Oszkár.com vélemény, telekocsizás blog fórum tippek

Oszkar.com, a mi Oszkárunk az elsőszámú magyarországi telekocsi rendszer. Ember! A cikk tetején tudod Tetszik-elni az írást, és több telekocsis Facebook csoport is van, így tényleg érdemes. Néha nincs, vagy nem segít a fapados (diszkont, Ryanair, Wizzair) repülőjegy, akkor nagy segítség lehet a telekocsizás.

Mit mondhatnék róla? A vélemény elfogult, segítettek nekem külföldön és belföldön egyaránt. Egy win-win üzlet volt, ahol mindkét fél jól járt. Ami egyből három, hiszen az utas, a sofőr és a közvetítő Oszkár rendszere (cége). Az ügyes informatikusok a rendszer keresőjén sokat fejlesztettek, így nem csak konkrét városok között, de a kívánt útvonalak közelében lévő ajánlatokat is megtalálhatjuk.

A megosztott rendszerek abszolút 21. századi irányzatok, nélkülük csak lejtőn haladhatnánk, velük csökkenthetjük a zuhanás sebességét. A mai fenntarthatatlan gazdasági folyamatok (pazarlás, környezetkárosítás) ellen így küzdhetünk, miközben jó kapcsolatokat építhetünk, hasznos információkhoz is juthatunk egymástól.

A legfontosabb teendő, hogy minél többféle útvonalon töltsék fel helyeiket az autósok (sofőrök), és ezt követheti, hogy csökkennek a dugók, az utazáson nyert/megspórolt pénzből valami más előre mutatót vásárolhatunk.

Telekocsi fotó Pecsma

Míg külföldön sokáig a környezetvédelem volt az alapja az ilyen rendszereknek (Németország, Anglia), addig nálunk kőkemény pénzügyi túlélés motiválta a résztvevőket, ahogy ez az USA-ban is egyre gyakoribb.

A telekocsizás folyamatos fejlődésben van. Segítsd te is itthon vagy külföldön az emberiségét!


Magukról írták:
‘Az Oszkárt, 2007-es megalakulása óta folyamatosan fejlesztjük és egyre többen élnek a telekocsizás nyújtotta előnyökkel. ‘

Eddig az Oszkár működését külső források biztosították, azonban ez a továbbiakban már nem fenntartható.

Hiszünk abban, hogy az oszkározás egy olyan, értéket és élményt adó, közösségi utazási forma, amely képes külső források nélkül is fennmaradni, ezért a belföldi viszonylatok, illetve a Magyarország – München viszonylatok után, 2015 április 13-tól jelképes (átlag 5% körüli), az utasok által megfizetendő foglalási díjat vezetett be a külföldi viszonylatú helyfoglalásokra, helyenként ez 10%-ra is nőhetett (fixen euróban pl. 3 euró a 30-ból).

Az utas a foglalási díjat neked fogja kifizetni, amelyet ezután neked kell majd eljuttatnod hozzánk.

Autósként használva az Oszkárt, a megszokott módon feladod a hirdetésedet és meghatározod az utas által neked fizetendő megegyezés szerinti vagy fix összegű útiköltség hozzájárulást (viteldíjat). Ezután a rendszer kiszámítja az utas által az Oszkárnak fizetendő foglalási díjat: megbeszélés szerinti viteldíj megadása esetén az út hossza alapján, fix ár esetén pedig a megadott viteldíj alapján.

Megbeszélés szerinti viteldíj esetén tehát április 13-tól a foglalási díjat kalkuláld bele az utasoknak megadandó árba (díjtáblázatot itt találsz)! Fix viteldíj megadása esetén április 13-tól a listázóban megjelenő hirdetéseidben már a foglalási díjjal megnövelt viteldíj fog megjelenni, tehát te a foglalási díjjal megnövelt összeget fogod megkapni az utasoktól. Kérjük, mindenképpen olvasd el a változásról szóló blogposztunkat itt!

Ha esetleg azt szeretnéd, hogy a meglévő hirdetéseiden fixen megadott viteldíjaid változatlanok maradjanak (azaz átvállalnád az utasoktól a foglalási díjat), akkor csökkentsd a viteldíjat a foglalási díj összegével a hirdetéseiden. Legújabb fejlesztésünknek köszönhetően már módosíthatod rendszeres útjaidat is, nem kell új hirdetést feladnod emiatt.

Külföldi utak esetén a foglalási díj kizárólag a 2015. április 13-i vagy későbbi, foglalásokra vonatkozik (kivéve a Magyarország – München viszonylatokat, amelyeken már 2015. március 16-tól érvényben van a foglalási díjas rendszer).
Az első napokban tehát lehetnek olyan hirdetéseid, ahol ugyanazon hirdetésen az utasok egy része már a foglalási díjjal növelt értéket fizeti, míg mások, akik régebben foglaltak helyet, kevesebbet. Azt, hogy ki mennyit fizet, az “aktuális utasaim” menüpontban ellenőrizheted!
Kérjük, mindenképpen olvasd el blogposztunkat itt, amely részletesen beszámol a változásokról és választ ad a foglalási díj kapcsán felmerülő leggyakoribb kérdésekre!


Oszkar.com Facebook Blog-fórum
Kérünk, értékeléseddel segítsd a jövőbeli telekocsizókat, Oszkar.com

Kedves XY!
Reméljük, kellemesen telt legutóbbi Oszkáros utazásod!
Kérjük, szánj 30 másodpercet arra, hogy megírod véleményed utastársa(i)dról a legutóbbi Oszkáros utaddal kapcsolatban! Ez fontos nekünk, hogy még jobbá tehessük az oldalt, de fontos a közösségnek is, hogy könnyebb legyen útitársat választani a jövőben!

Értékelés leadása »


Gyűjtsd be az oszkározásért járó hello holnap! pontjaidat, Oszkar.com

Gratulálunk, a héten sikeres telekocsi utazásban vettél részt! A Telekom a hello holnap! kampány keretében pontokkal jutalmazza a fenntarthatóságra való törekvést, így többek között az Oszkárral telekocsizást is! A Telekom ügyfelek ezen pontokat pénzre válthatják és a résztvevő szervezetek közül egy általuk választottnak adományozhatják!

A heti kódod: 000000, mely 1 pont (= 100 Ft) beváltására jogosít.

Oszkár csapat


Mennyire fiatalos az Oszkár, Oszkározás? Ilyet nehéz lenne mondani, az én utasaim között a huszasok és a fiatal harmincasok voltak a jellemzőek. A sofőrök között a negyven feletti korosztállyal gyakran találkoztam, sőt ez megy át az ötven felé lassan.

Milyenek az árak? Talán egy jó közelítés, ha azt mondjuk, hogy belföldön 20-50% kedvezmény egy vonatjegyhez (vasút, hajó vagy busz árakhoz) képest. Külföldi utaknál 50-70%-ot is spórolhatunk, ami jelentős összeg (10-70 euró). Gondoljunk a háztól házig utakra (helyi járat vagy taxi extra költségekre), átszállás nélkül juthatunk így például Salzburgtól Budapestig egy szerencsésen kiválasztott autóssal 20 euróért.

OszkárMester program
Talán kétszer sikerült eddig elérnem, de egy négy hónapos szünet miatt kiestem belőle, 2018-ban talán újra sikerül.

A lenti mutatókat minden páros hónap elején (legkésőbb 7.-ig) felülvizsgálják, és a legjobb Oszkáros autósokat, akik legalább 6 hónapja, aktívan használják a rendszert, jutalmazzák az OszkárMester jelvénnyel és címmel.

Egy az oldalon tudjuk követni a statisztikákat, így látható, miben kell fejlődni, hogy 2 hónapra Tiéd lehessen a cím! A mutatók az elmúlt 6 hónapban elért eredményeket mutatják.

Ha 4-szer egymás után elnyered az OszkárMester címet, akkor 5000 Ft értékű ajándék kredit és 10 ingyenes hirdetéskiemelés üti a markodat.

Oszkározásra fel! Sok sikeres Oszkáros utat kívánunk! 🙂

Oszkármester

Nagy rivális a BlaBlaCar jelenleg, meglátjuk, hogy hosszútávon ki lesz ügyesebb. Ez a korábbi AutoHop vagy Zivi.

2
Szólj hozzá!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
OsztóGábor telekocsival Recent comment authors
  Subscribe  
Visszajelzés