Németország szállások: online hotel-kereső útikalauz

Németország, a Német Szövetségi Köztársaság (németül: Bundesrepublik Deutschland), hivatalos nevén Németországi Szövetségi Köztársaság Közép- Európa egyik vezető gazdasági és ipari nagyhatalma, fővárosa Berlin. Ausztrián túl a bajorországi résszel kezdődik Magyarország felől, másik irányokból Franciaország vagy éppen Dánia határolja. Érdemes ide látogatni, például a klasszikus városi látnivalók és a kerékpártúrák különleges élményt adnak.

Szálláskereső, garantáltan kedvező napi és csomag árakon azonnali visszaigazolással, díjmentes foglalás egész évben: Minden németországi szállás keresése ajánlat lista minden konkrét időpontra ITT. Szállásfoglalás lehetőség díjtalanul, előleg nélkül azonnali visszaigazolással. A korábbi vendégek véleményei segítenek minket a gyors választásban. Kattints a fenti vagy a lentebbi piros linkre, és a vendég értékeléseket fórum szerűen, a kedvezményes árakat konkrét dátumokra (szabad szoba kapacitással) megtalálod.

Olcsóbban foglalható szállások Németországban. Hotel, apartman (kiadó ház vagy lakás), kis panzió és szálloda ár kereső magyarul. Online internetes ajánlatok a németországi utazáshoz, garantáltan a legjobb online ajánlatok. Ha ismeri a HRS vagy a hotel.de online szobafoglalási szolgáltatásait, akkor erről a piros linkről indulva kellemes meglepetésben lesz része. Tegye el oldalunkat a kedvencei közé, később is kívánhat szállást keresni (elsősorban Európában, de egyre jobb árakon az USA-ban és a távol-keleten).

Minden típusú szállás keresése online elvégezhető, a németországi hostel, munkásszállás, turista vagy diákszállók is kereshetőek (angolul, németül..) az összes létező online napi ajánlat, azonnal foglalhatóak, a luxus szálloda lakosztályig : Minden internetes szállás ajánlat, a nagy keresőkből összegyűjtve ITT. Legyen biztos a dolgában, ha a még olcsóbb szobát, vagy a kiváló napi ajánlatot keresi. Csoportoknak is nagyon jó ajánlatokat találunk. Segítenek az utazás portálok a városok részletesebb leírásával. Olcsó diákszállás, apartman, 1-2-3-4-5 csillagos szálloda kategória csoportoknak, baráti társaságoknak, kis családi hotel reggelivel, félpanzióval vagy teljes ellátással. A nyaralóhelyeken, wellness és fürdő paradicsomokban all-inclusive ellátás is (csomagok borsos, drága árakon).

Európa második legnépesebb és nagyságát tekintve hatodik legnagyobb országa északon az Északi-tengerrel, a Balti-tengerrel és Dániával, keleten Lengyelországgal és Csehországgal, délen Ausztriával és Svájccal, nyugaton Franciaországgal és a Benelux államokkal határos.

Területét alapvetően három nagy földrajzi tájegységre oszthatjuk, az Észak-németalföldre, a Német-középhegységre és az Előalpokkal együtt az ország legmagasabb csúcsát adó Alpokra. Az ország legjelentősebb folyói a Rajna, a Duna, az Inn, az Elba és az Odera. Legnagyobb tavai közé tartozik a híres Bodeni-tó is. Az Alpok vízesésein túl, Németország mesterséges csatornái is figyelmet érdemelnek. Míg a Kieli-csatorna az Északi-tengert köti össze a Balti-tengerrel, a Rajna-Majna-Duna-csatorna az Északi- és a Fekete-tenger között teremt összeköttetést. Az országban számos nemzeti park található, de közülük egyik sem került fel az UNESCO világörökség listájára természeti kincsként.  A második világháború után, 1949-ben megalakult Német Szövetségi Köztársaság (NSZK) és Német Demokratikus Köztársaság (NDK) csak 1990-ben, a berlini fal lebontását követően egyesülhetett egymással. Míg Németországnak a világháborúk kitörésében, Nyugat-Németországnak az Európai Unió alapításában is jelentős szerepe volt. Ami az ország gazdaságát illeti, az USA és Japán után Németország a harmadik a sorban, az Európai Unió termelésének a németek adják közel egyharmadát. Az ország iparai közül a gépgyártás, a vegyipar és az elektrotechnika emelkedik ki. Számos világhírű cég székel itt, köztük a vegyiparra szakosodott BASF, a Volkswagen, a Zeiss.

Németország nevezetességeinek felfedezésére, melyek közül számtalan az UNESCO világörökség listáját gyarapítja, talán egy hét is kevés volna a kíváncsi turistáknak. Már maga a főváros, a csak Németország szíveként emlegetett Berlin is több tucat látnivalót kínál, a Bachot mesteri versenyművekre inspiráló Brandenburgi Kaputól kezdve a Reichstagon át a város híres múzeumaiig, színházaiig bezárólag és akkor a többi német városról még szót sem ejtettünk. Németül sok város útikalauza, látványosságok, múzeumok és történelmi tudnivalók.

München számottevő külföldi lakosságával hamisíthatatlanul multikulturális város, vonzó és egyben zűrzavaros, melyről tisztelet a kivételnek, szinte mindenkinek a sör ünnepe, a nevezetes Oktoberfest ugrik be elsőre. Nem hiába, hisz a városban a sörfőzés tradíciója közel 600 éves múltra tekint vissza. Persze nemcsak a folyékony kenyér és a mellé kínált sósperec, vagy sült marha miatt érdemes Münchenbe látogatni. A városban található a Német Nemzeti Múzeum is, mely a világ legnagyobb tudományos és technológiai kiállításával büszkélkedhet. Míg a Marienplatz és a Königsplatz a városi séták kedvelt színhelye, megpihenni Európa egyik legnagyobb parkjában, az Angol Kertben ildomos. A környező hegyek mind kirándulásra csábítanak, a történelem szerelmeseinek pedig a város környékén található dachaui koncentrációs tábor szerezhet életre szóló, ámbátor szomorú emlékeket.

Nemcsak München, a bevásárló világvárosnak számító Köln is nevezetes söréről, az úgynevezett Kölschről. Míg az urak a korsókat emelgetik, a szebbik nem képviselői a Hohe Straßén és a Schildergassén vadászhatnak ajándéktárgyakra, vagy ellátogathatnak az Ehrenstraßéra is, ahol a használtáru boltok széles kínálatában biztos horgukra akad valami. A Kölni dóm megtekintését viszont sem az urak, sem a hölgyek nem hagyhatják ki!

A Majna-parti metropolis, vagyis Frankfurt legendás könyvvásárával és olyan ősökkel, mint Goethe, vagy Gutenberg, nem csupán a szellemi élet fellegvára, itt van Európa nyüzsgő bankéletének központja is megannyi csupa üveg felhőkarcolójával. Ha múzeumba mennénk, érdemes felkeresni a Goethe-házat, mely mindig tömegeket csalogat, vagy a németek legnagyobb filmmúzeumát, ha viszont sétálnánk inkább, egyértelműen Frankfurt történelmi emlékekben bővelkedő óvárosa ajánlható, annál is inkább, mert a mai metropolis egykor a német királyok és német-római császárok koronázó városaként működött. Lenyűgöző látványt nyújt a városháza, vagyis a Haus zum Römer 1405-ből származó, gótikus épülete, akárcsak a még régebbi korokra datálható Arany Hattyúhoz címzett ház, a reneszánsz Justitia-kút, illetve a klasszicista stílusú Pál-templom is.

A termálforrásairól híres Stuttgart nem söréről, inkább kiváló boráról nevezetes. Persze nemcsak a finom nedűk és a finom étkek, mint amilyen a helyi barátfüle vagy nokedli csábítják ide a turistákat. A város Állami Galériájában például a modern művészet remekeit csodálhatjuk meg, valamint Stuttgartban találjuk Mies van der Rohe érdekes mintatelepülését, a Weißenhofsiedlungot is, mely napjainkban szintén a kortárs művészet páratlan műemlékeit gazdagítja.

Hamburgot elsősorban híres szórakozó negyede, a Saint Paul, illetve kikötője teszi nevezetessé, mely Európa második legnagyobbjának számít. Szintén fantasztikusak a város hídjai, több ível át a helyi tavakon akár Londonban, Amszterdamban és Velencében összesen. Hamburg Németország legzöldebb városának kitüntető címét is kiérdemelte rengeteg parkjával és fasoraival, melyek közt mindenkinek jól esik megpihenni.

A Németország egyik legkisebb tartományi fővárosát képező Düsseldorfot érdemes gyalogosan felfedezni. A város arculatát a kölnihez hasonló tévétorony szabja meg ugyan, a modernkor remekein túl számos régi lakóházat is látni az utcákon. A csak Kö-nek nevezett, Königsalle bevásárló utca Németország egyik legdrágább és leghíresebb bevásárló utcája, mindössze egy kilométer hosszú, még is olyan impozáns épületeknek ad otthont, mint az Operaház, vagy a város egyik szimbólumának tartott Thyssen-palota. A divat megszállottjainak körében Düsseldorf nem lehet ismeretlen, hisz ez a németországi divat fellegvára. Ha nemcsak a város híres vásárára, múzeumaira is kíváncsiak vagyunk, keressük fel a kuriózumnak számító színház- és kerámiamúzeumot, vagy a város híres szülöttjének, Heinrich Heine német költőnek múzeumát. A modern művészet rajongóinak a Klee gyűjteményéről neves észak-rajna-vesztfáliai tartományi múzeumot sem szabad kihagyniuk.

Bár Hannover is számos látnivalót rejteget, elég csak pezsgő óvárosára hivatkoznunk, a város mégiscsak két kereskedelmi szakvásárával tűnik ki, melyeknek köszönhetően Európa legnagyobb vásárközpontjának tekintik.  Az ipari, valamint a számítástechnikai és kommunikációtechnológiai vásár közel másfél millió látogatót vonz évről-évre. Ilyenkor annyira zsúfolt a város, hogy még a metrók is percenként járnak.

Míg Heidelberg gótikus-reneszánsz várával emelkedik ki a német városok sorából, az északi fekvésű Lübeck viszonylagos olcsóságának köszönheti, hogy sok turista látogatja. Nevezetes továbbá a város marionett színháza is.

A GoogleMaps térkép és műholdképek sokat segítenek túrák, útvonalak tervezésében, nyugodt hely választásában.

Németországi linkek: Lap.hu – nagyon sok hasznos információ, vélemény fórumok elérhetősége, élménybeszámolók.

Német városok a kiemelt nagyokat előre véve:
Bielefeld: Bielefeld városa <
Berlin: Berlin a főváros <-
Bochum: Bochum városa <-
Bonn: Bonn városa <-
Bréma: Bréma városa <
Dortmund: Dortmund városa <-
Drezda: Drezda városa <-
Düsseldorf: Düsseldorf városa <-
Frankfurt: Frankfurt városa <-
Hamburg: Hamburg városa <-
Hannover: Hannover városa <-
Essen: Essen városa <-
Köln: Köln városa <-
München: München városa <-
Stuttgart: Stuttgart városa <-

Az összes német város, a városok lakossága 2009 elején egy táblázatban ABC rendben:

Aachen [Aix-la-Chapelle] 259269
Aalen 66503
Ahlen 53877
Arnsberg 75288
Aschaffenburg 68747
Augsburg 263313
Baden-Baden 54777
Bad Homburg (vor der Höhe) 51768
Bad Salzuflen 54078
Bamberg 69989
Bayreuth 72935
Bergheim 62100
Bergisch Gladbach 105901
Bergkamen 51328
Berlin 3431675
Bielefeld 323615
Bocholt 73403
Bochum 378596
Bonn 317949
Bottrop 117756
Brandenburg (Havel) 72516
Braunschweig [Brunswick] 246012
Bremen 547360
Bremerhaven 114506
Castrop-Rauxel 76277
Celle 70745
Chemnitz 243880
Cottbus (Chóśebuz) 101785
Cuxhaven 51249
Darmstadt 142310
Delmenhorst 74751
Dessau (-Roßlau) 88693
Detmold 73368
Dinslaken 69731
Dormagen 63139
Dorsten 77975
Dortmund 584412
Dresden 512234
Duisburg 494048
Düren {Duren} 92904
Düsseldorf [Dusseldorf] {Dusseldorf} 584217
Emden 51562
Erftstadt 50714
Erfurt 203333
Erlangen 104980
Eschweiler 55533
Essen 579759
Esslingen (am Neckar) 91573
Euskirchen 55611
Flensburg 88718
Frankfurt (am Main) 664838
Frankfurt (Oder) 61286
Freiburg (im Breisgau) 219665
Friedrichshafen 58848
Fulda 64129
Fürth {Furth} 114071
Garbsen 62000
Gelsenkirchen 262063
Gera 100643
Gießen – Giessen 75140
Gladbeck 75811
Göppingen {Goppingen} 57336
Görlitz {Gorlitz} 56461
Göttingen {Gottingen} 121455
Greifswald 54131
Grevenbroich 64197
Gummersbach 52130
Gütersloh {Gutersloh} 96343
Hagen 192177
Halle (Saale) 233013
Hamburg 1772100
Hameln 58267
Hamm 182459
Hanau 88245
Hannover [Hanover] 519619
Hattingen 56119
Heidelberg 145642
Heilbronn 122098
Herford 64852
Herne 166924
Herten 63133
Hilden 55961
Hildesheim 103288
Hürth {Hurth} 56983
Ibbenbüren {Ibbenburen} 51581
Ingolstadt 123925
Iserlohn 95598
Jena 103392
Kaiserslautern 97436
Karlsruhe 290736
Kassel 194168
Kempten (Allgäu) 62135
Kerpen 64746
Kiel 237579
Koblenz 106293
Köln [Cologne] {Koln} 995420
Konstanz 82608
Krefeld 236333
Landshut 62606
Langenfeld (Rheinland) 59213
Langenhagen 51691
Leipzig 515469
Leverkusen 161322
Lingen (Ems) 51625
Lippstadt 66924
Lübeck {Lubeck} 210892
Lüdenscheid {Ludenscheid} 76589
Ludwigsburg 87207
Ludwigshafen (am Rhein) 163467
Lüneburg {Luneburg} 72492
Lünen {Lunen} 88297
Magdeburg 230047
Mainz 197623
Mannheim 311342
Marburg 79836
Marl 88836
Meerbusch 54219
Menden (Sauerland) 56625
Minden 82809
Moers 106645
Mönchengladbach {Monchengladbach} 258848
Mülheim (an der Ruhr) {Mulheim} 168288
München [Munich] {Munchen} 1326807
Münster {Munster} 273875
Neubrandenburg 65879
Neumünster {Neumunster} 77100
Neuss 151254
Neustadt (an der Weinstraße) 53658
Neu-Ulm 52866
Neuwied 64885
Norderstedt 71929
Nordhorn 53401
Nürnberg [Nuremberg] {Nurnberg} 503638
Oberhausen 215670
Offenbach (am Main) 118977
Offenburg 59208
Oldenburg (Oldenburg) 160279
Osnabrück {Osnabruck} 163286
Paderborn 144811
Passau 50717
Pforzheim 119839
Plauen 66870
Potsdam 152966
Pulheim 53872
Ratingen 91704
Recklinghausen 120059
Regensburg 133525
Remscheid 112679
Reutlingen 112176
Rheine 76472
Rosenheim 60711
Rostock 201096
Rüsselsheim {Russelsheim} 59604
Saarbrücken {Saarbrucken} 176749
Salzgitter 104423
Sankt Augustin 55624
Schwäbisch Gmünd 60682
Schweinfurt 53588
Schwerin 95551
Siegen 104419
Sindelfingen 60648
Solingen 161779
Stolberg (Rheinland) 58057
Stralsund 57866
Stuttgart 600068
Trier 104640
Troisdorf 75006
Tübingen {Tubingen} 85344
Ulm 121648
Unna 67342
Velbert 85465
Viersen 75700
Villingen-Schwenningen 81246
Waiblingen 52845
Weimar 64938
Wesel 61203
Wetzlar 51780
Wiesbaden 276742
Wilhelmshaven 81411
Willich 51856
Witten 99126
Wolfenbüttel {Wolfenbuttel} 53797
Wolfsburg 120538
Worms 82040
Wuppertal 353308
Würzburg {Wurzburg} 133501
Zwickau 94887

Ez volt a szállások Németországban a legjobb árakon blog fórum bejegyzése. Hotel, apartman, kis panzió és szálloda ár kereső tippek magyarul. Online internetes ajánlatok a németországi utazáshoz. Város látogatások, hosszú hétvégék, körutazás egyénileg, tengerparti, tóparti és hegyvidéki nyaralás, wellness üdülők luxusa, gyógy-szállodák szinte teljes kínálata, összes csomag ajánlata is online elérhetőséggel.

Németországi utazás egy specialistája, a MILLENNIUM Utazási Iroda megszüntette a korábbi weboldalát. Sok más kapcsolódó oldalt itt értünk el: nemetorszag-utazas.lap.hu.

Nyaralás, üdülés Németországban

2 hozzászólás a(z) “Németország szállások: online hotel-kereső útikalauz” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Elbsandsteingebirge hegyvidéki látnivaló, kirándulóhely

  2. Visszajelzés: Fekete-erdő szállások keresése: Németországi látnivalók / nevezetességek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük