Köln szállások: hotel / apartman, utazás ajánló tippek fórum

Köln

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

Egy szupermodern nagyváros, a római császárnőről, Agrippáról elkeresztelt német helység, nemcsak az ország egyik legrégebbi, Berlin, München és Hamburg után negyedik legnagyobb városa. A Rajna két partján fekszik, Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartományban Bonntól 30, Düsseldorftól pedig 40 kilométer távolságra. Köln 405 km²-es területű önkormányzat, millió feletti állandó lakosú ténylegesen nagyvárosias település, 2019-re 1085664 főre nőtt.

Szállások, árak összehasonlíthatóak gyorsan: Köln (Cologne) szálláshelyek ITT. A képek és a térkép mellett leírás, vendég vélemények és értékelések együtt. Olcsó diák szállás (Jugendherberge, kollégium és hostel), luxus hotel és apartman drága világáig. – Foglalj itt a linken keresztül magyarul a kiváló szállodák közül! A piros linken elérhetőek a korábbi vendégek kölni szállás élménybeszámolói. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Kedvelt kölni hotelek, a utazók körében csillagok szerint a szállások:
– 5*****: Excelsior Hotel Ernst am Dom (az óvárosban a kölni dómmal szemben, kényelmes, tiszta ház profi személyzettel)
– 4****: Günnewig Hotel Stadtpalais (tiszta ház, wifi internet, jó személyzet)
– 3***: First Domizil vagy Stern am Rathaus (kiváló helyen, jó áron szobák reggelivel)
– 1-2 *-**: Hotel Merlin Garni (Köln Messe/Deutz vasútállomás, kiállítási központ közelében)
– Egyéb vendégház: Hotel Brandenburger Hof (30 szobás, jó helyen, elfogadható áron, kényelemben közepes)
– City Appartement am Volksgarten (nagyon jól felszerelt kiadó privát lakás, 2-3-4 főre minden szempontból megfelelő)

Kb. 440 szállás ajánlat online egész évben folyamatosan, akciók, kedvezmények, rövid és hosszútávra télen-nyáron, foglalás díjmentesen magyarul azonnali visszaigazolással: Köln (Cologne) szállás lista ITT – fotók, leírások és elhelyezkedés térkép.

Kiválóak még: Hilton, Hyatt Regency, Marriott és Le Meridien (Dom) öt csillagja mellett elismert négy és három csillagos hoteleket is jó áron érhetünk el. Santo, Euro Garden Mark, Appartem am Dom és Lyskirchen mindegyike sokszor tele van még télen is.

Városrészek / kerületek szerint is kereshetőek online szállás ajánlatok: Altstadt (óváros, belváros központ) 106, Brück 2, Buchforst 1, Dellbrück 4, Deutz 14, Ehrenfeld 2, Eil 2, Flittard 1, Gremberghoven 1, Grengel 5, Höhenberg 4, Junkersdorf 3, Kalk 3, Lindenthal 2, Marienburg 1, Marsdorf 1, Mediapark 2, Mülheim 10, Neustadt Nord 4, Neustadt Süd 8, Porz-Wahn 1, Porz-Zentrum 1, Rodenkirchen 4, Sülz 2, Wahnheide 2, Weiden 5, Weidenpesch 1, Zentrum 151 és Zollstock 1.

Közeli városok, telelpülések távolsága / szállás ajánlóval: Brück 8.8 km 1, Frechen 10.2 km 5, Hürth 10.4 km 4, Leverkusen 10.7 km 10, Wesseling 12.1 km 2, Brühl 12.6 km 6, Brauweiler 12.6 km 1, Pulheim 12.9 km 4, Bergisch Gladbach 13.2 km 14, Hitdorf 14.1 km 1, Niederkassel 14.8 km 1 és Odenthal 15.2 km 1. A tágabb térség városait látva ez roppant ismet, ‘túlfejlett’ környék: Düsseldorf, Bonn, Monschau, Bad Neuenahr-Ahrweiler, Wuppertal, Krefeld, Mönchengladbach, Neuss, Bergisch Gladbach, Ratingen, Königswinter és Fischenich.

Útleírás, útikalauz, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?
Leírás, történelme és látnivalók útikalauz részlet:

Míg egyesek a kölnivíz hazájaként tartják számon, mások Észak-Európa legnagyobb gótikus templomával, az 1996. óta az UNESCO világörökség listáján szereplő kölni dómmal azonosítják. A városnak sajátos magyar vonatkozása van, 1926-ban ugyanis itt mutatták be Bartók A csodálatos mandarin című balettjét.

A germánok alapította település már 50-ben római városnak számított. Köln a kora középkorban megőrizte jelentőségét, a frankok megszállása után hamar püspöki, majd érseki székhely lett. A 12. században Köln már egyértelműen a Német-római Birodalom legnagyobb városának számított, ekkor épült 12 kapus városfala. A Kölni dóm terve még 100 évet váratott magára. A kölni érseket mindig a hét választófejedelem közül választották. Az érsek és az arisztokrácia között sosem volt túl rózsás a viszony, a 13. században viszont a két tábor hadserege megküzdött egymással. Az érsek vesztett, így Bonnba tette székhelyét.

A hanza város egyetemét a 14. században alapították, a rá következőben Köln szabad császári városnak számított. A 18. században előbb a franciák foglalták el a várost, majd a 19. században a bécsi kongresszus döntésének értelmében a poroszok. Az akkori belügyminiszter rendeletileg szabályozta, hogy a város nevét C-vel kell írni. A K betűs írásmód tilalmát csak az első világháború után oldották fel, amikor Köln brit megszállás alatt állt. A második világháború légitámadásai, a zsidó lakosság nagy részének deportálása a kölnieket megviselték. A lakosság csupán 1959-re érte el azt a lélekszámot, ami a háborúk előtt jellemezte. Hogy a 86 városrészre osztott Köln ma Németország negyedik legnagyobb városának számít, egy 1975-ös közigazgatási reformnak köszönheti.

Köln nevezetességeinek sorából toronymagasan emelkedik ki a város és a német nemzeti egység szimbólumának tartott, 13. században épült, gótikus stílusú Kölni dóm, hivatalos nevén a Szent Péter és Mária Dóm. A Rajna partján magasodó, évi több mint 6 millió látogatóval büszkélkedő székesegyház, nemcsak Közép-Európa legnagyobb temploma, 157 méteres magasságával a világ harmadik legmagasabb egyházi épülete. A templom 150 esztendős üvegablakai mellett, melyeket csak bajor ablakokként emlegetnek, az adományozó, I. Lajos bajor király után, szintén a beltér jelentős kincsei közé tartozik az az ereklyetartó, melyben a legenda szerint a három napkeleti bölcs csontjait őrzik. Ez sajnos igen ritkán tekinthető meg, a gyakori istentiszteletek alatt ugyanis zárva tartják. A 13. századból származó, fából készült Milánói Madonna szobor mellett a 970-re datálható Gero-kereszt egyike a dóm felbecsülhetetlen értékeinek. A dóm különlegessége továbbá, hogy két orgonája van. Érdemes felkapaszkodni a katedrális felhőket súroló tornyába, hisz odafentről parádés látvány tárul a Rajnára.

Stuttgarthoz hasonlóan Köln számos felfedezésre váró múzeummal rendelkezik, legyen az akár hagyományos intézmény, akár csoki vagy kölni múzeum. Míg a Römisch-Germanisches Múzeumban az ókori Colonia, vagyis Köln hétköznapjaiba nyerhetünk betekintést, a Wallraf – Richartz és a Ludwig Múzeum a képzőművészetek szerelmeseit várja. Míg előbbiben 13-19. századi festők remekeit őrzik, utóbbiban olyan kortárs művészek alkotásait tekinthetjük meg, mint Andy Warhol, vagy Picasso.

A hajdanán Stollwercknek, ma Lindtnek hívott csokoládémúzeumban nemcsak kedvenc édességünk történelmét, vagy a csoki öntés csínját-bínját ismerhetjük meg, szó szerint nyakig merülhetünk az élvezetekbe. A Dolce vitáról a csoki szökőkút gondoskodik, melybe nyugodt szívvel mártogathatjuk a karcsú nápolyi szeletkéket. A Glockengasse 4711-es számú házban, mely a francia megszállás idején került a többi házhoz hasonlóan sorszámozásra, a kölnivíz történetében merülhetünk el.

Ha a bódító illatoktól, vagy a tömény csokoládétól a szomjúság kapargatná torkunkat, kóstoljuk meg a Kölschöt, a helyiek világos sörét, melyet ugyancsak 100 éve gyártanak, magának a sörfőzésnek a technikája egészen a 873-as esztendőig nyúlik vissza.

Plusz infók, hogy az Orangeways busz, az utazás busszal szintén jó volt Budapestről.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Linkek: Lap.hu.

A város hivatalos oldala (Tourismus): Ugrás az oldalra.

Kölni képek, ízelítő fotók:

Szállás keresés vendég véleményekkel, garantáltan a legjobb online árakon. Nézzen körül mindössze néhány perc alatt! Köln szállás ajánlatok, teljes lista kereshetően ITT. Az árak összegyűjtve, jellemzően jóval a portai (lista), közvetlen árak alatt. Kutakodjon néhány dátumra az ajánlatok között! Diákszállás vagy munkásszálló (olcsó hostel 1*), apartman és 2-3-4-5 csillagos szálloda kategória, “Cologne hotels” teljes lista.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.