Leipzig – lipcsei szálláshely tippek

Lipcse (németül: Leipzig), a szász szövetségi tartomány legnagyobb városát, már Goethe is csak dicsérni tudta.

Magyarul szállodakereső, szállásfoglalás segítség, gyors utazás, szálláshely fórum: Minden hotel és akciós szállás árak összehasonlítása online ITT. Az oldalsó szálláskereső szintén segít gyorsan, foglalások azonnali visszaigazolással előre fizetés nélkül kis csoportoknak és egyénileg utazóknak Lipcsében.

A jó vendég fórum vélemények, értékelések alapján kiemelt lipcsei hotelek, vendégházak 1-2-3-4-5 csillagos szálloda vagy vendégház:
++++ – Motel One Leipzig, – Pentahotel, – Balance Alte Messe, – Hotel Fürstenhof – the Luxury Collection 5*****, – Seaside Park és Lindner++++, ezekről a legtöbben már hallottak, akik gyakran utaznak erre.

Foglaljunk itt a piros linken keresztül, vagy mentes le az oldalunk! Miután kiválasztottuk a számunkra leginkább megfelelő ajánlatot. Itt az ár garantáltan a legjobb, ami a megnyugtató érzésen túl elég hasznos is. Apartman házak (kiadó kollégiumi ágy, szoba ás lakás) és hotelek várják a hosszabb távú céges/üzleti vendégeket.

Lakást is lehet bérelni az egészen hosszú időre ide költözőknek. NH, Novotel Holiday Inn és még inkább a Marriott a magas szintű szállodai igényeknek mindenképpen megfelel. Kis vendégház, panzió, kiadó privát konyhás lakás és egyéb olcsó szállások is a kínálatban.

szálloda, motel szoba
Hotel Fürstenhof

Városok, Lipcse környékén közeli szállások online: Markkleeberg 6.9 km 2, Taucha 8.5 km 1, Hohenheida 9.5 km, Rackwitz 10.0 km 2, Markranstädt 11.2 km 1, Radefeld 11.4 km 1, Schkeuditz 12.9 km 3, Kötschlitz 14.8 km 1, Zwenkau 14.8 km 1, Threna 15.0 km 1, Glesien 15.6 km 1 és Brandis 15.9 km 1.

Repülőterek távolsága a belvárostól, a központtól légvonalban: saját repülőtér az Airport Halle/Leipzig (LEJ) 13.9 km, Altenburg/Nobitz (AOC) 41.5 km és Magdeburg (ZMG) 97.1 km.

Többek kedvence az astral’Inn Leipzig Hotel & Restaurant (szállás és étterem együtt), foglalása a fenti piros linken keresztül vagy a felső keresőbe Leipzig-et beírva kedvező napi árakon lehetséges (magyarul, angolul vagy németül is).

Jó diákszállás, hostel (Jugendherberge németül), olcsó turista- vagy munkásszálló: www.globetrotter-leipzig.de, olyan mint egy modern kollégium.

A város részei, kerületek, és az ott található online foglalható szállások száma: Zentrum (Városközpont) 18, Wiederitzsch 7, Südwest (Délnyugat) 4, Nord (Észak) 3, Nordost (Északkelet) 3, Ost (Kelet) 3, Südost (Délkelet) 3, Alt-West 2, Burghausen-Rückmarsdorf 2, Connewitz 2, Lindenau 2, Probstheida 2, Südvorstadt 2, Leutzsch 1, Liebertwolkwitz 1, Lützschena-Stahmeln 1, Nord-West (Északnyugat) 1, Paunsdorf 1, Plagwitz 1 és Reudnitz-Thonberg 1.

Útikalauz útleírás magyarul:
A Németország keleti részén található fesztiváljairól és nemzetközi vásárairól híres város nevét a szláv eredetű Lipsk szóból kapta, mely azt jelenti, „Ahol a hársfák állnak”. Lipcse már a 19. században a német könyvkereskedés központi városának számított, a könyvvásár idején ma is olyan neves írókkal találkozhatunk itt, mint Günter Grass, vagy a Nobel-díjas Kertész Imre. Nemcsak a Tokyo Hotel nevű népszerű tini banda frontembere és gitárosa, de a foci is itt született. Európa legnagyobb vasútállomása mellett, a kontinens egyik legidősebb kávézóját szintén itt találjuk. A több mint 300 esztendős Arab Kávéfa-házat, ahol hajdanán Goethe, Liszt, Wagner és még Napóleon is megfordult, korban csak a Párizsban található Café Procope előzi meg. Goethe mellett a város híres alakjainak sorát gazdagítja Johan Seabstian Bach is, a Tamás-templom karnagya, aki ma is a templomkertben alussza háboríthatatlan álmát.

Történelem, a város története
A város első írásos említése 1015-re datálható. Lipcse nem sokkal ezután, már a 12. században városi és kereskedelmi jogokkal is büszkélkedhetett. Egyetemét is igen korán, 1409-ben alapították, mely jelentős szerepet játszott abban, hogy Lipcse a későbbiekben könyvkiadó központtá válhasson. A 16. század a Lipcsei Disputa miatt vált a város történelmének nevezetes pontjává, Luther Márton ugyanis ez alkalommal védte meg hittételeit. A 19. század elején a város mellett került sor Napóleon seregeinek végső leigázására is. Németország első vasútvonalát, mely Lipcsét Drezdával kötötte össze, 1839-ben adták át. A 19. században Lipcse rohamosan iparosodott, mellyel párhuzamosan lakossága is dinamikusan nőtt. A második világháború után Lipcse szovjet megszállás alá került, majd nem sokkal ezután Kelet-Németország második legnagyobb városává nőtte ki magát, még akkor is, ha a szocializmus nem kedvezett gazdaságának. A középkorig visszavezethető lipcsei vásár ekkor sem vesztett rangjából, továbbra is a KGST országok legnagyobb vásárának számított. A kelet-német szocialista rendszer bukásához az 1989. szeptemberében kezdődő tüntetések vezettek el.

Útikalauz tippek: Látnivalók útikalauz ITT, nevezetességek, érdekességek magyar leírása ide került át.

Hotelek, szállodakereső: Ugrás a minden hotel ár összehasonlító oldalra. A legjobb áraktól a luxusig mindent megtalálunk

Zoomolható térképe, GoogleMaps hűhold-képek:

Egyetem (régi épület)

Egyetem (régi épület)

Karácsony

lipcsei hotel

olcsóbb szálloda, családi, nagy szoba

A mai napig nagyon népszerű város, melynek sok dicséret jár. Számos esemény van itt, és sok a turista is, így van elég szálláshely, 98 hotel szállást listáz csak egy online kereső.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.