században már Eberhard gróf idehelyezte székhelyét. Egész a 15. század végéig Stuttgart adott otthont a Württembergi grófságnak. A grófok hagyatéka az a 16. századi, reneszánsz Régi Kastély, mely napjainkban Stuttgart egyik legszebb nevezetességének számít a Württembergi Tartományi Múzeumnak szolgáltatva helyet. A 16. században a város egy rövid ideig osztrák fennhatóság alatt állt, lakossága lassan növekedett. A 19. század elején már a württembergi királyság központjának számított. Az 1920-as Kapp-puccs idején pedig átmenetileg még a birodalmi kormány székvárosa volt. A második világháború pusztításait Stuttgart megsínylette, végeztével az amerikai csapatok szállták meg a várost. 1945-1952 között Stuttgart volt Baden-Württemberg székhelye. Fokozatos fejlődésének köszönhetően mára Németország legjelentősebb politikai, gazdasági és kulturális központjainak egyikévé érett. 2006-ban Stuttgart adott otthont a labdarúgó világbajnokságnak.

A már emlegetett Régi Kastélyon túl Stuttgart fő nevezetességeit elsősorban múzeumai és a város állatkertje, a közel 10 ezer álltnak és egzotikus növénynek otthont adó Wilhelma képezik, mely egyben Közép Európa legnagyobb zoojának és növénykertjének számít. Persze érdemes felkeresni a város tévétornyát, ha másért nem, mert ez volt az első a világon. És persze Stuttgart legendás operaháza sem maradhat ki a sorból, melyet több ízben kitüntettek már a megtisztelő az „Év Operaháza” címmel.

A köztiszteletnek örvendő múzeumok sorából kiemelkedik egyrészt a Stuttgartnak és régiójának történetét felelevenítő Gazdaságtörténeti, Otthonkutató és Mezőgazdasági Múzeum, másrészt a száguldás szerelmeseinek paradicsomai, a Mercedes-Benz és a Porsche Múzeum. Míg az első 2006-ban nyitotta meg kapuit a nyilvánosság előtt, hogy a már 1923-ban létező untertürkheimi Mercedes Múzeum történetét építse tovább közel 60 ezer négyzetméteres területén, utóbbi már közelről sem ilyen tágas, gyűjteményében csupán 20 történelmi tárgyat vonultat fel, mely így a Porsche 100 éves tradícióját csak nehezen eleveníti fel. Természetesen Németország egyik leglátogatottabb múzeumát az 1838-1843 között épült stuttgarti Állami Galériát sem felejthetjük ki a sorból. A kultúra barátainak persze épp úgy vétek volna kihagyniuk a város központjában található Művészeti Múzeumot, melynek már 5000 négyzetméteres épülete lenyűgöző. Hát még a múzeum nívós városi műgyűjteménye, melynek alapját a 20. század elején Graf Silvio della Valle di Casanova Stuttgartnak adományozott privát festménygyűjteménye adja.

Stuttgart szürkének éppen nem nevezhető hétköznapjait olyan évente megrendezésre kerülő fesztiválok színesítik, mint a nyaranta zajló Sommerfesten, az őszi, stuttgarti borfalu, vagyis a Stuttgarter Weindorfon, illetve a Cannstatter Volksfesten névre keresztelt népünnepély, mely egyike a világ legnagyobb ilyen jelegű megmozdulásainak.

A város fekvésének köszönhetően Stuttgart remek kiindulópontja lehet számtalan kirándulásnak. Válasszuk akár a Feketeerdőt, akár a Bodeni tavat vagy látogassunk el a szomszédos országok egyikébe Ausztriától Svájcig bezárólag, biztos, hogy felejthetetlen élményekkel fogunk gazdagodni.

Ahogy a címsorban látható, a zöld fű itt még zöldebb mint sok más helyen. Több listán Európa top 100 városa között szerepel, amibe feltehetőleg a park területén rászolgált. A 11 hektáron elterülő város több mint felét parkok, erdők, gyümölcsösök boritják. Fociban előkelő helyen lehet őket rangsorolni, ahol a fű szintén nagyon szép zöld.

Fotó galéria, utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Igazán jó oldalt nem találtunk, a város felfedezéséhez az interneten ezt az elég részletesen kidolgozott angol/német oldalt javasoljuk: www.stgt.com/stuttgart/homee.htm.

Mercedes bemutató szalon, gyár, fejlesztő iroda és múzeum: www.stuttgart.mercedes-benz.de.

Mercedes autók, autógyártás Stuttgart

Kiváló minőségő a Google zoomolható térképe, a város és környéke GoogleMaps műholdképekkel, StreetView fotókkal.

Oldalak összegyűjtve  a témában: stuttgart.lap.hu – Fontos oldalak, busz és repülőjegy, fórumok, képgalériák, éttermek, foci, cégek és színház vagy események.

Repülőterek távolsága a belvárostól: Stuttgart (STR) 9.7 km, Baden Airport (FKB) 80.2 km, City Airport Mannheim (MHG) 91.7 km.

A korábbi évek téli akcióiban 19 és 29 euro-s áron volt oda-vissza jegy, ami tényleg ajándék volt az egyéb utazási módok költségeihez képest.

A színes nagyváros tényleg figyelemre méltó, színvonalas alap és felsőoktatás egy helyen. Egyeteme oldala: www.uni-stuttgart.de.

Egyéb németországi pl. berlini érkezéssel itt találhattunk jó jegyeket.

Olcsó Budapest-Stuttgart repülőjegy foglalásához a korábbi években egyértelműen a Germanwings által juthattunk, most Eurowings. Pl. most 2009 júliusra volt 79.98 euro-s igazán olcsó áron oda-vissza fapdados repjegy mindössze 6 hétre előre foglalva: www.germanwings.com – www.eurowings.com.

Ez volt a stuttgarti szálláshely keresés és hotel foglalás cikk. Mercedes-Benz és zöld fű? Ez jogos elvárás itt. Stuttgart sok jó szállást, hotelt kínál, a Germanwings repülőjegye és buszos út elég olcsó lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.