Németország szállások: online hotel-kereső

Németország, a Német Szövetségi Köztársaság (németül: Bundesrepublik Deutschland), hivatalos nevén Németországi Szövetségi Köztársaság Közép- Európa egyik vezető gazdasági és ipari nagyhatalma, fővárosa Berlin. Ausztrián túl a bajorországi résszel kezdődik Magyarország felől, másik irányokból Franciaország vagy éppen Dánia határolja. Érdemes ide látogatni, például a klasszikus városi látnivalók és a kerékpártúrák különleges élményt adnak.

Minden típusú szállás keresése online elvégezhető, a németországi hostel, munkásszállás, turista vagy diákszállók is kereshetőek (angolul, németül..) az összes létező online napi ajánlat, azonnal foglalhatóak, a luxus szálloda lakosztályig : Minden internetes szállás ajánlat ITT, a nagy keresőkből összegyűjtve. Legyen biztos a dolgában, ha a még olcsóbb szobát, vagy a kiváló napi ajánlatot keresi. Csoportoknak is nagyon jó ajánlatokat találunk. Segítenek az utazás portálok a városok részletesebb leírásával. Olcsó diákszállás, apartman, 1-2-3-4-5 csillagos szálloda kategória csoportoknak, baráti társaságoknak, kis családi hotel reggelivel, félpanzióval vagy teljes ellátással. A nyaralóhelyeken, wellness és fürdő paradicsomokban all-inclusive ellátás is (csomagok borsos, drága árakon).

Magyar nyelvű szálláskereső, garantáltan a legjobb napi és csomag árakon azonnali visszaigazolással díjmentesen: Minden németországi szállás ajánlata egy helyen kereshető ITT. Szállásfoglalás lehetőség díjtalanul, előleg nélkül azonnali visszaigazolással. A korábbi vendégek véleményei segítenek minket a gyors választásban. Kattints a fenti vagy a lentebbi piros linkre, és a vendég értékeléseket fórum szerűen, a kedvezményes árakat konkrét dátumokra (szabad szoba kapacitással) megtalálod.

Olcsóbban foglalható szállások Németországban. Hotel, apartman (kiadó ház vagy lakás), kis panzió és szálloda ár kereső magyarul. Online internetes ajánlatok a németországi utazáshoz, garantáltan a legjobb online ajánlatok. Ha ismeri a HRS vagy a hotel.de online szobafoglalási szolgáltatásait, akkor erről a piros linkről indulva kellemes meglepetésben lesz része. Tegye el oldalunkat a kedvencei közé, később is kívánhat szállást keresni (elsősorban Európában, de egyre jobb árakon az USA-ban is).

Európa második legnépesebb és nagyságát tekintve hatodik legnagyobb országa északon az Északi-tengerrel, a Balti-tengerrel és Dániával, keleten Lengyelországgal és Csehországgal, délen Ausztriával és Svájccal, nyugaton Franciaországgal és a Benelux államokkal határos.

Területét alapvetően három nagy földrajzi tájegységre oszthatjuk, az Észak-németalföldre, a Német-középhegységre és az Előalpokkal együtt az ország legmagasabb csúcsát adó Alpokra. Az ország legjelentősebb folyói a Rajna, a Duna, az Inn, az Elba és az Odera. Legnagyobb tavai közé tartozik a híres Bodeni-tó is. Az Alpok vízesésein túl, Németország mesterséges csatornái is figyelmet érdemelnek. Míg a Kieli-csatorna az Északi-tengert köti össze a Balti-tengerrel, a Rajna-Majna-Duna-csatorna az Északi- és a Fekete-tenger között teremt összeköttetést. Az országban számos nemzeti park található, de közülük egyik sem került fel az UNESCO világörökség listájára természeti kincsként.  A második világháború után, 1949-ben megalakult Német Szövetségi Köztársaság (NSZK) és Német Demokratikus Köztársaság (NDK) csak 1990-ben, a berlini fal lebontását követően egyesülhetett egymással. Míg Németországnak a világháborúk kitörésében, Nyugat-Németországnak az Európai Unió alapításában is jelentős szerepe volt. Ami az ország gazdaságát illeti, az USA és Japán után Németország a harmadik a sorban, az Európai Unió termelésének a németek adják közel egyharmadát. Az ország iparai közül a gépgyártás, a vegyipar és az elektrotechnika emelkedik ki. Számos világhírű cég székel itt, köztük a vegyiparra szakosodott BASF, a Volkswagen, a Zeiss.

Németország nevezetességeinek felfedezésére, melyek közül számtalan az UNESCO világörökség listáját gyarapítja, talán egy hét is kevés volna a kíváncsi turistáknak. Már maga a főváros, a csak Németország szíveként emlegetett Berlin is több tucat látnivalót kínál, a Bachot mesteri versenyművekre inspiráló Brandenburgi Kaputól kezdve a Reichstagon át a város híres múzeumaiig, színházaiig bezárólag és akkor a többi német városról még szót sem ejtettünk. Németül sok város útikalauza, látványosságok, múzeumok és történelmi tudnivalók.

München számottevő külföldi lakosságával hamisíthatatlanul multikulturális város, vonzó és egyben zűrzavaros, melyről tisztelet a kivételnek, szinte mindenkinek a sör ünnepe, a nevezetes Oktoberfest ugrik be elsőre. Nem hiába, hisz a városban a sörfőzés tradíciója közel 600 éves múltra tekint vissza. Persze nemcsak a folyékony kenyér és a mellé kínált sósperec, vagy sült marha miatt érdemes Münchenbe látogatni. A városban található a Német Nemzeti Múzeum is, mely a világ legnagyobb tudományos és technológiai kiállításával büszkélkedhet. Míg a Marienplatz és a Königsplatz a városi séták kedvelt színhelye, megpihenni Európa egyik legnagyobb parkjában, az Angol Kertben ildomos. A környező hegyek mind kirándulásra csábítanak, a történelem szerelmeseinek pedig a város környékén található dachaui koncentrációs tábor szerezhet életre szóló, ámbátor szomorú emlékeket.

Nemcsak München, a bevásárló világvárosnak számító Köln is nevezetes söréről, az úgynevezett Kölschről. Míg az urak a korsókat emelgetik, a szebbik nem képviselői a Hohe Straßén és a Schildergassén vadászhatnak ajándéktárgyakra, vagy ellátogathatnak az Ehrenstraßéra is, ahol a használtáru boltok széles kínálatában biztos horgukra akad valami. A Kölni dóm megtekintését viszont sem az urak, sem a hölgyek nem hagyhatják ki!

A Majna-parti metropolis, vagyis Frankfurt legendás könyvvásárával és olyan ősökkel, mint Goethe, vagy Gutenberg, nem csupán a szellemi élet fellegvára, itt van Európa nyüzsgő bankéletének központja is megannyi csupa üveg felhőkarcolójával. Ha múzeumba mennénk, érdemes felkeresni a Goethe-házat, mely mindig tömegeket csalogat, vagy a németek legnagyobb filmmúzeumát, ha viszont sétálnánk inkább, egyértelműen Frankfurt történelmi emlékekben bővelkedő óvárosa ajánlható, annál is inkább, mert a mai metropolis egykor a német királyok és német-római császárok koronázó városaként működött. Lenyűgöző látványt nyújt a városháza, vagyis a Haus zum Römer 1405-ből származó, gótikus épülete, akárcsak a még régebbi korokra datálható Arany Hattyúhoz címzett ház, a reneszánsz Justitia-kút, illetve a klasszicista stílusú Pál-templom is.

A termálforrásairól híres Stuttgart nem söréről, inkább kiváló boráról nevezetes. Persze nemcsak a finom nedűk és a finom étkek, mint amilyen a helyi barátfüle vagy nokedli csábítják ide a turistákat. A város Állami Galériájában például a modern művészet remekeit csodálhatjuk meg, valamint Stuttgartban találjuk Mies van der Rohe érdekes mintatelepülését, a Weißenhofsiedlungot is, mely napjainkban szintén a kortárs művészet páratlan műemlékeit gazdagítja.

Hamburgot elsősorban híres szórakozó negyede, a Saint Paul, illetve kikötője teszi nevezetessé, mely Európa második legnagyobbjának számít. Szintén fantasztikusak a város hídjai, több ível át a helyi tavakon akár Londonban, Amszterdamban és Velencében összesen. Hamburg Németország legzöldebb városának kitüntető címét is kiérdemelte rengeteg parkjával és fasoraival, melyek közt mindenkinek jól esik megpihenni.

A Németország egyik legkisebb tartományi fővárosát képező Düsseldorfot érdemes gyalogosan felfedezni. A város arculatát a kölnihez hasonló tévétorony szabja meg ugyan, a modernkor remekein túl számos régi lakóházat is látni az utcákon. A csak Kö-nek nevezett, Königsalle bevásárló utca Németország egyik legdrágább és leghíresebb bevásárló utcája, mindössze egy kilométer hosszú, még is olyan impozáns épületeknek ad otthont, mint az Operaház, vagy a város egyik szimbólumának tartott Thyssen-palota. A divat megszállottjainak körében Düsseldorf nem lehet ismeretlen, hisz ez a németországi divat fellegvára. Ha nemcsak a város híres vásárára, múzeumaira is kíváncsiak vagyunk, keressük fel a kuriózumnak számító színház- és kerámiamúzeumot, vagy a város híres szülöttjének, Heinrich Heine német költőnek múzeumát. A modern művészet rajongóinak a Klee gyűjteményéről neves észak-rajna-vesztfáliai tartományi múzeumot sem szabad kihagyniuk.

Bár Hannover is számos látnivalót rejteget, elég csak pezsgő óvárosára hivatkoznunk, a város mégiscsak két kereskedelmi szakvásárával tűnik ki, melyeknek köszönhetően Európa legnagyobb vásárközpontjának tekintik.  Az ipari, valamint a számítástechnikai és kommunikációtechnológiai vásár közel másfél millió látogatót vonz évről-évre. Ilyenkor annyira zsúfolt a város, hogy még a metrók is percenként járnak.

Míg Heidelberg gótikus-reneszánsz várával emelkedik ki a német városok sorából, az északi fekvésű Lübeck viszonylagos olcsóságának köszönheti, hogy sok turista látogatja. Nevezetes továbbá a város marionett színháza is.

A GoogleMaps térkép és műholdképek sokat segítenek túrák, útvonalak tervezésében, nyugodt hely választásában.
[geo_mashup_map]

Németországi linkek: Lap.hu – nagyon sok hasznos információ, vélemény fórumok elérhetősége, élménybeszámolók.

Német városok:
Bielefeld: Bielefeld városa <
Berlin: Berlin a főváros <-
Bochum: Bochum városa <-
Bonn: Bonn városa <-
Bréma: Bréma városa <
Dortmund: Dortmund városa <-
Drezda: Drezda városa <-
Düsseldorf: Düsseldorf városa <-
Frankfurt: Frankfurt városa <-
Hamburg: Hamburg városa <-
Hannover: Hannover városa <-
Essen: Essen városa <-
Köln: Köln városa <-
München: München városa <-
Stuttgart: Stuttgart városa <-

Az összes német város, a városok lakossága 2009 elején egy táblázatban ABC rendben:

Aachen [Aix-la-Chapelle]259269
Aalen66503
Ahlen53877
Arnsberg75288
Aschaffenburg68747
Augsburg263313
Baden-Baden54777
Bad Homburg (vor der Höhe)51768
Bad Salzuflen54078
Bamberg69989
Bayreuth72935
Bergheim62100
Bergisch Gladbach105901
Bergkamen51328
Berlin3431675
Bielefeld323615
Bocholt73403
Bochum378596
Bonn317949
Bottrop117756
Brandenburg (Havel)72516
Braunschweig [Brunswick]246012
Bremen547360
Bremerhaven114506
Castrop-Rauxel76277
Celle70745
Chemnitz243880
Cottbus (Chóśebuz)101785
Cuxhaven51249
Darmstadt142310
Delmenhorst74751
Dessau (-Roßlau)88693
Detmold73368
Dinslaken69731
Dormagen63139
Dorsten77975
Dortmund584412
Dresden512234
Duisburg494048
Düren {Duren}92904
Düsseldorf [Dusseldorf] {Dusseldorf}584217
Emden51562
Erftstadt50714
Erfurt203333
Erlangen104980
Eschweiler55533
Essen579759
Esslingen (am Neckar)91573
Euskirchen55611
Flensburg88718
Frankfurt (am Main)664838
Frankfurt (Oder)61286
Freiburg (im Breisgau)219665
Friedrichshafen58848
Fulda64129
Fürth {Furth}114071
Garbsen62000
Gelsenkirchen262063
Gera100643
Gießen – Giessen75140
Gladbeck75811
Göppingen {Goppingen}57336
Görlitz {Gorlitz}56461
Göttingen {Gottingen}121455
Greifswald54131
Grevenbroich64197
Gummersbach52130
Gütersloh {Gutersloh}96343
Hagen192177
Halle (Saale)233013
Hamburg1772100
Hameln58267
Hamm182459
Hanau88245
Hannover [Hanover]519619
Hattingen56119
Heidelberg145642
Heilbronn122098
Herford64852
Herne166924
Herten63133
Hilden55961
Hildesheim103288
Hürth {Hurth}56983
Ibbenbüren {Ibbenburen}51581
Ingolstadt123925
Iserlohn95598
Jena103392
Kaiserslautern97436
Karlsruhe290736
Kassel194168
Kempten (Allgäu)62135
Kerpen64746
Kiel237579
Koblenz106293
Köln [Cologne] {Koln}995420
Konstanz82608
Krefeld236333
Landshut62606
Langenfeld (Rheinland)59213
Langenhagen51691
Leipzig515469
Leverkusen161322
Lingen (Ems)51625
Lippstadt66924
Lübeck {Lubeck}210892
Lüdenscheid {Ludenscheid}76589
Ludwigsburg87207
Ludwigshafen (am Rhein)163467
Lüneburg {Luneburg}72492
Lünen {Lunen}88297
Magdeburg230047
Mainz197623
Mannheim311342
Marburg79836
Marl88836
Meerbusch54219
Menden (Sauerland)56625
Minden82809
Moers106645
Mönchengladbach {Monchengladbach}258848
Mülheim (an der Ruhr) {Mulheim}168288
München [Munich] {Munchen}1326807
Münster {Munster}273875
Neubrandenburg65879
Neumünster {Neumunster}77100
Neuss151254
Neustadt (an der Weinstraße)53658
Neu-Ulm52866
Neuwied64885
Norderstedt71929
Nordhorn53401
Nürnberg [Nuremberg] {Nurnberg}503638
Oberhausen215670
Offenbach (am Main)118977
Offenburg59208
Oldenburg (Oldenburg)160279
Osnabrück {Osnabruck}163286
Paderborn144811
Passau50717
Pforzheim119839
Plauen66870
Potsdam152966
Pulheim53872
Ratingen91704
Recklinghausen120059
Regensburg133525
Remscheid112679
Reutlingen112176
Rheine76472
Rosenheim60711
Rostock201096
Rüsselsheim {Russelsheim}59604
Saarbrücken {Saarbrucken}176749
Salzgitter104423
Sankt Augustin55624
Schwäbisch Gmünd60682
Schweinfurt53588
Schwerin95551
Siegen104419
Sindelfingen60648
Solingen161779
Stolberg (Rheinland)58057
Stralsund57866
Stuttgart600068
Trier104640
Troisdorf75006
Tübingen {Tubingen}85344
Ulm121648
Unna67342
Velbert85465
Viersen75700
Villingen-Schwenningen81246
Waiblingen52845
Weimar64938
Wesel61203
Wetzlar51780
Wiesbaden276742
Wilhelmshaven81411
Willich51856
Witten99126
Wolfenbüttel {Wolfenbuttel}53797
Wolfsburg120538
Worms82040
Wuppertal353308
Würzburg {Wurzburg}133501
Zwickau94887

Ez volt a szállások Németországban a legjobb árakon blog fórum bejegyzése. Hotel, apartman, kis panzió és szálloda ár kereső tippek magyarul. Online internetes ajánlatok a németországi utazáshoz. Város látogatások, hosszú hétvégék, körutazás egyénileg, tengerparti, tóparti és hegyvidéki nyaralás, wellness üdülők luxusa, gyógy-szállodák szinte teljes kínálata, összes csomag ajánlata is online elérhetőséggel.

Németországi utazás egy specialistája, a MILLENNIUM Utazási Iroda megszüntette a korábbi weboldalát. Sok más kapcsolódó oldalt itt értünk el: nemetorszag-utazas.lap.hu.

Nyaralás, üdülés Németországban

1
Szólj hozzá!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Elbsandsteingebirge hegyvidéki látnivaló, kirándulóhely Recent comment authors
  Subscribe  
Visszajelzés
trackback

[…] feletti magassága: 721 m Kőzettípus: homokkő NÉMETORSZÁG/CSEH […]